Na záver tripu predsa len výhra

08.03.2015, 10:36 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Po trade deadline akoby na zápasy nastupoval úplne iný tím, pretože v troch tohtotýždňových dueloch získal Montreal len jeden bod a čo je ešte horšie nefunguje takmer nič. Naposledy predviedli Habs tragédiu proti Los Angeles Kings, najmä v prvej tretine, hoci práve v tomto stretnutí vybojovali už spomínaný bod. Sériu zúfalých výkonov chceli zverenci trénera Michela Therriena pretrhnúť v sobotu na ľade Arizony Coyotes. Čo sa týkalo zmien v zostave, tou najväčšou bol návrat obrancu Sergeja Gončara, ktorý dostal priestor na úkor ďalšieho veterána Weavera. Bránkovisko mal už klasicky pod palcom Carey Price a pred ním o dôležité body bojovali útočné formácie v nasledovnom zložení:

Pacioretty - Desharnais - Weise
Galchenyuk - Plekanec - Gallagher
Eller - De La Rose - Smith-Pelly
Prust - Flynn - Mitchell

Markov - Subban
Gilbert - Petry
Beaulieu - Gončar

Domáci celok mal v úvode stretnutia k dispozícii početnú výhodu, pretože za nedovolený zákrok bol vylúčený mladík Jacob De La Rose. Coyotes až na pár ľahkých pokusov nevymysleli nič konštruktívne, takže Habs prežili prvé oslabenie. Dlhú dobu sa nič zaujímavé nedialo, až v siedmej minúte vyslal na Smitha nepríjemnú strelu od modrej obranca Jeff Petry. Omnoho nebezpečnejšie vyzerala De La Roseova šanca z polovice jedenástej minúty, ktorú však tiež vychytal gólman Arizony. V závere dvadsaťminútovky pohrozil forward Kyle Chipchura, ktorého strela narobila Priceovi menšie problémy. Našťastie to zvládol a prvá tretina skončila bezgólovo.

V dvadsiatej tretej minúte preveril Smithovu pozornosť tvrdou strelou od modrej Gallagher. Ani druhá tretina až na občasné výnimky nepriniesla príliš záživný hokej. V tridsiatej štvrtej minúte to z dieľky skúšal Jeff Petry, lenže opäť bez úspechu. Divákov zdvihol zo sedadiel až úvodný gól zápasu, ktorého autorom bol Lars Eller. Veľkú zásluhu na prvom presnom zásahu Habs mal Smith-Pelly, nakoľko presnou prihrávkou našiel spoluhráča a pripísal si premiérový bod v drese Canadiens. Po veľmi dlhej chvíli konečne zaujímavý moment. Do konca tretiny si sľubné príležitosti vypracovali aj Gallagher a Pacioretty, lenže obe skončili v náručí domáceho brankára.

V štyridsiatej tretej minúte bola Arizona blízko k vyrovnaniu, lenže Price predviedol sériu fantastických zákrokov a pomohol spoluhráčom. V päťdesiatej minúte na opačnej strane z prvej nepríjemne pálil Pacioretty, avšak len do pripraveného Smitha. Čas sa neúprosne krátil a Montreal stále držal tesné jednogólové vedenie. V úplnom závere stretnutia skúsili domáci hráči ešte hru bez brankára. K ničomu im to nebolo platné, pretože na konečných 2:0 upravil gólom do prázdnej bránky Brendan Gallagher dve sekundy pred koncom duelu. Habs tak aspoň v poslednom zápase tripu po západnom pobreží USA okúsili chuť víťazstva.





Nebola to žiadna sláva, ale dôležité sú body. Čo sa týka výkonu je potrebné zlepšiť ešte mnoho aspektov hy, nakoľko v nasledujúcich dueloch to nebude stačiť. Carey si pripísal už siedme čisté konto v ročníku a hlavne vďaka jeho zákrokom získali Canadiens cenné dva body. Najbližšie si Habs v utorok zmerajú sily s Tampou Bay Lightning, s ktorou nemajú dobrú bilanciu.

Hviezdy zápasu:
1. Carey Price 28/28
2. Lars Eller 1 + 0
3. Mike Smith 33/34

foto: Norm Hall/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Smith-Pelly mě totálně zklamal čekal jsem od něj rozhodně víc Flynn a Mitchell to je prostě no nebudu se k tomu vyjadřovat. Vysvětlete mě někdo Bergevin snad chlastá nebo co první a druhé formaci věřim, třetí tak trochu, čtvrtá na hovno to nemá přece hlavu ani patu jsem hodně zvědavej na play off.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Bohužel nejenom Islanders, při takovémto pokračování si nedělám absolutně žádné iluze o play-off...smajlik. Jediným pozitivem TDL je příchod Petryho - to je dle mého posila a já jen doufám, že u nás zůstane! Druhá část, tedy příchod nějakého solidního útočníka do top 6 se nepodařila a naopak jsme oslabili, protože zhovadilost jménem Smith-Pelly - Seky nás bude trápit, myslím, ještě hodně dlouho... Flynn a Mitchell naprosto o ničem, díky tomu sedí hráči jako Bournival, Thomas, Andrigheto nebo Malhotra, kteří působili všichni mnohem živějším dojmem než tyto "posily"! Bože, co se to s tebou stalo, Bergevine? Většinou jsem tě chválil a dávalo to smysl, ale tohle je těžká rána vedle, která naopak nedává smysl ani omylem!!!
 
AvatarSouhlasím tady se všemi, já bývám pesimista vždy až jako poslední, ale to opravdu není dobré. Ta TDL byla zhovadilá a totálně naruby a má to velké následky. Možná ted máme všechny hráč two way, což byl asi vždy Therrienův vlhký sen, ale vyhrajeme s tím leda kulové... S tímhle nám Islanders naloží.
 
AvatarUž se nebudu rozčilovat, to snad děláme i schválně nebo co? Nic nefungovalo, místo abychom přivedli hráče do prvních dvou formací, tak jsme přivedli 2 do čtvrté, kteří budou hrát místo našich, kteří by na to měli v pohodě také a poslali jsme pryč nadějného Sekáče a došel opravdu špičkový SP... Prostě super, už se těším na PO...
 
13.03.2015 10:37 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarTragédie..nic víc se k tomu nedá dodat. Skóre je taky "pěkný" - po TD 6:17 (6 zápasů). S tímto opravdu nemáme v PLAY OFF co dělat. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Skvělý tým sice máme, ale mě už tyhle zápasy unavujou ono nestačí, že u nás na Kladně je to furt proč zase takle ztratíme vedení 2 0 nechápu!¨do PO potřebujeme formu teď rozhodně neni vhodná doba, aby sme ztrátili body s týmama, který maji ta PO jen teoretickou šanci. Hodně mě to štve, ale nic s tím asi nenadělám.smajlik
 
AvatarNejak jsem ten TD nepochopil... vzdyt ten tym fungoval, slapal vyhraval. Pochopil bych citlive doplneni o jednoho dva hrace max, ale tohle je "revoluce" a dle toho to vypadasmajlik Kazdy tym pred play-off jde do formy a my z ni vypadavame. No uvidime no... tohle zatim moc pozitivne nevypada...
 
AvatarReakce na příspěvek:Samozřejmě Bergevine...smajlik
 
AvatarTohle už vážně smrdí, to není nějaká chvilková záležitost! Každý soupeř nás přehrává, přestřílí a když nepodá Price nadlidský výkon, dopadne to takhle... Hrůza, na to se nedá dívat! Čtyřminutové přesilovky, pár klasických a z toho jeden jediný gól smajlik? To je špatný vtip! Pleky si nevybral zrovna dobrý zápas - zranění v obličeji, druhý gól na jeho vrub a vyloučení při rozhodujícím třetím... Sloužíme poslední dobou jako otloukánci pro ostatní mužstva a ani se při tomhle pohledu netěším na nějaké play-off, protože poletíme jak namydlený blesk hned v prvním kole a je úplně jedno, koho dostaneme - tohle není hokej, co my teď předvádíme smajlik. Vřelé díky, pánové ergevine a Therriene, dokázali jste přestupama totálně rozesrat celé mužstvo!
 
AvatarTak na to, jak se kupodivu podařil začátek, tak ten konec jsme pěkně podělali...k tomu není třeba vůbec nic dodávat. Ve 3 lajnách chybí chemie mezi hráči, což je celkem dost.
Pozitivní ze zápasu je, že Pleky je OK, a vypadá to (podle záběrů), že Max bude taky...
 
12.03.2015 21:36 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
Avatarhttp://www.habseyesontheprize.com/latest-news/2015/3/12/8203461/hamilton-bulldogs-relocation-st-johns-newfoundland-montreal-canadiens-ahl-affiliate
 
AvatarDo sestavy se vrací PAP. Pro mě velice dobrá zpráva, potřebujeme konečně někoho, kdo má směr čistě jen na branku a ne kouli u nohou, která velí pouze bránit...
Zase tolik jsem toho po TDL neviděl, nicméně očividně nám chybí hlad po golech i v bottom 6. Když tam nastupovali hráči jako Bournival, Andrighetto, Thomas a především Sekáč, tak to vypadalo jinak, než s Flynnem, Mitchelem nebo DSP, kteří jsou sice super dělníci ledu, ale těch my máme opravdu nějak moc. To je pak jednoduché, soupeř se zaměří na naše první dvě útočné lajny a ty další dvě gola prostě nedají. Jak jednoduše zabít vlastní tým...
No nic, nebudu jen negativní. Máme pořád skvělý tým, který něco letos dokázal, ale hlavně ted to musí začít potvrzovat i nadále.
Sens budou hladoví, zase nastoupí se zázračným Hammondem v bráně, kterého právě poslední zápas s námi uvedl do té magické štace v NHL, kterou má tak skvěle rozjetou.
 
12.03.2015 20:56 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:sorry zopár dní som nebol na maily ale už som ti poslal odpoveď. smajlik
 
12.03.2015 18:47 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarMichale (RTW), posílal jsem ti v úterý další mail ke spolupráci s nhlnews.cz, díval ses na to? smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky ve mě pořád ta zhovadilá TDL doznívá. Vůbec to nebylo z naší strany podařené. Ani náznak zlepšení ofenzivy, jen pořád braní two way dělníků, kterých máme plno a pak to podle toho na ledě vypadá.
Ale zas bych to nepřeháněl. Pokud se bojíš Bostonu, tak koho se ze zbývající sedmičky nebojíš? Loni jsme neměli vůbec dobrý závěr sezony a jak nakonec vypadalo PO. Je to ještě poměrně daleko a první místo nemusíme vůbec udržet, máme ted těžký rozpis.
Mě spíš víc štve, že jsme se oproti lonsku dost proměnili. Nejsme ti nepříjemní rychlíci, kteří nutí soupeře k faulům, ale jsme zalezlí a čekáme, co vymyslí soupeř. Proto ani nemáme ty PPG kde vstřelit, když hrajeme 1-2 PP za zápas.
S Tampou dle sestřihu žádná hrůza, šance byly, ale na střely i dle reportů jak tady tak jinde to asi byla hrůza a jak říkám, čekali jsme zalezlí a nic sami nevymysleli.
 
AvatarReakce na příspěvek:Manžel od ségry fandí Bostonu a už dlouho se mně vysmívá, že na nás půjdou v první kole a zfouknou nás... Já se toho začínám dost obávat, já bych rozhodně Boston do první kola nechtěl... Čím dál více mě ty trejdy štvou. SP zatím jedna velká nula, to tu mohl hrát stejnou pozici i Seky, který ale rozhodně odváděl lepší výkony a myslím, že jeho zarputilost a touha se zlepšovat bude mnohonásobně větší než u SP. Petry dobrý, jsem rád, že došel, ale bohužel nikdo neodešel. Dva do čtverky nechápu, nepřináší nic pro náš tým, mohli hrát naši mladí a Malhotra. V PO by se jeho buly hodilo...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak říkám, od trade deadline působíme strašně nesourodým dojmem, nemá to šťávu a dle mého ani žádný řád. Včera to bylo ke koukání jen ze začátku zápasu, postupem času nás Tampa přehrávala. Boston teď jede na hraně a obávám se, že i když máme s nima v sezóně stoprocentní bilanci, budou to oni, kdo půjde do play-off v lepším rozpoložení...smajlik. Nám se herně prostě nedaří, bohužel v úplně nepravou chvíli...
 
AvatarByl to děs. Tampa působila jak rychlík a my jak místní lokálka, která ale má skvělého strojvůdce Price, který dokáže vyřešit všechny průsery... Nedostali jsme se k ničemu. Postupem času jsme byli rádi za každou střelu a můžeme být velmi rádi, že máme bod...
 
AvatarOpět jsme ukázali, že naše ofenzíva je snad nejhorší z mužstev z popředí tabulky, což je před play off hodně špatné zjištění...smajlik. Price nás nemůže sám provést celým PO, tak to prostě fungovat nebude!
 
AvatarNechci být pesimista, ale už mě vážně tyhle ušmudlaný zápasy s 20 střelama serou nevim kde se tahle naše neschopnost bere veřil sem nám, ale nevyšlo to a buhví jak by to skončilo bez Careyho.smajlik
 
Avatarno, tak Tampa měla herní převahu, my zase Careyho. Každý bod je sice důležitý, ale lepší jeden bod než bod žádný. I když škoda, zdálo se mi, že hráči tu rozhodující akci trochu podcenili.
 
AvatarAž jsem překvapený, že to zní z kabiny takhle nahlas, ale cítím to naprosto stejně, tohle je nejdůležitější zápas sezony. Je fajn, že si to hráči a trenéři uvědomují, doufám, že to podle toho bude vypadat i na ledě a ráno mě výsledek mile překvapí.
PAP, Manny a Weaves HS, sestava asi jinak bez změn. Tampa je powerhouse, ofenzivní. Cesta určitě vede přes Bishopa a ne tak solidní obranu, jsou bez Carlea a Gudase.

GO HABS GO!!!
 
AvatarProti Tampě to must win game nebude, ale pokuď si chceme udržet vedení v divizi a v konferenci k tomu pomýšlet na prezident trophy tak musíme fakt makat Tampa bude dost kousavý soupeř. Jde o to jak skončíme na konci podle toho jak to vidím to zatím vypadá v prvním kole na Bruins s kterýma máme letos 100% bilanci, ale PO je nevyspitatelné. Nebylo by rozhodně na škodu Tampu vyprášit a vyhrát základní část poprvé v historii taky ne.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Myslím, že jsme už ukázali, že na top východu máme, horší to je se západem a s Tampou, tu už konečně porazit prostě musíme.
 
AvatarZasloužená výhra. Smith chytal fantasticky, Carey byl také skvělý. Předvedli jsme několik dobrých kombinací a konečně byl alespoň trošku vidět SP... Teď nás doma čeká velmi těžká série, musíme ukázat, že na top NHL máme...
 
AvatarTo určitě ne, ale musíme Bolts konečně porazit.
Zápas to byl pro nás netypicky s dobrým úvodem, ale horší třetí třetinou. Nicméně zasloužené body, byli jsme lepší po většinu zápasu. Smith v brance byl famozní stejně jako Carey.
DSP konečně něco předvedl i vpředu, Larrymu ten gol hodně přeju. Pleky classy move jak přenechal Gallymu EN goal, který odehrál taktéž skvělý zápas.
Must win splněno.
 
08.03.2015 10:49 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarTakže teď 2x Tampa, Islanders, vždynepříjemní Sens... no nic jednoduchýho.
 
08.03.2015 10:42 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarEšte jedna zaujímavosť smajlik
http://www.slovaknhl.sk/23210-jets-budu-mat-farmu-vo-winnipegu-zmena-caka-aj-canadiens.html
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Arizona Coyotes
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík