Debakl od Islanders

05.11.2021, 08:14 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Fanoušek Canadiens trpí a nevypadá že by se to mělo změnit. Do Montrealu zavítali Islanders a odváží si pohodovou výhru 6:2. Rozhodla druhá třetina kdy se soupeř prosadil hned 4x. Výborný večer prožil Brock Nelson, který dal hned 4 góly i Beauvillier, který asistoval u tří branek.

Za Canadiens se již za rozhodnutého stavu 0:5 trefili Suzuki v oslabení a Toffoli v početní převaze 5 na 3.

Branky a nahrávky
56. Suzuki (Savard), 58. Toffoli (Dvorak, Suzuki) - 5. Nelson (Palmieri, Beauvillier), 24. Wahlstrom (Cizikas), 33. Nelson (Beauvillier, Chára), 36. Nelson (Beauvillier), 39. Pageau (Parise, Pulock), 60. Nelson (Parise, Pageau).

Statistické okénko
Střely na bránu: 38 - 36 | Přesilová hra: 1/3 - 0/3 | Trestné minuty: 6 - 6

Kdo se postavil do brankoviště?
Jake Allen (MTL) - 20 zákroků, 5 OG, úspěšnost 80,0 %, odchytal 40:00
Samuel Montembeault (MTL) - 10 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 18:17
Ilja Sorokin (NYI) - 36 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,7 %, odchytal 60:00

Tři hvězdy utkání
1. Brock Nelson (NYI) - 4+0
2. Anthony Beauvillier (NYI) - 0+3
3. Nick Suzuki (MTL) - 1+1

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarAno, důležitý poznatek, to byl hodně oslabený tým Vegas, půlku útočníků skoro tam ani neznám, a stejně nás vyškolí jako žáčky. Ostuda.
 
AvatarSamozřejmě, že jsem chtěl napsat stejně nám dají bůra.smajlik
 
AvatarZa dobu co sleduji hokej jsem snad nezažil, aby jeden z týmů měl během třetiny pouze jednu střelu na branku, šílené. Dobře dali jsme z té převahy pouze dva góly, to by zas až tak nevadilo, kdybychom to vedení dokázali ve druhé třetině navýšit, místo toho si necháme dát 3 góly z 9 střel, fakt neskutečně a k zblití. Přesně jak napsal Míra, oni nemají k dispozici 3 ze svých 4 nejlepších útočníků a stejně nám dají 5 bůra. Dále není asi co komentovat.
 
AvatarNaprosto ukázkový zápas naší současné (ne)pohody... Vegas už snad ve slabší sestavě nebudou, chybí jim tři nejlepší útočníci, ale co by si i tak neodvezli body z Montrealu, že jo? Za první třetinu poměr střel 20:1, veliká převaha, ale jen 2 góly. A pak během sedmi minut v druhé části dostaneme 3 góly z nějakých 9 střel...smajlik. Soupeřovy útočníci si stojí před naším gólmanem sami, jak chtějí a Allen pak nemá vůbec šanci zasáhnout - typická ukázka naší defenzivní hry. Na druhé straně zase létá všechno do zadního mantinelu nebo nedokážeme puk v brankovišti dotlačit do brány ani omylem. Takže pořád to samé - naprosto katastrofální defenzivní hra a jalová koncovka, to jsou dvě hlavní příčiny našich výsledků!
 
AvatarJo to se mohlo vylučovat to je fakt, to šel myslím Evans do úniku, ale Chiarot šel následně ven za vyhození do sítě, což je na přes držku samo o sobě. Zase oni šli ven kolikrát za voloviny, to zas je taky třeba říct, to podražení Gallyho určitě nebylo na dvě minuty a pak to sekání taky ne.
 
AvatarHlavně bych řekl, že nás docela solidně zařízl rozhodčí a místo, abychom za stavu 2:0 šli na přesilovku, tak oslabení a bum 2:1. Pak už se to vezlo, i když zase šancí bylo mraky, ale produktivita nula. Dívalo se na to ze začátku opravdu pěkně, podobně jako proti Detroitu, ale jakmile se dostali oni do hry, je vidět, že jsme psychicky ne dole, ale ve sračkách. O špatné obraně se nemá cenu už bavit...
 
AvatarJasně, Vegas nedali doteď PPG a samozřejmě že ho dají nám a co jeden, rovnou dva smajlik Prohrát skvěle rozehraný zápas, kdy si Vegas až do toho PPG k ničemu nečuchli, Allen se poprvé dotkl puku v 11. minutě, to je neskutečné. Nemáme sebevědomí a když jsme je mohli zaříznout, tak jsme opět vyhořeli na koncovce. Sral mě Hoffman, co ten nedal zase, dával tam nesmyslné zadovky na slepo a celkově to tam matlal. To samé Armia, sice moc hezky dokáže okrádat o puky ve středním pásmu a pak si to hezky vodit, ale co z toho, když to nikdy nevede k šanci, natož k brankám. A od něj už nějaký příspěvek potřebujem. Suzy a Toffer se snad dostávají do pohody, ale nemůže to být jen na nich, další věc co nás loni zdobila kromě skvělé obrany byla schopnost všech čtyř útoků dát gól a to se letos vůbec neděje.
 
AvatarK tomu prvnímu se už nebudu vyjadřovat, prostě sranda a nepochopili jsme se smajlik
Druhý příspěvek, naprostý souhlas. Danault mi osobně až tak nechybí, což jsem tu psal vždy. Už v létě jsem říkal díky za vše, ale za ty prachy díky, ahoj, Evans jej dokáže zastoupit v defenzivní činnosti, teď to moc nejde vidět, když jsme na hromadě sraček, ale já tomu věřím. Ano, v PO byl Danault bestie, ale Evans se k tomu taky určitě dopracuje. Dvořka Danaulta víc než dobře nahradil zase v postu prvního centra na buly, Dvořka je navíc i produktivnější. Ztráta KK mě mrzí, ale to už se tady probíralo, celkově si myslím, že i kdybychom měli ty dva v týmu, tak se na postaveni v tabulce nic nemění.

Tuna určitě taky chybí, vždy dokázal udělat body a vždy jsem ho měl rád, naprostý souhlas. Bohužel mu nesedlo PO a upadl v nemilost DD.

A jak jsem psal, ta velká čtyřka vzadu, to bylo něco co soupeři neměli a to nám chybí a to je hlavní důvod naše nepohody. Pak ještě jak psal Theo, tak ten leadership Perryho určitě, plus Carey a Weby, to zacelit nejde a bohužel to nejde zacelit někým jako je Savard jak jsme se dověděli za poslední dva měsíce. Uznávám, zklamal jsem se v něm, měl jsem ho jako defenzivní pilíř zafixovaného z Columbusu, bohužel to je kopyto, na které si budeme muset zvyknout.
 
AvatarA jinak ještě k tomu létu - jasný, neprožili jsme ho z týmového hlediska zdaleka nejpříjemnější. Ale taky si tu pamatuju, že odchody Danaulta i Kotkaniemiho jsme tu víceméně všichni za ty prachy kvitovali a navíc tu panovala celkem velká spokojenost s náhradou za KK Dvorakem. Tak proč tedy teď je počítáme mezi velké ztráty...? Já třeba víc litoval odchodu Tatara, i když ten byl jasný už v PO - to je typický hráč na základní část a hlavně se mu u nás dařilo. Samozřejmě nezpochybnitelnými ztrátami jsou Weber a doufejme dočasně Price s Edmundsonem - to je hned základ kvalitní defemzívy v háji a je to v těch zápasech jasně vidět. Kdyý k tomu připočteme naprosto tragického Savarda a pro mě veliké zklamání Petryho, jsme tam, kde právě jsme...
 
AvatarNe, v pohodě, jen jsem prostě nepochopil, proč jsi ten rozdíl mezi skeptikem a realistou zmiňoval zrovna k mému příspěvku, když ten byl naprosto v souladu s realitou... A taky mě zaráželo, že Theo, de facto, obsahově sdělil to samé, co já, ale u mě jsi to považoval za skepsi a u něj za naprosto pravdivé...smajlik. A pouze to jsem popisoval v tom mém příspěvku - nikde zmínka o tom, že máme tak špatné mužstvo, jen to prostě od přípravy neklape a to zřejmě z mnoha důvodů.
 
AvatarTak si to s nadhledem nevzal smajlik Nikde jsem nenapsal, že jsi mimo realitu, ale že je rozdíl mezi skeptikem a realistou, to jsou odlišené věci přece. Příprava je nic neříkající, za tím si stojím, sám sleduješ Habs strašně dlouho, kolikrát jsme měli snové přípravy a sezona pak stála za hovno, to je případ třeba sezony 11/12, pokud mě paměť nešálí, to jsme vyhráli snad vše a jak dopadla sezona víme všichni, sorry, to není argument.
To jak hrajem v sezoně argument je a to tady jsme všichni za jedno, to vidí i slepý, já jen říkám, že tak špatní jako naše výsledky nejsme a půjdeme doufám nahoru. A jak hrajeme není výsledek přípravy, ale toho náročného léta atd. atd., opakoval bych se. A jen jsem si do tebe rýpl trošku. Aspoň tady trochu srandy, když ty výsledky stojí za hovno smajlik
 
AvatarParda: Co jsi to, prosím tě, napsal? Chceš teda říct, že skeptik je automaticky mimo realitu...smajlik? Jestli ano, tak sorry, ale to jsi potom trochu mimo realitu ty smajlik. Ten samý skeptický názor, co se letošní sezóny týče, už tu napsal Theo o něco dříve, já s ním od začátku souhlasil, ale podle tebe já jsem skeptik a Theo je realista, se kterým bezezbytku souhlasíš...smajlik. A od přípravy, protože jsem jí celkem sledoval, jsem jen konstatoval fakta z toho, co jsem viděl a ejhle - ono se to ukázalo být pravdivé i v ostrých zápasech. Takže co - byl jsem skeptik bez reálného pohledu...smajlik? Já neříkám, že ten náš kádr je tak slabý, to určitě ne, ale právě už od té přípravy bylo jasně vidět, že ta mužstva, se kterými jsme se potkávali, byli herně někde jinde, takže asi bude někde nějaká chybka...
 
AvatarTheo, poslech jsem si tě v tom podcastu a kauzu Beach teď docela taky dost řeším, napsal bych ti mail, ale blbne mi komp a nedostanu se tam, můžeš mrknout na tohle? Říkáš tam, že to teď hodně řešíš, tak bys mi to mohl objasnit, protože z toho čím nás krmí média mám dost divné pocity:
Ad Beach- celé mi to smrdí, začnu u toho video kouče, by the way, co je s ním? Beach brečí do kamery, hlavouni jsou odvolávaní z funkcí jako na běžícím páse (a očividně s tím není konec, Bettman si ještě musí najít obětního beránka u sebe v officu) a o tom hlavním aktérovi ani vidu ani slechu? V hokeji už asi nepracuje, tak ho není z čeho vyhodit, ale řeší se to s ním nějak nebo média nás krmí jen tím co chtějí? A taky, udělal to vůbec, je to dokázané, šetřilo se to nějak, presumpce neviny už neplatí? Protože jak se mi to jeví, tak to je tvrzení proti tvrzení a na základě tohoto tvrzení se spouští tahle lavina? Neříkám že je nevinen, asi to je prase, když tohle nebyl jeho jediný vroubek, ale už tak že se to děje především v USA u žen, které mohou nařknout ze sexuálního obtěžování muže bez důkazu po letech, viz ty všechny MeToo a teď se budou i muži bez důkazně obviňovat? Tohle by mohlo vytvořit docela dost nebezpečný precedent.
A jak říká pan Ryšavý, Beach byl sice mladý, ale Aldrich nebyl o tolik starší a každý hráč přece sakra ví, že video kouč je v týmu asi na stejné úrovni, jako kustod co pere suspíky, to tedy dost vypovídá o jeho intelektu, taky jak je řečeno, Beach chlap jako hora a Aldrich je z fotek vyloženě tintítko, měl s ním vytřít podlahu. Něco jsem nahrál v týmových sportech, tak se tedy vůbec nedivím, že se pak Beachovi smáli v kabině, když o tom věděli, jasně že o tom věděli všichni včetně těch všech Toewsů a Kaneů, chlap by se mu postavil, i dvacetiletý chlap a ne že svolím a uspokojím ho a pak za 11 let o tom budu brečet do kamery. A je strašně zajímavé, že s tím přichází až teď, kdy je jeho kariéra definitivně v háji, když hraje třetí německou ligu, není divné, že se mu s tím hodí vyjít na světlo světa až teď? Přijde odškodné, což bude pěkně po americku darda a zabezpečení na důchod. V tom je krásná paralela s Akimem Aliu, ten byl taky na dně, nebyl schopen se udržet v týmu v Lítvínově ani jinde v Evropě, tak přišel s tím svým příběhem, což se mu určitě taky hezky vyplatilo.
Za mě to je celé špatně, sexuální obtěžování se děje na celé světě a je to správné není, o tom není pochyb, ale tohle mi hodně smrdí a řešit to takhle je podle mě hodně přitažené za vlasy. I když samozřejmě Chicago to mělo řešit taky hned a jinak, taky jak říká pan Ryšavý, to jsem říkal hned úplně stejně, s nedůležitým video koučem vyrazit dveře a přijít s tou story po PO a byli by za machry.
 
AvatarJe rozdíl mezi skeptikem a realistou, Míro smajlik Ty jsi nás zatracoval už v přípravě (ber to s nadhledem) smajlik

Ne, jako vždy je pravda někde uprostřed, ty výkony, který teď vídáme, jsou rozhodně pod možnosti tohoto týmu. Už to není ten PO tým plný lídrů a schopných veteránů jako loni, to ano, ale ty jména to co tu padají, kdyby hráli alespoň trochu solidně, tak jsme úplně jinde, ale bohužel top ofenzivní bek týmu nemůže mít dvě asistence a motat se v pásmu jak žáček, Savard je jasný, pak ty absence a vepředu to taky vidí každý, to opakoval sebe i ostatní. Za mě PO letos asi nebude bohužel, ale nahoru půjdeme, v to věřím.

Kdo to tady vždy nadával na Pauliho, lord? Přesně o tom tady mluvím léta, hokej není jen o číslech a to jak u hráčů jako je Paulie a nebo taky u gólmanů. Bez Pauliho se trápí i Lehky a Armia, ti tři toho spolu za poslední roky nahráli mraky v různých kombinacích a to jde taky vidět.

Theo- skvěle napsáno. Jen sakra, co ten Savard? V CBJ byl přece defenzivní pilíř?! V Tampě hrál až třetí pár kvůli tamní zjevné konkurenci, ale nepřipadal mi tak špatný (možná právě proto, v třetím páru na něj nebylo tak vidět), ale tohle? Snažím se mít trpělivost, ale tohle už asi lepší nebude.

Všem doporučuji pro zlepšení nálady sestřihy z našeho PO runu, mě to vždy zvedne náladu a pořádně tu jízdu asi doceníme až časem, byla to nádhera. Ale i to je NHL, 32 týmů a tak daleko se jich dostane jen pár. Máme být na co hrdí a jde se dál, zase to bude dobré.
 
AvatarNo tak vidím, že tu nejsem skeptik jenom já...smajlik smajlik. Ale kdo se na to dívá už třeba od přípravy a alespoň trochu tomu hokeji rozumí, musel to vidět, že i Ottawa je momentálně jinde než my - má tam mladý kluky, kteří jedou už minimálně druhou sezónu a rozhodně jim nechybí talent. U nás je pár hráčů, kteří jsou na tom kvalitativně dobře (v posledních zápasech Suzuki, pak Anderson, líbil se mi Drouin, celkem i Hoffman, dejme tomu i ten Dvorak), ale je jich málo a někteří další, od kterých se to čekalo (Toffoli, Gallagher, Caufield, Armia...), jsou bez formy. A ten kádr není zdaleka tak kvalitní, aby to vytáhl někdo další - bohužel... O obraně teď asi nemá smysl ani mluvit, tam snad svoje hraje jen Chiarot a v defenzívě možná Kulak - jinak děs a největší hrůza je nyní, bohužel, pro mě Petry...
 
05.11.2021 16:17 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarJe to jak píšeš... vůdcovství se rozpadlo. Savard do AHL nebo aspoň na tribunu. Z těch cca dostupných chybí hrozně Edmundson... No jsem na to zvědav.
 
05.11.2021 14:49 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarAno, bude. Tady není o čem. Uvědomme si, prosím, že ten tým zažil nejhorší offseason z celé ligy, a nejhorší, co jsem u Habs za 20let fandění zažil.

Konec kapitána
Konec Perryho (vliv v kabině)
Danault match up monster
KK offer sheet.
Carey v....
Edmundson zraněný a otec bojuje o život.
Byron (s Danaultem) nej hráč na PK zraněný.
Panický podpis Savarda (sorry MB, s tímhle mě sereš...)

Hokejista není robot. Vím, že je moderní doba hokej hodnotit analyticky a čísla řeknou vše, NE neřeknou! Tohle je totál kolaps leadershipu, i ten Staal v tomhle chybí. Suzuki nemá borce, co mu kryje zadek. Weber, Carey, Perry, Eddy v té kabině působili jako tahouni, na kterých se svezou mladí. Toffoli je stínem. Caufield najednou nemá být doplněk, který má vedle veteránů sebevědomí nahoře, ale rozdílový hráč. To je prostě neskutečný skok a mladý na to ještě nedorostli. Jemu dávám čas. Dobře, že je v AHL - ne ho trápit jak KK před dvěmi lety.

Bude to hodně dlouhá sezona, tohle nebude zázračná změna o 180stupnů sorry, takhle sport nefunguje. Hlavně nepanikařit (neposílat první pick někam). Já si to PO neskutečně užil, bohužel bez Cupu, ale pro mě i tak obří příběh, o emocích, o srdíčku. Klidně tuhle sezonu obětuju, ať se mladí omlátí. Tohle není náš rok anyway a ať je Carey v pořádku.

A za rok to zas bude: Nothing\'s Gonna Stop Us Now :))))) Zas někdy v lepších časech.

https://www.youtube.com/watch?v=lxw1tJQM69E&t=2888s
 
AvatarAle no tak Míro, že bude vymalováno už před koncem roku? S tím nás tady nestraš. To by bylo hodně smutné po té loňské sezoně. Taky mě hodně sere jak se snažíme být aktivní v útočném pásmu a nic z toho a jim pak stačí tak málo, aby nás překonali. To je důvod, proč jsem to vypnul už po třetím gólu.
 
AvatarHra v obranném pásmu v podání Petryho, Savarda i Widemana je pokus o vtip... Budu se opakovat, ale takhle jednoduché góly, co dostáváme my, to se jen tak nevidí - totální chaos ve vlastní třetině, krásnou ukázkou byl druhý gól, kdy se skoro 4 naši hráči sjíždí k bráně, kde je jeden útočník soupeře, který pak úplně jednoduše najde na ose najíždějícího, naprosto volného hráče, který vymete horní růžek. A to je další rozdíl - kvalita v koncovce! Už se ani nedivím, že Drouin schytal tu ránu od Kulaka do hlavy, protože ten střílí snad všechno takhle nahoru - nevím, nepochopím...smajlik. Od ostatních to není o moc lepší, jenom vždycky slyším ránu o mantinel... Souhlas s Michalem, musíme se letos vždy těšit z každého jednotlivého vítězství, protože pak vždy přijde řada proher - proto bude vymalováno už před koncem roku a můžeme začít přemýšlet, jak při TD pročistíme kádr!
 
AvatarPřesně, nedůslednost u brány a marná koncovka rozhodla, ten výsledek je možná až moc krutý, ale nic jiného si asi nezasloužíme. Sezona plyne a ta \"ochranná doba\" už skončila tak uvidíme co se bude dít, v tomhle rozpoložení nás ani Carey nezachrání, myslím teď psychologickou vzpruhu jeho návratu, ne že by dosavadní výsledky byly dílem špatných výkonů Allena, naopak.
 
AvatarVypadá to na klasickou sezonu, kdy budeme střídat jeden dobrý výkon a pak 2-3 špatné. Největší rozdíl v obranném pásmu, kde jsme je opět nechávali si dělat, co chtěli a tak mizerně je bránili, že nebylo o čem. Výkon nebyl odevzdaný jak v dřívějších utkáních, ale s tak špatným bráněním a neproměňováním šancí se těžko vyhraje víc zápasů v řadě...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Islanders
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík