Znova predĺženie a znova neúspech

24.04.2011, 09:33 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Piaty zápas série medzi Montrealom a Bostonom bol na programe večer zo soboty na nedeľu v TD Garden domácej aréne Bruins. Hráči Canadiens chceli nadviazať na prvé dva zápas série, keď vyhrali obidve stretnutia v Bostone. Carey Price bol znova pripravený hájiť bránku Canadiens. Zostava sa oproti poslednému stretnutiu veľmi nemenila a tréner Jacques Martin aj tak počas zápasu často krát menil formácie:

Moen - Gomez - Gionta
Cammalleri - Plekanec - Kostitsyn
Halpern - Desharnais - Eller
White - Pyatt - Darche

Hamrlík - Wisniewski
Gill - Subban
Špaček - Sopel

Zápas sa začal vo veľmi rýchlom tempe. Oba tímy predvádzali pekný útočný hokej, takže diváci mali o zábavu postarané. Canadiens sa od úvodu tlačili dopredu a snažili sa vytvárať si strelecké príležitosti. Ani hráči Bostonu nezaháľali a taktiež už v prvých minútach stretnutia niekoľkokrát preverili Priceovu pozornosť. V šiestej minúte prvej tretiny sa v dobrej šanci ocitol kapitán Habs Brian Gionta, ale Tim Thomas vytušil jeho zámer a pohotovo zakročil. V ôsmej minúte mal zase útočník Tomáš Plekanec na hokejke otvárací gól, ale domáci hráč Michael Ryder predviedol skvelý obranný zákrok v bránkovisku Bruins. O pár minút zase Nathan Horton strieľal z dobrej pozície, ale Carey Price zneškodnil jeho strelecký pokus. Prvú presilovú hru v zápase si zahrali hráči Montrealu Canadiens, pretože domáci obranca Andrew Ference putoval na trestnú lavicu za držanie. Dlho si početnú výhodu Habs neužili, pretože útočník David Desharnais fauloval jedného z protihráčov a počet hráčov na ľade sa vyrovnal. V prvej tretine gól nepadol a tak sa do šatní odchádzalo na bezgólového stavu.

Po prestávke pokračoval kvalitný, útočný hokej. V čase 01:53 hrali Habs v oslabení, pretože útočník Travis Moen fauloval jedného z domácich hráčov a musel si ísť odsedieť dve minúty na tresnú lavicu. Obrana Canadiens plnila všetky svoje povinnosti a Habs sa úspešne ubránili presilovke Bruins. V piatej minúte druhej časti domáci obranca Adam McQuaid tvrdo vystrelil od modrej, ale Carey Price úspešne zasiahol proti jeho streleckému pokusu. V jedenástej minúte sa dostal útočník Habs Tomáš Plekanec do dobrej šance a hoci sa mu pred bránkou ukazoval spoluhráč Mike Cammalleri, on volil strelu priamo na bránku, ktorú Tim Thomas bez väčších problémov zneškodnil. Na opačnej strane zase pohrozil tretí útok Montrealu, keď z dobrej pozície strieľal útočník David Desharnais. Tesne pred koncom tretiny sa po jednej akcii Bostonu strhla pred bránkou Montrealu strkanica a rozhodcovia poslali na trestnú lavicu útočníkov Tomáša Plekanca a Brad Marchand. Ani druhá dvadsaťminútovka nepriniesla gól a tak naďalej platil nerozhodný stav 0:0.

Hneď v úvode tretej časti sme mali možnosť vidieť veľké šance na oboch stranách a v oboch prípadoch sa vyznamenali brankári. Prvý gól v zápase strelili domáci hráči, keď sa k voľnému puku pred bránkou dostal útočník Brad Marchand a prekonal bezmocného Pricea. Canadiens sa podarilo vyrovnať v čase 13:56 keď Lars Eller parádne nahral pred bránkou Bruins na voľného Jeffa Halperna a ten dokázal prekonať Tima Thomasa. V dobrej šanci sa ocitol v šestnástej minúte útočník Montrealu Lars Eller, ale nedokázal úspešne zakončiť. A keďže sa do konca tretiny už skóre nemenilo o výsledku zápasu sa muselo rozhodnúť v predĺžení.

V prvom predĺžení obidve mužstvá aj napriek únave aj naďalej hýrili aktivitou a šance sa striedali na obidvoch stranách. Montreal mal v tejto časti množstvo príležitostí, ale nie a nie to tam padnúť. Po odohraní v poradí už štvrtej dvadsaťminútovky bol stav stále nerozhodný 1:1.

Druhé predĺženie už prinieslo rozuzlenie zápasu. Nanešťastie pre Montreal boli to práve hráči Bruins, ktorí dokázali skórovať. V polovici druhého predĺženia prekonal Careyho Pricea domáci útočník Nathan Horton a stanovali tak konečný výsledok 2:1 pre Boston.

Habs opäť neuspeli v predĺžení. Canadiens majú proste veľkú smolu. Ináč sa to ani popísať nedá. Montreal bol Bostonu vyrovnaným súperom, avšak znovu nám chýbalo povestné šťastíčko. Už nezostáva nič iné ako len dúfať, že sa hráčom Canadiens podarí vyhrať najbližší zápas a poslať túto sériu do siedmeho zápasu.

Hviezdy zápasu:
1. Nathan Horton 1+0
2. Tim Thomas 44/45
3. Brad Marchand 1+0

foto: Elsa/Getty Image

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
25.04.2011 11:26 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Mě tak napadá, že eventuální zápas č. 7 by byl hned další den/noc. Neodbruslí to Bruins v Bell Centru a pak nás utahané roznesou u sebe doma? Je tady spousta otazníků. Proč Subban hraje takový porce zápasů? To ostatní jsou taková jelita, že je musí zaskakovat? Je to spíš na škodu věci ne? 3 porážky v řadě mluví snad za vše...smajlik (i když určitě za vytíženost "pí keje" se nelze nijak zvlášť schovávat, páč v plus mínus je na nule)
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak jasně, že Price drží, chytá perfektně, udělal jeden kiks, ale to se holt stane, jinak je základní kámen v PO... Chybí prostě góly Gomeze a Gionty, popřípadě Plekyho... Gio se bohužel po prvním zápase zasekl, Gomez se mi zdá, že hrál nejlépe a s největším nasazením první dva zápasy... Vyzdvihnout naopak musím Sopela, ten předvádí skvělé výkony v serii... Ještě není konec, ale bude to těžké, teď mnohem víc než případný sedmý zápas v Bostonu, kde se může stát všechno... Snad se štěstěna přikloní k nám a ještě to zdramatizujeme...
 
25.04.2011 06:22 | reagovat
Marketa | marketafoudad@hotmail.com
Rozhodne souhlasim s tim, ze to kluci vcera meli vyhrat. Ale bylo videt na konci, jak uz jsou vsichni unaveny. V pripade Bostonu to fakt bylo o stesti. Taky hrat dvakrat po sobe prodlouzeni je podle me dost stresujici. Ted to bude jeste horsi, protoze musime vyhrat oba zapasy. Moc se tesim na utery a jak jinak nez Go Habs Go! Jo a taky se mi moc libilo, jak se Pleky pekne porval...je videt, jak se s Bostonem mame v lasce ;)
 
AvatarReakce na příspěvek:To je sice hezký, že se nevyplnily prognózy a i pro mě osobně je to překvapením, nicméně takhle rozehranou sérii a navíc s takovým průběhem čtvrtého a pátého zápasu jsme měli mít už jednoznačně vyhranou! Nebo dnes minimálně vést o ten jeden zápas...
 
25.04.2011 02:27 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarA zase zázraky :) Lidi - vzpomeňte si, jak jsme už byli málem venku s Caps i Pens, což byly v obou případech nebezpečnější týmy. Tam jsme potřebovali zázrak a dostali ho - Haláka.

Teď potřebujeme dvě výhry a to není v takhle vyrovnaný sérii žádná magie, jen poctivá hokejová dřina!

Promrhanej náskok mě samozřejmě štve, ale i tak jsem ve výsledným součtu sakra rád, že se nevyplnily ty velkohubý kecy zámořskejch expertů, že nás Boston slupne jak malinu!
 
25.04.2011 00:03 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarJeště není konec série, ale odvážím se vynést jeden možná pro někoho předčasný soud. Carey Price jednoznačně ukázal, že na jedničku má nejen v základní části, ale i v play-off. Že tečeme 2-3 na zápasy rozhodně není jeho chyba. Fakt je to škoda, chytá jak jen může a stejně to nepomáhá. Zázraky se ale občas dějí nebo ne?
 
24.04.2011 23:28 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Nevím, podle mě se rozhodlo až tímhle zápasem. Měli sme vyhrát alespoň 5:1.. Kolik štěstí měl Boston!! Ryder, jak na poslední chvilku zablokoval když tam Cammy objel Thomase a nahrával.. A nespočetkrát to prošlo Thomasovi za záda a byť střela jen o 3° dřív, mohl to být gól.. Boston měl jen štěstí. To sme měli vyhrát my.. Byla to obrovská škoda
 
AvatarReakce na příspěvek:My jsme měli hlavně už sérii vyhrát. Ten první domácí zápas, kde jsme na začátku Boston vyloženě podcenili, rozhodnul ...
 
AvatarHrozná smůla a velké smutek na konci... měli jsme jasně rozhodnout, Cammy to měl na hokejce, bohužel obránci to vytáhli... Hráli jsme velmi dobře, teď nezbývá než vyhrát doma, vyrovnat sérii a pokusit se o zázrak v Bostonu, kde by byly šance 50 na 50, poslední zápas je vždy nevypočitatelné... Já se jen bojím, že to doma teď neuhrajeme, měli jsme vést my 3:2smajlik smajlik smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík