Montreal podlehl Washingtonu a do play-off se zřejmě nepodívá

05.04.2019, 06:51 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

V první třetině se hrálo dlouho bez branek až Lars Eller necelé dvě minuty před přestávkou prolomil bezbrankové skóre, jenže Capitals šli hned poté do čtyřech a následnou přesilovou hru využil po krásné kombinaci kapitán Shea Weber.

Washington sice v závěru první třetiny rychle přišel o nabyté vedení, jenže po přestávce mu ho vrátil Nic Dowd A jeho gól byl nakonec vítězný. Montrealu se napodařilo vyrovnat a Capitals počtvrté v řadě získali titul pro vítěze Metropolitní divize.

Canadiens tak prakticky ztratili šanci na účast v play-off, které bylo tak blízko...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Weal rozhodně super, zapadá do toho našeho současného stylu a je to šikovný hráč s velmi dobrým bruslením. Docela se uchytil v přesilovkové formaci a myslím, že právě takoví hráči by mohli tu naši tragickou PP pozvednout.
 
07.04.2019 11:47 | reagovat
Sefor | Habsfanatic@seznam.cz
Neskutecnej vykon Poehlinga fakt neskutecnej,myslim ze se mame na co tesit v pristi sezone :) a Nevim jak vam ale ja celkem koukam jak si u nas sedl Weal
 
AvatarTak tomu se říká nástup do NHL - hattrick v normální hrací době a vítězný gól v nájezdech, to je vizitka Ryana Poehlinga v jeho prvním zápase v dresu Habs smajlik!!! To je snad částečně odpověď na Pardovo obavy, i když podobné pocity mám taky, když jsem psal, že budeme doufat v opakování výkonů Tatara, Domiho nebo Gallaghera, případně Petryho... Každopádně vítězství nad Torontem na závěr vždycky potěší smajlik.
 
AvatarJackets nepřipustili drama a poslední zápas už bude bezvýznamný. Jo, kdo by to čekal, že Habs letos budou hrát 81 zápasů pořád o něco, v tom je to úspěch, ten bodový posun oproti loňsku je velký jak jsem už psal, ale já jsem typ člověka, co nesnáší prohry a za pár let si už nikdo nevzpomene jak jsme hráli a sezona bez PO bude vždy považována za neúspěch, tak to prostě je.

Už se tady řešily individuality, do toho se mi moc nechce, Carey, Weby, Domi, Tuna, Gally, Dany, KK a další všichni super, Drouin zklamání, PP velké zklamání, ale velmi mě mrzí, že jsme to PO neudělali, protože já si moc nejsem jistý příštím rokem. Možná mě trochu nakazil Míra svým pesimismem, byť on příští rok vidí možná lépe než já, ale to naše světlo na konci tunelu sice začíná být trochu vidět, nicméně taky může příští rok rychle zase zhasnout. Vysvětlím. Málo tady o tom mluvíme, ale letos jsme měli neuvěřitelně zdravý tým, hodně mi to připomíná sezonu 14/15, kde jsme byli nejzdravější z celé ligy. O letošku statistiku nemám, ale stačí se podívat na kanadské bodování týmu, v první desítce více než pár zápasů ztratili letos jen Shawzi, Weby a Paulie, připočtěme Armiu a toto jsou jediní čtyři hráči z core týmu, kteří ztratili větší počet zápasů, jediní oni čtyři! Ofenzivní tahouni týmu Max, Gally, Dany, Petey a další zde byli po celou sezonu. První lajna je po kupě de facto celých 80-82 zápasů. A tito hráči překonali svá kariérní maxima v bodech- Tuna, Domi, Petey, Dany, Shawzi, Lehkonen, Benn a Gally aspoň v golech, i když ještě má možnost stats zlepšit. Drouinovi chybí bod a Armia nastavil maximum v golech a nebýt zranění tak překoná i body. Ano, jsou na to dva pohledy na věc jak se říká jako na z půli pnou a prázdnou sklenici, tzn. že většina z výše jmenovaných jsou mladí hráči, kteří jdou postupně nahoru (a to jsem u těch kariérních maxim nepočítal mladé jako Mete nebo Kulak), ale taky tak že to zkrátka byla sezona, kde si vše perfektně sedlo u velkého množství lidí a to jak po stránce zdraví tak pro stránce výkonnosti. A o to mi jde, nemusí se to opakovat, nebo spíš je to velmi nepravděpodobné, aby měla většina týmu opět kariérní rok a abychom byli zase tak zdraví. Co tím chci říct, nenechme se opít rohlíkem že bychom příští rok měli mít na to třeba nejen postoupit, ale třeba i vyhrát nějaké PO série, letošní sezona je příslib lepších zítřků stoprocentně, ale jak se říká slibem nezarmoutíš. Pořád je před námi spousta práce a hlavně musíme doufat, že se chytí mladí jako Poehling tak dobře jako letos KK, snad se uzdraví Juulsen a hlavně musíme doufat, že je před Carym ještě aspoň pět let na této úrovni. Možná mi někdo budete oponovat, že bych chtěl zázraky přes noc, to určitě ne, jen se na naši letošní sezonu chci podívat i tímhle pohledem, který určitě není zcestný.

Ale aby to nevyznělo jen negativně, určitě klukům děkuji za letošek, zápasy byly oproti loňsku vetšinou hodně koukatelné, jak jsem tady mockrát psal, tak se mi moc líbilo to zaujetí, no passengers, tým opravdu makal a moc chtěl. Hodně lidem svými výkony vytřeli zrak a zase po roce si Canadiens vysloužili respekt. Tak pojďme rozbít ty modré sráče a vítězně zakončit sezonu. Co bude nebo nebude dál je otázka, snad se i letošní kroky Bergevina povedou jako ty loňské, třeba jako trade Chucky-Domi.
 
AvatarTak Bus sweepnul Rags a definitivně nám zavřel dveře do PO. Kdo z vás bude statečný a dá si poslední zápas sezony o nic s Torontem?
 
AvatarReakce na příspěvek:Já vím, je to dost nepravděpodobné. Záleží na něm jak moc touží nebo netouží vyhrát MS, zájem o něj určitě bude. Třeba s Hartem by tvořili super duo a Carey je Hartův vzor, ale to zatím předbíhám.

Michale, je to přesně jak říkáš, kdybychom postoupili, tak bychom zase přepsali dějiny, protože se ještě nestalo, aby tým s nejhorší PP hrál postseason. Bohužel nám tyto PPG moc chyběly a člověk si jen může domýšlet, kde bychom byli alespoň s průměrnou PP.
 
05.04.2019 11:36 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarŠkoda těch hloupých chyb, ale makali jsme a to mě těší. Blbé je že to nějspíš dopadne takto těsně, ale ten mančaft to ještě posílí.
Nejslabším článkem sestavy Drouin, toho měli na nějakou chvíli dát na tribunu aby si uvědomil (ale spíš mé zbožné přání), že takto ne. Dle mě je vždy lepší mít dříče s nějakým částěčným skillem, než hráče s top skillem, ale bez srdce a schopného to ukázat jen proti tragédům (v poslední době ani to ne). A jak ho tady ještě někdo dával před Kovaleva, tomu se fakt musím smát.
Sezóna nejspíš skončí smutně, ale jinak je mnoho pozitiv a v dalších letech je potřeba na to navázat.
GO HABS GO
 
AvatarDobře jsme WSH ty góly připravili... Největší zklamání a asi největší důvod, proč nejsme v PO, byly přesilové hry. Díky nim jsme ztratili tolik bodů, že jsme už dávno mohli jen vybírat soupeře pro první kolo. Právě i zde hodně selhal Drouin, od kterého jsem čekal, že bude jedním z hlavních tahounů. Bohužel u něj puk ve většině případů končil...
 
AvatarReakce na příspěvek:Dopadlo to tak, jak se dalo čekat, to už by fakt byla obrovská náhoda a štěstí - a to se nestane. Ten zápas jsme neodehráli vůbec špatně, ale Holtby, horší koncovka a individuální chyby (u prvního gólu Thompson, u druhého Byron) nás poslaly na dovolenou. I když to samozřejmě nebylo o tomto zápasu, ale o tom už jsme se tu bavili.
Souhlasím s Michalem, že letos to byla daleko větší radost sledovat většinu našich zápasů a spousta individuálních překvapení - Tatarem počínaje a Kotkaniemim konče. Domi neuvěřitelná sezóna - nakonec se tenhle Bergevinův tah ukázal jako jeden z nejlepších za jeho působení u Habs! Naopak zmiňovaný Drouin je obrovské zklamání a tenhle trejd je pro nás naopak jasnou prohrou, byť to tak v první chvíli nevypadalo - Sergačev se nastálo usadil v kvalitní obraně Bolts a rozhodně tam nehraje druhé housle! No nic, musíme v létě doplnit beka a jednoho útočníka do prvních dvou lajn z UFA trhu a musíme spoléhat na to, že Tatar s Domim se alespoň hodně přiblíží tomu, co předváděli letos - samozřejmě Gallagher to samé, ale tam to s jeho naturelem vidím v pohodě.
Nemyslím si, že by po takové sezóně měl Price chuť trmácet se někam do středu Evropy a absolvovat tam ještě celý turnaj - ale někdo určitě od nás pojede, minimálně Tatar, možná Kotkaniemi, Gallagher, Domi...
 
AvatarReakce na příspěvek:No nemusíme teď tady vypisovat kde jsme ztratili zbytečné body smajlik Každý tým má xy zápasů za celou sezonu, které měl vyhrát a nevyhrál, prostě máme bodů pořád málo, i když by to v jiných letech na postup bez problému stačilo, to je pravda.

Hodně zajimavá statistika:
With one game left, the Canadiens have 23 more points than they did in 82 games last season.

That’s the third best rebound in the long, frequently glorious history of this team. The 1926-’27 Canadiens had 35 more points than the previous season. The 1943-’44 team improved by 33 points.

Drouin mi pije krev a nejsem sám určitě. Každý hráč může mít slump, ale on v podstatě nepřispěl ofenzivně téměř vůbec posledních kolik 15-20 zápasů? To je prostě moc. Bohužel ostatní GM´s nejsou hloupí a slepí a taky to viděli, jeho cena je tak mnohem menší. Možná kdyby měl dobrý začátek příští sezony a pak ho zkusit poslat pryč, já mu nevěřím už vůbec.

Pokud to teda Bus zvládne, tak budu doufat, že aspon někdo pojedem na MS, Carey bude asi hodně unavený, ale titul mistra světa ještě nemá, to bych se asi do Košic odstěhoval na dva týdny kdyby přijel smajlik
 
AvatarJe smutné, že s tímto bodovým ziskem nám PO zřejmě unikne, ve většině případů mít přes devadesát bodů znamená postup. Jenže letos je ten východ tak neskutečně vyrovnaný, že to prostě nestačí. Bohužel je to tak, jak psal Míra, dveře do PO jsme si zavřeli zbytečnými prohrami s Devils, Ducks, ale třeba i tím ztraceným zápasem s Leafs.
Jinak k zápasu, herní projev byl velmi dobrý a od začátku bylo patrné, kdo potřebuje více vyhrát. Jenže v první třetině jsme s těch šancí vytěžili pouze jeden gól a to je bohužel v tak důležitém zápase málo. Bojovnosti a šancí tam bylo dost i ve druhé a třetí třetině, ale nespadlo nám to tam.
Naděje samozřejmě stále je, ale myslím, že většina s nás je smířená s koncem sezony po ZČ. Po takovém vzestupu to hodně bolí, ale nedá se nic dělat.
Doufám, že ten sobec Drouin bude v létě vytrejdovaný a nahradí ho nějaký týmový hráč.


 
AvatarReakce na příspěvek:Škoda, teď už je to opravdu utopie a Columbus by nevím co musel dělat, aby rupl dvakrát po sobě u týmů, kterým o nic nejde. Bohužel asi opravdu start Holtbyho se ukázal jako rozdílový. Sezóna určitě se dá hodnotit pozitivně, i když má takto hořký konec, kdy bylo PO tak blízko. Po minulé sezóně, kde to bylo neskutečné trápení a oči bolely jako čert, jsme v této předvedli otočku o 180 stupňů a já si většinu části užil. V létě bude asi hlavní otázka, co s mistrem Drouinem. Jinak doufám, že k žádným veletočům nedojde a díky získaným zkušenostem nám další rok už PO neunikne...
 
AvatarAch jo, je to asi v háji. Bus tři body ze čtyř neztratí, to je asi utopie. Škoda, velká škoda. Uznávám, že jsem udělal chybu, když jsem tady ze začátku sezony říkal, že do PO nechci, co bychom tam dělali, ale po takové sezoně, kdy ten tým ukázal tunu charakteru, tak mi to je moc líto, není nic horšího než skončit devátí a ještě tak těsně. I tak ale klukům díky za sezonu, kde se bylo na co dívat, západy zase po roce bavily. Příští rok to vyjde.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Washington Capitals
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík