Montrealu přestávka (snad) prospěla

07.02.2024, 08:36 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal zaskočil favorizovaný Washington a veze si z jeho ledu plný počet bodů. Velkou zásluhou se na výhře podíleli Suzuki se Slafkovským, oba si připsali po dvou gólech.

Branky a nahrávky
27. Ovečkin (D. Strome, Fehérváry), 52. Sandin (Carlson, D. Strome) - 7. Suzuki (Caufield), 8. Suzuki (Xhekaj), 14. Pezzetta (Harvey-Pinard), 52. Slafkovský (J. Evans, Matheson), 55. Slafkovský (Matheson, Suzuki).

Statistika
Střely na bránu: 39 - 26 | Přesilová hra: 0/3 - 1/2 | Trestné minuty: 6 - 12

Kdo se postavil do brankoviště?
Sam Montembeault (MTL) - 37 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,9 %, odchytal 60:00
Charlie Lindgren (WSH) - 6 zákroků, 3 OG, úspěšnost 66,7 %, odchytal 13:07
Darcy Kuemper (WSH) - 15 zákroků, 2 OG, úspěšnost 88,2 %, odchytal 46:51

Tři hvězdy utkání
1. Nick Suzuki (MTL) 2+1
2. Sam Montembeault (MTL) 37 zákroků
3. Juraj Slafkovský (MTL) 2+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
11.02.2024 22:40 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarViděl jsem jen sestřih (díkybohu jsem měl jinou činnost), ale ze druhé třetiny tam toho od nás moc neukázali... A jinak to St.Louis je aspirant na SC?
 
AvatarPo defenzivně nepovedené první třetině se druhá hraje z 99% pouze na bránu Blues a my z toho nevytěžíme nic. Pak přijde jedna střela a je v podstatě po zápase. Ach jo.smajlik smajlik
 
AvatarNázorně jsme mohli vidět, co udělá s herním projevem mužstva návrat takového hráče, jakým je Newhook... Už několikrát jsem říkal, že tohle je pro mě největší posila, co jsme za poslední dobu získali, společně asi s Dachem - teď to jen dokázal. Vnesl do hry dynamiku, rychlost, zdravě drzou agresivitu - ten chlap prostě hraje přesně tak, jak bych rád viděl celkový projev našeho mužstva. Jinak souhlasím, že jsme předvedli solidní výkon proti silnému soupeři, o to víc mrzí, že rozhodující góly inkasujeme dvakrát z hrany brankoviště od neobsazeného hráče...smajlik. To čtyřminutové oslabení jsme sehráli fakt perfektně a už dlouho jsem neviděl tolik gólových šancí při hře o jednoho muže méně. A taky jsem rád, že Slafkovský pokračuje v tom, že se KONEČNĚ nebojí vystřelit - že mu to ale trvalo! Teď jen doufat, že se toho bude držet. Montembeault snad už všechny přesvědčil, že může směle dělat jedničku v příštím roce! Gignaca už jsem sledoval minule, hrozně mě zaujal svou rychlostí a typově mi přijde podobný jako Newhook - pokud by to tak bylo, tak skvěle smajlik.
 
AvatarTomu rikam prohrat zapas in a good way. Dallas byl favorit a podal profesorsky vykon kdyz rozhodli ve 24 sekundach po smolne srazce RHP a Armii. Do te doby jsme i byli snad lepsi, pote jsme uz jen dotahovali. Ale šanci jsme meli požehnaně, bohužel to nelepilo a zachytal jim skvele golman. Skvele byly PK s třešeňickou a skvele ubranenym dost debilne pisknutym double minorem.
PP taky moc hezka na pohled od prvni PP unit, bohužel bez kyzeneho golu.
Suzy, Matheson, Monty fantasticti, Gignac překvapení, Slaf stale stoupá, mam radost.
 
AvatarČtyřminutové.
 
AvatarNemáme se za co stydět, Dallas je hodně silný tým a zápas to byl vyrovnaný. Jen ve druhé třetině byli Stars jednoznačně lepší a to také tenhle zápas rozhodlo. To ctyřminutové oslabení bylo v našem podání naprosto boží a je velká škoda, že jsme v něm nedokázali vstřelit gól.

Newhook na to, jak dlouho nehrál předvedl více, než solidní výkon a třeba Gignac se mi také celkem líbil.

RHP - Nepředvedl v této sezoně nic extra, ale jeho zranění je hodně smolné a zbytečné hned potom co se vrátil Newhook. Je neuvěřitelné, jakou my máme smůlu.
 
AvatarV první jsem si říkal, že tak odevzdaný tým jako Caps jsem snad ještě neviděl, ale od druhé to bylo úplně opačně, mleli nás a my často nedokázali ani vyhodit puk. Třetí už vyrovnaná. Sam vynikající, konečně Slaf předvedl, že umí vystřelit a rozhodně jeden z jeho nejkomplexnejších výkonů...
 
AvatarVýborná první třetina, absolutně nekoukatelná druhá a trochu zmátoření ve třetí - to vše nám přineslo 2 body. Člověk si ale říká, jak je možný tak diametrální rozdíl v našem výkonu v první a druhé třetině - pro mě nepochopitelné... Pozitivem je rozhodně zjištění, že Slafkovský umí pořádně vystřelit a že když se k tomu odhodlá, mohou z toho být tak pěkné góly jako nyní proti Capitals smajlik. Montembeault opět svůj již téměř standardní kvalitní výkon.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Washington Capitals
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík