Odvolání Juliena k výhře nevedlo

26.02.2021, 06:46 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Čtvrtá prohra v řadě. Habs nestačili na Winnipeg, s kterým hráli poprvé v této sezóně, a Canadiens prohráli z posledních sedmi zápasů hned šest. Krize je tady. Zhoršené výsledky odneslo trenérské duo. Claude Julien a jeho asistent Kirk Muller byli ve čtvrtek odvoláni ze svých funkcí.

Zápas proti Jets nezačal přitom špatně. Do vedení se dostal Montreal v polovině první třetiny, když se trefil Armia. Armia se ozval také o několik minut později, když zvýšil skóre na 2:0 pro Canadiens.

Druhá třetina byl ana góly hodně bohatá. Nejdříve snížil na 1:2 Connor z přesilovky. Poté Habs odpověděli také z přesilovky. Tu proměnil Tomáš Tatar, který se trefil po dlouhé době. Bohužel tím gólová cesta Canadiens skončila. Branky dávali branky již jen domácí. Svou druhou branku v utkání vstřelil Connor. Po něm se trefil Wheeler, který vyrovnal zápas na 3:3.

Závěr zápasu byl v podání domácích. Postupně se trefili Thompson, Dubouis (Canadiens po něm toužili) a zkázu dokonal Scheifele do prázdné.

Winnipeg Jets: Montreal Canadiens 6:3

Branky a nahrávky: 26. Connor (Scheifele, Wheeler), 32. Connor (Stastny, Ehlers), 35. Wheeler (Pionk, Dubois), 47. N. Thompson (Appleton, Lowry), 53. Dubois (Perreault, Copp), 59. Scheifele (Wheeler,Copp) - 14. Armia (A. Romanov, Byron), 18. Armia (Drouin, Petry), 28. Tatar (Kotkaniemi, Petry)

Střely na branku: 30:21

Hvězdy zápasu:
1. Kyle Connor (WPG) - 2+0
2. Nikolaj Ehlers (WPG) - 0+1
3. Joel Armia (MTL) - 2+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
03.03.2021 23:25 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarTaky nemyslím změnu trenera....
 
AvatarTěžko, musí se dát nového kouči trochu času. Každopádně 12.4. je trade deadline, do té doby musí být jasné kdo jsme a zatím pořád je naše pozice víc než dobrá, Toronto je odskočené, ale stačí pár výher v řadě a jsme znovu za ním. Já věřím, že ten tým na to má a probere se.
 
02.03.2021 20:33 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarJestli dnes tu ottawu neporazíme tak očekávám další změny.
 
AvatarNa hráčích je evidentně deka, protože vést 2x v zápase o dva góly a pak dostat 5 fíků v řadě, to není normální...! Jak už psal Parda, u vyrovnávacího gólu dostane Perry hokejkou do obličeje, rozhodčí je kousek a nic... Poslední dobou nabízíme soupeřům ty góly někdy až jako na podnose. Přitom herně to tak do poloviny zápasu bylo velmi dobré, byl tam lepší pohyb, dobré napadání a z toho nakonec i pramenilo to dvougólové vedení - Armia moc pěkné góly, Drouinova přihrávka výborná. O přesilovkách už se ani bavit nebudu, hrajeme v té situaci tak 2x hůře než při 5 na 5... Proč jsme se potom tak sesypali, to mi hlava nebere! Navíc jsme většinu zápasu hráli bez Andersona, který se nejspíš zranil, takže další super zpráva smajlik.
O Priceovi už jsem tu toho i v minulosti napsal dost a dost a, de facto, si v tomhle notuju s Theem - vidím to úplně stejně, má to být jednoznačně rozdílový hráč a není, už dlouho. Paradoxně bych mu ale tenhle zápas zrovna nepřišíval, ano, ten Thompsonův gól jde asi za ním a možná i ten první byl chytatelný, ale problém byl víc ve hře před ním než u něj. A plně souhlasím, aby Allen dostal mnohem víc prostoru, když je teď evidentní, že je prostě spolehlivější.
 
AvatarS prací MB v offseason jsme byl po dlouhé době stoprocentně spokojený, ale když se na to člověk podívá od naší poslední účasti ve finále konference, tak co jsme dokázali? Jedině první kolo (2015 zcela výjimečně druhé) nebo nepostup, což prostě neznamená skoro nic. SC bych nad hlavu nezvedal, ale sezonu budu považovat za úspěšnou teprve tehdy až z toho bude třeba finále konference.

Tuhle sezonu to nějak ještě vydržíme, ale jinou cestu než změnu na postu GM také nevidím.
 
26.02.2021 11:34 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarJasný, že jde kritika na MB, jestli se letos neuspěje (to jsem opravdu nečekal), tak ho tohle paradoxně bude hlavní důvod, proč ho to bude stát hlavu.

Protože já opravdu nevím, co víc v poslední dva roky (v létě obzvlášť) mohl pro ten tým udělat.
 
26.02.2021 11:32 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarJá jsem ten poslední kdo bude tvrdit, že vše se dá \"vyčíslit\". Už teď mě trochu ničí, jak hokej vše přepočítá do čísel, z hráčů se dělají roboti a lidský faktor se upozaďuje. Přesto čísla Careyho nejsou tři roky dobrá - v průměru je na .909 úspěšnosti. Sice pochytá šance z dobrých pozic, ale příliš často dostává laciné góly. To všechno v číslech je. Samozřejmě respektuju faktor, že před ním není obrana Kanady. Ale top kvalitu před sebou nemá řada dalších gólmanů ... a kde je Gibson, Hellebuyck, Kuemper. Snad mi nechcete tvrdit, že Anaheim, Jets a Arizona má lepší obranu...

Já chápu, že jej máš rád, mám to stejně. Ale přijde mi, že si člověk nedokáže přiznat, že je to až na zlomky zápasů průměrný gólman. Zápasy nevyhrává sám už dávno. V současnosti je lepší brankář o 6 mega levnější. Carey si v Kanadě vybudoval mocný status, ale někdy jej chrání až příliš. A on to moc dobře ví (viz slova poslední dny)
 
AvatarJá to říkal, že s naší aktuální formou proti nim moc šancí nemáme. Zápas si radši nebudu pouštět ani zpětně. Bohužel se potvrdilo, že kvalita útoku je na jejich straně jednoznačně vyšší.
 
AvatarSe smlouvou sohlasím, to je problém, taky to jsme tady řešili milionkrát. Pokud to není, tak se to stane jeho prokletím tak jak se to stalo před lety Luongovi. Pamatuji si, jak si před lety varoval před tučnou smlovou pro Caryho pohledem na kontrakt Cama Warda, já to tehdy nebral až tak vážně, ale měl si naprostou pravdu a až ta smlouva přišla, tak mě a nejen mě taky vystrašila jako možný budoucí problém. Takže pohledem čistě podle smlouvy, ano to je Carey problém od prvního dne kdy začala smlouva platit. To je bez debat. Aby si tu smlouvu zasloužil, tak by opět musel mít Vezina/Hart formu, což už asi nenastane, tady tímto pohledem má jít kritika spíše na MB, ovšem jak říkáš a jak jsme tady řešili několikrát, otázka je zda měl na výběr.

Ohledně jeho výkonů si myslím, že nemáš pravdu, shrnout to slovy tři týdny v bublině super, jinak bída je podle mě kravina, když loni chytal v týmu na dně tabulky, tým neschopný konzistentních výkonů, chytal bez kvalitní dvojky, tak nebyl špatný a v PO to potvrdil. Předloni byl vynikající a lídr v boji o PO, které nám uteklo jen těsně. Tak mi nějak nesedí ty tvé počty, ale ve finále to je jedno, to co bylo, bylo, problém je teď. Pro mě je Carey srdcovka a velice mě to bolí, nicméně jako optimista pořád věřím, že se zvedne.
 
26.02.2021 09:58 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMá to jeden háček. On nezačíná být problém. On ten problém je tady už nějakou dobu...
Nemá smysl omílat, že monstrozní smlouva pro golmana kolem 30ti je chyba. To jsme to probírali Xkrát. Jako zastánce MB jsem to kritizoval v den podpisu - bohužel nebylo jiné možnosti. Sežrali by ho zaživa.

O čem se ale míň mluví, že tenhle Carey není nic neobvyklého. Poslední dva až dva a půl roku je to velmi podobné. Průměrný gólman NHL (čísla podprůměrná) - nic víc. Já mám Careyho rád, hrozně rád. Ale nejde neustále to omlouvat a něco si nalhávat. Je to nejlépe placený golman v dějinách ligy. Superstar týmu. A jeho výkony jsou podprůměrné. Asi jako by McDavid/Matthews měli 40/50 bodovou sezonu...úplně to samé. To by byla neskutečná kritika. Kdy byl Carey elitní za poslední tři roky? 3 týdny in the bubble - thats it. Přiznejme si to, holý fakt.

Nevěřím, že ten kádr je takový, co teď předvádí. Nevěřím tomu, že tým co v hrál v předkole a v PO dobře (posílen o 4-5 hráče) je takový. Blbé je že teď nový kouč kvůli schedule nemá vůbec čas na trénování PK/PP, které jsou tragické. Každopádně teď je čas pro Allena pár zápasů v řadě, dát týmu šanci. Protože doufat, že Price bude aspoň solidní, teď nemůže doufat, to by byla sebevražda.
 
AvatarTys to psal po OT prohře se Sens, rozdíl mezi námi je, že já hráče neodsuzuju hned jen tak a nehýřím velkými slovy, ale nemusíš doufat, nedočteš se to. Protože od té doby nás jeho vyloženě soft góly staly dva zápasy a opravdu to není dobré. I když dnes je to trochu přísné, celý tým se sesypal jak domeček z karet chyb bylo jak máku. Weber opět puk přes plexi, jako u debilů, u Wheelerova gólu dostane Perry do držky, no call, pak na něj u brány Chiarot a KK čumí jak na svatý obrázek místo aby na něj někdo šel, u gólu PLD Petry nesmyslný výhoz, Nateův gól jde pak jasně za Carym.

Ano, Carey začíná být velký problém a bude zajímavé sledovat jak si s tím nový kouč poradí, nicméně dle mého to není největší problém. Sezona je pořád zachránitelná, winning solves everything takže stačí pár výher v řadě, nekapnout se a bude zas dobře, věřím že ten tým včetně Caryho hraje silně pod své možnosti, ale bude to těžké.
 
26.02.2021 07:47 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarDoufám, že se nedočtu, že mezi jedničkou a dvojkou ve výkonech není jednoznačný rozdíl, protože by mě zajímalo jak víc jednoznačný může být???

Stejný tým před oba gólmany a obří rozdíl ve výkonech.

Tým nehraje dobře, je nervozní, PK/PP hrůzostrašný. Ale prosím čas Allenovi dát 3-4 zápasy v řadě a dát se na modlení, že se ještě probere. Protože za 10,5M je tohle už dlouhodobě obrovský problém.

Zklamání
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Winnipeg Jets
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík