Divokou přestřelku zvládli lépe hokejisté Toronta a poslali Habs na dovolenou.

08.04.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Přímá bitva o postup, kvůli níž museli v Air Canada Centre zřídit tribunu pro novináře navíc, měla divoký průběh. Toronto v prvních deseti minutách přestřílelo soupeře v poměru 19:4 a v osmé minutě vedlo 1:0. Stav za Habs srovnal na počátku třinácté minuty Christopher Higgins. Ještě před přestávkou se však přepisovalo skóre znova a Montreal vedl 2:1 po brance z počátku sedmnácté minuty.Utkání v Torontu bylo pro Canadiens poslední v sezoně

Diváci se ještě nestačili pořádně usadit na svých sedačkách, když na začátku druhé třetiny zazanmenaly úspěch Javorové listy a vedly tak již 3:1. Pak však přišly velké chvíle Michaela Rydera, jenž svými brankami ze 22., 25. a 28. minuty, které znamenaly čistý hattrick a u kterých mu vždy asistoval kapitán týmu Saku Koivu, otočil skóre na 4:3 ve prospěch Canadiens. Následně zvýšil na 5:3 brankou v přesilové hře a svou druhou v utkání Christopher Higgins a Canadiens byli na koni, jelikož pouze výhra jim zaručovala účast ve vyřazovacích bojích bez ohledu na výsledky ostatních zápasů. Jenže Toronto ještě do přestávky dokázalo snížit stav utkání na rozdíl jediného gólu.

Během třetí třetiny vsítili Maple Leafs další dvě branky v přesilových hrách a vrátili tak Canadiens obrat ve vývoji utkání. "Je to obrovské zklamání. Měli jsme to ve svých rukou. Bohužel jsme neubránili oslabení," litoval po skončení zápasu útočník Habs Michael Ryder.

Kouč Canadiens Guy Carbonneau v zápase překvapil nasazením brankáře Cristobala Hueta, jenž od 14. února kvůli zranění nechytal a nastoupil až ve čtvrtek v třetí třetině utkání s NY Rangers. Soudy, zda to bylo správné rozhodnutí nechejme na kompetentních osobách, jisté je to, že slovenský mladík Jaroslav Halák předtím podával velmi dobré výkony. "Lidé se na to budou Carbonneaua ptát, ale podle mě to bylo správné rozhodnutí. Všichni za ním stojíme," uvedl Christopher Higgins.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
01.05.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
S těmi penězi je to opravdu divné.Vždy vypluje od nich nějaká zpráva.Jednou,že jsou na tom špatně,teď zase dobře.Budeš mít pravdu s tim zdaněnim ,i když bůhví jak to je. Majitel je američan a koupil půl Liverpoolu.Do toho nikdy vidět nebudeme,vlastně to neni naše starost.Ale je fakt že při pořizování hráčů se na to občas vymlouvají.Pokud jde o ten článek o Kovaljovovi jsem na rozpacích.Občas tisk přehání,ale spíš to bude pravda.Formu letos takovou neměl a nikdy tu nehrál jak v Pitsburghu. Rychlost má,ruce taky.Jenže se mu musí chtít hrát.A pokud se mu hrát nechce a nevoní mu spoluhráči, ať jde.Za jeho peníze už by někoho pořídili.Kubina by byl fajn,ale ta jeho smlouva je příšerná.Myslim že do toho nepůjdou.Aucion už je asi za maximem.Navíc jsou to obránci a já chci už konečně kanonýra.Vim, obrana taky občas hoří.Tam bych řekl,že s plus hráči z farmy, snad to poskládají.Samozřejmě by se kvalitní rychlí, obránce hodil.Těch neni nikdy dost.Maji na to půl roku,tak snad něco vymyslí.Příští rok chci minimálně PO,a bez kanonýra se nedočkám.
 
AvatarNo já bych asi nejraději viděl tu variantu "vyměnit si problém s někým jiným" a klidně bych v mužstvu uvítal Kubinu nebo Aucoina, protože si myslím, že u těchto dvou hráčů nemusí letošní výpadek vůbec nic znamenat. Ale na druhé straně bych nerad viděl Kovaljova třeba v dresu Toronta - pořád je to vynikající technický hráč, který to v rukou prostě má od boha. Jen ta náladovost to všechno kazí. Ale v tom článku mě zaujala ještě jiná věc a to zmínka o tom, že Montreal byl za poslední sezónu třetím nejlépe vydělávajícím týmem celé NHL. To by byla výborná zpráva, bohužel je to bráno před zdaněním a to je v Quebecu hrozně vysoké.
 
AvatarJJ a nejlepe frankofoni kanadany - ti by za montreal nechali na lede dusi. To jsem u Kovyho snad nezazil... i kdyz mu nechci krivdit. Proste mi to u nej pripada ze ma sve prachy, uz toho dokazal hodne tak mu to je nekde... No ale treba mu krivim. OD Samsonova jsem nejen ja cekal zazraky a utocnou explozi... no vybouch to jo... ale trosku jinak :-) Z Rusu mi BOHATE staci Markov - ten hraje 2x lepe jak Kovy se Samsonovem dohromady :-) Rusy uz nebrat. Nedala to dobrotu snad v zadnem klubu NHL.
 
28.04.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Máš pravdu.Taky bych uvítal frankofoní hokejisty.Jsou od mládí nabuzení Canadiens a dali by za nás srdce.Jen jsem nikde nečetl,že by Kovaljov měl odejít.Osobně si myslim,že by to byla škoda.Měl slabší sezonu,to ano.I tak je nesmírně rychlí a technicky vyspělí.Může hrát centra i křídlo.Podle mě ,za něj,,zatim"náhradu nemáme.I když je náladavý a odchodu bych mu vyloženě nebránil.Markov je vynikající toho musí podepsat a za Canadiens má zájem hrát i Souray.To je dobrá zpráva.Vážně jsem moc zvědavý jestli Gainey přes léto přivede hotový hráče,a toho kanonýra.Mládí, perspektivní máme-tak snad už omezí příchod dalších./Mladí se nebránim,ale dlouho trvá než začne podle představ hrát a hráči typu Crosbyho k nám hned tak nepřijdou/Navíc nerozumim tomu dlouhodobému rozehrávání na farmě.Biron,Georghes,Grabovskij a další.Tito podle mě na NHL mají a pachtěj se většinu sezony na farmě.Ninnimma uvažuje o Evropě,Samsonova bych pustil hned.Bez patřičné loajality ke klubu za který hraju a vyhrožováním,že odejdu, se hrát poctivě nedá.Ať jde-třeba se mu bude dařit jinde líp.U nás mu to nešlo.Pustil bych i Aebichera.Huet,Halák a teď i Price v AHL jsou dostatečná kvalita.Z golmanů můžeme vybírat.Navíc v prvním kole draftu vybíráme 2x,i tam by se dal sehnat slušný hráč ,včetně perspektivního golmana.K tomu,ale nesáhnou,protože už to udělali loni a neslyšel jsem o nějakém výrazném brankářském talentu.Nakonec pokud by chtěli golmana můžou ho vybrat později ,jak se to obvykle dělá.Uvidíme-,,Lets go HABS"
 
28.04.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Teď jsem si všiml toho článku o Kovaljovovi na NHL.cz.Co k tomu dodat.Snad aby opravdu šel.
 
27.04.2007 12:00 | reagovat
Theo33 | theodor
supr konecne to yvpada ze Alex potahne pryc nci tu endoakzal jen bere velky penize tych par zapasu co tu odehral slkusne za to zdaleka nestala...jeiny co je blby jak sptne se da vytra¨dovat--nevim dko yb ho chtel kdo by o nej eml zajem...Samsonv taky vypadne..chtelo by to zmirnit pocet namyslenych rusaku a privest zas nejaky kanadany....
 
AvatarJo, mě to taky zvedlo náladu, to má Toronto za to... Aspoň se snad objeví Kaberle na MS, hned to mužstvo vypadá jinak.
 
10.04.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Je to,ale divný.Kdo z vás by před třemi zápasy řekl,že nakonec Isles,bez DiPietra.Já tedy ne.Soupeře měli jako hrom.Philly,New Jersey.Smyth nemohl sám zase tak změnit obraz mužstva.Kroutim hlavou.V Kanadě jsou z toho otrávený.Náhoda-a nebo neviditelná ruka?Nechápu to.
 
AvatarJe pravdou, že DiPietro jim mohl chybět, ale stejně jako u nás Halák, u nich zazářil Dubielewicz. A v poli oni špatné hráče rozhodně nemají, už před příchodem Smythe přece byli v osmičce. Já jsem říkal "pozor na ně". No pro nás je to stejně jedno, my jsme si to prohráli sami, pustili jsme vyhraný zápas.
 
Avatarjj přesně jak říká Míra - to že se tam dostali Islanders je mi uplně putna - vůbec jsem se na ně neohlížel protože kdyby jsme vyhráli v Torontu (a moc k tomu nechybělo) tak by se Islanders mohli jít tak klouzat na rybník do Central parku. Prohráli jsme si to sami. Někdy kolem vánoc jsme byli bezpečně na 4tém místě celé konference a spíš jsme stíhali Buffalo než postupové příčky. Pak chřipková epidemie, pokles formy a už to jelo... škoda. Kdyby jsme hráli blbě celou sezónu jako Toronto tak neřeknu ani slovo. No stalo se - to je hokej - na druho stranu - bylo to hezká sezóna - i když bez postupu. Ruku na srdce - kdy naposledy jste zažili takové drama už v základní části :-)
 
AvatarIsladners porazili New Jersey na nájezdy a jsou v play-off na úkor Toronta - tohle mi alespoň zvedlo náladu :-) Islanders by nám měli děkovat - s nima se počítalo na postup nějméně.
 
AvatarTak předně, mě nasazení Hueta vůbec nepřekvapilo, to bylo jasný už od třetí třetiny s Rangers, když nastoupil. Bohužel, druhý gól byl jeho, při třetím si tam nějak nerozuměl s obránci, taky taková šmudla. Další tři góly byly skoro stejné, hráči Toronta se naskládali do osy střely od modré a naši obránci je nechali být - to pak gólman moc šancí nemá. Ale největší blbost od našich hráčů byla ta dvě vyloučení na konci druhé a začátku třetí části, to jsem tušil, že nám zlomí vaz. Jak už jsem psal, v druhé třetině jsme prostě měli dát z té převahy ještě gól navíc a nebylo co řešit. Jinak zápas moc hezkej, škoda toho konce.
 
08.04.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Po povedené třetině s Rangers jsme počítali s Huetem v bráně.Carbonnau to myslel dobře-nevyšlo to.Teď po zápase víme,že by Halák chytal líp.Ale včera jsme Huetovu nominaci schvalovali.Minimálně Antropovův gól by Jarda chytil,stalo se.Huetovi to nevyšlo.Higginsův průnik do brány byla paráda.Ryder udivoval důrazem.Zrovna tyhle dva,ten rok nezastihl při střeleckém štěstí.Jejich goly chyběli i když se snažili.Škoda.Ale zápas to byl super i z naší strany.PO jsme ztratili dřív,po té nepovedené šňůře.O těch přesilovkách,už jsme psali.Tady se jim to vymstilo a dostali tim Toronto do zápasu.Přitom vedli 3-5.Ach jo.Štve mi to.
 
08.04.2007 12:00 | reagovat
gagner | jan.kolar@hornets-team.com
Štve mě to, ani nevíte jak ... ale třeba to Montreal potřebuje !!! Postupy z 8.,7. příček nechávaly Gaineyho chladným, ale myslím, že teď se konečně začne něco dělat !
 
AvatarUpřímně přeji Torontu nepostup - myslím že si ho nezaslouží. Navíc Kaberle s Kubinou by se mohli objevit na MS. Jinak Ryderových 30 golů se mi zdá velice sloušné. Samozřejmě to mohlo být lepší, ale 30 není málo. Nemyslím si že se sestava bude na příští sezónu nějak výrazně měnit. Určitě něčekám nějaká nová zvučná jména. Každopádně BOB má hodně času o tom přemýšlet :-(
 
AvatarJeště mě napadlo - možná je lepší prohrát bitvu o play-off, ale odejít se vztyčenou hlavou, jako se tak podle mě stalo, než postoupit a vypadnout např. 4:1 s Buffalem a případně dostat nějakou nepěknou nakládačku - docela bych to v případě postupu tipoval. I když v play-off je možné vše... To už se ale nedozvíme :-(
 
AvatarRyder je prostě rozený střelec, to ostatně potvrdil i včera. Jen škoda, že takovou formu neměl po většinu sezóny, pak by to s námi vypadalo úplně jinak. To samé lze říct i o Higginsovi, toho zase v rozletu přibrzdilo zranění. Ale takový je hokejový život. Jinak, já si nemyslím, že s Buffalem bychom dostávali nějaké příděly, během sezóny jsme s nimi vždy hráli vyrovnanou partii a docela se nám na ně dařilo. Dost jsem v posledních zápasech spoléhal na Kovaljova, ale paradoxně včera byla jeho chyba před čtvrtým gólem impulsem k obratu Toronta. Před chvílí jsem na Galaxii sledoval znovu sestřih z toho zápasu a pořád nějak nemůžu uvěřit, že jsme ho takovým způsobem pustili. A ještě jedna věc mě zaujala - ten poměr střel v první třetině, tam snad Torontu počítali každé nahození... Jasně, byli v tlaku, ale tolik střel se mi fakt nezdálo. No, to je stejně jedno, skončili jsme a máme, doufám, dost času na to, abychom s týmem něco udělali, vyřešili hlavně Samsonova, potom podepsali Sourayho a Markova a případně nějak vhodně doplnili, protože už druhou sezónu neuvěřitelně tápeme v koncovce. Teď už to snad Gaineyho probudí.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík