Ze San José veze Montreal výhru po nájezdech

25.11.2023, 08:56 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

V aréně San Jose se odehrálo velice vyrovnané utkání. Branky začaly padat až v druhé třetině kdy se domácí dostali do vedení 2:0. Ale ještě do konce třetiny srovnal na rozdíl jedné branky Kovacevic.

V úvodu poslední periody z brejku vyrovnal Cole Caufield. Ve zbytku třetiny se hrál o něco opatrnější hokej, v němž mělo více šancí domácí San Jose.

V prodloužení branka nepadla, tak se o držiteli druhého bodu muselo rozhodnou až v samostatných nájezdech. V první sérii poslal domácí do vedení Eklund, jenže ihned odpověděl kapitán Montrealu Nick Suzuki. Poté se dlouho činili brankáři. Až v šesté sérii rozhodl o triumfu Montrealu Jesse Ylönen

Branky a nahrávky
26. Hoffman (Eklund, Hertl), 33. Eklund (Addison, Hertl) - 39. Kovacevic (Struble, Caufield), 44. Caufield (Slafkovský, Primeau), rozh. náj. Ylönen.

Statistiky
Střely na bránu: 33 - 24 | Přesilová hra: 1/2 - 0/2 | Trestné minuty: 4 - 4

Kdo se postavil do brankoviště?
MacKenzie Blackwood (SJS) - 22 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,7 %, odchytal 64:41
Cayden Primeau (MTL) - 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9 %, odchytal 65:00

Tři hvězdy utkání
1. Cole Caufield (MTL) - 1+1
2. Tomáš Hertl (SJS) - 0+2
3. William Eklund (SJS) - 1+1

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarNo, vzhledem k tomu, že to letos bylo 30 let od posledního SC, nebyl bych tak úplně v klidu...smajlik.
 
AvatarMůžeš být absolutně v klidu Míro. Pokud tady dobře čtu příspěvky, tak je ti něco málo přes padesát a to je do stovky ještě dost času, takže SC se určitě dočkáš. Hlavu vzhůru chlape.smajlik smajlik smajlik smajlik
 
AvatarA může se mně někdo divit, když vezmu v potaz tyto statistiky, že jsem už značně nervózní z toho, jestli se vůbec ještě někdy dočkám Stanley Cupu...?
Jinak naprosto ve všem souhlasím s Frankiem, naše rozjíždění útoků je opravdu nejčastěji jen o nahazování na zadní mantinel - na to, že technické hráče v týmu máme, je to sakra málo...smajlik. Anderson a jeho sterilita v zakončení už je fakt průser a nevyvažuje to ani ta jeho evidentní snaha a bojovnost.
 
28.11.2023 17:07 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTak samozřejmě, že nikam nepůjde :-) Ale hra se mi teda moc nelíbí, v podstatě jen nahazujeme. Sestavení útoků taky zvláštní (rozhazuje co celkem šlape, asi chce oživit ostatní, ale efekt to moc nemá) a o přesilovce se nemá ani cenu bavit. S Andersonem souhlas, hraje dobře, je vidět, ale fakt to celé potřebuje vyjádřit gólem. No, ty statistiky mne moc nepřekvapují a je to smutný :-( Nezbývá než doufat, že se to zlepší.
 
AvatarTeď čtu Sta v MG a hezky se to tedy nečte:
The Canadiens haven’t had a 30-goal scorer since Brendan Gallagher scored 33 in 2018-19. They haven’t had a 40-goal scorer since Vincent Damphousse scored 40 in 1993-94 and they haven’t had a 50-goal scorer since Stéphane Richer scored 51 in 1989-90. The last time the Canadiens had a player average a point per game or better for a season was 2007-08 when Alex Kovalev had 35-49-84 totals in 82 games. They haven’t had a player finish in the top 10 in NHL scoring since 1985-86 when Mats Naslund finished eighth with 43-67-110 totals. The Canadiens won the Stanley Cup that year.
 
AvatarKlid hoši, Marty určitě nikam nejde, ten má pod sebou velice pevnou židli.
Moc teď nestíhám sledovat zápasy bohužel, ale aspoň ze sestřihů a socek nějaké ponětí mám. Anderson už začíná být docela problém, musím mu to tam spadnout nebo se synek zblázní, jinak nehraje špatně. Celkově dáváme málo gólů a v ofenzívě bych pochválil tak leda Ylonena, který přes ten malý prostor co dostává je ofenzivně velice slušný. I Monahan se zasekl trochu a nikdo jej nenahradil. Jinak musí zabrat všichni do jednoho. Pozitivum je určitě Primeau, který konečně začíná vypadat, že by z něj i mohl být NHL starter jednou, tak jen tak dál.
Kalifornský trip je vždy očistec, který letos dopadl výsledkově výborně, Kings nás smázli, ale jinak dobré, teď nás čeká B2B s těžkým cestováním na druhý zápas na Floridu, tam to bude hodně složité s jejich stylem hokeje, ale v Busu bychom mohli něco urvat.
 
AvatarStLouis ven.smajlik smajlik smajlik smajlik To jsi myslel jako vtip?
 
26.11.2023 09:46 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarPříšernej výkon, StLouis ven. Tady až na jakousi bojovnost nebylo nic. Jen nahazovani na zadní manťák a když jsme to náhodou udrželi v pásmu tak jsme to honili po mantinelu. Allenovi zápas taky nesedl, 2. až 4. gól si za rámeček opravdu nedá.
 
AvatarNo, myslím, že moc lehčích soupeřů letos asi Kings neměli... Byli jsme absolutně neškodní, za celý zápas jsme nepředvedli jediný kombinační přechod z obranného do útočného pásma, který by byl navíc zakončený nějakou nebezpečnou střelou! Naopak domácí si do naší třetiny jezdili naprosto bez problémů, jakoby tam nikdo proti nim nestál smajlik. Obrovský rozdíl, jak jim seděly přihrávky a jak my jsme bojovali s každým pukem a honili to někde u mantinelu. Ani Allen se neukázal v úplně nejlepším světle, dva góly si asi zrovna někam nezarámuje... Shrnuto, podtrženo - naprosto zasloužená prohra a mizerný výkon.
 
25.11.2023 11:17 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarJo, přesně tak. Do té jejich první přesilovky, to vypadalo dobře, ale točili nás tam nepěkně a jaksi je to nakoplo. Hokej se mi celkové moc nelíbil, spousta nahrazování bez podržení puku. Pozitivem je otočení zápasu z 0:2, Primeau, Matheson a nájezdy.
 
AvatarJo a už minule jsem se zapomněl zmínit, že Struble se mi jeví velice dobře - nezmatkuje, vypadá, jakoby nastupoval v NHL naprosto pravidelně a léta...smajlik.
 
AvatarDo jejich první přesilovky jsem si myslel, že to bude pro nás naprosto pohodový zápas, jen proměnit nějaké šance. Jenže ta přesilovka je vrátila do hry a najednou jsme začali mít problémy my a během krátké doby to bylo 2-0... Naštěstí jsme to nepoložili, Kovacevic vymetl všechny pavouky ve vinglu a Caufield udělal něco podobného na začátku třetí části. V prodloužení mohl hned zkraje rozhodnout Caufield, který ale tváří v tvář Blackwoodovi zaváhal. V nájezdech se ukázaly opět nesmírně šikovné ruce Suzukiho, který mě ale jinak moc nepřesvědčuje. No a Ylönen to rozhodl náramně, doslova tam gólmana vykoupal smajlik. Musím dnes pochválit Slafkovského, byl aktivní, byl dost vidět a už on mohl nájezdy rozhodnout, ale po pěkném blafáku trefil tyč... Primeau v bráně znovu velmi dobrý, mám z něj radost!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. San Jose Sharks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík