Uvidíme zase old-time hockey?

08.03.2011, 14:40 | Preview |  Monika Gordíková
 

Montreal má za sebou pozdní zimní sněhovou bouři a teď ho čeká ta hokejová. Zápas s Bostonem, to je vždycky něco jiného, něco zvláštního. Zdeno Chára a spol. míří do promrzlé Kanady, aby se zase o něco přiblížili triumfu v Severovýchodní divizi. Jenže Habs to momentálně šlape. Včera se spekulovalo o možných zdravotních trablech Cammalleriho a Sopela.

Týmy se utkaly v únoru a bylo to opravdu pokoukáníčko. Boston doma vyhrál 8:6 po fyzicky neskutečně namáhavé bitvě, která musela bolet každého zúčastněného. Montreal bude bojovat o pátou výhru v řadě. Výtečnými výkony se prezentuje Carey Price. Na výhře proti Tampě se podílel třiačtyřiceti zákroky.

Proti Bostonu to letos pálí Maxi Paciorettymu. Ze svých letošních deseti branek dal čtyři do sítě Medvědů. V utkání proti Tampě o sobě dal také vědět, když se postaral o oba přesilovkové góly. Takže před dnešním duelem má střeleckou formu. Uvidíme, zda se znovu dočkáme téměř 190 trestných minut nebo třeba brankářského souboje.

Vedle Paciorettyho se proti Bostonu dokáže vždycky dobře naladit i kapitán Brian Gionta. V každém ze čtyř dosavadních vzájemných soubojů se gólově prosadil. Centr Bostonu Patrice Bergeron řekl, že je důležité, aby zápas měl trochu jinou atmosféru, než ten poslední. „Nejedeme do Montrealu se snahou dělat stejné věci jako minule. Když se kouknete na pořadí, je to obrovský zápas," řekl Bergeron.

Právě Bergeron chyběl z osobních důvodů v sestavě Bruins při pondělním duelu s Pittsburghem. Medvědi prohráli 2:3 po prodloužení. Před prohrou s Pens ovšem Boston sedmkrát za sebou vyhrál a stáhl náskok první Philadelphie na dva body. Šest z těchto zápasů odehráli Bruins na kluzištích soupeřů, kde dostali jen devět branek.

Včerejší bruslení v Brossardu vynechali Cammalleri a Sopel. Ačkoli podrobné zprávy nejsou k dispozici, ani jeden by neměl chybět. Zpátky v pln polní už by měl být i Mathieu Darche. Boston se musí obejít bez Marca Savarda, jehož trápí otřes mozku. Otázkou je, zda nastoupí další dva hráči, a to Andrew Ference a Steven Kampfer.

foto: REUTERS/Adam Hunger

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
09.03.2011 14:39 | reagovat
nabidka | a@centrum.cz
Zdravím.
Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas.
Zápas dám dnes zdarma.
info zde:

http://tanse.bloger.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:ak by to ol len lahky otras, tak byt nemalo byt nic vazneho.
Ale vsetci dobre vieme ako dlho absentuju hraci s takymto zranenim. Zalezi fakt na to ako na tom je momentalne, co mi nevieme. Pevne verim ze do PO bude v poriadku.

BTW vo stvrtok suboj Halak-Price.
 
AvatarReakce na příspěvek:Podľa mňa to tiež nebola žiadna nešťastná náhoda... všetci dobre vieme že Chára si musel dobre pamätať kto ho to ide obehnúť...a nehrá v NHL tretiu sezónu takže veľmi dobre vedel čo robí ...možno nechcel aby to dopadlo takto - ale proste si povedal že ho nepustí...:/
 
AvatarReakce na příspěvek:"Jenom otřes mozku" ho vyřadí do konce sezóny... Ale je pravda, že po těch včerejších záběrech by to byla ještě hodně dobrá diagnóza.
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, konečně někdo, kdo to vidí jako já a ne jen jako nešťastnou náhodu!
 
09.03.2011 10:30 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo výsledok aj výkon dobrý. Kazí to len zranenie Paciorettyho. No dúfam že to nebude zranenie dlhodobého charakteru, pretože to bol momentálne jeden z našich najstabilnejších hráčov. smajlik
 
09.03.2011 09:32 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarZmrd. Nemám slov. Kdyby to nebyl Patches, ještě bych věřil, že to byla smůla.. ale s Paciorettym měl Chára nevyřízený účty a to sklo tam dobře viděl.

Konečně nám dorůstá power forward a přijde tohle hovado a sundá ho. Tak snad z toho Max vyvázne jen s tím otřesem.
 
09.03.2011 09:16 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Měl by to být "jen" otřes mozku..
 
09.03.2011 09:13 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarPacioretty je prý v pořádku. Žádné další info ale zatím nikde..
 
AvatarDocela valim oci na vysledek. Klobouk dolu, chlapi je roznesli. Pata vyhra rade, to si necham libit smajlik Kreatura jmenem Chara zranila Paciorettyho jo ? No to radsi prohrat smajlik Snad to jen blbe vypadalo a bude OK. Ma skvelou formu. Chara by mel jit do ZOO, spolecne s Lucicem a pulkou bostonusmajlik GO HABS GO
 
AvatarReakce na příspěvek:Já neříkám, že to udělal schválně, ale takhle do toho prostě jít nemusel, ze záběru z druhé strany bylo vidět, že má celou dobu hlavu nahoře a musel to plexisklo v těch místech zaregistrovat!
 
09.03.2011 03:31 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Po Pačesovi a Subbanovi jdou při každém střídání, bylo to zbytečné podél toho plexi, nadruhou stranu Pačes mu ujížděl na úniku, tak to řešil klasicky na mantak, nevim jestli v tu chvíli si uvědomil, že je tam ten roh. Viděl bych to bohužel dost na neštastnou náhodu, ale to mi je u zadku...Přišli jsme o skvělě hrajícího hráče a to mě neskutečně štve, těch zranění už je moc, navíc útočníků nemáme zrovna na rozdávání...otřes mozku jasná, podívejte, na Greena, Crosby či Savarda co to v poslední době dělá:-( Navíc krční páteř dostala perdu, prostě jasné že letos už si nezahraje a doufejme, že v příští sezoně bude ok:-( Zkrátka zápas na hovno a to tak dobře vypadalo...
 
AvatarSice tam kazdy komentator hovori ze Chara by to neurobil naschval, ale nech mi nikto nehovori ze by urobil taky isty hit keby to bolo opacne a Boston by vyhraval 4:0 ...proste v ten moment si povedal ze ho nepusti a takto to dopadlo....to sme ten zapas mohli radsej prehrat ako prist k takemuto vaznemu ( aj ked velmi dufam ze to tak nebude ) zraneniu ...:(((
 
AvatarTak tohle ten zmrd Chára fakt dělat nemusel!!! Pacioretty vypadá moc špatně, mám veliké obavy, aby neměl něco s páteří... Každopádně otřes mozku tam bude určitě a nejspíš můžeme na Paciorettyho v sestavě do konce sezóny zapomenout smajlik! Tohle je fakt hnus - i když to bylo dost nešťastné s tím plexisklem, hrát ho takhle vůbec nemusel. Teď už mi ten výsledek ani pomalu zajímat nebude... smajlik
 
09.03.2011 03:23 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarDoprdeeleee, tak jsem do sezony přišli o skvěle hrající křídlo, teď mě výsledek i hra, je ukradená. Tímto se nám rozpadl fungující útok. Jako bychom měli útočníků na rozdávání, kort těch co se nebojí před bránu a dávají branky z předbrankového prostoru:-( Sakra to mě namíchlo. Pohnutý krk, to prostě vůbec nevypadá dobře, do toho samozřejmě otřes mozku...Kurna:-(
 
AvatarNO DO PICI !
 
AvatarTAKTO sa mi to paci ! ...vyhravame naozaj skoro kazdy osobny suboj a preto vyhravame 4:0 ...dve vyuzite presilovky...Gionta nakoniec ten gol dal, a Wisnova bomba nemala chybu :)...zatial je radost sa na to pozerat ...a nesmiem zabudnut na skvelu pracu v oslabeniach ..
 
AvatarReakce na příspěvek:No já jsem s Whiteovým výkonem v bitce spokojený, přece jenom Boston má snad každého druhého hráče tak trochu bitkaře...smajlik
 
09.03.2011 02:24 | reagovat
Petr R. | petrraul@seznam.cz
dobrej zápas...vynikající Price je ve formě obrana nehraje do tela jeste ze mam skvelyho brankáře...Eller jede na hattrick..bitka cekal jsem vic,ze to prase složí k ledu..uvidíme,ale věřím ve vítěztví
 
09.03.2011 02:23 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarJá toho Ellera nepoznávám, ne za ty goly, ale jak mu to najednou bruslí? Hrozně se zvedl, Kostěj, davá té lajně myšlenku.Bohužel zatím nejslabší se mi zdá Plekyho, je vidět, že Halpern tam prostě nepatří, ale chápu Martina, že nechce bourat další co tak dobře fungují. Nevím proč ale zatím se mi víc pozdává Mara než Sopel, což je pro mě překvapení, jelikož druhý jmenovaný přeci jen přišel jako jasná posila mezi 6beků...Na lávce Weber a Picard solidní záskok a ještě Spagr na cestě před PO. Holt stále to 6top utočník, ale jestli Ellerovic lajna bude hrát jak ted a David s Benoitem plus Darche tak to bude dobré. Jinak supr fight od Whityho, konečně někdo, kdo se jich nebojí!
 
AvatarTak první třetina z naší strany velmi dobrá - vedeme zásluhou výborně hrající Ellerovy řady a hlavně jejího vedoucího 2-0 a i vté jediné bitce měl White trochu navrch...smajlik. Zatím pěkný hokej, trochu mě mrzí, že už několikátý zápas je dost neviditelná Plekyho lajna smajlik.
 
AvatarJa som neveril vlastnym ociam pri tomto druhom gole Ellera :P ...vytazili sme s minima maximum...a keby dal Gionta na 3:0 bolo by to este krajsie ....ak Price podrzi, a nebude si rozhadzovat puk pred brankovisko tak by sme to mohli aj vyhrat :)
 
08.03.2011 22:12 | reagovat
Petr R. | petrraul@seznam.cz
Reakce na příspěvek:doufám že ty prasta rozsekáme jak herně tak v bitkáchsmajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Škoda, že Picard nebude hrát, jeho říznost by na některá "prasata" z Bostonu platila.
 
AvatarDufam ze Cammy je fit - lebo dnes ho bude treba :)
 
08.03.2011 17:29 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarPicard, Weber a Pyatt nebudou hrát..
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 16.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Samozřejmě Kovacevicsmajlik smajlik ... | více
  • Takhle laxní přístup ke zbytku zápasu za stavu 4:1 ... | více
  • Čekal bych, že si tady někdo rýpne do Hutsonovy ... | více
  • Hutson první zápas a první bod v NHL...smajlik. Ten ... | více
  • Ano, typove každý trochu jiny ale MM letos opravdu ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík