Canadiens padli na Floridě až v nájezdech

01.03.2024, 11:05 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Florida je v úplně jiném rozpoložení než Montreal, ale přesto ji dokázali hosté potrápit. Utkání bylo vyrovnané, a proto se zaslouženě rozhodovalo až v nájezdech, ve kterých byl šťastnější domácí celek.

Branky a nahrávky
8. Barkov (Reinhart, Verhaeghe), 35. Reinhart (M. Tkachuk, Barkov), 54. Reinhart (Barkov), rozh. náj. Lundell - 9. Suzuki (Xhekaj, Savard), 40. Slafkovský (Suzuki), 44. Newhook (Caufield, Suzuki).

Statistika
Střely na bránu: 35 - 31 | Přesilová hra: 1/5 - 1/4 | Trestné minuty: 10 - 12

Kdo se postavil do brankoviště?
Anthony Stolarz (FLA) - 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3 %, odchytal 65:00
Samuel Montembeault (MTL) - 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4 %, odchytal 64:55

Tři hvězdy utkání
1. Sam Reinhart (FLA) - 2+1
2. Nick Suzuki (MTL) - 1+2
3. Aleksander Barkov (FLA) - 1+2

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarPodle tebe tam je návaznost? Podle me moc ne v ramci jednotek hráčů. Kdyby tymy Chance ligy fungovaly jako opravdove farmy tymu ELH, tak ano, ale ono to tak rozhodně neni a spíš to je dalsi domovina pro vycpele hrace 30 , kteri uz nemaji na ELH. A misto aby končili kariery nebo je dohravali nekde v okresu tito hraci, tak berou mista mladym prichazejicim z juniorky, kteri treba jeste nejaky potenciál maji. Cili to je tady úplně naopak nez v americe, kde se toto proste nepestuje, i proto je nas hokej tam kde je.
 
AvatarJaká by, podle tebe, byla návaznost Extraliga juniorů - Extraliga seniorů...? Myslíš, že lepší než u Chance ligy? Vždycky tu byla tahle soutěž, ať už za mě 1.národní hokejová liga nebo nyní Chance liga - a nikdy to zásadní problém nebyl a pamatuju si velice dobře, když můj rodný Vimperk hrál léta druhou nejvyšší soutěž v republice, fungoval jako neoficiální béčko Motoru a Plzně a prošla tudy spousta hráčů, kteří se pak uplatnili v nejvyšší soutěži! Rozhodně by měla Chance liga fungovat jako spojovací můstek mezi juniorskou a seniorskou extraligou - jenom pár hráčů dnes dokáže tenhle mezistupeň přeskočit. Co budou dělat ti ostatní, kteří nejsou tak talentovaní, ale zároveň ne úplně neperspektivní...?
 
AvatarOtazka za me je, komu by to vadilo? Kdo potřebuje chance ligu? Ty vyssi stovky fanoušku co na ty zapasy chodi? Potrebuje ČR mit dve profi muzske ligy? Neni to moc normální za me. Proc tu energii nevenovat radeji do mládeže a naucit ty lidi chodit treba na ELH junioru, na kterou nechodi uz vůbec nikdo. Mam v tom asi dost radikální mazory, uznavam ale vážně nechapu proc musi byt v tak male zemi 28 profi (radoby) hokejových muzskych tymu.
 
AvatarAsi jsem to napsal malinko nejasně - ten dopad u sponzorů by se pak samozřejmě týkal třeba Chance ligy - co by sponzory mělo vést k tomu, aby dávali peníze do týmu, který stejně nemá šanci se posunout výše a bude se pořád plácat v nižší lize...? Ta soutěž by měla ještě horší kvalitu než teď a myslím, že některé kluby by to zabalily...
 
AvatarJa to nesrovnavam, spsi bych byl rad kdyby si mocipani vzalo z některých veci inspiraci. Nebo v cem semnou nesouhlasis, napsal jsem něco špatně?
Uzavreni ligy by podle me melo prave opacny efekt na sponzory, zejména pro tymy vykonnostne niz v tabulce, vedomi, ze se nemusí sponzor bat zda jeho tym příští rok bude nebo nebude v lize, by prece vedlo k financni stabilite klubu a mohli by delat kroky ktere by meli i nejakou dlouhodobejsi koncepci a nemuseli by kadr lepit kazde leto jak vlastovka hnizdo. A ze bychom si meli brát inspiraci z USA a Kanady je jasne kdyz se podivame jak jsou na tom oni, jak maji vymakane a propracované konkurencni ligy a v jaky bordel je tady. A kecy neobolsevickych strejcu a pamatniku starých casu jako je treba nynejsi sefik ceskeho hokeje ze my se přece mame vydat po nasi české ceste, resp. Se ji drzet a nekopirpvat to jak to delaji jinde tak tem se jen smeju a vse to jen dokresluje nasi situaci a nekonkurenceschopnost ceskych lig a ceskych výběrů.
 
AvatarAle nemůžeš přece srovnávat NHL s Extraligou - a teď nemyslím sportovní úroveň, tam je to jasné, ale ani organizačně. Je to úplně jiný trh a to uzavření u nás by mohlo mít výrazný dopad na sponzory. A jak jsem psal - je otázkou, jestli by to mělo dopad na větší nasazování juniorů...
 
AvatarMony je pan, to vime, ja byl spíše pro resign, ale treba ty všechny picky za nej jeste dobře použijeme v tradu/tradech.
Uzavření ELH by pomohlo vsemu, tymy by se nemusely bat vic použít mlade hrace, kdyz uz treba namaji na PO, ovsem tady se porad radoby o neco hraje kdyz se do toho radoby PO dostane 12 tymu. Je to začarovaný kruh debilnich pravidel, anachronismu a přežitku. Kazdy musi uznat ze ten vekovy průměr v ELh ke sileny, to jsme zpět u kvality a úrovne vsech zdejsich lig, kdyz ti nejlepsi uz v puberte radeji jdou hrat ven a ja se jim nedivim. Všichni se placaji jaky je Pastrnak borec pritom se to naucil poradne ve Švédsku. A to je furt dokola, tesim se na OG az nam tam Kanada v plné neda ani cuchnout, to pak ten lesk z medaili z MS trochu vybledne. A jeste se nekteri citi urazeni, ze nebudeme hrat ten pripravny turnaj 4 zemi pred OG, co bychom tsm proboha delali.
Proste musi hrat proti sobe ti nejlepší a ne aby mela ELH junioru 16 tymu, to je prasarna neskutečných rozměrů. A taky paradox, mladi PO hraji snad na dva, tri vítězné, ale hlavně ze v ELH pak hraje PO vse co ma ruce nohy. V Kanade je to vse o PO, hraci to maji v sobě úplně jinak zazrane nez ti nasi nazdárci.
 
AvatarSamozřejmě Monahan smajlik.
 
AvatarJenom na okraj - Monaham ve Winnipegu za 12 zápasů 8 gólů a 1 asistence...smajlik.
 
AvatarNo, je otázkou, jestli uzavřením extraligy by dostávali mladí víc příležitostí - myslím si, že by to určitě nebylo tak znatelné. A pokud uzavřená není, ten systém jakési baráže, jak jsem ho popsal já, smysl dává - pořád mají mužstva z Chance ligy větší možnost se prokousat do extraligy než ve stávajícím modelu. Já jsem rád, že se tu můžu podívat na celkem solidní hokej, jak už jsem psal níže.
 
AvatarJá se netajím tím, že dlouhodobě český hokej kritizuju, teda spíš je mi z něj na blití, když bych měl použít vhodnější slova. Chybí mu koncepce a moc se od bolševických let neposunul a proto jsme na mezinárodní úrovni tam kde jsme. A nějaké náhodné medaile na tom nic nemění, ale šišlavá ostuda Opavska se určitě za ně bije v prsa.
A ELH? Ok, jsem zaujatý, ale systém PO vážně není dobrý, Boleslav má po sezoně 3.3. a Kladno bude čekat měsíc na soupeře do baráže. Ad baráž, přežite, na co to je, k čemu to je dobré? Na místo stabilit ligy se každý rok řeší tahle trapnost. Taky mi vadí, že to je liga třicátníků, ale ok, vydělávat se musí, proč i Chance liga ligou staříků na místo toho, aby to byly farmy ELH týmů, ale to jsme zpět u baráže a debilního formátu ligy. A pak tu slavíme medaile U20, přitom to není vůbec česká zásluha, protože opravdový hokej se drtivá většina z nich naučila hrát v zahraničí. Proto doufám, že na domácím MS propadnem a snad se ta vládnoucí garnitura v čele s babišem českého hokeje sebere a půjde do prdele.
 
AvatarAno, ten systém v extralize není rozhodně šťastný - PO by mělo hrát 8 mužstev, 6 by si to mělo rozdat v nadstavbě dvoukolově mezi sebou a poslední by měl rovnou padat. Předposlední a druhý tým v 1.lize by si to dali o druhé postupové místo. Ale jinak nemůžu souhlasit, že by ta liga byla stupidní, alespoň tedy, co se herní úrovně týče - samozřejmě, že je tam dost zápasů, kde ta úroveň je mizerná, ale je tam fakt spousta utkání, kde se na to fakt nechá koukat. Byl jsem třeba na Motoru se Spartou nebo s Hradcem nebo s Pardubicema a musím říct, že se mi ty zápasy opravdu líbily - hlavně tedy ze strany Motoru...smajlik.
 
AvatarELH stupní je, nevim co jineho si myslet o lize, kde hraje PO 12 ze 14 týmu, pestuje se v ni prezitek jmenem baráž a jeji úroveň celkove je dosti kolisava.

Ohledně rebuildu nejsem trpelivy, ale spis nohama na zemi. Zopakuji fakta, 32 tymu v nejlepší lize sveta, suckovani ti nezajisti 1st overall pick, 1st pick taky vzdy neni generační talent a celkově rebuild =/= vzdy automaticky úspěch, takže to chce hodně trpělivosti, managerske sikovnosti a v neposlední rade taky poradnou dvaku štěstí.
 
AvatarExtraliga rozhodně není stupidní a myslíš, že nevím co je to Rebuild? Jen už mi trochu leze na nervy, jak se nás tím tady všechny pořád snažíš uklidňovat. Bohužel nejsem tak trpělivý jako ty a myslím, že třeba Míra také ne.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Florida Panthers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík