Habs zdolali húževnatých Islanders

18.01.2015, 13:50 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Montrealu sa posledný zápas na ľade Ottawy nevydaril, nakoľko prehral 1:4 a súperi v tabuľke sa nebezpečne dotiahli. Ďalšou nepríjemnou správou bolo menšie zranenie brankárskej jednotky Careyho Pricea a tiež pretrvávajúce následky otrasu mozgu u P.A. Parenteaua. Sobotným súperom Canadiens bol celok New Yorku Islanders, ktorý okupuje v tabuľke Východnej konferencie podobné priečky podobne ako Habs. „Ostrovania" pricestovali aj s Jarom Halákom, ktorý sa proti bývalému tímu vie vždy vyburcovať. Pri absencii Pricea dostal príležitosť opäť Dustin Tokarski. Prípadné víťazstvo domácich mohlo tabuľkovo priblížiť zverencov trénera Michela Therriena práve k Islanders. Do zápasu naskočil domáci celok s takto poskladanými formáciami:

Pacioretty - Plekanec - Weise
Galchenyuk - Desharnais - Gallagher
Sekáč - Eller - Thomas
Bournival - Malhotra - Prust

Markov - Subban
Beaulieu - Gončar
Jemelin - Weaver

Stretnutie sa začalo pre domácich viac než výborne, nakoľko už po necelej minúte si po vylúčení Ryana Stroma zahrali presilovku. Na jej začiatku síce vznikla sporná situácia, keď Canadiens síce dotlačili puk do bránky ale rozhodcovia to neuznali. Ponúknutú príležitosť dokázali Habs zužitkovať chvíľu nato zásluhou gólu P.K. Subbana, ktorý delovkou z medzikružia prestrelil Haláka. V siedmej minúte sa do prečíslenia dostali Weise s Paciorettym ale strelu druhého menovaného zastavil Halák. V šestnástej minúte počas presilovky pre zmenu pohrozili hostia, našťastie Tokarski predviedol výborný zákrok. V úplnom závere tretiny ešte zaujala šanca Johna Tavaresa. Po úvodnej dvadsaťminútovke Montreal viedol 1:0.

Rovnako úspešný vstup mal domáci celok aj do druhej tretiny, keď už po desiatich sekundách hry skóroval Dale Weise po nádhernej prihrávke od Plekyho. Odpoveď Islanders prišla v polovičke zápasu, keď sa presadil útočník Kyle Okposo. Ani tento stav však nemal dlhé trvanie. V tridsiatej tretej minúte počas vlastného oslabenia Brandon Prust ešte nastrelil iba žŕdku Halákovej bránky. Dve minútky nato už Pleky mieril do čierneho a vrátil domácim dvojgólové vedenie. Nádherný gól v podaní českého forwarda. Do konca prostrednej časti hry sa New Yorku podarilo opäť znížiť zásluhou presného zásahu Nikolaja Kulemina. Po štyridsiatich minútach vyhrávali Canadiens 3:2.

Trend vydarených vstupov do tretín pokračoval aj v tej záverečnej, pretože necelú minútu po jej začatí potešil divákov v Bell Centre krásnym gólom Alex Galchenyuk. V päťdesiatej druhej minúte zvyšoval David Desharnais už na 5:2 krásnou strelou ponad rameno Jara Haláka. Treťotretinový gólostroj mal pokračovanie, nakoľko šiesty puk musel hosťujúci gólman loviť zo siete po krásnej akcii Tomáša Plekanca. To bol zároveň Halákov koniec v tomto duely a nahradil ho kolega Chad Johnson. Zdalo sa, že duel je rozhodnutý a už sa nebude diať nič zaujímavé. Islanders sa však nevzdávali a v závere zatlačili Montreal. Najprv v päťdesiatej piatej minúte skóroval Anders Lee a pár minúta po ňom aj John Tavares. To však bolo z oboch strán už všetko a Montreal sa mohol radovať zo zaslúženého víťazstva 6:4.

Gólovo bohaté stretnutie prinieslo pekný hokej a atraktívnu hru pre oko diváka. Zvláštne poskladaná elitná formácia si zjavne sadla, čoho dôkazom je sedem bodov trojice Pacioretty, Plekanec, Weise. Potešujúca je tiež produktivita v presilovkách, ktorá dlhodobo trápi Habs. Na úspešný výsledok budú chcieť Canadiens nadviazať v utorok, keď na domácom ľade privítajú Nashville Predators.

Hviezdy zápasu:
1. Tomáš Plekanec 2 + 2
2. Andrej Markov 0 + 3
3. David Desharnais 1 + 1

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarDíky za report.

McDonald je zpět na farmě, takže je Carey asi fit, super zpráva.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Islanders
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík