Habs prehrali po diskutabilnom góle v predĺžení

27.11.2011, 10:54 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Piatkový zápas vo philadelphskej Wells Fargo Center hráčom Montrealu Canadiens absolútne nevyšiel, keď po nevýraznom výkone prehrali s tamojšími Flyers 1:3. Hneď po stretnutí zamierili Habs na letisko a rýchlo odleteli späť do Montrealu, kde ich už v sobotu večer čakal duel s ďalším zástupcom z atlantickej divízie. Konkrétne s „rozbehnutou mašinou" menom Pittsburgh Penguins. Do zostavy „tučniakov" sa po viacmesačnej pauze zavinenej otrasom mozgu vrátil kapitán a snáď najväčšia hviezda celej NHL Sidney Crosby. A hneď vo svojom prvom zápase v sezóne proti New Yorku Islanders dal všetkým jasne najavo, že aj po zranení je to stále ten istý „starý dobrý Sid". Čo sa týka zranených hráčov, tých má Montreal neúrekom, ale aj tu sa začína „blýskať" na lepšie časy. Blíži sa návrat obrancu Jaroslava Špačeka a čo je ešte dôležitejšie aj dlho očakávaný návrat „keramického" Markova. Scott Gomez ofenzíve Canadiens príliš nechýba, takže jeho absencia je pre tím viac-menej „prínosom". V bránkovisku Habs oproti predošlým stretnutiam nenastala žiadna zmena a v zápase proti Pens bude chytať Carey Price. Zostava Montrealu pre dnešný duel vyzerala nasledovne:

Cammalleri - Plekanec - Gionta
Pacioretty - Desharnais - Cole
Moen - Eller - Kostitsyn
Palushaj - Nokelainen - Darche

Gorges - Subban
Gill - Weber
Emelin - Diaz

Zápas sa pre hráčov Montrealu vôbec nezačal dobre. Už v dvadsiatej prvej sekunde otváral skóre stretnutia hosťujúci útočník Evgeni Malkin. Gólová odpoveď Canadiens nenechala na seba dlho čakať. V čase 01:48 vymietol pravý horný roh Fleuryho bránky montrealský foward Travis Moen parádnou strelou z medzikružia. Prvú presilovú hru v zápase mali k dispozícii hráči Pittsburghu Penguins, keď za hákovanie na trestnú lavicu putoval útočník Habs Mike Cammalleri. Carey Price predviedol počas tejto presilovky hostí zopár dobrých zákrokov a Montreal sa aj vďaka tomu úspešne ubránil. V čase 07:37 sa Canadiens ujali vedenia zásluhou gólu útočníka Maxa Paciorettyho. Brankár Pittsburghu Marc-André Fleury strelu montrealského fowarda Erika Colea dokázal ešte vyraziť, ale na „expresný projektil" z Paciorettyho hokejky bol už prikrátky. Pittsburghský obranca Zbyněk Michálek v polovici prvej tretiny tvrdo vystrelil od modrej. Carey Price však bol pozorný a pohotovo zneškodnil túto strelu. Útočník Penguins James Neal v čase 12:33 fauloval obrancu Montrealu P.K. Subbana. Habs tak mali možnosť presilovej hry. Canadiens zvierali súpera počas tejto presilovky v jeho pásme a obstreľovali Fleuryho bránku. Lenže ani jedna z týchto striel sa neujala. Vo vyloženej šanci sa ocitol v závere prvej dvadsaťminútovky útočník Habs Erik Cole, keď sa sám rútil na hosťujúceho gólmana. Lenže napálil to priamo do Fleuryho. Po dvadsiatich minútach zápasu bol stav 2:1 pre Montreal.

V úvode druhej dvadsaťminútovky hosťujúci útočník Chris Kunitz síce dostal puk do Priceovej bránky. Lenže tento gól bol dosiahnutý korčuľou, tým pádom nemohol byť ani regulérne uznaný. Do sľubnej príležitosti sa po prihrávke od Andreja Kostitsyna dostal montrealský útočník Max Pacioretty, lenže pred odkrytou bránkou Pittsburghu nedosiahol na puk. Druhá útočná formácia Montrealu na čele s fowardom Davidom Desharnaisom hýrila počas zápasu aktivitou a vytvárala si veľké množstvo dobrých streleckých príležitostí. Obrovské úsilie tohto útoku bolo v čase 11:09 korunované tretím gólom. Po presnej prihrávke od Maxa Paciorettyho vystrelil útočník Erik Cole a jeho tvrdá strela skončila až za Fleuryho chrbtom. Obranca Canadiens Alexei Emelin sa v čase 11:39 dopustil nedovoleného zákroku a Pittsburgh si zahral presilovku. Penguins zvierali Habs počas týchto dvoch minút v ich obrannom pásme, ale defenzíva Montrealu pracovala spoľahlivo a Canadiens sa úspešne ubránili aj tejto početnej výhode hostí. V čase 17:29 znížil na rozdiel jediného gólu strelou spomedzi montrealských obrancov hosťujúci útočník Pascal Dupuis. V závere druhej tretiny si nervy na uzde neudržal obranca Pittsburghu Brooks Orpik a Montreal si zahral ďalšiu presilovku. Po štyridsiatich minútach odchádzali Canadiens do šatní za priaznivého stavu 3:2.

V čase 03:07 putoval na dve minúty za držanie hokejky na trestnú lavicu hosťujúci útočník Pascal Dupuis. Habs však nedokázali ani túto početnú výhodu využiť. Po prihrávke spoza montrealskej bránky od kapitána Penguins Sidneyho Crosbyho tvrdou strelou ohrozil Priceovu bránku jeden z hráčov Pittsburghu Penguins. Za hru so zdvihnutou hokejkou putoval v čase 07:10 na trestnú lavicu hosťujúci útočník James Neal. Presilovka Montrealu netrvala dlho, pretože za nedovolené bránenie rozhodca poslal na tresnú lavicu montrealského fowarda Larsa Ellera. Canadiens sa dopúšťali mnohých zbytočných chýb a dovoľovali tak hosťujúcim hráčom z dobrých pozícii ohrozovať Priceovu bránku. Našťastie Carey Price svojimi dobrými zákrokmi podržal svojich spoluhráčov v ťažkých momentoch. Útočníci Montrealu Erik Cole a Max Pacioretty si neustále vytvárali strelecké príležitosti a mnohými strelami ohrozovali Fleuryho. V čase 15:30 vyrovnal hosťujúci útočník Jordan Staal. Po troch tretinách bol stav nerozhodný 3:3 a tak muselo prísť na rad predĺženie.

V predĺžení boli aj za výraznej pomoci rozhodcov úspešnejší hráči Pittsburghu, keď v tretej minúte predĺženia skóroval obranca Penguins Kris Letang.

Habs si tak po celkom solídnom výkone proti lídrovi východnej konferencie nakoniec odvážajú len bodík. Hráči Montrealu budú mať teraz tri dni na doplnenie síl a v stredu ich čaká zápas proti Anaheimu Ducks.

Hviezdy zápasu:
1. Kris Letang 1 + 0
2. Erik Cole 1 + 1
3. Carey Price 38/42

foto: John Kenney/THE GAZETTE

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:No, já si myslím, že trest adekvátní rozhodně není třeba v kontextu s tím, že takový Lučič nedostal za svůj atak gólmana Millera vůbec nic! Ano, od Paciorettyho to čisté určitě nebylo, ale na tři zápasy - to ať se na mě pan Shanahan nezlobí, to prostě posral!
 
29.11.2011 09:22 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Pro hráče, který nemá v tomto směru žádný postih v minulosti, je to vysoký trest. Ruka byla dole, Letang čumákem skoro u ledu, nepřipravenej, to je pak jasné, že mu přelomí rypák. Navíc i finanční stránka, neni nikterak nízká...Je to velká ztráta pro náš tým:( A opět na panem Shanahanem mohu jen kroutit hlavou..:(
 
AvatarReakce na příspěvek:Docela velký problém, rozpadne se jediná formace, která šlapala... Bohužel trest je zasloužený, takže se nedá nic dělat a třeba se probere někdo z dvojice Cammy, Gio
 
AvatarNo tak je to tady - Pacioretty má stopku na 3 zápasy a to je pro nás teď velmi těžká rána!
 
28.11.2011 21:01 | reagovat
Tommy | tomas148@centrum.sk
Reakce na příspěvek:skoda, ze Muller nie je na lavicke Montrealu ci uz ako hl. trener alebo asistent a postupom casu by bol on nas hl. trener. Ale mozno sa vrati do Montrealu ako hlavny kouc aj so skusenostami, ktore teraz nazbiera
 
28.11.2011 18:41 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarA ďalší kouč má padáka. Paul Maurice z Caroliny sa pakuje a na jeho miesto dosadili Kirka Mullera. smajlik
 
28.11.2011 18:29 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTak Capitals vyhodili trénera. No dalo sa to čakať. Čo myslíte nehrozí niečo podobné aj v Montreale? smajlik
 
28.11.2011 16:21 | reagovat
nabidka | nopaa@centrum.cz
velmi zajímavé zápasy

http://gase.iprostor.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:Dyť jasně pohybuje rukavicí směrem k brance a netrefil puk hokejkou, tudíž jasný neuznaný gól.
 
AvatarReakce na příspěvek:No právě, že ten pohyb rukou tam nebyl podle mě nijak zásadní, teď si to ještě přehrávám...smajlik.
Jinak se fakt divím, že Pacioretty nedostal ani dvě minuty, bylo to jasně na hlavu, otázkou jen zůstává, jestli tam šel loktem nebo to posoudí jako hit tělem.
 
27.11.2011 18:28 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarTak Maxe čeká slyšení. No nevím jestli se z toho vykroutí smajlik

http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=603391
 
27.11.2011 18:24 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Co jsi nepochopil na neuznaným gólu?? Dal ho rukavicí, respektive horní částí,nebyl to odraz ale směr do brány. Prostě plácnutí. Tohle není basket. Jednoznačně platit neměl. Jinak Paciorettyho zákrok by měl dostat ještě dodatečný trest. Sice byl Letang trochu ohnutý, ale bylo to prostě na hlavu. Trochu mi tohle k Paciorettymu nejde...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já myslím, že stopku na 2-3 zápasy dostane... Šel mu do hlavy přímo a to se ted trestá
 
AvatarTak jsem si zápas prohlédnul až nyní a musím říct, že ten bod je nakonec zlatý. I když na druhé straně - šancí jsme měli dost a prohráli jsme gólem, před kterým už mělo být dávno odpískáno! Třeba to byla kompenzace za ten jejich první neuznaný gól, což jsem popravdě moc nepochopil...smajlik. Jinak musím souhlasit s názorem, že Plekyho lajna byla naprosto tragická a máme štěstí, že to momentálně šlape Desharnaisovu útoku, protože jinak bychom na tom byli hodně špatně. Otázkou je, zda se ještě Shanahan nebude zabývat Paciorettyho zákrokem na Letanga, protože dle mého náoru to rozhodně v pořádku nebylo.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík