Ubránené body z Los Angeles

04.12.2011, 11:03 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hra, ktorou sa prezentujú hráči Montrealu Canadiens v poslednom období za veľa nestojí. Elitná útočná formácia Habs, ktorá by mala byť v zápasoch postrachom súperov sa pomaly, ale isto stáva nebezpečnejšou pre vlastných spoluhráčov. Presilové hry to je pre hráčov Canadiens pravdepodobne pojem neznámy. Mnohokrát sa stáva, že Habs inkasujú práve vo vlastných presilovkách. Na pomenovanie situácie okolo zdravotného stavu obrancu Andreja Markova snáď ani neexistuje slušný výraz. A toto je tím, ktorý pred rokom v play-off dokázal najviac potrápiť neskoršieho víťaza Stanley Cupu, tím Boston Bruins. Kde nastala chyba a čo sa to vlastne s Habs deje? To sa určite nepýtajú len fanúšikovia, ale očividne aj vedenie Montrealu, pretože zatiaľ nepodniklo absolútne žiadne kroky ohľadne danej situácie. Ale od bandy „hlupákov" vo vedení asi viac očakávať nemôžeme. Vo štvrtkovom stretnutí proti San José Sharks viedli Canadiens ešte 86 sekúnd pred koncom riadnej hracej doby 3:2. Ale to by nebol „tohtoročný" Montreal, keby si to vlastnými chybami nepokazil a neinkasoval. Nakoniec Habs prehrali po nájazdoch 3:4. To ani nemá zmysel viac komentovať! Posledným súperom Montrealu na „výlete" po Kalifornii budú v sobotu večer „králi" z Los Angeles. Jediným hráčom z kádru Canadiens, ktorý predvádza v tejto sezóne výborné výkony je brankár Carey Price. Bez jeho pomoci by bol Montreal v tabuľke ešte nižšie ako momentálne je. Zostava „dobre platených krasokorčuliarov" Habs pre dnešný dule vyzerala nasledovne:

Moen - Plekanec - Gionta
Cammalleri - Desharnais - Cole
Kostitsyn - Eller - Leblanc
Darche - Nokelainen - Weber

Gorges - Subban
Gill - St-Dennis
Emelin - Diaz

V úvodných minútach zápasu sa oba tímy len „oťukávali" a hra nebola v týchto momentoch pre diváka moc atraktívna. Možnosť prvej presilovej hry v stretnutí mali hráči Los Angeles, pretože v čase 03:27 sa nedovoleného zákroku dopustil montrealský obranca Josh Georges. Spoločnosť na trestnej lavici mu o niečo neskôr „spríjemnil" aj spoluhráč Lars Eller. Los Angeles Kings tak hrali už dvojnásobnú presilovku. Našťastie obrana Habs odvádzala dobrú prácu a Carey Price chytal spoľahlivo. V čase 13:37 putoval za nedovolené bránenie na trestnú lavicu obranca Canadiens Alexei Emelin. Po troch presilových hrách hráčov Kings sa po nedovolenom zákroku kapitána Los Angeles Dustina Browna dočkali svojej prvej presilovky aj Canadiens. A na obrovské počudovanie Habs ponúknutú šancu náležite využili. Po prihrávke od Andreja Kostitsyna, z medzikružia prepálil domáceho brankára Jonathana Berniera montrealský foward Tomáš Plekanec. Montreal dokázal z piatich striel v prvej tretine streliť gól zatiaľ čo hráči Los Angeles zo štrnástich streleckých pokusov nevydolovali nič a tak sa po prvej dvadsaťminútovke odchádzalo do šatní za stavu 1:0 pre Canadiens.

V dobrej príležitosti sa v polovici tretej minúty druhej dvadsaťminútovky ocitol útočník Montrealu Andrej Kostitsyn, keď tvrdo vystrelil z medzikružia. Bernier však jeho strelecký pokus zlikvidoval. V čase 02:25 fauloval losangeleský obranca Davis Drewiske a Habs si zahrali presilovku. V čase 10:48 Canadiens navýšili svoje vedenie na rozdiel dvoch gólov. Montrealský foward Louis Leblanc našiel svojou prihrávkou voľného spoluhráča Andreja Kostitsyna, ten nahral Larsovi Ellerovi, Eller prihral späť Kostitsynovi a ten delovkou nedal gólmanovi Kings Jonathanovi Bernierovi absolútne žiadnu šancu. Po faule montrealského útočníka Erika Colea na domáceho kapitána Dustina Browna sa Habs museli opäť brániť. Canadiens v tomto oslabení inkasovali gól, keď Pricea prekonal útočník Kings Dustin Penner, ktorý pred bránkou tečoval strelu od spoluhráča Drewa Doughtyho. V čase 18:23 si po druhýkrát v tejto tretine musel ísť za sekanie posedieť na trestnú lavicu útočník Montrealu Erik Cole. Po štyridsiatich minútach platil stav 2:1 pre Montreal Canadiens.

Tretiu tretinu začali Canadiens so štyrmi hráčmi na ľade. Veľmi dobre dokázal z pomedzi kruhov vystreliť domáci útočník Simon Gagné. Po jeho delovke zazvonila žŕdka Priceovej bránky. Na opačnej strane sa zase v sľubnej šanci ocitol montrealský foward Mathieu Darche, ale jeho strela skončila v Bernierovom náručí. V čase 04:51 putoval za nedovolený zákrok na Careyho Pricea na tresnú lavicu útočník Kings Jarret Stoll. Carey Price bol znovu faulovaný v čase 10:37 ďalším domácim útočníkom Dustinom Pennerom a Habs mali možnosť ďalšej presilovej hry. Canadiens síce ohrozovali Bernierovu bránku a vytvárali si aj príležitosti, ale gólmana Kings prekonať nedokázali. V čase 16:23 putoval za hákovanie na tresnú lavicu montrealský útočník Mike Cammalleri. Presilovka domácich trvala len niečo cez minútu, pretože pravý krídelník Los Angeles Justin Williams nedovolene hitoval pri mantinely obrancu Habs P.K. Subbana. V záverečných sekundách stretnutia skúsili domáci hráči ešte hru bez brankára, ale Habs dokázali jednogólové vedenie ubrániť.

Canadiens zakončili trojzápasový trip po slnečnej Kalifornii konečne ziskom dvoch bodov. Teraz budú mať hráči Habs pár dní voľna a v utorok ich čaká zápas proti Columbusu Blue Jackets.

Hviezdy zápasu:
1. Carey Price 26/27
2. Andrej Kostitsyn 1 + 1
3. Dustin Penner 1 + 0

foto: REUTERS/Danny Moloshok

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Prozatím zde nejsou žádné příspěvky
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Los Angeles Kings
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík