Neuvěřitelná druhá třetina zápasu s Rangers nás po dlouhé době dostala do postupové osmičky.

30.03.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Radost hráčů Canadiens byla v druhé třetině oprávněná - pět gólů z dvanácti střel, tomu se říká efektivita.Canadiens vstali z mrtvých! Nic jiného mě nenapadá při pohledu na současnou hru a hlavně výsledky tohoto nejslavnějšího klubu v historii NHL. Domácími novináři již odepisované a zatracované mužstvo se v druhé polovině března vzepjalo k výborným výkonům a z posledních osmi zápasů jich vyhrálo plných sedm! Přesto, bohužel, to díky mizernému lednu a hlavně únoru neznamená postupovou jistotu, nýbrž jen udržení kontaktu s ostatními mužstvy, pohybujícími se na hraně osmičky, která zaručuje možnost bojovat o Stanley Cup. Ale jak jsem již řekl, i tak se to dá nazvat malým zázrakem a pokud by se podařilo tuto "spanilou" jízdu dotáhnout až do play off, byl by to zázrak obrovský...

Přímo zářným příkladem momentální nálady v mužstvu byl i poslední zápas v Bell Centre, kde jsme přivítali NY Rangers, kteří jsou na tom se současnou formou obdobně a možná i trochu lépe. Před tímto utkáním měli na kontě o tři body více a hlídali si relativně klidnou sedmou pozici. I proto bylo toto střetnutí víc než důležité, i když na druhou stranu - které ze zbývajících nebude? A tak s tímto vědomím nastoupila na led obě mužstva a na hře to občas bylo dost patrné - byla plná fyzických kontaktů a provokací, v kterých si samozřejmě nejvíce liboval hostující Avery. Rangers byli v první třetině šťastnějším mužstvem a po jejím konci mohli být náležitě spokojeni - vedli o dva góly a možná si i říkali, že zápas dovedou celkem v pohodě do vítězného konce. Ani v duchu je asi nenapadlo, co s nimi Habs provedou v druhé třetině. Ta byla pro domácí fanoušky jako z říše snů! Canadiens v ní prokázali neuvěřitelnou efektivitu a z dvanácti střel, mířících na branku hostí, si svůj cíl našlo hned pět z nich! Nádherný obrat odstartoval znovunalezený Alexej Kovaljov, který se nejrychleji orientoval v přesilové hře před brankou Lundqvista. O půl minuty později bylo srovnáno, když sváteční střelec Steve Begin trefil naprosto přesně. Za další necelé dvě minuty pro změnu náš vyhlášený střelec Michael Ryder nadvakrát zajistil Habs vedení - 3-2. No a Lundqvista poslal předčasně do kabin v minutě desáté Tomáš Plekanec, který po rychlé akci na několik doteků opět nadvakrát skóroval počtvrté. Nově příchozí gólman hostí Valiquette si ani mockrát nesáhl na puk a už ho také lovil ze sítě - svou druhou trefu, opět přesilovkovou, připojil s velkým přispěním zadáků Rangers Alexej Kovaljov - 5-2! To bylo pro hosty dokonalé k.o., které podpořil zlikvidováním samostatného nájezdu Jaromíra Jágra také náš gólman Halák. V závěrečné části se dala předpokládat velká snaha hostí o zdramatizování zápasu, což se jim také podařilo. V rozmezí dvou minut jsme inkasovali dva dosti podobné góly od modré, z nichž ten první jde trochu na vrub našeho mladého gólmana. Rázem to bylo pouze o gól a z jasného zápasu tu bylo drama. Naštěstí Habs v čtrnácté minutě uklidnil přesnou střelou z voleje Mark Streit - 6-4. Tento stav jsme pak již ubránili a připsali si dva nesmírně cenné body, které nám po dlouhé době daly možnost vychutnat si ten pocit "být mezi vyvolenými".

Samozřejmě to není žádné definitivum, ale někteří soupeři už konečně začali ztrácet body (Carolina, NY Islanders a překvapivě i Tampa), takže to vypadá, že závěr ve Východní konferenci bude infarktový... Nás bohužel nečeká nic jednoduchého, protože na začátku tohoto víkendu máme velice těžký dvojzápas Ottawa, Buffalo a po domácím utkání s Bostonem přijdou zřejmě dvě rozhodující bitvy na soupeřově ledě - odveta s Rangers a na úplný závěr derby v Torontu! Jestli tohle všechno zvládnem, přiznám se Tomáši Plekancovi, že jsem je tady už dávno zatracoval a pokorně se omluvím.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
31.03.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Tak čeho jsem se obával je tady.S Ottawou jsme bohužel prohrály.V bílých dresech , se nám první třetina nepovedla.Domácí byli o krůček ve předu.Sourray pumelicí v přesilovce sice snížil,ale domácí kombinací opět zvýšili.Povedená kombinace Lapierre, Streit gol,ale to bylo z naší strany vše. Šance jsme rozhodně měli.Emery pak zachránil na čáře,a dokonce to vypadalo,že nám neuznali rozhodčí gol.Halák pak inkasoval od Fischera z brankoviště a power play byla jen labutí píseň.Neřekl bych,že jsme hráli tak špatně,ale domácí hráli to ,co potřebovali a vítězství s přehledem udrželi.Další je Buffalo.Obávám se,že to dopadne stejně.Výkonnostně na tyto kluby nyní nemáme.Ve hře je osm bodů.Můj odhad je,že potřebujem aspoň sedm.Bůh s námi.
 
30.03.2007 12:00 | reagovat
gagner | jan.kolar@hornets-team.com
To dáme , to musíme dat .. jinak to nevidím, dokonce i já začínám pevně věřit :)
 
30.03.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Hrozně rád bych věřil,ale los se v závěru spikl proti nám.Ottawa a Buffalo jsou asi nad naše současné možnosti. Nadruhou stranu, jim o nic nejde,nahráno mají.Boston snad porazíme a Rangers,Toronto-to si netroufám typovat,ale hrajem u nich.To je nevýhoda.Tabulka je tak vyrovnaná,že ztráta byť jediného bodu bude mrzet.Dnes ztratilo boda Toronto,což je dobré.Jinak Míro mě mrzí,že finále jihočechů se Spartou už nevyjde.Snad příští rok a nebuď smutnej.,,Lets go Montreal"
 
AvatarSmutnej samozřejmě jsem, protože konečný stav té série vůbec neodpovídá předvedené hře. O rozhodčích se vyjadřovat nebudu, bylo toho napsáno moc a moc. Škoda, že nám chybělo trochu toho sportovního štěstíčka a že v rozhodujících momentech si Turek vybral slabší chvilky. Snad se toho štěstí dočkám alespoň v případě Canadiens!
 
30.03.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Já jsem duel B-ce:P-ce,téměř nesledoval,ale zcela vážně bych bral raději jihočechy.P-ce se mi zdaj nadupaný,snad to Duba pohlídá.Jinak co se týká HABS a jejich rozlosování,jsem spíš pesimista než optimista.Uvidíme,snad to vyjde a postoupíme do PO.
 
AvatarJihočechů škoda, ale zase na finále mám blíže do Pardubic :-) než na jih. Canadiens to nejhorší čeká. Ten dvojzápas nevidím moc dobře i když proti Buffalu zahrát umíme. Boston musíme bez debat porazit a poslední zápasy proti Rangers a Torontu budou zápasy o postupu/nepostupu. To že hrajem venku je pro nás VELKÁ nevýhoda. Doma jsme momentálně skoro neporazitelní !!! Ať to dopadne jakkoliv - kluci makají a bojujou - tak to má být. Jsem rád že to nevypustili jak jsme čekali...
 
Avatarto velu: Pardubice nejsou nijak zvlášť nadupaný, vyhrály proto, že mají Sýkoru, zachytal jim celkem slušně Lašák a my jsme byli nemohoucní v koncovce. Herně si troufám říct, že jsme až na jeden zápas byli lepší. Ale na to se bohužel nehraje... No nic, tady jsme na stránkách Canadiens a už jsou jediní, kteří mě mohou potěšit. Reálně to ovšem nevidím moc růžově, i když se v poslední době nebývale daří. O to víc teď mohou mrzet domácí prohry třeba s Floridou, Philadelphií nebo Rangers v době chřipkové epidemie. Ale ani soupeři se nevyvarovali výpadků, takže nemá cenu nad tím brečet.
 
30.03.2007 12:00 | reagovat
Sak | MikM11@seznam.cz
Já jsem z jihu takže jsem samozřejmě fandil Českým Budějovicím.Dokonce jsem byl na všech domácích zápasech v play-off,na poslední 2 v kotli.Je to obrovská škoda,že jme nepostoupili.Eda je výborný brankář,ale má také své slabé chvíle...Čtvrtý zápas nás rozhodčí totálně zazdili a to rozhodlo celou sérii.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík