Pacioretty vyměněn do Vegas! Opačným směrem putuje i Tatar

12.09.2018, 13:09 | Přestupy |  Martin Formánek
 

Jedna z letních ság je u konce! Budoucnost Maxe Paciorettyho byla hodně nejasná, až dneska dostala reálné obrysy. Montreal svého kapitána vyměnil do Vegas, odkud se do Kanady stěhují Tomáš Tatar, Nick Suzuki a volba ve druhém kole následujícího draftu.

Golden Knights po letní ztrátě Jamese Neala potřebovali někoho, kdo bude v útočných řadách hvězdou a dokáže být i správným vůdcem, tudíž sázka na Paciorettyho je rozhodně správnou volbou.

Americký útočník měl v posledních třech sezónách na svém dresu v Montrealu našité céčko a byl tím nejlepším, co Canadiens ve svém kádru měli. Poslední rok mu ale přílíš nevyšel, stejně jako celému týmu, a kvůli nejisté budoucnosti byl nyní vyměněn.

Překvapivým článkem v celé výměně je slovenský útočník Tomáš Tatar, kterého tým z Vegas získal při poslední uzávěrce přestupů z Detroitu a obětoval za něj opravdu hodně. Tatar si tak ve Vegas připsal pouhých 20 startů v základní části a poté i 8 duelů v play-off.

Kromě slovenského hokejisty získali Canadiens ještě talentovaného Nicka Suzukiho, jehož si Golden Knights vybrali v roce 2017 ze třináctého místa na draftu a volbu ve druhém kole draftu 2019.


zdroj clanku nhl.cz

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
16.09.2018 02:37 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:no oba jsou tzv. slash centeři a Max je asi víc two - way forward a nahrávač...možná to bude fungovat...kéž by...
 
AvatarTak z campu přišla super zpráva- Byron vyléčil rameno dříve a bude ready.
Na zkoušku u nás bude Joel Ward. No, nevím, já když už bych se pouštěl do takových akci, tak bych pozval Scotta Hartnella, toho jsem měl vždy rád. Ward se mi nezdá jako přínos pro tým.

BTW Domi už dělá centra Drouinovi smajlik Jo, je to camp, zkouší se, ale i tak smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Takto jsem se bál, že dopadneme s Pacim, ale myslím, že z toho nakonec MB vyšel se ctí. To už nemyslím chování k Maxovi, kde jsme ho v podstatě odstřelili jako prašivce. Ale co bychom také chtěli, NHL je jen byznys a na nějaké zásluhy a nedej bože slušnost se převážně nehraje... Ottawa se propadla na nějaký rok na poslední místa v konferenci. Tam věřím, že nebudeme, ale opravdovou sílu ukážeme tak za 2-3 roky, aspoň v to věřím. Podle mého jsme v mladých udělali rázný krok dopředu a doufám, že i výchova bude v lepších rukách. Careymu věřím, i když už to asi nikdy nebude jako dřív. Spíš mi vadí Weber, tam je to špatný. Obrana bude neskutečně pokulhávat za zbytkem ligy, pokud se tedy nechytnou mladí. No, osud Vegas by mi nevadil (s lepším koncem)...
 
Avatarhttps://www.theplayerstribune.com/en-us/articles/nhl-max-pacioretty-were-going-to-vegas

Zajímavé čtení. Nevěděl jsem, že je Patches až takový kámoš se Stastnym.
 
AvatarTak kde začít:
Karlssonova výměna je asi zářný příklad toho, čeho jsme se báli v případě Maxova trejdu, že odejde za nic. Takže jsem taky rád, že to dopadlo jak to dopadlo a fans Ottawy upřímně lituji.

K tomu všemu co bylo řečeno v minulém postu a bylo tak trochu směřováno i na mě.
- říkal jsem snad už v zimě, že chápu nutnost trejdu Maxe, že by chtěl okolo osmi miliónů a určitě na sedm, osm let. Tohle jsem tedy určitě nechtěl a proto jsem se tradu Maxe nebránil za vhodnout protihodnotu, co mi vadilo byl ten styl chování Bergevina a vedení (opět a zase ukázal že je MB arogantní hovado). A že než aby odešel za hovno protihodnotu, tak raději ať dohraje sezonu a jde pryč při TDL, ale to by se nikdy nestalo, protože v téhle atmosféře se moc nedalo čekat, že sezonu u nás vůbec zahájí. Nicméně je s podivem, že ho McPhee dokázal podepsat na tak krátkou dobu, kvůli daním ta částka je sampozřejmě překvapivě nízká, ale zarazila mě hlavně ta délka smlouvy.

- co říkáte na Bergevinovo vyjádření o tom, že Max žádal trade? Kdo lže, Max nebo Bergevin? O tom komu věřím já asi nikdo nepochybuje.

- Trade Webbyho a Caryho jsem tady zmiňoval, protože by dával smysl, když je tým v přestavbě. To ale neznamená, že jsem na ně zanevřel jako na hráče, to pozor. Já nejsem hysterik nebo spíš debil jako hodně fandů Habs, kteří Caryho před rokem vynášeli do nebes a po jedné špatné sezony na něj bučí (to samé vlastně platí i o Maxovi). Já jsem přesvědčen, že letos bude opět dobrý, asi už ne jako v sezoně 14/15, ale rozhodně bude na spičce mezi golmany a zase ponese tým na ramenou. Webby je super bek, ale mají oba věk. Ano, Rinne vyhrál Vezinu v 35 letech, Lundqvist má taky slušnou výkonosat v těchto letech, ale mě jde o to, že jsou ještě v letech, kdy mohou vyhrávat a být přínosem, o nás jako o týmu to neplatí a platit rozhodně nebude ještě minimálně 2-3 sezony s tím, že garantováno není samozřejmě vůbec nic. Bergevin je bere jako veterány, kteří doplní zbytek mladého týmu, ale takové kecy si může nechat pro někoho jiného.

- Theo, nevím proč mi nesmyslně předhazuješ Caryho kontrakt. Poněkolikáté vůbec nebereš v potaz co jsem tady x krát napsal, takže znova- Bergevin to v tomhle měl neskutečně těžké, všichní víme, že neměl moc na výběr. Bylo to hodně a po té špatně sezoně se to teď zdá jako úlet, ale jak jsem psal výše, tak já Carymu stále věřím. Ale opakuji, já bych jeho trade případně chtěl hlavně pro jeho dobro a pro dobro organizace v rámci rebuildu, ale my vlastně žádný rebuild neděláme, tak je to asi zbytečná konverzace.

- Theo, klidně se tady rozepiš ohledně proč by měl Carey a Webby zůstat. Už jsem ti to psal jednou, moc mi není příjemné jak jen do mě dlubneš, ale vlastně nic neřekneš proč a jen to schováš za tím, že nemáš čas ani prostor psát tady své názory. Já je tady píšu a ty mi pak stejně předhazuješ něco jiného.

- Světlo na konci tunelu stále nevidím, máme teď hodně prospektů v útoku, ale téměř žádný v obraně a tam nás to trápí nejvíc. Je to běh na dlouhou trať a já jsem nás teda viděl mnohem výše v letech 13-15.
 
AvatarTak když vidím, za co vyměnila Ottawa Karlssona do San Jose, ještě se modlím za to, co jsme dostali za Maxe...smajlik. To jsou idioti... smajlik. Myslím, že na úplné dno na východě patřit nebudeme smajlik.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík