Habs opäť zdolali Sens a vedú 2:0

18.04.2015, 11:19 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

V kanadsko-americkej NHL tento týždeň odštartovalo dlho očakávané úvodné kolo bojov o Stanley Cup. Medzi celky, ktoré úspešne začali play-off sa po tesnej výhre 4:3 zaradil aj Montreal. Radosť z prvého víťazstva Habs zatienil nedovolený zákrok P.K. Subbana na útočníka Marka Stonea. Spomínaný incident mal okrem prísneho vylúčenia montrealského obrancu tiež pozápasové pokračovanie v podobe nešportových vyjadrení zo strany Sens. Subby síce škaredo fauloval, ale určite nie s úmyslom niekoho zraniť. Druhý duel napínavej série medzi Canadiens a Senators sa hral v piatok. P.A. Parenteau chýbal v zostave kvôli zraneniu v hornej časti tela. Naopak Pacioretty dostal zelenú, takže najlepší strelec bol späť v hre. S Priceom v bránke vyzerali útoky takto:

Smith-Pelly - Desharnais - Pacioretty
Galchenyuk - Plekanec - Gallagher
De La Rose - Eller - Weise
Prust - Mitchell - Flynn

Markov - Subban
Jemelin - Petry
Beaulieu - Gilbert

Od úvodných sekúnd zápasu sa hral útočný a divácky atraktívny hokej. Hammondovu pozornosť hneď na začiatku duelu preveril nepríjemnou strelou z medzikružia Gallagher. Chvíľu nato musel hosťujúci gólman znovu zasahovať pri pokuse Briana Flynna. V čase 03:40 bol za hru s vysokou hokejkou vylúčený Galchenyuk a Senators mali k dispozícii presilovku. Habs predviedli ukážkovú obrannú hru počas oslabenia a nepustili súpera do vážnejších príležitostí. Stretnutiu dodávalo tú správnu atmosféru tiež množstvo osobných súbojov. V jedenástej minúte Price zlikvidoval šancu Erica Grybu. V čase 11:02 pri Michálkovom vylúčení si početnú výhodu vyskúšali aj domáci. Canadiens síce vyslali na Hammonda viacero sľubných striel, lenže ani jedna z nich neskončila v sieti Sens, škoda. V pätnástej minúte bola Ottawa blízko ku gólu, keď sa forward Mika Zibanejad predral cez obranu a zastavil ho až fantastický Careyho zákrok betónom. Bohužiaľ necelé dve minúty pred koncom tretiny prišiel úder hostí, keď skóroval MacArthur.

Do druhej dvadsaťminútovky nastúpil Montreal s jasným cieľom, otočiť nepriaznivý vývoj stretnutia. Hneď v úvode mal obrovskú šancu David Desharnais, lenže netrafil dobre poskakujúci puk. Habs si vytvárali viaceré šance, avšak nie a nie sa presadiť. Ďalším z neúspešných domácich strelcov bol v dvadsiatej piatej minúte Brendan Gallagher. V čase 25:53 rozhodca vylúčil za nedovolený zákrok MacArthura a Canadiens sa naskytla výborná príležitosť na vyrovnanie. Hammond dlho odolával montrealskému tlaku, ale nakoniec predsa len kapituloval. Úspešným strelcom vyrovnávajúceho gólu bol navrátilec do zostavy Max Pacioretty. Od tohto momentu začali byť domáci hráči ešte aktívnejší. Ďalší fantastický moment, ktorý rozjasal divákov vo vypredanom Bell Centre priniesla tridsiata siedma minúta. P.K. Subban nechytateľnou delovkou z medzikružia prekonal hosťujúceho brankára a zabezpečil Montrealu prvýkrát v zápase vedenie. Atmosféra bola neskutočná a určite zaplesalo srdce nejedného hokejového fanúšika Habs. V závere ešte zavarili Senators pred Priceom, lenže ten úspešne odolal. Po štyridsiatich minútach domáci vyhrávali tesne 2:1.

Tesný stav duelu bol predpokladom ešte zaujímavej záverečnej dvadsaťminútovky. Na začiatku tretej tretiny bol za podrazenie vylúčený obranca Patrick Wiercioch. V nasledovnej početnej výhode mohli navýšiť vedenie domácich Pacioretty či Smith-Pelly, lenže obaja boli neúspešní. V štyridsiatej siedmej minúte vznikla skrumáž pred Hammondom, avšak ani z tejto situácie nevytažili Canadiens tretí gól. Na opačnej strane kontroval Price parádnym zákrokom po strele Marca Methota. V čase 51:33 prišiel nezmyselný Jemelinov faul a hosťom doslova daroval dve presilovkové minúty na vyrovnanie. Ottawa bohužiaľ nezaváhala, nakoľko skóroval Patrick Wiercioch. Hlúposť ruského obrancu pripravila Montreal o tesné vedenie v dôležitom momente. Montreal nedokázal vyťažiť nič ani z početnej výhody necelé dve minúty pred koncom stretnutia. Zvyšné dejstvo tretej tretiny už gól neprinieslo, takže nasledovalo predĺženie. Rozuzlenie tejto drámy prišlo v šesťdesiatej štvrtej minúte. Hrdinom večera sa stal Alex Galchenyuk, ktorý krásnou strelou z otočky zariadil víťazstvo Montrealu. Čo nasledovalo potom ani nepotrebuje komentár, výbuch radosti na tribúnach a spoluhráči takmer rozpučili Chuckyho pri mantinely.





Ďalší neskutočne vyrovnaný duel a čo je najpodstatnejšie druhá výhra Canadiens, znamenajúca vedenie 2:0 v sérii. Kvôli takýmto momentom sa oplatí sledovať NHL. Celý tím išiel na plné obrátky, žiadny z hráčov sa nebál osobných súbojov, proste pravý play-off zápas. Najbližšie dva súboje sa odohrajú v hlavnom meste Kanady. Tretie stretnutie tejto napínavej série je na pláne už túto nedeľu večer o 1:00 SEČ.

Hviezdy zápasu:
1. P.K. Subban 1 + 0
2. Max Pacioretty 1 + 0
3. Andrew Hammond 39/42

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:No ještě si přát, aby to Verva už ukončila teď doma a my vyhráli SC...smajlik smajlik smajlik.
Jinak ale super, takový stav jsem po třech zápasech nečekal ani omylem! Sice nás Ottawa trápila mnohem víc než u nás, ale to se dalo čekat - byli hodně agresivní, někdy až za hranou a rozhodčí jim to pouštěli (naše přesilovky stejně naprosto o ničem), ale srovnali jsme se s tím a postupným zvyšováním aktivity jsme nakonec dosáhli svého smajlik. Gól v prodloužení byl trochu lacinější, ale jinak musím říct, že Ottawě tah s nasazením Andersona vyšel - chytal fakt dobře. Weise se konečně ukázal v jeho PO formě, vynikající!
 
AvatarTak to je fantazie, čekal jsem všechno, ale takový OT winner určitě ne, tohle si plešoun za rámeček nedá smajlik
K Weisymu není třeba nic dodávat, toho nejde nemilovat. Naprostá fantazie, všichni makali, Carey vzadu velkolepě podržel a my máme druhé kolo na dosah ruky.
Skvělý den, Oceláři odvrátili konec sezony, Habs win smajlik , co víc si přát.
 
20.04.2015 04:12 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarSKVĚLÉÉÉÉÉÉÉÉÉ.......3:0
 
AvatarKdybychom to neprolomili, tak mě asi klepne, 4. řada opět dnes skvělá. V OT musíme!
 
20.04.2015 03:32 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarJoooooo je to tady.
 
AvatarJak jsem říkal, to tempo jim nevydrželo, jsme lepší, ale dnes nás více než kdy jindy trápí koncovka... Oni pořád hitují vše bílé co se hýbe, ale na to my jsme zvyklí. Musíme to prolomit!
 
20.04.2015 02:49 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarDnes mají štěstí, ale to prolomíme!
 
AvatarTo si sudí dělají prdel? Co jiného písknout než takový crosscheck do hlavy? A samozřejmě gol z toho, místo PP prohráváme, to je mazec.
Vlítli na nás, což se dalo čekat, takhle to nevydrží celý zápas, takže určitě přidat a bude to dobré.
 
AvatarNestíhám zase psát a za chvíli je třeba jít na kutě :-) Ale ani není moc o čem psát, my jdeme do zápasu ve stejné sestavě, i když je už PAP ready. Ale soupeř to trochu obmění, asi bude změna v brance, kde Hammonda vystřídá Anderson. Do zápasu zasáhne také Neil, který se vrací z marodky, nahradí Chiassona.
 
19.04.2015 09:25 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarDnes to bude opäť zaujímavé smajlik
 
18.04.2015 14:04 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarJeště zdaleka není hotovo, to víme všichni, ale aspoň jednou vyhrát v Ottawě a věřím, že je to naše! smajlik
 
18.04.2015 12:44 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttps://www.youtube.com/watch?v=VGKfN_oC4qg
Tomu sa hovorí radosť. smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 23.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík