"Byli tam" - David Schlegel

17.06.2010, 14:23 | Zajímavosti |  Monika Gordíková
 

David Schlegel byl v Montrealu se dvěma kamarády v únoru 2008. Hokej znamená pro Davida všechno, v Montrealu je hokej vším. Dokonalé spojení. V Mekce hokeje zažil David uzávěrku přestupů, trénink i zápasy. Při jednom z nich seděl jen kousek od jedné z největších hokejových legend. ˇ4lánek je s laskavým svolením autora přebraný z jeho blogu. Je tedy zbytečné ho přepisovat, proto je psaný v ich-formě.

Nebudu nijak zastírat, že lední hokej je pro mě nejkrásnější sport ze všech. Mám v sobě velkou vášeň pro hokej a těžko nesu, že všude, kam jsem dosud za hokejem zavítal, byl hokej ve stínu jiných sportů, především fotbalu. Hodně blízko sportu číslo jedna má hokej v České republice a ve Švýcarsku, ale fotbal pořád v médiích dostává mnohem více prostoru.

V únoru jsem se dvěma kamarády Lukášem Součkem a Tadeášem Drahorádem poprvé vyrazil do Montrealu, města, které dalo podle mnohých pramenů světu hokej. A zažil jsem ta něco, co člověk prožívá, když se zamiluje. Souznění. V tu chvíli člověk cítí, že my dva jsme jedna duše a jedno tělo, že my oba cítíme stejné věci, radujeme se ze stejných věcí a sdílíme stejné starosti. Já i Montreal.

La ville est hockey. Montreal je hokej. Lední hokej je v Montrealu cítit doslova na každém kroku. V den, kdy byla uzávěrka přestupů, jsem si oblékl dres Tomáše Plekance a vyrazil do města. V autobuse ke mě přistoupil cizí muž a hlásil: “Už jste to slyšeli? Cristobal Huet přestupuje do Washingtonu! Za sedmé kolo draftu. To jsme za něj tedy mnoho nedostali,” dodal. Na uších měl sluchátka a poslouchal nepřetržitý přímý přenos TSN z uzávěrky přestupů. Vysílání TSN se v tento den podobá volebnímu studiu po parlamentních volbách. Od rána až do půlnoci se zveřejňují přestupy, odborníci dělají analýzy, předpovídají se další možné přestupy a hodnotí se vítězové a poražení. Celý Montreal doslova visí u televize nebo u rádia.

A kdo tu možnost nemá, alespoň se ptá. “Nevíte, jestli už přišel do Montrealu Hossa? Slyšel jsem, že je to na spadnutí,” ptá se asi čtyřicetiletý pán ve frontě jednoho z fast foodů. “Myslím, že by měli vyměnit Rydera, nehraje nic,” přidává se jiný pán, když zaslechne debatu o Canadiens.

V prvním zápase, který jsme navštívili v Centre Bell, prohrával Montreal s Rangers 0:5. Jágr nahrál na čtyři góly a fanoušci Canadiens propadali zuřivosti. Za stavu 0:5 po jednom ze sporných rozhodnutí rozhodčího zaházeli led pet lahvemi a nechtěli se uklidnit. “Takhle to v NHL nechodí. Takhle se chováte jenom vy v Plzni,” slýchával jsem. Na rozdíl od české extraligy však má zámořská NHL proti této činnosti efektivní zbraň v podobě dvouminutového trestu domácímu týmu za zdržování hry. Zatímco v Čechách by se řešilo, zda led zaházeli fanoušci domácího nebo hostujícího týmu, který fanoušek to začal, NHL to díky velkým vzdálenostem řešit nemusí.

Pak však fanoušci Montrealu, mezi kterými byli i Bobby Orr a bývalý kanadský premiér Jean-Luc Cretier, kteří seděli o dvě řady za námi, zažili chvíle, na které budou vzpomínat celý život. Jejich miláčci nasázeli Jezdcům šest branek a nadšení fanoušků nebralo konce. Fanoušci v hledišti začali mávat maketami Stanley cupů a odměnili hokejisty potleskem vestoje.

Dalším nezapomenutelným zážitkem pro mě byl “pouhý trénink” hokejistů Montrealu v odlehlé Savard Areně. Díky Tomáši Plekancovi, který nám během našeho výletu vydatně pomáhal a budiž mu za tohle i spoustu dalších věcí obrovský dík, jsme měli možnost se tohoto tréninku zúčastnit. Trénink, který probíhal v dopoledních hodinách (!), sledovala téměř zaplněná hala a ptal jsem se sám sebe: “Jak to, že tihle lidé nejsou ve škole nebo v práci?” Během tréninku se nic “speciálního nedělo”. Pravda, asi probíhal v trochu vyšším tempu než průměrný trénink v extralize. To, co z tréninku dělalo něco výjimečného, byla úžasná atmosféra. Po tréninku asi stovka lidí čekala trpělivě na autogram svých miláčků a všichni odcházeli spokojeni.

Nadchla mě i výstava legendy nejen Montrealu, ale i celé frankofonní Kanady, Maurice Richarda v jednom místním muzeu. Mohli jste si tam prohlédnout videa s jeho památnými góly, dobové rozhlasové reportáže z výjimečných momentů jeho kariéry, novinové výstřižky, fotografie nebo jste si mohli i poslechnout písničky, které o Richardovi složili přední umělci. Velká část byla věnovaná i aféře, kdy Richard prohlásil, že rozhodčí jsou přísnější na týmy z frankofonní části Kanady a vedení NHL Richarda potrestalo zákazem startu v důležitých zápasech play-off. Montreal tehdy vyrazil do ulic a nepokoje a nepořádek v ulicích musela řešit nejen vláda, ale i samotný Maurice Richard, který fanoušky v emotivním prohlášení vyzval ke klidu. Jeho prohlášení jste si mohli mimochodem také poslechnout na výstavě.

Úcta k legendám sálala i během vyvěšování dresu s číslem 29, který během své kariéry nosil na zádech současný generální manažer klubu Bob Gainey. Slavnostní ceremoniál začal celou hodinu před zápasem proti Columbusu, ale hala byla v tu chvíli zaplněná téměř do posledního místečka. Působivé video připomnělo působení Gaineyho v dresu Canadiens i kanadského národního týmu včetně záběrů z Canada cupu, na led nastoupili téměř všichni tehdejší spoluhráči slavného obránce, dres s číslem 29 si oblékli všichni hráči dnešního kádru Canadiens. Na židličky usedlo sedm nejbližších, které si Bob Gainey na ceremoniál pozval. Poté v projevech promluvila Gaineyho sestra a další příbuzní a spoluhráči v projevech, které nám Čechům trochu připomínali 1. Máj, ale v Kanadě tyto dojemné řeči nemají onen zprofanovaný nádech. Ceremoniál vyvrcholil vyvěšením Gaineyho dresu pod strop Centre Bell a všichni návštěvníci zápasu dostali upomínkové předměty.

Před začátkem zápasu fanoušci chodí probrat taktiku do restaurace La Cage Aux Sports. Zatímco u nás by hrozilo, že se fandové “zlejou do němoty”, v Montrealu stojí lístek okolo 100 dolarů, což tak nějak automaticky zavírá dveře fanouškům, kteří by dělali na hokeji problémy. Fandové se v “Kleci sportu”, což je kanadská verze českých sportbarů, dostanou do hokejové nálady, dobře se nají, dá si “pičr” piva a vyrazí do hlediště. Významnou úlohu hraje “La Cage” při venkovních zápasech Canadiens, kde aspoň tisícovka fanoušků vytvoří parádní hokejovou atmosféru. Co se týká nabídky jídla, asi nejblíže byl Kleci sportu nedávno zrušený Jágr`s bar na Václavském náměstí.

V Montrealu cítíte hokej na každém kroku a nic jiného tam neznamená víc…

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Bohužel mi nezbývá než souhlasit, talenty jsou pěkný, ale kolik se jich naplní a hlavně v Montrealu, kde je na hráče vyvíjené 100x větší tlak... Tohle byl podle mě ještě horší trejde než Huet... Šel pryč Halák, které vychytal sezonu, byl o x tříd výš než Price, udělal výkonem prostě vše a oni s ním ani nejednají, kua tak co to je??? Já bych chápal odchod v případě, že by si řekl o nesmyslně vysoké plat a nebo by za něj někdo nabídl kvalitní osvědčenou protihodnotu, což já dva mladíky bez zkušeností neberu... Ted nám nezbývá nic jiného než se dát na modlení, věřit, že Price pochopí, že se stav jasnou (protěžovanou) jedničkou, uklidního to a začne pořádně makat, talent na to má, jenže ten samotné nestačí...
 
18.06.2010 09:46 | reagovat
Jardys | Jardys@seznam.cz
Tak to je šok. Vážně už začínám mít pochyby o zdravém rozumu lidí ve vedení Habs. Jediný důvod proč nevyměnili Priceho může být ten, že ho nikdo nehce. Je to podprůměrný golman s velkou smlouvou. Pustil pryč golmana , který Montrealu zachránil sezonu to už je na mě fakt moc. Kdyby to byli vyrovnaní golmani, ale Halák je tak o 2 kategorie výš než protekční Price. Statistiky vyhraných zápasů nejsou náhodné.
 
Avatarano jeden brankar musel ist..
ale ked sa uy rozhodli pre jara..mali y toho vztayit viac..
hovori sa ze nepedlzia plekymu..st.louis ma tam viacero dobrych centrov..ci uz boyes, oshie alebo backes..kludne za nho mohol niekto z nich prist..
a tie reci o talentoch z mtl..uz bolo asi dost..ine timy vid chicago ci washington k tomu stacilo 2-3roky aby ukazali svoj potncial..toto nie je talent..to je len sen (myslim prajsa)..
 
18.06.2010 07:59 | reagovat
hunter | deer_hunter@azet.sk
Avatarstalo sa to... a tak tie zle pocity nas neklamali. vedenie habs by malo zacat pracovat v stavebnictve. ...a asi ani tam by neuspeli. furt nieco stavaju a buraju a nic nedokoncia. halak bol hotovy hrac a preto si myslim ze aj za hotoveho hraca alebo ozaj velky talent mal byt vymeneny ked uz ho chceli menit. to by sme aj my ten jeho odchod brali ovela lepsie. eller a schultz su mladi a mozu hokejovo vyrast ale mam pocit ze tak ich vedenie posle prec za smiesnu protihodnotu alebo za nic. dovod sa najde. vymena za 6-7 kolo draftu, platovy strop, ina ako kanadska narodnost, neochota priplatit hracom ktori si to zasluzia, preplatenie druhych... posledne roky stale ta ista obohrata pesnicka. moj nazor je ze ked uz jara nemohli alebo nechceli podpisat tak poslat ho mali za hraca uz hotoveho jeho kvalit. my sa toho stanley cupu asi fakt nedozijeme.
 
18.06.2010 04:55 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Nebojte sa ja budem stále verný farbám Montrealu!!
smajlik
A k trejdu Haláka:
Jedného brankára museli vymeniť. Je mi to dosť ľúto, že to musel byť práve Jaro, ale čo sa dá robiť, taký je hokejový život. Ideme ďalej. Už som sa upokojil a držím Jarovi palce a nech sa mu v St. Louis palce. Navždy to bude môj najobľúbenejší slovenský hokejista! A samozrejme držím palce aj týmto mladíkom, ktorých sme získali. Čo môžeme vedieť, možno sa z nich stanú top hráči, ale aj tak si myslím, že Jarovu stratu v tíme nevyplnia. Ideme ďalej GO HABS GO!!! smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Prostě s tímhle "okecáváním" nesouhlasím, těch řečí o talentu jsem si už v podání Habs vyslechl tolik a 17 let stále čekám, kdy některý z těch "talentů" nás dotáhne k SC! A Jaro k tomu měl daleko nejblíže - proto ho asi vyměnili...smajlik
 
18.06.2010 00:48 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
S dovolenim ocituji cloveka, ktery se dlouhodobe zabyva scoutingem:

Halak, despite everyone's opinion here, isn't a top 5 goalie in the NHL, while he may very well could be he needs to prove a little more before then, not to mention the goalie market is very bad, goalie performance volatile and not much separation between #7 and #17. Eller is the key to all this. Some see him as a 2nd liner, depends how Martin uses Gomez and him, however I think he can be a 1st line center. He's fast, can handle the puck and be a good, shifty playmaker. Plays good defensively, strong on the PK and high-end skill. This is a guy who in his prime IMO, can score 20-25 a year and put up 70-80 PTS a year and be used in all situations. He's young, and development isn't always a sure thing, but he has been great at every level he's played at. He may be 1-2 years away from being that significant contributor, but the Habs didn't lose much as its very likely Carey and Jaro are as good as each other this year. Cheap, young, upside forwards aren't easy to come by and this is a wise investment for the Habs for the future.
 
18.06.2010 00:44 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
Reakce na příspěvek:Promin, ale vetsinove reakce "kriklounu". Ti rozumnejsi fandove, ktere tam lze potkat - napriklad EXTREMNE kriticky weepingminotaur, ktery na Gaineym nenechal nit suchou - trejd hodnoti naopak velmi pozitivne. A jak opakujes, ze tym stoji na golmanovi, tak ja zopakuji, ze Price na to podle me ma. Rozhodne neni uz v tomhle veku horsim golmanem, nez treba Niemi.
 
18.06.2010 00:40 | reagovat
leafsfan | shybs@seznam.cz
Reakce na příspěvek:To ne no, spis sel dolu pak se zranil, ale myslim si, ze pristi rok to bude lepsi.
 
18.06.2010 00:34 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Nemyslím si že zrovna Komisarek se v LEAFS nějak vyšvihnul nahoru..
 
18.06.2010 00:27 | reagovat
leafsfan | shybs@seznam.cz
Reakce na příspěvek:to mas pravdu, ze BB chce hlavne narostly kanadany a americany, ale zase by pleky nebyl prvni kdo by vymenil cervenou za modrou. treba mu komisarek zavola a trochu mu promluvi do duse. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Nechci tě brát iluze, ale sám "velký idiot" Gauthier řekl, že takové změny, jako minulé léto, nelze dělat každý rok a že chce spíš kádr stabilizovat - takže velká jména nepřijdou. A s tou stabilizací začal fakt "suprově"...smajlik !
Ano, Gill a spol. Halákovi hodně pomohli, ale právě on byl tím, který ten jejich výkon dokázal zhodnotit a povýšit na jiný "level". Takže nesouhlas, mužstvo dělá v první řadě GÓLMAN!!! Tohle mi nevymluvíš a myslím, že většinové reakce na fóru Habs jasně ukazují, co si o tomhle kroku myslí...
 
18.06.2010 00:09 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Jestli se u nás beudělají nějaký velký změny v mančaftu (posílení obrany třeba Prongerem nebo Greenem - vím že jsou to jen sny) myslím že ani my se do PO dlouho nedostaneme.
 
AvatarReakce na příspěvek:No s Plekym by to byl asi největší "joke" léta... Ale jsem v klidu, Burke inklinuje k úplně jiným typům hráčů.
 
17.06.2010 23:55 | reagovat
leafsfan | shybs@seznam.cz
zdravim, jsem fan toronta, coz jste asi poznali smajlik a zavital jsem k vam, abych si precetl reakce nejvetsich fandu habs, protoze mam pocit, ze tohohle tradu bude MTL jeste dlouho litovat a fakt nechapu co tam vas GM dela. Snad se vam podari, aspon udrzet plekyho a kdyz ne tak doufam, ze pujde k nam smajlik. hodne stesti do dalsi sezony a nejlepsi by bylo, kdyby jsme se potkali ve finale konference. teda u nas bude uspech vubec postoupit do play off.
 
17.06.2010 23:55 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:A já jim snad přeju to nejhorší či co?Hokejem se taky zabývám! Ne to si nemyslím že tráví čas vymýšlením,ale dokážou takové trejdy dělat.
 
17.06.2010 23:50 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
Reakce na příspěvek:Stara pravda je, ze muzstvo dela obrana (ostatne Halak taky potreboval Gilla & dalsi), jejiz soucasti je samozrejme i golman :) A zrovna Price tim golmanem muze byt docela v pohode. Letos chytal solidne, jen tym pred nim hral tuzku.Frankie33: Hele, to nejsou zadny moje vysneny posily. Ale protoze fandim Montrealu, tak drzim palce, aby se ta sazka na ne vyplatila. A mam urcitou uctu k lidem, kteri se - narozdil od nas rypalu na forech - hokejem zabyvaji a zivi. To myslis, ze v Montrealu travi cas jen vymyslenim trejdu, ktery nejvic nastvou fanousky? :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, tohle má logiku, ale je to hodně slabá náplast na to dnešní fiasko...smajlik. Vůbec bych se po dnešku nedivil, kdyby nechali Plekyho jít na volný trh, idioti jsou na to dobrý!
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak tohle bych chápal, je staré, není špatné, ale rozhodně ho můžeme v klidu nahradit, bral bych ho jen za pakatel a to on asi ještě úplně nechce...
 
AvatarReakce na příspěvek:Prostě to nechápu a jsem moc zvědavé, kam se to vyvine dál... Ať už Price, či Pleky... Hlavně na smlouvu s Pricem jsem moc zvědavé, snad mu dají aspoň dlouhodobější, aby věděl, že je jasná jednička a taky mu nedají žádný velký love... Jen nechápu, proč jsme získaly posily na farmu nebo do třetího a čtvrtýho útoku, které máme dobře postavené, ale třeba je to posila do druhýho místo Plekyhosmajlik
 
AvatarMetropolit zrejme do lugana

Kanadský útočník Glen Metropolit by se po čtyřech letech mohl vrátit do sestavy švýcarského Lugana, odkud odešel v létě 2006, aby zahájil druhou část kariéry v NHL. Od té doby prošel za krátko šestatřicetiletý rodák z Toronta několika organizacemi a naposledy oblékal dres Montrealu. Roland Habisreutinger, sportovní ředitel Lugana, serveru slapshot.ch potvrdil, že mezi klubem a hráčem došlo ke kontaktu a ani jedna strana se nebrání spolupráci.

zdroj ..nhl.cz
 
AvatarReakce na příspěvek:Tady je opravdu zbytečné něco dalšího říkat, Montreal je holt Montreal, to my tady asi nikdy nepochopíme...smajlik . A jak já jsem si dělal plány, že na Jarovi to tu můžeme v klidu začít stavět... Jsem fakt moc zvědavej, jestli po tomhle "šetřícím" kroku dají konečně nějakou konkrétní nabídku Plekymu...
 
AvatarVidim to na to ze to bude zachranovat opat brankar z farmy (teda ak nejakeho nepodpisu)...
desjardins ma trochu francuzke meno ..teda zrejme on..smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Flyers mají daleko lépe tým poskládaný a Leighton měl štěstí ve dvou sériích, finále už nezvládnul - a právě tady jsi mohl vidět, že výborný gólman je lepší než kvalitní útočníci! A že jich Flyers měli hodně - Briere, Leino, Giroux, Richards nebo Hartnell, ti všichni hráli výborně.
Stará pravda je prostě taková, že mužstvo dělá gólman. To je těch příkladů málo? Naše repre na MS - bez Vokouna mistry ani omylem, Niemi v Chicagu - jasně lepší než Leighton na druhé straně a základní stavební kámen úspěchu Hawks. A tak můžu pokračovat dál... Jen hoši z vedení Habs to chtějí asi změnit smajlik .
 
17.06.2010 23:21 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jsem zvědav teda na ty tvoje vysněné posily :-D ty se slibovali vždy a většinou....Price měl tolik příležitostí a vlastně ani jednu nechytil za pačesy.....a mít brankáře je základ. Vytahávat díru Leightona,ketrýmu se náhodně povedla jedna série(ve finále byl jalovej),si myslím nemá žádný smysl...
 
AvatarDojdu z hospy a hned takové šok, jsem absolutně nasrané a nechápu, proč za to dostaneme takový sráče, je mi jedno, že to je nějaká naděje, když tak už musel dojít hotové hráč, třeba Frolov nebo něco podobnýho, ale ne takoví sráči... Bože tohle se může stát jen u nás, teď ještě odejde Pleky a bude to pořešený, dojde za to nějakou další mladík... Takže si to zrekapitulujme, šel do hajzlu borec, které nám VYBOJOVAL playoff, které nás dostal do FINÁLE konference a došli dva naprosto neznámí, i když nadějní borci, suma sumárum naprosto nesmyslné trejd, kterých jsme tu už viděli sakra hodně... A zůstal nám labilní Price, které sice má potenciál, ale zatím ho vůbec nenaplnil... Prostě su nasrané na nejvyšší mez a nevím, co si mám myslet...
 
17.06.2010 23:19 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Btw, ještě není ani podepsaný Price, takže k nám třeba přijde ještě díra Turco za 3 mil a můžem hůl lámat hned..
 
17.06.2010 23:15 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
Reakce na příspěvek:Ach jo. Rozumim. Ale stejne tak rozumim tomu, ze tenhle tym potrebuje DAVAT GOLY, ne jen stat na zadech skvelymu golmanovi. Halak by si rekl o spoustu penez (pravem) = nezbylo by na posily dopredu. Price mozna neni tak zazracny jako Jaro, ale rozhodne se kolem nej da postavit tym taky. Kristovanoho, Flyers se dostali do finale s Leightonem! Takze jestli si mam vybrat mezi tim, ze budeme mit super golmana a nic moc tym, nebo slusnyho golmana a lepsi tym, tak radsi ten tym. Navic Price jeste porad nedosahl veku, kdy golmani dozravaji. Takze nad nim odmitam zlomit hul.
 
17.06.2010 23:05 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:rozumíš tomu newte? Míra má recht!
 
AvatarReakce na příspěvek:Halák byl ve všech hlavních statistikách play-off mezi prvními třemi gólmany NHL!!! Co je tedy větší argument pro to si ho nechat jako jedničku? Jo, už vím - kanadská národnost smajlik ! A nezlob se na mě, ale ta protihodnota je naprosto urážející - mě nezajímá, že možná z jednoho z nich, při troše štěstí, vyroste někdy stabilní hráč základní sestavy. Takových máme na farmě hafo! Mužstvo stojí na gólmanovi a Halák to celému Montrealu v play-off jasně dokázal. Bez něj jsme skončili v prvním kole, respektive bychom tam ani nebyli! A tohle je odměna...
 
17.06.2010 23:00 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Avatarono takovýhle "dárečků" přijde ještě určitě víc...tohle neskousnu nikdy...Price svoji šanci dostal a nevyužil ji...Halák dostal trochu prostoru a kam nás až dotáhl?? nepochopím nepochopím...
 
17.06.2010 22:59 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarJak bylo vyjádřeno na ejdnom foru:
They play better with Halak and they score for Halak
 
17.06.2010 22:59 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
Reakce na příspěvek:Eller neni "hovno". Howgh.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nechci ti kazit náladu ještě víc, ale Plekymu ještě vůbec nebyla předložená žádná konkrétní nabídka! Jestli vedení čekalo až na tenhle krok, tak teď jsem na ně zvědavej... IDIOTI!!!
 
17.06.2010 22:49 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:proč řešíš kde je teď?Kdyby tu zůstal bůh ví jak by to bylo....já se hlavně zaobíral tím,že v sezóně byl mezi čtyřmi nej gólmany a odešel za hovno.Stejně jako teď Halák....A emoce do toho dávat budu,když je MTL pro mě všechno a sere mě to co zase "vytvořili"...
 
AvatarReakce na příspěvek:ono ze isiel prec to sa da pochopit, ale ze za prakticky ziadnu protihodnotu..?
ale v mtl je to snad uz zvykom..

Zrejme nas (fanusikov habs) opat ubudne a hlavne na slovensku..
 
17.06.2010 22:44 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
Reakce na příspěvek:A kde je Huet dneska, hm? Navic Eller je vsechno mozny, jenom ne "protihodnota k smichu".

Chlapi, ja chapu, ze jste nasr.ny, ale chce to vnimat tyhle veci trochu vic bez emoci, mi prijde. A zrovna u takovyhohle trejdu bych s hodnocenim sakra pockal. Viz Huet, kteryho jsem oplakavali jako by to byl konec sveta..
 
17.06.2010 22:44 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarJsem jediný kdo má pocit že odchodem Roye to jde s Montrealem z kopce?
 
17.06.2010 22:43 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarBez přehánění můj nejhorší den v životě...na Halákovi se dal stavět tým...teď máme leda tak hovno...ještě mi někdo řekněte, že Pleky nepodepíše a já se z toho poseru úplně...
 
Avatarako ich poznam podpise priceho na hodne rokov a min na 4 mega na sezonu..
 
17.06.2010 22:42 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
Reakce na příspěvek:Co ma udelat vic? Zabit Careyho Price :) Management evidentne veri, ze nechat si Price je pro tym do budoucna vyhodnejsi.
 
17.06.2010 22:41 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Radši mlč.Halák je ovšem TOP kvalita.A protihonota je opět k smíchu.Stejně jako to bylo s Huetem.
 
17.06.2010 22:40 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Naprosto ti rozumím. Jsem nasrán úplně stejně!!!!
 
17.06.2010 22:39 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
Reakce na příspěvek:Musis to brat taky v kontextu, ze brankari budou letos celkove levnejsi, protoze je jich tohle leto spousta kvalitnich bez smlouvy, takze si tymy muzou hodne vybirat.
 
AvatarReakce na příspěvek:Klid??? Co má gólman ještě víc udělat pro to, aby byl v Montrealu jedničkou? Price měl výměnnou hodnotu taky dost velkou, to přece nemůže být argument! Mám totálně po náladě, Gauthier je naprosto stejný idiot jako Gainey, čekal jsem, že když dostával Halák tolik příležitostí a dokázal je využít, dokázal dostat montrealské publikum do varu a zničit Ovečkina s Crosbym, tak je tady jednička jasná. Ovšem kokoti z managementu Habs se opět předvedli!!! Ani se nedivím Plekymu, že má takový divný pocit z jednání s nimi...smajlik . Omlouvám se za ten slovník, ale jsem totálně nasr...!
 
17.06.2010 22:37 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
Navic, kdyz o tom tak premyslim, Halak si mohl rict o spoustu penez, ktery ted potrebujeme na posileni tymu jinde. Carey je solidni mladej brankar s potencialem byt hvezda, takze pujdeme "zalevno" s nim a zbyly penize investujeme tam, kde je to potreba mnohem vic - do utoku. Nesoudim, jestli je to dobrej trejd, to se UKAZE AZ CASEM, ale rozhodne ma logiku a dava smysl.
 
17.06.2010 22:34 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:To jsme teda ten "trade value! ale využili....je to výsměch-za 3roky už druhý extrémní.
 
17.06.2010 22:28 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
Ale no tak, lidi - klid. Sice taky ziram jak puk, ale bylo jasny, ze jeden z golmanu bude muset driv nebo pozdejs jit. A Halak mel ted "trade value" extremne vysoko. Ti dva mladici, co jdou k nam, nejsou "nekdo z farmy", minimalne Eller je prvotridni talent.
 
17.06.2010 22:28 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarSi ze mě děláte prdel???
 
AvatarReakce na příspěvek:no jo forum alebo chat..by bodlo
 
17.06.2010 22:17 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím s tebou. Mělo by se tu udělat diskuzní forum (další kolonka nahoře v menu). Jen tak mimochodem kdo by byl pro?
 
17.06.2010 22:13 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarJe mi líto,že tento skvělý článek zastínila tato hrůzná událost. Jinak PLZEŇ OLÉÉÉÉÉÉÉ
 
17.06.2010 22:01 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarOdstřeli ty blbce...tohle už je opravdu neskutečný....my budeme mega hráče dostávat k nám buď vůbec a nebo horko těžko,ale zbavovat se jich umíme za úplný hovno.....mám zkaženej minimálně celý víkend
 
AvatarCože ? !!!!!!!!!!!!!
 
Avatartak tochle nechapu uz tuplem odejdeli i Pleky\ tak nevim co bych delal
 
17.06.2010 21:36 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarAko vidím Pierre Gauthier sa od svojho predchodcu Boba Gaineyho moc nelíši. Je to rovnaký k...t ako bol Gainey. Neviem prečo sa práve v Montreale musia robiť takéto blbé prestupy. To je fakt nepochopiteľné. Pokazili mi zvyšok dnešného dňa. smajlik
 
17.06.2010 21:36 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Sakra tak to zas moc aktuálně nebylo :D
 
17.06.2010 21:34 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarAktuálně:
In exchange for Halak, the Canadiens obtain Lars Eller and Ian Schultz from the Blues.

Výměnou za Haláka získají Canadiens Larse Ellera a Iana Schultze
 
17.06.2010 21:32 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:dohromady 7 zápasů v NHL....je mi na blití!!!
 
Avatarhttp://blues.nhl.com/club/news.htm?id=531922&navid=DL|STL|home

halaka za dvoch hracov z farmy.. idioti fakt
 
17.06.2010 21:22 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tak to nemám slov....idioti
 
Avatarja tomu uz fakt nerozumiem..ked ho vymenili za nejake 5 kolo tak to mi uz je fakt vela
 
17.06.2010 21:18 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Dával jsem ten odkaz pod článek s Laraquem, tak ještě tady:
http://www.rds.ca/hockey/chroniques/300918.html
 
AvatarReakce na příspěvek:je to pravda

http://tsn.ca/nhl/story/?id=324934
 
17.06.2010 21:13 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTeď se ni na facebooku ukázalo,že Halák vyměněn do St.Louis...co je na tom pravdy???jestli je to pravda,tak vymýtit vedení....
 
AvatarMám úplně husí kůži, když to čtu... Nádhera
 
17.06.2010 16:01 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarParádní článek..legendární obrat proti Rangers a být u toho? Tady mi už chybí slov...
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík