Cayden Primeau má první výhru v NHL

12.12.2019, 07:31 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal hned po výhře na ledě Penguins odcestoval zpět do Montrealu aby se utkal s Ottawou Senators. V brance dostal příležitost mladý Cayden Primeau.

Zápas začal pro Canadiens výborně - v přesilovce se trefil Nick Cousins. Vedení pak navýšil na začátku třetí třetiny Tomáš Tatar. Pak ale začala dotahovat Ottawa - nejprve v přesilovce snížil Brad Tkachuk a do prodloužení zápas poslal Connor Brown. V nevyzpytatelném prodloužení měli více štěstí domácí hráči a plný počet bodů tak vystřelil Ben Chiarot.

Cayden Primeau si připsal první vítězství v NHL. Montreal po špatné sérii výsledků snad již nastartoval motory - byla to třetí výhra v řadě.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Vše visí na tom, zda a za kolik ho případně Arizona podepíše - protože pokud ho do léta nepodepíší, pochybuju, že u nich zůstane a potom by to pro ně byl provar...
 
AvatarCo říkáte na trade Halla do Arizony?
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, já o tomhle mluvil i v létě a naše dosavadní výkonnost mi dává za pravdu. PO můžeme udělat, když zase pár hráčů udělá kariérní maxima jako loni a Carey podrží, na druhou stranu nemáme ani náhodou kvalitu na to, abychom v PO vydrželi nebo snad mysleli na nějaký úspěch. Přešlapujeme na místě, je to celé nečitelné. Třetí rok po sobě bez PO je v Montrealu průser, na jednu stranu tohle svazuje, na druhou stranu by myslím fans pochopili, kdyby se vedení rozhodlo pro přestavbu z gruntu na místo toho slavného resetu. Nevím, sám to nechápu, psal jsem to tady milionkrát i v souvislosti s Carym a Webym s tím jak jim dochází čas.
 
AvatarReakce na příspěvek:Čím dál víc si začínám myslet, že pro tohle mužstvo PO ani smysl nemá - nemáme nějakou stálejší výkonnost, moc nám to nefunguje vzadu, dopředu to sice jakžtakž jde, ale koncovka mizerná. A speciální formace? Ani jedna nefunguje tak, jak má! Suma sumárum, tohle mužstvo v jeho letošní prozatimní výkonnosti má maximálně na to se pokusit o osmičku, ale pokud se nevrátí Drouin alespoň v takové formě, co měl před zraněním, moc šancí asi nemáme... Je totiž až moc vidět, jak při jeho absenci strádá třeba Domi a vůbec celá ofenzíva.
 
AvatarAbych nezapomněl, jde někdo na MSJ do Ovy a Třince? Já zajedu omrknout Romanova proti Caufieldovi 27.12.
 
AvatarTo zase byla chuťovka po ránu. Wings mají 9 výher a z toho 2 s náma. Ostuda, k čemu nám jsou výhry nad Vegas, Washingtonem, St. Louis a další když prohrajeme po dvou zápasech s New Jersey a Detroitem?
Sral mě Tatar, moc chtěl, ale vše co vymyslel nastřelil do beka nebo vedle, gól přišel strašně pozdě. Bylo tam několik smolných tyček, ale na to se nesmíme vymlouvat.
Těch 7 zápasů venku teď nám teď asi ukáže, jestli má letos PO smysl nebo ne.
 
15.12.2019 11:39 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarKlasickej zápas blbec. Gól jim darujeme, tak že se Weber nechá obrat jako Málek kluk a ještě na to zůstane koukat za bránou. Pak je jen tlačíme ale vydolujeme z toho akorát 3 tyčky a gól v úplném závěru. bohužel i takové někdy zápasy jsou,nám se ale momentálně vůbec nehodil.
 
AvatarKdyž už nás lze na rozdíl od minulého zápasu chválit za útočnou aktivitu a vytváření šancí, tak z toho vytěžíme pouze jeden jediný gól proti naprosto hratelným Red Wings. První třetina sice dost připomínala právě tu tragédii s Ottawou, ale ve druhé a třetí třetině jsme byli jasně lepším týmem, který bohužel totálně ztroskotal na vynikajícím golmanovi. Jo, udělat hvězdu z golmana soupeře umíme opravdu dokonalým způsobem. Je to hodně trpké, když si uvědomíme, že teď jedeme na západ Kanady, kde jak víme moc často nebodujeme. Tenhle zápas jsme prostě měli vyhrát.
 
AvatarNo tak jsme nikoho nikam nevrátili a opět jsme zahodili dva body, to už je fakt na palici proti soupeři, který určitě nepatří k těm neporazitelným! Nejdříve zase nedůslednost v předbrankovém prostoru a poté přehlídka naší nemohoucnosti v koncovce. Víc k tomu nemám co říct, teď si pojedeme pro nářezy na západ Kanady a můžeme na boj o osmičku zapomenout!
 
AvatarDo tohoto se pouštět znova nebudu, nicméně Paulie není ready dle CJ, Poehling byl povolán zpět a Paulie ani nepojede na trip do Západní Kanady, bude asi trénovat sám v Montrealu. Primeau je v Lavalu a na trip pojede Lindgren, docela fér počin od MB. Na trip pojedou i KK a Meat, to je skvělá zpráva, hlavně ten zákrok na KK vypadal hrozně.
Detroit vyhrál po 12 zápasech s Peggem a já pevně doufám, že je vrátíme zpět do reality, stačila ta první ostudná porážka v této sezona. Obvykle jsem s termínem povinná výhra opatrný, ale tohle nejde nazvat jinak.
 
AvatarReakce na příspěvek:Sorry, ale minimálně do 4. lajny Byron prostě patří, rozhodně je tam mnohem platnější než třeba Peca. BTW na dailyfaceoff už je napsaný ve 4. lajně s Thompsonem a Barberem, takže pro tvoje potěšení možná nastoupí už dnes.smajlik

Parda psal, že už trénoval, tak uvidíme.
 
14.12.2019 11:50 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Ty se chceš hádat nebo co? Já se tu bavím o Byronovi neřekl jsem ani zbla o tom že mi složení 1 a 2 lajny nevyhovuje naopak.

Jen že nemá na to bejt v 1 a 2 a dříč to také není takže i v 3 a 4 mi přijde k ničemu, rychlost je dobrá a důležitá ale k čemu mu je poslední rok...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jaké dříče v rozích do prdele? Například Lehkonen hraje výborně celoplošně a obzvláště v několika posledních zápasech. Naše první lajna je podle tebe složená z hráčů, kteří dostatečně netvoří a nezakončují? No myslím, že hlavně Gallagher s Tatarem tvoří a zakončují až dost. Co se druhé lajny týče Je tam Lehkonen, Domi a Armia, Domi je skvěle individuálně vybavený a šancí myslím vytvoří také dost a pak je tam ještě Armia, o kterém jestli tvrdíš, že dostatečně nevytváří šance, tak už vážně pochybuji o tom, jestli si viděl někdy zápas Habs. Nechci si tady hrát na experta, který tomu dokonale rozumí, ale schválně mi napiš, jak by sis představoval složení lajn.

Byron je letos slabý, ale třeba jeho rychlost ti nic neříká?
 
14.12.2019 11:03 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Beru hráče komplexně. Dále dle meho nazoru 1 2 lajna nemá obsahovat dříče v rozích ale hráče co tvoří a zakončují. Byron bohužel není ani jednou variantou - býval to scorer teď jste mu našli novou roli dříče - což já v něm nevidím ani náhodou - Lehkonen budiž, ale je to rovněž předělávka z 2nd linera na které se neosvědčil. Na černou práci jsou úplně jiné typy hráčů než Byron.
 
AvatarReakce na příspěvek:Lorde - Rád by se tě zeptal na jednu otázku. Hodnotíš výkony hráčů a jejich přínos pro tým pouze podle produktivity nebo i podle vykonané černé práce? Podle tvého názoru především na Lehkonena to spíše vypadá, že koukáš pouze na statistiky.
 
14.12.2019 10:29 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Beru to jako ironii...pokud nemyslíš starou formu před 1,5 rokem.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to je super, jestli se Paulie vrátí ve formě, tak si snad Lord konečně uvědomí, že ho v našem týmu potřebujeme a přestane hodnotit hráče pouze podle produktivity.smajlik
 
AvatarPoehling zpět na farmě a trénoval Paulie Byron, tak snad se vrátí ze zranění ve své staré formě.
 
AvatarTak se částečně mé obavy naplnily, když jsem říkal, že musíme to vítězství s Pens potvrdit i výkonem proti Ottawě - a to se nesplnilo ani náhodou! Strašně utahaná hra, tragické přesilovky (byť jsme v jedné skórovali) a nakonec šťastné vítězství... Ottawa byla lepší, pohyblivější a jejich přesilovky se opravdu daly nazvat přesilovkami! Takhle hrát nemůžeme, pokud chceme mít solidní výsledky smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Pod Therrienem hrát rozhodně nebyl žádný med smajlik

Ta problematika s chováním trenérů je docela krutá, ale to by se asi mělo bát o své místo tak 50% trenérů i co znám já od kámošů a když na to přijde, tak nás trenér v hokejbalu taky moc nešetřil smajlik Ale jak říkáš, vše má sve meze.

Juliena určitě nevyhazovat, ani náhodou.
 
12.12.2019 15:02 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Neboj CJ na \"horúcom kresle\" by seděl/sedí max z důvodu výsledků, ne těch dalších záležitostí, co hejbou NHL. CJ je dobrý chlap, po něm hráči nepůjdou, naopak.

Therrienovi se ale podle mého teď potí zadek. Protože co o něm napsal D. Briere v knize, co o něm řekl PAP, jak se choval v juniorech (svědectví dalších borců) a jak se vozil po PK, ten rozhodně teď nemá klidný spaní.

Na druhou stranu všechno má své meze...
 
12.12.2019 14:07 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTéma pomimo: V poslednej dobe sa nám to v NHL nejako rozbehlo s výpoveďami trénerov. Žeby aj CJ sedel na \"horúcom kresle\" resp., kto by ho mohol u Habs nahradiť?
 
AvatarZápas jsem neviděl, tak nehodnotím, asi se to nerodilo lehko a zbytečně jsme si to zkomplikovali, ale já vidím pozitivně že jsme KONEČNĚ dokázali vstřelit gól v OT po dost dlouhé době. Jasně, mohlo to být po 60 minutách, ale to je teď jedno. Se slabými tými to často je utrápené, v našem případě dvakrát podtrženo a ještě s Ottawou. Jsem rád za dva body a první W pro Caydena.
Snad vítzěnou formu potvrdíme i proti tragickému Detroitu, druhou prohru v sezoně s nima bych nerozdýchal.
 
AvatarNeuvěřitelně utrápená výhra a slova chvály se vzhledem k našemu výkonu hledají opravdu velmi těžko. Polovina první třetiny úplně o ničem, kde jsme si nevytvořili žádný tlak a ani žádnou vyloženou šanci. Druhá polovina sice o něco lepší, ale že bych se bavil, to říct rozhodně nemůžu. Druhá třetina v podstatě stejná, první polovina šílená a ve druhé znovu mírné zlepšení, ale pro oči to bylo pořád bolestivé. O třetí třetině se snad nemá cenu ani bavit, tam kromě gólu Tatara a tyčky Thompsona na konci nebylo z naší strany vůbec ale vůbec nic. Prodloužení ale dopadlo naštěstí dobře. Nicméně v dalším zápase musíme předvést mnohem lepší výkon, jinak to ani na tragický Detroit nemusí stačit.

Primeau velmi spolehlivý a po zásluze má první výhru v NHL.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík