Uvidíme dnes konečně zlepšený výkon?

24.01.2014, 19:42 | Preview |  Jaroslav Francek
 

I na konci ledna se může díky nahuštěnému programu stát, že se Montreal potká poprvé se svým soupeřem ze stejné divize. Budeme tomu dnes svědky o půl druhé v detroitské Joe Louis Areně, kde Montreal Canadiens ukončí svůj trip po hříštích soupeře utkáním s Detroitem Red Wings. Mužstvo z Hockeytownu před letošní sezonou konečně přešlo do Východní konference, kde geograficky patří, takže se konečně bude potkávat Detroit s Montrealem častěji, tak jak tomu bylo dříve, kdy NHL hrály pouze týmy z Original Six.

Po debaklu v Pittsburghu hlavní kouč Therrien usoudil, že tým potřebuje hrát lépe v defenzivě, proto se opět promíchaly defenzivní páry až na Gorgese s Beaulieuem, kteří zůstávají spolu. P.K. Subban bude hrát s Douglasem Murraym a zpět pohromadě bude ruská dvojice Markov-Jemelin. Z toho tedy vyplývá, že Jemelin bude hrát a pouze z tribuny bude zápas sledovat Bouillon. Raphael Diaz bude zdravým náhradníkem podruhé za sebou a již poněkolikáté v sezoně, což může i nemusí značit, že si v létě vyzkouší hráčský trh. V brance bude opět nejlepší hráč Montrealu Carey Price i přes jeho odvolání z branky po pěti gólech Pens, které mu lze těžko vyčítat. Útoky zůstávají pohromadě, menší otazník visí u čtvrté formace, zda li nedostane zase po pár zápasech šanci Parros, tak uvidíme. Každopádně už pravověrný centr Eller stále nepochopitelně zůstává na křídle u Plekance.

Domácím to v poslední době také moc nejde a dobré výsledky střídají s těmi slabšímu, jsou na tom tedy dost podobně jako Montreal. Jak již bylo řečeno, tak až do letoška se tito dva soupeři nepotkávali často (v Detroitu budou dnes Habs hrát po více než třech letech), ale v dlouhodobé statistice je na tom přeci jen lépe tým z Kanady. Letošní Red Wings hodně trápí zranění a to i u klíčových hráčů jako je Datsyuk, Zetterberg, Alfredsson nebo Howard. Dnes týmu bude opět chybět brankářská jednička a ruský šikula Datsyuk, dále Franzen, Andersson, Emmerton a Weiss. Naopak letní posila Alfredsson se po třech zápasech vrací do sestavy. V brance dnes tedy bude Gustavsson a krýt záda mu bude Mrázek. Slovenští fandové se budou moci těšit na slovenské talenty Jurča s Tatarem.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarJe to otřes a jak říkáš na ručník. My za celý zápas nevymysleli jedinou kloudnou akci! A to proti nám stál zraněními zbědovaný Detroit v nijaké formě a v pohodě to stačilo. Nemám slov a taky mě to přestává bavit. Jestli se něco do olympiády nepodnikne, tak budu hodně naštvaný.
 
AvatarTakže na ty 4 góly nakonec dosáhl...smajlik. Za posledních 5 zápasů jsme dostali 22 gólů, co víc k tomu říct...? Zítra dostaneme doma i od Washingtonu a já doufám, že se alespoň někdo ve vedení probere, dokud je ještě čas! Tohle vyčkávání, jestli se to samo třeba neobrátí, mě doslova vytáčí! Každý normální fanoušek hokeje se při pohledu jen na pár našich zápásů musí okamžitě utvrdit v tom, že tohle mužstvo potřebuje impuls a to jakýkoliv - hlavně nějaký! Jinak můžeme nabízet sebe soupeřům, kteří se potřebují herně a výsledkově chytit, jako nejvhodnější oběť - už tomu tak stejně je...smajlik
 
AvatarTak jsem po dlouhé době zůstal vzhůru a sleduju zápas, ale moc dobře jsem neudělal - vkon stále ve stejných kolejích...smajlik. Sice střílíme, ale před jejich gólmanem dálnice, takže buď pohodový zákrok nrbo to jde mimo. Navíc úplně zbytečná až zhovadilá vyloučení jako např. Jemelin, který se nechá vyloučit při našem oslabení a ve třech dostaneme prvního góla... Na druhé straně naše přesilovky, to je výsměch slovu "přesilovka", to nemá s touhle činností absolutně nic společného! Price po dvou třetinách inkasované tři góly a i když tam měl famózní zákroky, spěje už pátý zápas po sobě k tomu, aby dostal 4 a více gólů - podle statistik by tím vyrovnal nelichotivou sérii někdy z roku 2009 nebo tak nějak...
Prostě a jednoduše - poslední dobou jsme na ručník téměř v každém zápase a pomalu mě přestává bavit se na to utrpení dívat... smajlik.
 
AvatarMá to cenu komentovat? Asi ne. Radost v této fázi sezony musíme mít z maličkostí, mě dostal komentátor poznámkou o Subbym: P.K. Subban is doing what he can do very well... be irritating smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak jsem byl o Markovovi taky přesvědčený, tak teď mě ten francouzský článek, který jsem tu dával, trochu uklidnil. Pokud má fakt takové požadavky, tak by to mohlo klapnout a mohl by odejít, tak uvidíme. Nicméně pokud opravdu odejdou všichni veteráni a Diaz, tak to vypadá na velkou přestavbu obrany, no nechme se překvapit, nic jiného nám ani nezbývá, že...
Gorges letos dost spadl do průměru, to je fakt, ale často dokazuje, že je pro nás prostě nepostradatelný těmi bloky. Ale do top dvou obranných párů už asi nestačí.
Jinak souhlasím, hlavně pryč s Giontou a Desharnaisem.
 
AvatarReakce na příspěvek:To stále bylo s nadhledem, neboj - kdyby tomu tak nebylo, má reakce by vypadala jinak smajlik.
Takže co s těmi obránci??? Murray pryč, Bouillon asi také a teď to vypadá i na Diaze - tady velká škoda! Markova bohužel podepíšeme, o tom jsem téměř přesvědčený, Jemelin nevyměnitelný. U Subbana budu doufat, že se dohodnou. A čtvrtým do party Gorges, který mě ale, upřímně, poslední dobou (a to nemyslím úplně poslední zápasy) svými výkony nijak nebere - naprosto průměrný obránce. No a k nim jasně patří Beaulieu s Tinordim. V záloze Pateryn s Drewiskem, ale opravdu jen v záloze. Takže to znamená přivést jednoho zkušenějšího beka, tím nemyslím staršího, ale spíš již vyhraného v NHL.
Útok nechci rozebírat, tam to bude asi větší oříšek. Velice rád bych se už rozloučil s Giontou, Brierem, Parrosem, možná Desharnaisem a Bourquem - místo nich bohatě postačí dva solidní útočníci, schopní nasázet za sezónu mezi 20 až 30 góly, a jeden tak trochu bitkař. A můžeme směle pokračovat!
 
AvatarPovrzeno, vedle dvojice obránců si do press boxu sedne Parros.
“It’s not because we’re not satisfied with Frankie,” explained the Habs bench boss of his decision to sit the 38-year-old blue-liner. “We’ve got eight defensemen and Frankie has given us some good hockey; he’s a veteran and a warrior. But we wanted to give Emelin a chance to get back in the lineup to give him a fair chance to show what he’s capable of doing tonight.”
To je samý Jemelin a o Raphovi ani slovo. Asi se s ním opravdu do budoucna nepočítá.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak Gio má pořád ještě nějaké jméno, ale je to asi jen mé zbožné přání. Diaz je naopak dost neznámá pro hodně lidí, tak nevím. Každopádně trejd potřebujem, ale kdyby měl odejít Bourky, tedy jeden z mála, co má hokejovou postavu, tak ne že přijde další skrček!
 
AvatarReakce na příspěvek:Dávám, v pohodě. Na tobě bude klasicky víkend.
 
24.01.2014 20:18 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarináč ako to bude s reportom? Zápas nebudem sledovať a neviem kedy sa zajtra doobeda dostanem k PC.
 
AvatarReakce na příspěvek:no za Bourqua toho sice moc nebude, ale balíček Bourque-Gionta by mohl případný zájemce už úplně odradit smajlik mě napadá nabídnout k výměně Bourqua s Diazem...Diaz stejně moc nehraje, přitom je to kvalitní obránce v nejlepších letech...a Bealieu by se mohl konečně dostat do prvního týmu natrvalo...
 
AvatarPřenáším diskuzi sem.
Míro, trochu nadhledu smajlik
Co se týká trejdu, tak drbů teď bude přibývat před blížící se TDL, ale je fakt, že LeBrun je celkem spolehlivý zdroj. Ale jak říká Míra, tak za samotného Bourqua nic moc nedostanem, aby to mělo smysl a tým to posilnilo. Já bych ho nabízel v balíčku s Desharnaisem nebo Giontou. Hlavně mě tam zaujala v tom článku slova Vaneka, pořád si na něho myslím smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Detroit Red Wings
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík