San Jose ukončilo sérii dvanácti proher právě proti Montrealu

12.01.2024, 09:18 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Po dvanácti porážkách v řadě se hokejisté San Jose konečně dočkali vítězství, jak jinak než právě v Bell centre. Zápas byl velice vyrovnaný, Anderson snížil chvíli před koncem na 3:2 ale Sharks vedení uhájili.

Branky a nahrávky
18. Gallagher (Matheson, Savard), 57. Jos. Anderson (Matheson, Caufield) - 6. Kunin, 18. Zetterlund (Hertl, Zadina), 37. Ochoťuk (Granlund, Eklund).

Statistika
Střely na bránu: 35 - 35 | Přesilová hra: 0/1 - 0/3 | Trestné minuty: 8 - 4

Kdo se postavil do brankoviště?
Samuel Montembeault (MTL) - 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4 %, odchytal 55:47
Mackenzie Blackwood (SJS) - 33 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,3 %, odchytal 60:00

Tři hvězdy utkání
1. Mikael Granlund (SJS) - 0+1
2. Michael Matheson (MTL) - 0+2
3. Mackenzie Blackwood (SJS) - 33 zákroků

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarKvalita v zakončení mu chybí, ale umí celkem solidně napadat a připravovat šance, i tohle se samozřejmě musí ocenit. On měl bohužel být především střelec a to zatím není.
 
AvatarAno, trpělivost, ale tu mělo mít především vedení Habs a nervat ho loni i letos hned do áčka! Ten kluk měl loni být v AHL a vidělo by se. Teď mi přijde, že ustrnul na jednom místě a na rozdíl od vás já tam žádný extra velký progres rozhodně nevidím. Přitom má sezónu, kde si může, de facto, skoro všechno vyzkoušet, když se od mužstva nic moc neočekává... Jak už jsem psal, sleduju ho dost pozorně a mám z toho všeho dost nejisté pocity...smajlik.
 
AvatarTrpělivost se Slafkovskym, ostatně zbyva nam neco jineho? Nezbyva.
 
AvatarTak samozřejmě, taky jsem si říkal, ale jak byl Crosby hájen, tak teď je to McD. Savarda bychom se mohli zbavit, jestli bude u někoho zájem, těžko říct. Než odejde, asi bude hrát pravidelně. Naopak Monahan by měl zůstat, pokud myslíme zlepšení v blízkém horizontu. Allen by měl taky jít, ale ví to všichni, takže asi cena nebude nijak výhodná. Bohužel Slaf hraje pořád hrozně nervozně. On jak je velký, tak vypadá i neohrabaně a že se moc nesnaží, ale i přes to vidím pokrok oproti začátku. Zakončení ovšem žalostné, tam se o žádném ani nedá bavit...
 
AvatarJo a ještě poznámka k McDavidovi - bezesporu vynikající hráč, to jeho bruslení je neuvěřitelný. Ale taky pěkný hajzlík, který každou chvíli rozdá takové krátké suché krosčeky na rameno, do zad a to v momentě, kdy je v tom souboji jako třetí - a všechno je mu to tolerované...smajlik.
 
AvatarTak Oilers samozřejmě mnohem těžší soupeř než Sharks a náš výkon byl proti nim mnohem lepší... Nechápu to, sice tam byl jasně zřetelný rozdíl v kvalitě obou kádrů a často jsme se jen bránili, ale na druhou stranu těch solidních šancí, které hrozily gólem, tam bylo z naší strany taky celkem dost. Montembeault chytal výborně, sice ten první gól možná mohl u tyče udržet, ale bylo to složitý. Roy byl z prvního zápasu logicky trochu vyjukaný, takže si nic moc nedovolil. O Slafkovském už nemá cenu psát, ten fakt většinu svého pobytu na ledě nějak odbruslí a pokud dostane puk, tak převážně s tím nic nevymyslí, o střelbě nemůže být ani řeč... Sice chodí na přesilovky, ale pokud to budete bedlivě sledovat, tak puk většinou dostane, když už není jiná možnost přihrát někomu jinému - i to o něčem svědčí... Na beku šel dolů Barron, nastoupil Kovacevic - sice jsem tu na Barrona nasazoval, ale budu raději, když bude hrát on nebo Xhekaj než Savard!
 
AvatarOndivuju vsechny, kdo zapas se Sharks dodivali cely, ja nevydrzel ani u sestrihu. S Olilers jsem to taky neviděl, bod s nima v jejich formě je ok a o to vic mrzi jakou tuzku hrajeme se slabsimi tymy.
Chce to nastavovat ofenzivu, o nicem jinem to neni. RHP snad pomuze, Heineman a Roy zatm moc prostoru nedostali coz je skoda. Nevím pros Slav nehraje OT. A sakra, trade Allena by se fakt hodil.
 
AvatarTak jsme to přece jenom dokázali - dotáhli jsme naše chaotické a utahané herní výkony až k tomu, že si z nás udělali prdel i Sharks... A zaslouženě! Ze začátku naprosto bezzubým Žralokům, kdy to vypadalo jen na otázku času, až jim to tam napadá, jsme doslova darovali 2 góly svým dementním bráněním a i když jsme pak ještě snížili, od druhé třetiny jsme působili na ledě, jako bychom se potkali poprvé a Sharks byli prostě lepší, pohyblivější, dokázali v klidu rozjet akci... U nás není absolutně nějaký systém, všechno jen na náhodné vyhazování a nahazování puků, pokus o individuální akce (téměř vždy neúspěšný), absence nebezpečné střelby - prostě nic! K tomu všemu takový nezájem a bez nasazení. Jediné, co stojí za zmínku, jsou možná poslední 4 minuty, kdy jsme to honili na poslední chvíli, ale zase - střelba většinou na zadní mantinel, takže se dá ocenit jen to, že jsme se dokázali na dlouho usadit v pásmu. Hnus, tady není se ani na co těšit, protože tam momentálně nic není!
Spousta hráčů nemá v mužstvu co pohledávat - Savard absolutně bez bruslení (nechápu, proč nehraje Kovacevic nebo Xhekaj). V útoku Stephens, Pezzetta, Ylönen, za mě, bohužel, i Evans a Slafkovský (opět jen bruslí, nic navíc - jo, 2x v závěru střela, ale o ničem...). Když už je to teď tak v prdeli, ptám se znovu - proč nezkoušíme další hráče z AHL??? Zhruba od zápasu v Carolině hrajeme strašně a čím dál hůř...smajlik.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. San Jose Sharks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík