Práce v Collingwoodu pokračují. Moen chce proti Torontu hrát

05.10.2011, 10:29 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

Druhý den soustředění v ontarijském Collingwoodu poznamenal jeden šťastný okamžik. Na led s týmem vyjel Travis Moen. Rázem to vypadá, že jeho start v prvním utkání v Torontu je téměř jistý. Moen prot to děla první poslední. Na tréninku poznával nové spoluhráče z útoku. Jaroslav Špaček se pro změnu rozplývá nad hrou Raphaela Diaze.

Moen myslí jen na torontský „otvírák"

V tuto chvíli už nás dělí jen pár hodin od úvodního duelu Habs v novém ročníku NHL. Travis Moen se proto vrací v pravý čas. Dělá všechno pro to, aby této události mohl být přítomen. Mezi zraněné se zařadil po utkání z 24. září proti Ottawě. Trápil ho problém v dolní části těla. Robustní forvard má před sebou už jen několik málo tréninků, aby se dostal do potřebné formy.

„Ještě mi nesvítí zelená, ale cítil jsem se dobře, uvidíme, jak se budu cítit zítra (ve středu-pozn. red.)," řekl Moen. Pak se dostal k pohovoření o nových kolezích z útoku - Andreasu Engqvistovi a Yannicku Weberovi. „Dnes (včera) jsem s nimi spolupracoval první den. Engqvist je dobrý bruslař a hráč a Webby má skvělou střelu. Budu se snažit dostat do zápasové formy a ve čtvrtek s nimi hrát v Torontu," přeje si muž s číslem dvaatřicet.

Špaček si nemůže vynachválit Diaze, nového kolegu z obrany

Teprve před několika týdny skočil na severoamerická kluziště obránce Raphael Diaz. Od té doby nepřestává pokračovat ve velmi působivé práci. Jaroslav Špaček si je problémů s přechodem na jiné hřiště dobře vědom, a proto si vysoce cení kvality mladého Švýcara. „Hráli jsme spolu dva zápasy a taky jsme spolu trénovali. Je velmi talentovaný, nesmírně zručný. Dobře bruslí, hituje, má dobrou střelu a rozhled na ledě," okomentoval český hráč svého nového kolegu.

„Řekl bych, že je více připraven hrát NHL, než jsem byl já, když jsem přijel do Severní Ameriky," prohlásil Špágr. Do NHL naskočil ve čtyřiadvaceti letech poté, co šest let hrál na profesionální úrovni v Evropě. „Hra se za posledních třináct let hodně změnila. Dneska musíte být opravdu silný bruslař, a to on opravdu je," pochválil Diaze.

Poznámka na závěr

Jak už bylo napsáno výše, Travis Moen vytvořil včera v Collingwoodu útok spolu s Andreasem Engqvistem a Yannickem Weberem, který, zdá se, tak trochu končí s povoláním hokejového obránce. Nová posila Erik Cole naopak pokračoval při úterních trénincích ve spolupráci s dvojicí David Desharnais a Mathieu Darche.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
05.10.2011 13:47 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo tak hej v Toronte to bude veľmi zaujímavé... smajlik
No hádam to Canadiens zvládnu smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Trochu mě zaráží, proč Cole nehraje s Plekym, ale možná je to poslední šance pro Kostěje... Desharnais toho moc nenahrál, ale s Colem by jim to mohlo jít, Darche to je bojovník, ten se chytne všude, každopádně bych vedle těchto dvou viděl raděj Andreje... Enqvist vůbec nevím proč hraje, mně se nikdy nelíbil, bruslí jak ve zpomaleným filmu, škoda, že je zraněné White, ten patří do čtvrté určitě, k němu Moen, ten si svoje též odehraje a pak už tam může být asi kdokoliv... Čeká nás asi pěkné křest ohněm v Torontu, hlavně defenzivu. Na Jemelina jsem moc zvědavé, ale tipuju, že Campoli už nastoupí... Hlavně aby si už všichni umědomili, že teď už se musí vyhrávatsmajlik
 
AvatarPleky bude hrát určitě s Cammym a Kosticynem, druhá řada je taky jasná a tak mě jen trochu zaráží, že naše největší posila Cole nakonec nastoupí až ve třetí řadě s Desharnaisem a Darchem, což, při vší úctě k jejich kvalitám, nejsou zrovna naši top ofenzivní hráči, s kterými by Cole určitě měl nastupovat... V posledním zápase s Tampou se mi u nich Cole vůbec nelíbil. No a čtvrtá řada, to je fakt bonbónek...smajlik. Engqvist mi tedy, na rozdíl od Moena, jako žádný dobrý bruslař nepřipadá a jeho hra mě vůbec nenadchla - proč nebude hrát Palushaj??? Weber původním povoláním obránce a jako třetí nerozehraný Moen - jak říkám, "lahůdka"!
V obraně to bude taky zajímavé, nejspíš nebude hrát Campoli, i když tam je to pořád s otazníkem - v tom případě nejspíš nastoupí Jemelin a to je další hráč, kterého na hřišti nějak neregistruju... Jsem moc zvědavej...
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík