LA jsme poslali domů s výpraskem

25.11.2010, 10:37 | Reportáž ze zápasu |  Michal Možný
 

Po jednozápasové odmlce se hráči Habs vrátili opět do Bell centra, kde přivítali soupeře ze západní konference, konkrétně Los Angeles King. Hosté prožívali velmi dobrý vstup do soutěže a toužili po druhé výhře na svém východním tripu. I domácí by rádi napravili dojem z ne moc povedeného zápasu ve Philadelphii, kde výborně zahráli první třetinu, ale tím jako by zápas skončil. V bráně nebyl jediný důvod pro změnu, protože skvělé výkony předvádí Price a před ním:

Moen - Gomez - Cammalleri
Kostitsyn - Plekanec - Gionta
Pyatt - Halpern - Lapierre
Pouliot - Eller - Darche

Úvodní buly bylo vhozeno a mohlo se jít na to... Po prvním oťukávání si první úspěšné zákroky připsal domácí brankář Price, který zlikvidoval dvě střely od modré. Mnohem více se zapotil o chvíli později, když na něj najížděl hostující hráč, ale ani ten proti Priceovi neuspěl. Domácí se zahřívali o poznání pomaleji, po prvních pěti minutách neměli na kontě ani jednu střelu na bránu, tu si připsal v začínající šesté minutě Lapierre, který o chvíli později uháněl společně s Pyattem v brejku dva na jednoho, bohužel Pyatt tuto situaci vyřešil střelou, která minula cíl... V deváté minutě se domácí mohli konečně nakopnout k lepšímu výkonu, pomoci jim k tomu měl Johnson, který šel ven na dvě minuty za držení Gionty. Povedlo se to náramně, Subban nejprve velmi dobře ubránil přečíslení dva na jednoho, po té se puk dostal ke Kostitsynovi, který střelou mezi nohy prostřelil Berniera a dostal domácí do vedení 1:0... Bernier prožíval těžký zápas nejen proto, že zaskočil za výborného Quicka, ale byl i pod drobnohledem rodičů... Domácí ožili, do další šance se cpal Plekanec, ale tentokrát mezírku mezi betony nenašel. Dobrou příležitost si vypracovala Ellerova parta, ovšem Pouliot v zakončení z bezprostřední blízkosti neuspěl. Hosté se po dobrém úvodu začali pomale z ledu vytrácet, obzvláště po vedoucí brance Kostitsyna... Tři minuty před koncem třetiny byl vyloučen Plekanec a hostující Brown, hrálo se 4 na 4 a diváci doufali, že se dočkají ofenzivnějšího hokeje z obou stran. A jak si přáli, tak se také stalo, vynikající kombinaci celé čtverky Gomez - Cammalleri - Hamrlík - Špaček zakončil Cammalleri střelou od modré, kterou před Bernierem zastínil skvěle postavený Gomez, 2:0 pro Habs... Nic víc zajímavého už se ve zbytku třetiny neudálo, domácí mohli být spokojeni se skvělým startem a vedením 2:0. Hosté se po počáteční aktivitě vyklidili pozice, domácí přebrali aktivitu a zaslouženě se dostali do nadějného vedení. Price nemusel řešit ošemetnější situaci, připsal si pár pohodových zákroků. Na střely prozatím vyrovnané utkání, 10:9 pro domácí...

Druhá třetina nezačala pro domácí nejšťastněji, protože hned po dvaceti vteřinách šel na trestnou lavici Gill. První minutu přežil nejlépe bránící tým z celé NHL bez následků, hosté se nemohli usadit v útočném pásmu... druhá minuta už byla o něčem jiném, LA skvěle zakombinovali, vystřelili na bránu, Price zaměstnal svým důrazem Smyth a Martinez už neměl problém skórovat do prázdné brány, 2:1... Domácí přišli s brzkou a ráznou odpovědí, navíc hodně podobnou, Kostitsyn vystřelil, po té se dostal do mírného kontaktu s Bernierem, který po tomto střetu poodjel z brány, mezitím se k puku dostal Gionta, nahrál Plekancovi a ten už měl situaci ulehčenou, když mu stačilo trefit prázdnou branku, 3:1 pro Habs... Ve druhé třetině byl k vidění útočnější hokej, branky, vyloučení, atd... Vyloučení si připsal na své konto také Smyth, který nevybíravě poslal k zemi Cammalleriho. Gomezova parta se usadila v útočném pásmu, připsala si několik střel, ale Bernier tentokrát svoji svatyni uchránil od dalšího znesvěcení... Habs si vytvářeli další pěkné akce, Pouliot po dobrém tlaku čtvrté lajny opět z blízkosti nedokázal správně trefit puk, lépe si s trefením vedl Gionta, bohužel na toho si zase počíhala Bernierova lapačka a i díky ní byl stav v polovině utkání stále 3:1 pro Montreal... LA se zvýšenou aktivitou snažili vrátit na rozdíl jediné branky, ale Johnsonova střela a následná dorážka byla zpacifikována Pricem. Větší příležitost dostali Králové o chvíli později, když na trestnou usedl další domácí hráč a hosté měli opět výhodu přesilové hry. LA se po promrhané minutě opět dostali do většího tlaku, uzamkli Habs, ale Kopitar z úhlu na Price nevyzrál, zbytek přesilovky už tak kvalitní nebyl a domácí se protentokrát ubránili. Habs dnes zvolili jinou taktiku, po získání náskoku jen nebránili, naopak i dvě minuty před koncem třetiny si vytvářeli další střelecké pozice k ohrožování Berniera... Že se to vyplatilo ukázal v čase 38:07 Eller, který z otočky překonal hostujícího brankáře a připsal si první gól za Montreal, za zlepšující se výkony si ho zasloužil. Poslední necelé dvě minuty ve druhé třetině se dohrály už v poklidném tempu a Montreal si do třetí třetiny nesl náskok tří branek, při skóre 4:1. Druhá část nabídla zajímavější hokej, domácí byli opět o něco lepší a po zásluze navýšili svoje vedení. Na střely 25:16 pro Habs.

Hostům nezbývalo ve třetí třetině nic jiného než vysunout forčeking a snažit se co nejrychleji dát gól. Domácí ovšem stále praktikovali aktivní přístup k udržování výsledku, a proto LA museli myslet i na zadní vrátka... Do první velké šance se dostal Eller, který dostal skvělou přihrávku zpoza brány od Darcheho, tentokrát se mladík proti Bernierovi neprosadil, stejně jako o chvíli později Pyatt. Další komplikací pro hosty bylo druhé vyloučení Smythe za nedovolené bránění Priceovi, nutno dodat, že Smyth byl na Price vyloženě natlačen a neměl v podstatě možnost uhnout. Domácí pojali přesilovku hodně sportovně a k ohrožení hostujícího brankáře se dostal Špaček až na konci přesilové hry. Králové působili ve třetí třetině dost odevzdaným dojmem a i jedenáct minut před koncem prohrávali 4:1... I přes to si přeci jen připsali nějaké šance na snížení, ale Price ukázal, že i za skoro rozhodnutého stavu drží pozornost na nejvyšší bodě. Další dobrý zákrok si domácí brankář připsal proti Doughtymu. Necelých osm minut před koncem svitla hostům naděje aspoň na korekci skóre, když za katr putoval Gill. Přesilovka LA ovšem hodně připomínala jejich výkon v celé třetině, a tak si Montreal velmi lehce připsal další úspěšně ubráněnou přesilovku a i pět minut před koncem držel skvělý výsledek 4:1... Když už se hosté dostali do skvělé příležitosti, jakou určitě přečíslení 2 na 1 je, byl na místě Price, který vynikajícím přesunem tuto velkou šanci poslal do propadliště dějin. V utkání už se jen čekalo na závěrečný hvizd, toto čekání si Montreal zpestřil pěknou akcí, na jejíž konci byl Gionta, ale Bernier byl na svém místě. Více už se nestalo, a tak Montreal, po minulém ne moc úspěšném zápase na ledě Foyere, si připsal vítězství a další dva body do tabulky.

Dnešní výhra byla zasloužená, hosté nepředvedli krom první desetiminutovky nic převratného, za to domácí se postupně zlepšovali a získávali převahu. Výborně opět zachytal Price, který ale krom jedné ošemetné situace nemusel řešit nic krkolomného. Dobrou práci odvedli všichni obránci a konečně se prosadil Eller. Bodový půst přerušil také Plekanec, který si připsal gól. Další utkání bude na ledě Atlanty, která dnes zametla s Detroitem...

foto: Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak jasně, proč to taky komentovat...? Je to čistě osobní záležitost věřím, že s jeho výkony na ledě to nemá nebude mít nic společného.
 
26.11.2010 01:38 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Nj...ale dokud Pleky bude hrát jak ďábel, tak se zdržím komentáře (pozitivního/negativního)
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, to je pravda...smajlik. Byla z toho nějaká špatná...
 
AvatarReakce na příspěvek:To už tu jednou zmíněno bylo a už to tu raděj nepiš, s Móňou pak nebyla řeč ani po icqsmajlik smajlik smajlik
 
25.11.2010 20:10 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarJe to síce mimo, ale čítal som, že Pleky je priateľ Lucie Vondráčkovej. Trocha bulváru. smajlik
 
25.11.2010 18:13 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:jj jasně...jsem sice sklerotik, ale pamatovat si kolikrát Eller bodoval a kde není zas tak těžkésmajlik
 
25.11.2010 17:55 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Co by si taky čekal od Rexxe smajlik smajlik Ten koukne a má jasno smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Spokojeni kucíííí...smajlik První nebo třetí, prostě je to zatím málosmajlik
 
25.11.2010 13:39 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarTak autor se nechal trochu unést, viď Michale? smajlik
 
25.11.2010 13:14 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Pravda pravdoucí, 1. za Montreal a 3. v NHL
 
25.11.2010 13:03 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Avatar"Že se to vyplatilo ukázal v čase 38:07 Eller, který z otočky překonal hostujícího brankáře a připsal si první gól v NHL,"

snad za Montreal ne?? ale jinak pěkný smajlik
 
25.11.2010 12:44 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarGo HABS. Měl jsem takovou předtuchu, že zrovna takhle to dopadne, chtěl jsem si vsadit na přesnej výsledek ale nakonec jsem to nechal abych nepřišel o prachy, no, tak vidím že je moje chyba že jsem nevsadil. Jsem rád že to kluci vyhrály, akorát mi něco říká, že kdyby nastoupil do brány Kings Jonathan Quick, tak by skore vypadalo jinak..
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Los Angeles Kings
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík