Canadiens začali 6-ti zápasový trip výhrou ve Washingtonu.

21.12.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 
Canadines se letos překvapivě nedaří hra před domácím publikem. Těžko říci čím to je, zda větším počtem mladších hráčů v sestavě, nebo každoročním velkým tlakem médí a fans... nicméně Montreal už letos není tou nedobytnou pevností, kterou býval v předchozích sezónách. Naštěstí Habs dokáží bodovat i v cizích arénách. V posledních zápasech vykradli Boston (4:2), Philadelphii (4:1) a i dnes v noci Washington (5:2) - první dva jmenovaní přitom patří ke špici východní konference. O to více je nepochopitelná domácí prohra s papírově slabší Floridou (2:3), která si veze body z Monrealu již podruhé v této sezóně. Zápas s Tampou (3:2sn) se taky příliš nepovedl. Jedinou domácí výhrou za posledních 8 !!! zápasů je cenná výhra s Torontem (4:1). To nemůže ale náročné fans Montrealu uspokojit. Paradoxně se tedy s napětím očekává zápasový trip po kluzištích soupeřů. Do konce roku 2007 bude Montreal na cestách a odehraje tak 6 utkání venku.

První utkání již mají Canadiens za sebou, navštívili hlavní město USA, a poslední tým v tabulce východní konference - Washington Capitals. V brance dostal přednost před Pricem Huet, který si již doléčil poraněné třísla. V zápase na něm ale delší absence nebyla vůbec znát.

V první třetině na Montreal domácí "vlítli", ale Huet všech 14 střel zneškodnil. Naopak Canadiens se dokázali prosadit v jedné ze dvou přesilovek. Po přihrávce Koiva zpoza branky prostřelil Kolziga mladík Latendresse.

V druhé třetině Canadines pokračovali ve vysoké produktivitě střelby. Pouhých 5 střel stačilo na další dva góly. Nejprve se svých 11. gólem v sezóně představil Tomáš Plekanec, kterému asistoval Kovaljov a A.Kostitsyn. Vzápětí kontrovali domáci, když na 1:2 v přesilovace snížil Niclas Backstrom. Necelé tři minuty před koncem druhé třetiny dal o sobě vědět podruhé v zápase Latendresse a za přispění Dandenaulta zvýšil na 3:1.

Zbytek zápasu již byl v režii Canadiens. Na 4:1 zvýšil svým premiérovým gólem v NHL mladší z bratrů Kostitsynů - Sergei. Sergei tečoval těsně před Kolzigem, Kovaljovovu "klasickou" přesilovkouvou střelu z pravého křídla. Kovaljov konečně v této sezóně hraje tak, jak se od něj očekává. Povolání mladého Kostitsyna z farmy se ukazuje jako dobrý tah - podstatně oživil nejen první útok týmu. V dalším průběhu zápasu Washington ještě snížil gólem Semina. Habs však pečetili výsledek 5:2 gólem Streita v předposlední minutě.

První hvězdou zápasu se stal dvougólový Latendresse. V předešlém zápase s Floridou seděl jen na tribuně a viditelně mu to prospělo :-) Druhou hvězdou večera byl zvolen Huet s bilancí 2/37 a třetí Kovaljov s dvěma asistencemi. Za zmínku určitě stojí jubileum Mathieu Dandenaulta který odehral své 800. utkání.

Před zápasem byli Canadiens podle papírových předpokladů favority, což také potvrdili. Výsledek zápasu stanovily hlavně 2 využité přesilovky, v kterých jsou Habs na 2. místě v lize, vysoká efektivita střelby 5/21 a výkon Hueta, který zastavil 35 střel. Zápasový trip tedy Canadiens zahájili nejlépe jak mohli - výhrou. Uvidíme jak si povedou na ledě silnějších soupěřů. Již v sobotu je čeká Atlanta, která poslední dva zápasy doma vyhrála a dnes dokonce porazila silnou Ottawu.
 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarŠkoda dnešní prohry s Rangers, protože i bez Koiva a vlastně jen s 11 útočníky jsme od druhé třetiny byli o něco lepším mužstvem. Výborně už poněkolikáté zahrála Plekancova řada - Kovaljov 0+2, Plekanec 1+2, A.Kosticyn 2+1 !!! To, myslím, nepotřebuje další komentář. Jejich souhra před brankou soupeře je vynikající, druhý i třetí gól byly ukázkové. A to ještě tato řada měla minimálně tři rychlá přečíslení dva na jednoho, z kterých bohužel nic nebylo. V prodloužení udělal Hamrlík hrubou chybu, když se jako poslední hráč nechal zlákat do útočení a po jeho ztrátě puku na útočné modré šli domácí vlastně dva na nikoho... Shanahan to pak trefil přesně. Jinak ale s 6-ti zápasovým tripem naprostá spokojenost, herně nás přehrál vlastně jen Dallas, v ostatních zápasech jsme byli buď vyrovnaným nebo lepším týmem - 8 bodů to jen dokládá. Teď ještě zlepšit domácí zápasy a máme vystaráno. Na závěr chci všem fanouškům a návštěvníkům tohoto webu popřát vše nejlepší a hlavně hodně zdraví do roku 2008 a ať nám ta sezóna trvá co nejdéle...
 
AvatarJeště jednu poznámku k zápasu s Rangers - absolutně nechápu vyhlášení tří hvězd utkání. Kovaljov jako třetí, tomu bych rozumněl, ale Shanahan s Drurym jako první dva? Každý z nich měl bilanci 1+0, byť Shanahan dal vítězný gól. Na druhé straně A.Kosticyn 2+1 a Plekanec 1+2... Asi to vyhlašují fakt znalci!
 
AvatarSpokojenost s vykrádačky :-) po cizích arénách je veliká. I když mě fakt mrzí ta naše bilance v sam. nájezdech a prodloužení - bojím se že tyhle bodíky budou chybět - nebo alespoň by nám zaručily mnohem větší náskok v tabulce. Na kdyby se ale nehraje. Pleky i Kostitsyn byli nejnebezpečnější lajna zápasu ale ani to na nominaci do 3 stars nestačilo :-( To bude asi tak, jakoby tyto hvězdy zápasu volili redaktoři seznamu, nhl.cz apod :-) : První místo Jágr, druhé Jágr a třetí Jarda Jágr :-) Teď nic proti Jágrovi - je to skvělý hráč - za to on nemůže :-( To je ale jedno - hlavně že si vezeme z NY bodík - to je pro nás úspěch. Také přeji vše NEJ do nového roku!!!!
 
AvatarTak jsme to potvrdili :-) Ta naše bilance venku je fakt výborná - bez bodu jedeme jen z Dallasu. Moc mě mrzí že toh nepotvrdíme v domácím prostředí - to by tabulka vypadala asi jinak :-) Nicméně dneska na Floridě exceloval hlavně Huet který byl po zásluze zvolen první hvězdou utkání (1/40). Jeho protějšek Vokoun nám hodně pomohl - z prvních 6-ti střel pustil 4. Higgins dnes 3 body (1+2). TREFIL SE RYDER !!!! - snad se toho stébla chytne a začne skorovat jako drive. Poslední dobou má střeleckou formu i Latendresse. Jen tak dál. Doufám že poslední dva zápasy jsou předzvěst dalších podobných
 
29.12.2007 12:00 | reagovat
spatt | m.spacil@cpsconsulting.cz
Uff, konečně se Ryder trefil, už jsem myslel, že to nepřijde!! I když tento gól by měl spíš patřit Higginsovi, protože mu vrátil puk zpátky před prázdnou branku, a tohle kdyby nedal, tak by se nehodil snad ani na střídačku české 1. ligy. Jde vidět, že Higgins hraje v perfektní formě, moc mu přeji, aby to vydrželo co nejdéle. Zatím nikdo se nezmínil, třeba o Streitovi, zatím pomalu, ale jistě, sbírá bodík po bodíku a patří ke strůjcům perfektní přesilovky. Jen tak dál....teď nás čeká Rangers, tak doufám, že se proti nám nechytne ta naše primadona a nezkazí nám rozjetou sérii. Go Habs Go!!!
 
28.12.2007 12:00 | reagovat
theo33
ted to potvrdit i na floride na kterou neumime ale je hratelna!MUSIME!!!
 
24.12.2007 12:00 | reagovat
Theo33 | m.a.t.e.j@centrum.cz
tak se stalo c jsem cekal Riberiova pomsta vysla presne jak se dal cekat...nic proti ale on se dostava mezi nejlepsi hrace nhl.Fakt jeho odchod byla obrovska ztrata at to rikam nerad i srdcare koiva kuli kteremu odesel strci momentalne do zadku.Riberio nabral vahu uz neni tkaovy papir jako byval driv nabral svalovinu a vykony sli na horu presny opak Rydera:-(Nevite co snim bdue jak se to bdue resit protoez si myslim ze situace kolem rydera se musi resit co nejdriv!!!V tampje a floride musime neco urvat bezpodminecne!!!Opravdu me riberio mrzi mel sem h s ryderem nejradsi kort kdyz si vemu koho sme za nej dostaly proto se modlimaby za rydera prisla nejaka nahraa a ne nejaky vyslouzilec tipu ninnimi:-(jedem habs
 
24.12.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Tady jsou veškeré pláče zbytečné Theo.Ribeiro je zkrátka nenávratně pryč.Přiznám se,že když ho měnili za obránce Niinimmu tak jsem tomu tleskal.Zdála se mi to dobrá volba,zvláště když nám hořela obrana a dostávali jsme zbytečně moc golů.S odstupem času to byla jednoznačně chyba.Musim ti dát za pravdu.Niinimma nám moc nepomohl a v Ribeirovi jsme ztratili obávaného nahrávače.Letos dokonce střelce gólů.To víš,Koivu je v Montrealu díky prožité těžké nemoci populární i jinak než hokejově.Jeho slovo má obrovskou váhu a vedení se bojí,jak by jeho případnou výměnu před veřejností obhájilo.Osobně bych tu raději viděl jiného vůdce mužstva.Zdejší rodák Lecavalier by se mi moc líbil,ale to je nereálné.Podle mne,za těch třináct let,co tu Koivu hraje už je nejvyšší čas,aby změnil vzduch.Změna by,podle mne,prospěla všem.Jemu i klubu.Ale to je úvaha seins fikcion.Nic se nestane a Koivu tu zůstane až do důchodu.Tady se přece ctí tradice.To jen,že jsi na toho Koiva narazil a je mi úplně jasný,že plno lidí se mnou nebude souhlasit.To samé můžeš plakat po obránci Robidasovi.Toho také předčasně odtud pustili.Dnes by se nám také určitě hodil.Škoda!A výměny?Jsem na rozpacích.Za,bez formy nehrajícího Rydera v současné době zřejmě nic pořádného nedostaneme.Asi prováhali HABS ten nejpříhodnější okamžik výměny.Ale to se lehce řiká.Před sezonou se od něho hodně očekávalo.Žel očekávání hráč nepotvrdil.Spekulace na výměny hráčů na web stránkách občas jsou.Ale nic reálného,konkrétního se nedovíš.Včera dokonce psali na NHLpro.cz o zmínce koho si v Montreal Gazette,že by údajně Montreal měl zájem o Ovečkina.Tomu bude v Caps končit nováčkovská smlouva a bude chtít smlouvu dlouhodobější.Jednoznačně říkam,že je to jen pouhý fandovský sen a žádný Ovečkin se v HABS neoběví.Byl by to ovšem ráj,kdyby přišel.Seins fikcion.Zkrátka musíme počkat co Gainey v pěkně zařízené kanceláři vymyslí.Dřív než v únoru to zřejmě ale nebude.Už jsem z těch výsledků,také rozmrzelý.Je to jako na houpačce.Jednou zabereme,podruhé NE.Opět se opakuje loňský rok,kdy po slibném začátku ztrácíme s ostaními dech.Jen se podívej,jak Buffalo a Toronto se na nás dotahují.Doma nejsme vůbec schopni vyhrát.A teď se nám přestává dařit i venku.S Tampou a Floridou jsme nedávno hráli a oba nás porazili.Čili,nevidim to růžově.Stojí to za houby.
 
Avatartak v Atlantě jsme vybojovali bodík, skvěla zachytal Huet ale i jeho protivník Lehtonen. Bohužel sam. nájezdy jsme opět nezvládli. Vůbec ale VŮBEC nám nejdou - letos jsme 6x !!! prohráli penaltový rozstřel a vyhrát se nám podařilo pouze 1x. To je 6 ztracených bodů v tabulce. To bysme byli jinak druzí 2 body těsně za Ottawou a ostatní by nám zdaleka nešlapali na paty jako nyní. Snad nebudou tyhle "šťastné" body z nájezdů rozhodovat v důsledku celou sezónu jako rozhodovaly minulý rok :-(
 
23.12.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Alespoň máme bod.Je to škoda,že se nám nepovedlo zápas vyhrát.V zápase jsme domací přestříleli,chybělo víc sehraných přesilovek.To je zřejmě klíč k našemu úspěchu.V pěti hráčích v poli na obou stranách,jsme méně nebezpeční.Bohužel byly je dvě přesilovky pro nás a využili jsme jen jednu ze dvou.První gol dal S.Kosticyn po dorážce vyraženého puku Lehtonenem,po nátlakové kombinaci celého prvního útoku v útočném pásmu soupeře a vyrovnal za nás až v poslední třetině Kovaljov v končící Kovalčukovou přesilovkou.Golfákem od pravého mantinelu prostřelil klečícího Lehtonena.Penalty nám vážně vůbec nejdou.Hossa volil z nájezdu střelu švihem a Kozlov po oklamání tělem zakončil bekhendovým blafákem.Obě penalty byly povedené.Našeho Koiva Lehtonen vychytal a rychlý nájezd S.Kosticyna bohužel taky skončil naším nezdarem.Christy neměl moc šancí obě penalty chytit,přesto se neubránim dojmu,že je moc chytat neumí.Škoda,dalšího ztraceného bodu.Naštěstí ztatili před námi Boston oba,Ottawa jeden bod.Bohužel Sabres a Leafs plně bodovali a tabulka je tak ještě vyrovnanější.Dnes hrajeme se soupeřem ze západní konference - Dallasem.Nevidim to růžově.
 
AvatarTak přesilovku jsme nevyužili žádnou, i když při té druhé to byla otázka několika sekund. Herně jsme na tom podle mě byli lépe než domácí a měli jsme rozhodnout už v normální hrací době nebo v prodloužení. Samostatné nájezdy proti Atlantě, to se rovná téměř sebevraždě - myslím si, že Atlanta má pro tuto variantu snad nejlepší sestavu z Východní konference. A také si dovolím souhlasit, že Huet nájezdy neumí. To ale nic nemění na jeho solidním výkonu v celém zápase. Nejlépe již tradičně zahrál Plekancův útok, škoda, že šance neproměnil. Dneska v Dallasu to bude podstatně těžší a jsem hodně zvědavý na Ribeira...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Washington Capitals
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík