Fotit Canadiens a bydlet při tom u Plekance? Jiří Vojzola to zažil

09.04.2012, 15:21 | Zajímavosti |  Monika Gordíková
 

Cestování, cestování, cestování. Sportovní fotograf Jiří Vojzola je díky svému zaměstnání téměř neustále mimo domov. Focení ale miluje, a tak si na tento doprovodný jev nestěžuje. Ani nemá proč. Už procestoval bez nadsázky téměř celý svět a leckde už je víc doma než doma. Před pár lety dostal nabídku od managementu slavných Canadiens, aby v Bell Centre nafotil několik zápasů NHL. Neváhal ani chviličku a vyjel do Montrealu za dalším dobrodružstvím.

Nedá se snad ani spočítat, kolik sportovních akcí už Jiří Vojzola za bezmála čtyřicet let kariéry zvěčnil pro agentury, časopisy, světoznámé firmy a další. A stejně se ještě najdou věci, které ho při práci překvapí. Třeba neuvěřitelně nablýskaná podlaha posilovny Habs. Když na podzim 2010 pobýval v Montrealu, měl i mimo stadion veškerý komfort. O jedné věci nemohl ve městě ani pípnout, nebo by ho lidé snad ušlapali při pronásledování. Bydlel totiž v centru města v bytě, který měl dlouhá léta pronajatý Tomáš Plekanec. A výtečný útočník pomohl i jinak. Aniž by to tušil, usnadnil Jiřímu Vojzolovi vstup na kanadskou půdu.

Jak jste se dostal k fotografování?
Fotografuji od dětství. Moje maminka velmi dobře fotografovala, její sestra byla známou akademickou malířkou. Cit pro kompozici a fotografování jsem asi trochu podědil.

Jaké etapy měla a má vaše kariéra? Vždycky jste byl fotografem na volné noze?
Vystudoval jsem filozofickou fakultu, obor historie-ruský jazyk. Přitom jsem již sport fotografoval. Hlavně tenis, lední hokej, basketbal. Po revoluci v roce 1989 jsem se stal fotografem na volné noze. Spolupracoval jsem se sportovními časopisy u nás i v zahraničí, později i s agenturami.

Tak takhle to vypadá při šichtě na tenisovém Roland Garros

Je těžké prosadit se a focením se živit? Pro koho fotíte v současnosti?
Jako v každém povolání existuje konkurence a u fotografů je tomu tak obzvlášť v poslední době digitalizace - kdo má digitální fotoaparát, je fotografem. Ale jako všude existuje důraz na kvalitu práce. A pokud pracujete se zahraničními firmami, tam je kvalita práce zcela jasně na prvním místě. Nerozhoduje, odkud jste, nýbrž rozhodujícím faktorem je, jakou práci odvádíte. Nyní fotím pro sportovní časopisy u nás i v zahraničí, pro agentury a v poslední době pro firmu Nike.

Jak jste se dostal k focení Canadiens?
Od samého začátku existence Jágr teamu jsem jejich dvorním fotografem. A mezi hráči Jágr teamu je i Tomáš Plekanec, se kterým jsem se po několika sezonách blízko spřátelil, čehož si velmi cením. A Tomáš asi ukázal mé fotografie v Montrealu a v sezoně 2010/2011 jsem dostal od managementu Canadiens pozvání s možností fotografovat NHL.

Jak na vás organizace Canadiens zapůsobila?
Já se posledních 20 letech hlavně pohybuji na světových turnajích tenisu, a tak jsem mohl srovnávat. Organizace v Montrealu je úžasná. V Media guidu (ročenka, průvodce klubu pro media), který má 560 stránek (!), je uveden fakt, že klub má od vedení klubu až po externí pracovníky 2 100 lidí. Je to taková fabrika, kde každý zná přesně své kompetence, obsah své práce. Zažil jsem to osobně jako akreditovaný zahraniční fotograf i jako divák.

Jak na vás zapůsobilo zázemí u Canadiens?
Jeden z největších zážitků byly návštěvy hokejového zázemí, tréninkového centra, rehabilitačních zařízení. Hráči mají komfort pro rehabilitaci. Ale tyto nadstandardní podmínky jsou vyváženy požadavky klubu po maximálním výkonu každého hráče.

Vidíte tu podlahu? Ne, to není operační sál, to je posilovna Habs.

Tréninkové centrum. Co by naše kluby daly za takový stadion...

Jsou fanoušci Habs opravdu tak vášniví?
Asi dva měsíce před odletem do Kanady jsem se setkal v Prostějově s Jardou Jágrem a ten když se dozvěděl, že letím fotit Habs, tak mi gratuloval, že jedu do jednoho z nejlepších hokejových klubů NHL. V Montrealu prý rozumí hokeji, a proto tam rád hraje. Na rozdíl od amerických měst se tam fandí od první minuty a lidé hokeji skutečně rozumí. To můžu potvrdit.

Zažil jste v Montrealu něco neuvěřitelného nebo třeba úsměvného ve spojitosti s fanoušky nebo hráči?
Když jsem si první den pobytu šel sám obhlédnout halu a pro akreditaci, před halou bylo několik překupníku lístků v dresech Montrealu (zcela volně působících, bez problémů s policií - něco podobného si třeba na tenisovém Roland Garros nedovedu představit). Jeden ke mně přistoupil a nabízel mi lístek. Když se dozvěděl, že jsem fotograf z ČR, spustil oslavné ódy na naše hráče. O Tomáši Plekancovi, Romanu Hamrlíkovi a Jaroslavu Špačkovi toho věděl více, než některý náš hokejový fanoušek. Ptal se mně, zda je osobně znám. Kdybych mu řekl, že bydlím u Tomáše Plekance,asi by mne nepustil.

Jak populární je Tomáš Plekanec?
Přes 15 let se nacházím v letních měsících uprostřed našich hráčů NHL při akcích Jágr teamu. Všichni jsou velmi skromní na to, co každoročně dokazují v zámoří v NHL. A přitom se mnohé dozvídáte z historek, ze kterých je možné poznat, jak jsou v zámoří populární. A pokud se tam dostanete osobně, skutečnost je ještě trochu jiná. Všichni jsou tam nesmírně populární, a pokud hrajete v Montrealu a jste Tomášem Plekancem, těžko se to pro našince popisuje. Také můj vstup na kanadskou půdu na letišti byl díky jménu Plekanec usnadněn. Přísný imigrační úředník se po pětiminutové prohlídce mých dokumentů a fotobatohu zeptal, kde budu v Montrealu bydlet. Odpověděl jsem, že u pana Plekance. Roztál natolik, že osobně zařídil, abych během dvou minut absolvoval další kontroly a při rozloučení nechal Tomáše moc pozdravovat, ať prý hraje pořád tak výborně. Za pět minut jsem byl již před letištěm, kde na mě v autě čekal Tomáš.

Dresy Tomáše Plekance jdou na dračku.

No, vybrat si jen jednu není tak úplně jednoduché. Výběr je... neuvěřitelný.

Který hráč na vás zapůsobil pozitivně a který naopak?
To je těžké zodpovědět. Samozřejmě všechny tři naši byli skvělí, C.Price byl sympatický. Všiml jsem si, že všichni hráči Habs jsou k fanouškům velmi vstřícní.

Jak dlouho jste Habs fotil?
Byl jsem tam deset dní a fotil čtyři zápasy.

Být fotografem není špatný džob. Nechci se chlubit, ale kdo z vás má takový výhled?

Zamlžené plexisklo? To v Bell Centre nehrozí. Fotografové musejí mít stále super výhled.

Co to dělají? V přestávce střílejí trička mezi fanoušky. Pár šťastlivců má suvenýr zdarma.

Bydlel jste u Tomáše Plekance. Jaké to bylo?
Tomáš byl natolik ochotný a vstřícný, že mi poskytl svůj byt v centru Montrealu, pět minut pěšky od Bell Centre. Týden před mým příletem se přestěhoval do rodinného domku, kde teď bydlí s Lucií a Matyášem. Vždy si mne ráno vyzvedl, a buď jsme jeli do Bell Centre, nebo do jejich tréninkového centra, které je vzdáleno asi půl hodiny autem. Zažil jsem s Tomášem i řadu společných večeří. Při všech svých povinnostech se o mne neskutečně staral.

Co jste během pobytu u něj poznal o životě hráče NHL?
U Tomáše obdivuji jeho spolehlivost, zodpovědnost, pečlivost a skromnost. A oddanost hokeji. Těch kladných vlastností má daleko více, a proto je tak oblíben u vedení Habs, hráčů i trenérů.

Líbil se vám Montreal? Jaká místa na světě máte opravdu rád?
Montreal jsem navštívil v době, kdy nastupoval podzim. Nedivím se, že Kanada má ve znaku javorový list. Montreal je velmi čistým a na kanadsko-americké poměry útulným městem. Hodně získal pořadatelstvím OH v roce 1976. Byl jsem v olympijském areálu, který je do dnešní doby každodenně využíván. Což je rozdíl oproti Pekingu, Athénám, Los Angeles a jiným bývalým olympijským městům.
Městy, která jsem navštívil a rád se tam vracím, jsou Sydney, Melbourne, Singapore, všechny ostrůvky v Tichomoří, Polynésie a hlavně Mikronésie, ostrovy republiky Palau. Atmosféru má Barcelona, květnová Paříž, noční New York, letní San Francisco. A přesto řadím mezi nejkrásnější města světa Prahu. Všude je krásně, člověk by si měl vždy vzít domů z cizích měst to pozitivní.

Nebydlíte přímo v Montrealu a na hokej musíte vlakem? Nema problema, tenhle vás hodí až ke dveřím Bell Centre. Tady soudruzi chybu rozhodně neudělali

Vypadá to jako ulice z hollywoodských ateliérů, že? Jenže takhle čisto je v Montrealu.

Zkuste vyjmenovat několik akcí, podniků, soutěží, na nichž jste fotil.
Těch bylo za těch třicet až čtyřicet let hodně, hlavně po roce 1989. Například jsem fotografoval přes 40 tenisových Grand Slamů, 92 Davis a Fed Cupů, NHL nejen v Montrealu, NBA na Miami, atletické Golden League, MS v hokeji, MS a ME v basketbalu, před měsícem (na začátku roku 2012) golfové PGA v Dubaji, kde to pro mne bylo velkým zážitkem.

Během své práce potkáváte mnoho zajímavých lidí. O kterém hodně známém sportovci můžete s klidným svědomím prohlásit, že je skvělý člověk?
Zajímavých sportovců, našich i zahraničních, jsem potkal hodně. Nerad bych někoho jmenoval, protože to číslo je větší. Jsem moc rád, že jsem měl možnost je poznat. S mnohými jsem osobním přítelem, kamarádem, čehož si moc cením.

Novak Djokovič? Jó, to je kámoš.

Jo, neboj, Usaine, na fotkách ti tu pihu vymažu a vůbec celýho tě vyretušuju.

Dokážete zhruba odhadnout, kolik stojí vaše výbava na focení?
(to raději nepiště, kdybych to napsal, byl by to dobrý tip pro zloděje. A také manželka by se něco navíc dozvěděla, i když mi fandí přes 30 let a v poslední době mne na tenisových cestách doprovází)

Jaká velká akce vás v nejbližší budoucnosti čeká?
Roland Garros v Paříži, Wimbledon, golfové turnaje v zahraničí a mnohé další. A asi focení malého Matyáše Plekance. Když už jsem byl jejich svatebním fotografem. Je toho hodně, ale mne to baví, takže útrapy cestování a různé těžkosti s tím spojené lépe překonávám. Fotografování vrcholového sportu je náročná, ale krásná profese.

Poznámka autorky: Byla by velká škoda, tento materiál hodit do „počítačového koše", co myslíte? I když už jsem před delší dobou ukončila svou spolupráci s webem habsczech.com, dovolím si ještě zveřejnit tento rozhovor (později přijde na řadu ještě jeden dopředu napsaný článek). Odpovědi jsem od korespondenta dostala už v únoru. Zajímavé bylo spojení s panem Vojzolou. O kontakt na něj jsem prostřednictvím mailu poprosila Tomáše Plekance. Obratem jsem měla e-mail pana Vojzoly. Pak jsem tedy kontaktovala pana Vojzolu s představením mé osoby a prosbou o rozhovor. Druhý den jsem ve své schránce měla mail, který začínal takto: Dobrý den, Tomáš mne o Vás již informoval... A pak že drbny jsou jenom ženský.

Mimochodem, tu tajnou fotku ze svatby Tomáše můžu zveřejnit? No, radši ne. Přeci jen, něco by mělo zůstat jen mezi novinářem a jeho respondentem, že jo? :-) A já nejsem žádná drbna...

foto: většinou Jiří Vojzola a někdy ti, kteří byli poblíž :-)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak neviděl bych to až tak hrozně - běží to tu vesměs pořád stejně, někdy je diskusní příspěvek k věci, někdy totálně mimo... Ale to je všude stejný a od toho všechny diskuse jsou - s tímhle problém nemám. A divím se, že ty jo, protože se z toho srazu trochu známe a vím, že hokeji rozumíš, takže bych taky čekal nějakou tu benevolenci.
Jinak ty stránky pojedou dál, i když Monika bohužel odešla - článků sice bude méně, ale snad to na kvalitě tolik neztratí. Zapojí se jiní a zase to dostane jiný náhled, tak uvidíme. Koneckonců, fungovalo to i předtím, i když uznávám, že na takové výši asi ne...
 
11.04.2012 14:52 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:A keď už tu spomíname toho generálneho manažéra, tak po Vincentovi Damphoussovi "vypadol z hry" o nového generálneho manažéra Habs aj Pat Brisson.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo často tady meleleme věci dokola, když kritizujeme zápasy, ale to bychom potom mohli diskuzi pod reporty zrušit, protože o tom to je, vylít si tu zlost a napsat kritiku, ne? Co na tom, že se píše pod každým druhým reportem o špatné PP, koncovce, jalovosti Gomeze a já nevím co ještě. Trošku nadhledu by to chtělo, nejsi tady na webu hokejových odborníků, ale na fanouškovském webu...

Draft bude jako celé léto zajímavý. Vidíš, to se tady taky pořád opakuje dokola a nikomu to nevadí. Tlachání a spekulování je taky dost, no těším se, uvidíme.

Hlavně by se měl prvně vybrat ten GM!
 
11.04.2012 13:01 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No čítal som na rôznych fórach, že najpravdepodobnejšími hráčmi, ktorých si v prvom kole Montreal vyberie sú: C Mikhail Grigorenko (ten len za predpokladu, že Oilers si vyberú obrancu), C Alex Galchenyuk a C Filip Forsberg.
No budem realista a tipujem výber Alexa Galchenyuka, už len preto, lebo je to Američan a nepamätám si kedy naposledy Habs brali v prvom kole hráča inej ako kanadskej alebo americkej národnosti. No osobne by som radšej získal Grigorenka, ktorý vzrastom väčší ako Galchenyuk a aj po výškovej stránke potrebuje Montreal vylepšiť. No mohli by sme s Edmontonom vymeniť pozície, ale ktorého hráča by sme k tomu pribalili, žeby Gomeza? smajlik smajlik
 
11.04.2012 12:50 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Některé komenty jsou prinejmenším úsměvné a jak bych to řekl "opakující se". Tedy, že člověk už dopředu tuší, kdo co napíše:)
Já na tyhle stránky chodím posledních pět až šest let pravidelně. Dřív jsem byl i velmi častým pisatelem do diskuze, ale v poslední době ve mně převládá takové zklamání a až taková nechuť svůj názor zveřejňovat. Stránky jsou vedeny skvěle, ač odchodem Monči dosti ztratí na glancu. Ale jak říkám, některé příspěvky jsou přinejmenším "zajimavé" k hokejovým tématum..:) kdo ví, pochopí ten i ten ton:)
Co se týče draftů. V tuhle chvíli není vůbec jasné, jakého hráče vytáhneme z klobouku. Jak tady někdo psal, draft bude provázet řada výměň (řekl bych nejvíce za posledních 10let) a je velkou otázkou, jestli projde Grigorenko,Forsberg, Galchenyuk nebo jeden z talentovaných beků.
 
11.04.2012 11:44 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Edmonton tahá talenty už 10 let a je mu to k ho... Každopádně nejen já očekávám v létě velkou změnu v kádru a nějaký větší trejdy, takže abysm,e nakonec nebyli rádi i za ty obránce..
 
AvatarReakce na příspěvek:Kdyby jsme brali Faksu, tak mě picne. Já ho znám, je to kluk od nás...
 
Reakce na příspěvek: Edmonton má v útoku talentů víc než dost,u nich se dá čekat, že sáhnou spíš po bekovi.U Columbusu to je jiná.Pokud opravdu odejde Nash, můžou potřebovat jak centra, tak i křídlo. Habs dlouhodobě schází první centr(Gomeze nepočítám), takže třeba náš Faksa by nebyl špatnou volbou už jenom vzhledem ke svým fyzickým parametrům.
Navíc se dost spekuluje,že se před draftem bude hodně měnit,takže to může dopadnou všelijak.
 
11.04.2012 08:20 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:C Faksa, ne Forsberg.. Přepsal sem se
 
11.04.2012 08:08 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:A co třeba C Forsberg, nebo C Garcheniuk? :)
 
AvatarReakce na příspěvek:mě nikdy nedělalo problém se zeptat. A na Roye jsem se zeptala a teď to vím. A o to mi jde.
 
11.04.2012 07:04 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo máme za sebou draftovú lotériu. Montreal získal tretie miesto. Celkovo dopadla lotéria pre Montreal nie príliš dobre. Edmonton ako prvý vyberie Yakupova o tom niet pochýb, Blue Jackets siahnu s určitosťou po útočníkovi a tým bude Grigorenko, takže Canadiens ostane Ryan Murray, ktorý hrá na našom "obľúbenom" poste obrancu. Ach prečo nemôže mať aspoň pri tomto Habs trochu šťastia. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Sám říká, že v kabině není zrovna nejhlasitějším členem, ale svou oddaností týmu a zkušenostmi by na kapitána klidně měl, proč ne. Sestava není hotová, ale moc kandidátů mě nenapadá. Pleky, Nedvěd, možná Novotný... Nevím.

Zajímá mě co konkrétně ti přijde na zdejších diskuzích podivné? Pokud se ti něco nezdá, tak se ozvi, o tom to tady je. Kritiku přijmeme, pokud je konstruktivní.

A nechci se tady někoho zastávat nebo kritizovat, ale nevím proč si z Mariany utahuješ. Hokejové vědomosti třeba nemá tak velké, ale ten tón... Nevím, podle mě tady nepatří.
 
10.04.2012 20:37 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:jj, Mariánko, "vždyt je to úplně jedno" ...:D :D
Ten byl dobrej, asi jako ten "kdo je vlastně ten Roy"?
Ono "C" neni jen o tom, že máš na dresu to písmeno, ale o dalších aspektech a zrovna Pleky není tím typem, kterému by céčko sedělo. Kort po takové sezoně jako měl. Na MS at se koncetruje na svoje výkony, není ten typ, který by měl hecovat celé mužstvo. Něco jako když byl v repre kapitán Kabelka či Eliáš, prostě hráči, kterým to vůbec nesedí. Mám ho rád, ale myslím, že by mu to jen uškodilo.
Někdy lepší trochu promyslet, než něco napíšu :))) v poslední době ta diskuze zde, jde zajimavým směrem :D
Jinak Mončo, skvělý článek, jak už jsme ti psal. Ten chlápek má jedno životní štěstí, živí se prací a koníčkem, který miluje. Škoda, že zde už více takových nepřibude:(
 
AvatarReakce na příspěvek:to by bylo super kdyby měl Pleky na dresu C. Ale nejsem si jistá, jestli by mu vydrželo až přijedou ti, co vypadli z P-O. Ale snad by to nechali...vždyť je to úplně jedno smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak pořád je to zkušený hráč a zas tak málo toho neodehrál.
Jinak Rolinek nejede, tak doufám, že je kapitán jasný- Pleky!
 
Avatarteď mě překvapilo: Nokelainen na MS za Finsko. Vzhledem ke končící smlouvě, častý zranění a celkově jeho ice-time jsem jeho účast nečekala. Ale zas chce třeba ještě ukázat, že si smlouvu aspoň třeba na rok zaslouží smajlik
 
Avatarpěkná úvodní stránka smajlik
 
10.04.2012 15:51 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatardneska se losuje pořadí na draftu...budu držet palce, aby HABS skončili nejhůř druhý...
 
AvatarReakce na příspěvek:Per to sem!
Na náš roster jsem zvědavý. Hodně hráčů už to odřeklo, hodně už jsou na repre staří, tak doufám, že dá Lojza šanci mladým jako Tlustý, Horák, Vincour, popř. Kubalík a Kundrátek. Když už tahle nová česká generace nedostává moc šancí v NHL, tak aspoň na mezinárodní scéně by mohli.
 
10.04.2012 13:35 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No to je dobrá správa. A čo má vlastne za úlohu taký viceprezident hokejových operácií? smajlik
Na ofiko webe som našiel, že podobnú úlohu má v tíme na starosti Patrick Boivin. Čiže Savard bude teraz niečo ako jeho poradca, či naopak?
 
10.04.2012 13:30 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarĎakujem za kladné reakcie a som rád, že sa Vám ten úvod páči. Nie je to síce nič moc, ale mal som jedno nudné popoludnie a tak som to na rýchlo zrobil. Veď trochu oživenia nezaškodí. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Jinak se teď dívám na prozatimní nominaci Kanady na MS a ta vypadá fakt hodně silně!
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak tak...smajlik. Ale úvodní stránka je fakt bomba!
 
AvatarReakce na příspěvek:Úplně mi spadla čelist, hezký úvod! Já myslím, že i to děkujeme tam je na místě, přeci jen hráči makali (někteří bohužel méně) atak si zaslouží poděkovat i přes chabé výsledky.
 
AvatarReakce na příspěvek:Díky i Tobě s Mišem, už máme úvod jak ofiko web:) Akorát to děkujeme je tam zavádějící v této sezóněsmajlik
 
AvatarPekny smajlik Diky Moni
 
10.04.2012 08:10 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarBývalý hráč a generální manažer Montrealu Serge Savard opět získal stále místo v klubovém managementu. Savard byl v neděli jmenován viceprezidentem hokejových operací. Někdejšího vynikajícího obránce a člena Hokejové síně slávy nedávno požádal majitel Habs Geoff Molson, aby pomohl vedení týmu s hledáním nového generálního manažera po odvolání Pierrea Gauthiera.
 
AvatarReakce na příspěvek:Myslím, že to je dobře. Asi sám cítí, že nemá výkonnost, tak je lepší dát šanci mladým.
 
AvatarMoniko děkujeme, super článek!!!
 
Avatarhttp://montrealcanadians.net/pk-subban-will-represent-canada
takže na MS zatím z MTL Subban, Pacci, Eller a Pleky. A Kabelka naší repre odmítnul.
 
Avatarmoc zajímavej článek smajlik
 
09.04.2012 19:01 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarJá vim že to je úplně mimo téma ale na RDS právě zveřejnili článek že PK Subban bude reprezentovat Kanadu na MS :)
 
09.04.2012 18:01 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarVeľmi zaujímavý článok! Normálne miestami som až závidel tomu fotografovi, veď sa dostal v Montreale na miesta a stretol sa s ľuďmi, o ktorých ja môžem len snívať. smajlik
A ináč tuším už zajtra je draftová lotéria, tak dúfam že Montrealu bude aspoň pri tomto priať šťastie. smajlik
 
AvatarZase jsem u sebe jednou probudil pravou českou vlastnost a to závist... Nejen, že to je pěkný rozhovor, ale i krásný fotky... Doufám, že na té první se taky v budoucnu vyskytnu. Už teď vím, že na výběr kšiltovky si nechám tak jeden densmajlik
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík