Vojevůdce Price dovedl armádu k cenným bodům

25.01.2013, 08:29 | Reportáž ze zápasu |  Michal Možný
 

Po prvním vyhraném domácím zápasem následoval pro Habs první zápas na ledě soupeřů. Zápas proti Floridě se Montrealu povedl. Předvedl v něm hru, kterou bychom od něj chtěli vidět v každém zápase, jen omezit počet vyloučených. Za to domácí Caps zatím fanoušky trápí, a proto plná hala v zápase proti Habs už neočekávala od svých milovaných nic jiného než dva body, dovést je k tomu měl český brankář Neuvirth. Překazit jim to se snažila stejná sestava jako proti Floridě, v brance Price a v poli:

Pacioretty - Desharnais - Cole
Bourque - Plekanec - Gionta
Prust - Galchenyuk - Gallager
Moen - White - Armstrong

Caps začali aktivně a s odhodláním, které ale vedlo pouze k faulu a první přesilové hře Montrealu. Habs předvedli několik ne moc nebezpečných střel, český brankář přivítal tuto možnost k příjemnému rozchytání. Za prvních pět minut si připsal již 7 zákroků, z nichž poslední byl po teči Bourqueho nejtěžší. Price za stejnou dobu pouze 3, začátek patřil hostům... Postupem času se začal obrázek měnit, domácí získávali stále pevnější půdu pod nohama a Carey si připisoval jeden zákrok za druhým. Zachraňovat musel i po zaváhání Kaberleho, snad posledním. Přes lepšící se výkon domácích si Habs prvních deset minut nevedli špatně a drželi nerozhodný výsledek... V druhé části první třetiny pokračoval bojovný hokej s minimem příležitostí na obou stranách, z šedi vybočil jen výjezd Neuvirtha pro puk za branku spojený s nečekaným odrazem nevyzpytatelné gumy a po té krásná střela Gionty při přečíslení 2 na 1, obě situace domácí strážce vyřešil. Caps kontrovali jedovatou střelou Greena, která o pár centimetrů minula horní tyčku... První vyloučení za Habs si připsal White. Hráči předvedli velké sebeobětování, když zablokovali spršku střel. Ty, které prošly, jako Ovečkinova jedovka od modré, zpacifikoval Price... To se již první, spíše bojovná třetina nachýlila ke konci, Caps jasně ukazovali, že nejsou ve své kůži. Než pohledný hokej se více odehrávala bitva o střední pásmo.

Druhá třetina měla stejný úvod jako první, Montreal po dvou minutách mohl předvést svoje umění v přesilové hře, pochválen musel být Markov za dobrou podporu útoku a vynucení si faulu od Ovečkina. Po pár vteřinách se naskytla velká možnost Habs jít do vedení, za zdržování hry putoval další hráč Caps na trestnou, 5 na 3. Bohužel první formace nic převratného nevymyslela, rány z nepřipravených pozic nebezpečí neznamenaly. Naštěstí nastoupila formace vedená Plekancem a ta tuto jedinečnou možnost využila, střela Diaze byla zablokovaná, první u puku byl Markov, přiťukl Plekancovi, který neměl problém zamířit do poloodkryté branky, 1:0 pro Habs... Caps se snažili ihned odpovědět, útok 2 na 1 ale zakončili pouze nedovoleným bráněním Priceho a vyloučením. A druhá využitá přesilová hra a její démon poslední doby Markov, 2:0 Habs... Trápení domácích nebralo konce, po krátkém tlaku ujel Bourque, prodral se podél mantinelu a naservíroval na zlatém podnose puk Giontovi, který se sám před Neuvirthem nemýlil, 3:0 v polovině utkání... Caps přesto nic nevzdali a Price musel vytahovat zákroky jak kouzelník králíky z klobouku. Nejlepší si zatím schoval pro Ovečkina a jeho střelu zápěstím. Do hry se měli domácí vrátit v druhé přesilové hře, vyloučen byl docela přísně White (již podruhé). Habs opět vynikajícím přístupem a odhodláním zvládli krizové okamžiky v oslabení, nezblokované střely přitahoval jako magnet Price, a proto stále platilo 0:3 i necelé čtyři minuty před koncem třetiny... 1:39 před koncem druhé části doufejme přichází rozhodnutí celého zápasu, Gorges od modré, 4:0 pro Habs... Druhá část se Montrealu opravdu povedla, dvě využité přesilové hry, v oslabení neskutečné nasazení, ve hře 5 na 5 pohodlné bránění výsledku...

Přežít počáteční minuty, to byl určitě hlavní cíl Montrealu v poslední třetině. Dobrá věc se dařila, Caps působili bezradně a naopak protiútoky hostí působily velmi nebezpečně... Poslední nadějí pro domácí byla přesilová hra po necelých čtyřech minutách hry, zůstala ale opět nevyužita. Diváci dávali svoji nespokojenost stále víc a víc najevo. Když už se nějaká akce domácím povedla, byl vždy na jejím konci spolehlivý Price, který svojí pohodou dodával klid celému družstvu... Pozvednout ukazatel skóre na pět měl šanci Montreal v další přesilové hře. Ta se Habs nepovedla, ale uplynuly další dvě minuty a do konce utkání chybělo necelých sedm minut. Co se nepovedlo v přesilové hře, mohl napravit Cole hned po jejím skončení, pravá tyčka byla proti... Washington se přeci jen dočkal, necelé tři minuty před koncem domácí snížili na 1:4 a připravili Price o první shoutout v sezóně, a že by byl zasloužený. Nic to nezměnilo na tom, že si Habs připsali důležité 2 body do tabulky...

Montreal jednoznačně navázal na předchozí výkon s Floridou. Opět fantastické představení v přesilových hrách, výborné nasazení v oslabení a do toho vynikající Price. Pokud takto budou Habs pokračovat, máme se na co těšit, už třeba příště proti New Jersey.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
27.01.2013 10:54 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Hej dnes report napíšem, hoci zrejme prehráme, ale čo už. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Zlá zpráva a asi poslední naděje pro Ellera se pořádně ukázat. Doufám, že dojde k probuzení Cola... Jinak report dneska Mišo dáš?
 
27.01.2013 09:38 | reagovat
mariama.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:první lajna by měla hrát ve složení Eller-DD-Cole.
http://canadiens.nhl.com/club/blog.htm?id=261
 
27.01.2013 07:27 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarPacioretty vraj vynechá pre zranenie tri až štyri týždne. Hm to nie je dobrá správa. Teraz predpokladám že do prvého útoku sa na post krídelníka presunie asi Alex Galchenyuk.
 
27.01.2013 00:18 | reagovat
Tommy881 | tomas148@centrum.sk
taktiez by bolo fajn podpisat uz Subbana ale taktiez treba brat do uvahy i to ze na farme nam vyrasta jeho mozny nastupca - N. Beaulieu, ktory je prave prirovnavany k Subbanovi, mozno nakukne do prveho týmu uz tento rok ale skor buduci
 
AvatarReakce na příspěvek:Tipnul jsi trošku vedle, protože Markov ve svých nejlepších letech byl mezi prvními třemi obránci celé ligy a myslím, že i Souray v té své výjimečné sezóně byl alespoň nějakou část sezóny takhle vysoko taky.
 
AvatarReakce na příspěvek:Máš pravdu ty i Mišo, jde o ten kompromis. Je fakt, že se musíme poučit z chyb, ale je i fakt, že Subban je už teď velká osobnost NHL a má na to být top 5 bek a hvězdou NHL.
Ale pořád se musí myslet na platový strop, na to zatím nikdo nemyslím, ale on by to mohl být problém. Sice se ulevilo po odchodu Gomeze, ale po sezoně budeme podepisovat DD a tam to bude minimálně na dvě, dvě a půl mega ne- li víc. Do toho Alex, který asi s týme zůstane a jeho plat se začne započítávat. Bude to boj, tak i na to se musí myslet. Geniálně by z toho Marc vybruslil vyplacením Kaberleho, kéž by, ale kdoví jestli mu Molsoni dva buy outy povolí.
 
26.01.2013 11:31 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Ano my se musíme poučit z minulosti, ale tak, že se nebudeme zbavovat našich hvězd týmu, jak tomu bylo v letech předešlích. Poučit se z minulosti Gomez, Markov, či Kabelka, ale to s touhle situaci absolutně nesouvisí...Gomez enskutečný přehmat Sathera a ještě větší zaslepení Gaineyho, který měl mraky roomu a chtěl si to vystavět po svém. Kaberle, to byl neskutečný ústřel. Celá liga věděla, že je přes rok mimo, nikdo by jej nevzal a přišel Piere a udělal, že pustil beka dobrýho do kabiny, kterýmu v létě končí smlouva za hráče, který je kotvou na další dva roky :( Markov a tam už jsme úplně někde jinde, geniální ofensivní obránce se zdravím, které (nejen kolena) stálo 4 roky za hovno, přesto podpis. RISK, který se nevyplatil, teď se můžeme jen modlit, že vydrží. PK je obrovský talent jak ofensivní tak solidní dozadu. Skvělý bruslení, tvrdá střelba, přehled, nenáchylný na zranění. Jediný problém, kabina...což chápu, že tady Marc váhá. Proto já jsem pro podpis, samozřejmě radši dvouletého, ale zas když vidím talentované hvězdy jiných týmu, tam o žádný bridge kontrakty nejde. Jako dávat za příklad Priceho...sorry jak mám Careyho rád, tak tady je to úplně mimo mísu. Carey podepisoval bridge contrakt po sezoně, kdy vyhořel. Halák jej předčil ve všech směrech a o Priceovi se začalo mluvit jako o dalším vyhořelém brankářskem talentu (kolik jich už pamatujeme) tam prostě nešlo mu nabídnout dlouhý kontrakt, on nebyl ani z desetiny v takové pozici jako Subban. Říkám 20/5 mě příjde jako fér deal, nic přehnaného ani v nové CBA a já bych do toho šel určitě! Trade ten Couturiere je zajimavé zboží, ne že né. Může být za dva roky velkou hvězdou. Loni v PO totálně vymazal Malkina. Otázka pak co s Ellerem a Plekym. Zkušenost potřebuješ, ale zas pět mega je pět mega...a Eller má taky solidní potenciál rovnající se téměř Couturierovi. Těžké rozhodování i proto bych podepsal a neměnil.
 
26.01.2013 10:50 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Veď aj ja by som Subbyho chcel len v Montreale a nikde inde, ale treba myslieť do budúcnosti a vyvarovať sa chýb z minulosti. Hráči si už musia uvedomiť, že to nebude také ako pred výlukou (síce aj v poslednom čase tu boli dosť nezmyselne premrštené kontrakty viz. Jamie Benn, Alex Edler a pod.). A práve toho sa musia v Montreale vyvarovať. Nepoučili sme sa z prípadu Gomez, Markov, Kaberle? Ja viem Subban je iný prípad a je to veľmi talentovaný obranca čo sa týka defenzívy aj ofenzívy, fanúšikmi je obľúbený, ale proste si myslím že ešte toho toľko nedokázal aby pýtal také peniaze a dĺžku kontraktu ako chce. A stále je tu aj tá neistota, že či bude aj za 2 či 3 roky taký úspešný ako doteraz? Najideálnejší by bol pre neho aj pre organizáciu kontrakt max. 3,5 mega ročne na 3 roky. Ja viem, že vzhľadom na to čo odohrá to je oproti takému Makrovovi či Kaberlemu veľmi málo, ale nesmie žiť minulosťou ale prítomnosťou. A keď chce tak veľmi zostať v Montreale, tak by to nenaťahoval a už dávno by podpísal. Čiže tu nejde ani o to že niekto chce vyľmi zostať v Montreale tu je to v prvom rade o prachoch!
 
26.01.2013 10:25 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:.k MUSTremain a hab....We will not get fair value back in a trade. Chelios, Ribeiro, Mcdonagh, and even Grabovski was terribly one sided. Remember the Roy deal?? A player's value should be determined using a) his value to the team and b) market comparables. Fact: On his team, P.K WAS the best all around defenceman, the highesst scoring, a positive plus/minus on a terrible team, played the most minutes against the best players of the other team, and that for the last TWO years. !!! He might be comparable or have slightly less points than some other young defenceman , but he played a larger role. How mmany points would pk have accumulated on the rangers, flyers, senators???? How many fans in dallas wanted Benn traded??? Ja zkrátka souhlasím s tímhle.
Trade viz třeba s Philou za Couturiera, kterého za PK nabízejí. Může být skvělý, ale co uděláš s Ellerem či Plekym, jeden půjde od válu (to pak je jasné). Pořád doufám, že se dohodnou, ale zas že by takový pocit měla kabina to nevím! Já jen prostě nechci vidět za dva tři roky PK válet v dresu jiného týmu s 50-60 za sezonu!
 
26.01.2013 09:48 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarUž ma to prestáva baviť, keď chce také veľké prachy nech si ide inam, veď "svet sa z toho nezrúti".
http://slovaknhl.sk/13963-subban-sa-neuspesne-stretol-s-canadiens.html
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo je to sice hezký pohled, ale tabulky bodování a vlastně i tabulky konferencí mají nějaký smysl a vypovídací hodnotu až tak po deseti patnácti zápasech.
 
25.01.2013 23:14 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatarpáni Raphael Diaz vede bodování obránců NHLsmajlik

třetí je můj neoblíbenec Markov

nevim kdy to bylo naposled, aby měl Montreal takhle vysoko obránce v bodování, ale tipnul bych si , že to bylo někdy v době kdy u HABS začínal Petr Svoboda....
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to už jsou úvahy hodné filozofa smajlik smajlik smajlik
Nebyl jsi se Zemanem v prognostickém úřadě?
 
AvatarReakce na příspěvek:to se tedy sakramensky mylis.
markov ma letos na noris !
40z aspon vydrzi... a pak prijde suban do PO
bergy dobre pocita.. ak ho podpise pred PO, tak do cap hitu nam to vyjede, jelikoz pro letos bude skoro zadarmo. Ja myslim ze bergy drzi subana za koule a nie naopak...
klidne muze podepsat 5,5 na 4 roky ale letos do cap hitu tak 2.. a dalsim zapasem mene..
 
AvatarReakce na příspěvek:Maro, po tobě ty příspěvky číst, to je fakt hrůza smajlik. A to nemluvím o obsahové stránce... smajlik smajlik smajlik.
Srovnání s Prongerem není úplně na místě, to byl jiný typ obránce, mnohem tvrdší a hlavně vůdcovský typ, což Markov nikdy nebyl a nebude. Bourque nebo Chelios byli starší a byli pohyblivější - ale jak říkám, pokud to bude nahrazovat produktivitou, nebudu s tím mít až takový problém.
 
Avatarma 35 co nys xtel.. ani pronger nebyl uz nejak extra ryxlej..
 
AvatarReakce na příspěvek:Jako Markov vážně hodně překvapil, ale pořád mám takový divný pocit z té jeho hry, kterou názorně předvedl proti Torontu - je pomalejší, což sice pro podporu útoku tolik nevadí, ale směrem dozadu to je problém. Pokud to bude vynahrazovat svou produktivitou, nemám s tím problém - byl by to takový druhý Souray...smajlik. Ale i tak mezi nejlepší ofenzivní beky soutěže už dávno nepatří.
 
25.01.2013 14:14 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarDnes večer našeho času by se měl Subbanův agent setkat s Bergevinem, tak snad to dobře dopadne :)
 
AvatarSouhlas, Markov loni do sezony opravdu nastoupil jen jako do testovací fáze svého kolena. Teď tam je jiný hráč. Sice jde vidět, že kolem mantinelů bruslí po špičkách a moc se tam nezdržuje, ale to od něj nikdo nevyžaduje. Naštěstí máme konečně dost urostlých hráčů. Zatím to vypadá, že to je ten starý Markov jak ho znám ze sestřihů z jůtůb smajlik

Co se týká Devils, tak tady souhlasím a za bod budem opravdu rádi. Nikdo jim nevěří bez Pariseho, ale oni vždycky hrajou dobrý hokej.
 
25.01.2013 10:48 | reagovat
mm | a@centrum.cz
sportovní sázení, velmi kvalitní info zde:

http://compe.iprostor.cz/
 
25.01.2013 09:34 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarOplatilo sa sledovať zápas! Najbližšie doma New Jersey veľmi neobľúbený súper pre Habs. Jersey bude dosť ťažké poraziť. Z toho zápasu budeme radi za bodík, ale každý zápas je iný tak uvidíme. smajlik
 
AvatarDobře HABS ! První zápas v Torontu moc naděje do sezóny nedával, ale teď se to více než slušně rozjíždí. Markov hraje fantasticky, modlím se ať mu zase nerupne v koleni, nebo něco takového, protože jako zdravý hráč je jedním z nejlepším ofenzivních beků NHL. Mohl by nám to marodění vynahradit :-) GO HABS GO
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Washington Capitals
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík