Na Floridě poloviční úspěšnost.

14.02.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Naše druhá letošní návštěva na Floridě sice zdaleka neskončila tak výborně jako ta první, kdy jsme si domů vezli 4 body při skóre 10-3, ale bodově to nebyla zase žádná tragédieb - byli jsme úspěšní přesně z 50%. Horší už to bylo s předvedenou hrou, očividně na nás zanechalo stopy kanadské dvojutkání – smolná domácí prohra s Torontem a výprask v Ottawě.Price tentokrát na Floridě nezklamal.

V Tampě, což bylo dějiště prvého zápasu, ale ze začátku vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že hráči ten debakl v hlavách stále mají. Začali jsme totiž úplně stejně jako Ottawa předtím proti nám, hned v první minutě ujel Higgins a ukázal, že i přes letošní velkou smůlu v koncovce si umí v takových situacích poradit. Domácím se sice podařilo celkem brzy vyrovnat, ale Habs šli zanedlouho znovu do vedení a to zásluhou přesilovkové trefy Plekance, který z první zužitkoval přesnou přihrávku od Streita. Ani tento stav nebyl v první třetině konečný, těsně před jejím koncem se poprvé v zápase prosadil Prospal. O co byla první třetina bohatší na góly, o to byly zbylé dvě chudší. Domácí začali od druhé části přebírat otěže zápasu do svých rukou a nakonec se jim za to dostalo vytoužené odměny a to v podobě vítězné branky, o kterou se opět postaral Prospal. Nutno říct, že tento výsledek je zasloužený, domácí zaměstnali Hueta 36 střeleckými pokusy, zatímco Canadiens vyslali na gólmana Ligtnings pouze 21 střel. I přesto nebylo daleko od prodloužení, téměř jistý gól sebral z hokejky mladšího Kosticyna několik sekund před koncem domácí brankář Ramo.

Ani v druhém floridském zápase, kdy jsme zavítali na led Panthers, to nebyl z naší strany žádný super výkon. Do branky se tentokrát postavil mladý Price a na rozdíl od některých jeho předešlých vystoupení si vedl výborně. V první třetině nestačil jen na přesilovkovou tečovanou střelu domácího beka Montadora, které hodně „pomohl“ Markov. A v poslední třetině nedosáhl opět na střelu od modré, která ale, naštěstí, skončila na jeho pravé tyči... Vše ostatní bez problémů pochytal a párkrát musel vytáhnout i nějaký ten „zázračný“ zákrok. To ale Vokoun na druhé straně také, vyznamenal se zejména proti nájezdu našeho trápícího se kapitána Koivu nebo rychlou lapačkou v prodloužení. Tím jsem vlastně předznamenal naší vyrovnávací branku, která paradoxně padá na vrub Vokouna – po vhazování po své levé ruce nezkrotil kotouč, poskakující v jeho brankovišti, čehož rychle využil Higgins a snadno se dostal k dorážce do prázdné branky. Poté nám bylo ještě těžko při vyloučení Koivu, který šel sedět necelé čtyři minuty před koncem normální hrací doby. Price ale zlikvidoval domácímu Boothovi jasnou tutovku a šlo se do již avizovaného prodloužení. V něm nám dost pomohli rozhodčí, když po půl minutě poslali na trestnou domácího beka Cullimorea za údajné hákování našeho kapitána. I když nám přesilovky v tomto zápase vůbec nešly, tu hlavní a rozhodující jsme proměnit dokázali a postaral se o to náš nejlepší střelec Kovaljov svou typickou prudkou střelou švihem z prostoru kruhů přes bránícího hráče. Tohle umí „Kovy“ dokonale a mohl by tuhle disciplínu vyučovat... Takovou malou perličkou na zápase bylo vyloučení Tomáše Plekance v třetí třetině - přesněji řečeno zajímavý byl důvod jeho vyloučení: porušení pravidel při buly... Z opakovaného záběru bylo jen patrné, že vjel do kruhu dříve než bylo vhozeno a nejspíš to bylo posouzené jako úmyslné zdržování hry po předchozím vykázání z buly. Každopádně dost netradiční...

Nakonec tedy velké trápení skončilo naší výhrou a aspoň trochu jsme si spravili chuť před náročným dvojzápasem se silnou Philadelphií.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
17.02.2008 12:00 | reagovat
theo33 | m.a.t.e.j@centrum.cz
panové jaký pak obrance od začatku rku řikam že obranu máme supr a TŘI skvely brankare...i Danis neni spatny proto nutne potrebujem utoocnika a ikdyz je Bob vtomhle trochu posera udelal bych pro ziskani hossi cokoliv kort dkyz k nam sam chce!Ikdyby za nej daly Rydera halaka a nejaky drafty ale proste snim by byla opravdu velka sance v PO uspet...kort je to hrac i pro budoucnost je uz dst zkusenej pritom mu je teprv 29 takze ma budoucnost kterou by s habs mohl spojit...nevim jak sem rikal halaka bych obetoval mame supr golmany obrana je skvela mladiku mame plno tkaze drafty obet by nebyl problem no a ryder mel sem ho rad ale ten uz se u nas asi nezvedne pro Guyem!proto Hossa kez by prisel porotze v PO sice rozhoduji obrany ale mi ten utok mame slaboucky krom plekyho lajny...takze pro hossu bych udelal cokoliv!
 
AvatarTak Price si to tady asi přečetl a zdravě se naštval:))) No pěkný:) Tento zápas je moc důležité, neviděl jsem ho, ale počet střel vypadá docela hrozně, proto bych se chtěl zeptat, jak vypadal špíl, jestli ho někdo viděl??? Ale výhra se počítá, je vybojovaná a klukům to snad pomůže. Ještě to dneska u nich potvrdit a pak hlavně doma porazit Rangers, ty už prostě musíme, jinak s kamošema nevydržím:))
 
AvatarTak já jsem viděl jen asi posledních 8 minut a to ještě dost sekaně, ale i z toho bylo jasně vidět, že Flyers nás ve třetí části jasně přehrávali a jen díky Pricemu máme dva body, to je bez debat. Když jsem ale pak viděl summary, tak v první třetině jsme měli spoustu víc než dobrých šancí. Ten Kosticynův gól byl efektní, malinko mě to připomnělo Ovečkinův gól v pádu z loňska nebo předloňska.
 
AvatarNekde na foru jsem cetl ze pry existuje pravidlo ze kdyz hrac 2x po sobe je "vyhozen" z vhazovani jsou za to automaticky 2 min za zdrzovani hry. To byl pry pripad Plekance - nevim zda se tomu da verit, nicmene jsem o takovem pravidle nic neslysel.
 
AvatarTak to by pak bylo přesně to, co jsem říkal. Ale taky jsem se s tím ještě nikdy nesetkal.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Florida Panthers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík