Žraloci nikoho nepohrýzli

04.12.2010, 22:54 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Vo štvrtok hráči Montrealu Canadiens zvíťazili nad neobľúbeným súperom z New Jersey. „Diablov" porazili na ich ľade vysoko 5:1. Ubehol deň a Habs sa opäť vracajú do zápasového kolotoča NHL. V domácom Bell Centre narazili totiž na súpera, ktorého ofenzívny potenciál je obrovský. Áno dámy a páni, do zasneženého a chladného Montrealu pricestovali „teplomilní žraloci" zo San José vo svojej plnej kráse. Správa o celoročnej maródke Andreja Markova sa rozšírila veľmi rýchlo. Zvyšok tímu Montrealu Canadiens je našťastie zo zdravotného hľadiska v poriadku. Proti Devils chytal Carey Price a určite nebude pre Vás žiadnym prekvapením, že v bránke nastúpil aj v dnešnom zápase. „Barman" Jacques Martin namiešal pre Sharks takýto ostrý kokteil:

Kostitsyn - Plekanec - Gionta
Cammalleri - Gomez - Moen
Pyatt - Halpern - Lapierre
Pouliot - Eller - Darche

Gill - Gorges
Picard - Hamrlík
Weber - Špacek

Zápas začal vo voľnejšom tempe ako keby hráči ešte nestihli stráviť obed. V úvodných minútach sa tímy len oťukávali. No po týchto nezáživných sekundách hry sa začal hrať pravý hokej. Hneď prvá vážnejšia šanca Habs sa skončila gólom, keď po vydarenej akcii Benoita Pouliota a Mathieu Darcha, druhý menovaný hráč prekonal brankára Antiho Niemiho. Elitný útok hostí spôsoboval pred našou bránkou závan, ale Carey Price zneškodnil všetky strelecké pokusy. Na opačnej strane sa v sľubnej šanci ocitol Benoit Pouliot, ale Anti Niemi sa poriadne natiahol a vytlačil puk betónom. Habs to mohlo poriadne mrzieť, pretože po tomto Niemiho zákroku dokázali skórovať hostia, keď po strele Benna Ferriera od modrej čiary prekĺzol puk medzi betónmi Careyho Pricea až za jeho chrbát. Prvý útok Sharks viackrát pohrozil, lenže Price bol vždy na svojom mieste. Do konca prvej tretiny už nepadol gól a tak sa po dvadsiatich minútach išlo do šatní za stavu 1:1.

Na začiatku druhej tretiny sa nedovoleným zákrokom prezentoval Tomáš Plekanec a hostia hrali prvú presilovku v zápase. O tom, že presilové hry sú veľkou zbraňou Sharks nie je pochýb a jasne to dávali v tejto presilovke najavo, keď obstreľovali Priceho svätyňu. Našťastie Carey pochytal všetko čo sa dalo a nedovolil hosťom skórovať. Po presilovke pokračovali šance zo strany Sharks, ale Price viackrát podržal náš tím. Habs sa už do šancí dostávali pomenej a strely Maxima Lapierra či Larsa Ellera zneškodnil dobre chytajúci Anti Niemi. Na strelu Tomáša Plekanca však už hosťujúci brankár nenašiel recept. Pleky v čase 13:58 nádherne prekorčuľoval pred bránkoviskom Sharks a rovnako skvelo zakončil. Po druhom góle sa Habs trocha prebrali a začali si vytvárať viacej šancí. Hostia tiež nezaháľali a vysielali na našu bránku jednu nepríjemnú strelu za druhou, lenže Carey Price všetko zneškodnil. Po druhej časti bolo teda skóre priaznivejšie pre Montreal 2:1.

Mike Cammalleri strieľal na začiatku tretej dvadsaťminútovky z dobrej pozície, nanešťastie len do pripraveného Niemiho. Na opačnej strane zase pohrozil elitný útok hostí, ale Price kryl všetky strely idúce na jeho bránku. Nádherné akcie bolo vidieť na oboch stranách. V prostrednej časti tretej tretiny sa popri jednom z hosťujúcich obrancov predral do šance obranca Roman Hamrlík. Jeho strelu ešte Niemi dokázal skrotiť, lenže obrana Sharks mu moc nepomohla a voľného puku sa zmocnil Mike Cammalleri, ktorý ho dorazil do bránky. V čase 16:00 šiel na trestnú lavicu za hákovanie Lars Eller a hosťom sa razom naskytla skvelá príležitosť na strelenie kontaktného gólu. Hráči Montrealu sa však výborne bránili a nedovolili hráčom Sharks prakticky nič. V závere stretnutia ešte hostia skúsili hru bez brankára, ale nepomohlo im to a tím pádom sa Montreal mohol radovať z výhry 3:1.

Aj keď Sharks prestrieľali Canadiens 27:19, Habs boli efektívnejší v koncovke a zaslúžene zvíťazili. Ďalším súperom Montrealu bude divízny rival z Ottawy.

Tri hviezdy zápasu:
1. Carey Price 26/27
2. Tomáš Plekanec 1+0
3. Mathieu Darche 1+0


foto: The Gazette

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
07.12.2010 12:30 | reagovat
sante | a@centrum.cz
Zdravím.
Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas.
Naprostá 100% jistota. Zápas dám dnes zdarma.
info zde:

http://camse.blog.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, to by neměl být problém...smajlik.
 
05.12.2010 14:43 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Já myslím že všichni přejeme Careymu další SO, bylo by fajn kdyby letos vychytal nejvc SO v lize (Loni to měl Bryzgalov z 8 SO.. Myslím že Carey tomu už není daleko), ale já to nechtěl zakřiknout.. Samozřejmě Go HABS Go!!
 
05.12.2010 14:17 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:oprava - "Míro myslíš že bys to sem mohl soupnout po VÍTĚZNÉM zápasu(e) s Ottawou? ;)"
 
05.12.2010 13:53 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarMíro myslíš že bys to sem mohl soupnout po zápasu s Ottawou? ;)
 
Reakce na příspěvek:Já říkal, že vás Weber překvapí. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Je pravda, že Pacioretty by svým stylem seděl do toho útoku mnohem lépe, ale zase bych neřekl, že Moen je úplně mimo - jemu jen nesedí ten post v té lajně. On je klasický hráč do checking line.
 
Avatarpokial ide o mna ..
je cas povolat pacioretyho. Moen je na lede uplne mimo ..je proste tam naviac..

kamaleri-gomez--paciorety
kostitsyn-plekanec-gionta
darche-eller-pouliot
pyatt-lapierre- halpern
 
AvatarReakce na příspěvek:Weber hraje moc dobře a je dobře, že si Subban chvíli odpočine... Obrana je ted prostě konsolidovaná, 7 kvalitních hráčů a to je moc dobře...
 
04.12.2010 23:14 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarBtw Weber dneska 3. Nechci dělat proroka, ale s takovouhle se P.K. do sestavy nevrátí. Ofc je mít lepší 7 vyrovnaných beků než 5. Jsem zvědavý na Sens, v poslední době jim to moc nejde. Ale známe naše začátky týdnů, tak uvidíme.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. San Jose Sharks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík