Carey Price zadržel Tryskáče v rozletu

16.10.2013, 11:32 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

Na horkém ledě ve Winnipegu nastoupili Canadiens k dalšímu zápasu a měli šanci protáhnout sérii výher na tři. Na Winnipeg v jeho novodobé historii umíme, zatím dokázal Montreal porazit pouze jednou, takže se zákonitě čekaly body. Pojďme se tedy podívat, jak zápas probíhal.

Montreal do první třetiny vlétl rychlostí uragánu a nedal domácím šanci na oddech. Paciorettyho šance byla jen náznak toho, co přišlo následně. Habs v podstatě neopustili útočné pásmo a nedali soupeři oddechnout, Briere střílí nezvykle od modré a Brandon Prust se v pohotové dorážce nemýlil, Habs vedli zaslouženě 1:0 hned na úvod. Nápor poté mírně zeslábl, ale v dalším obsazení útočného pásma vyslal Desharnais přihrávku přes celé pásmo na Subbana a ten se z první nemýlil. Dvougólové vedení a nicotná hra jeho svěřenců donutila kouče Jets Noela k time outu. Tangradi si to vysvětlil trochu jinak a vyzval Whitea na bitku, nicméně Jets poté začali přeci jen hrát lépe v následné přesilovce musel Price předvést své umění více než by se mu líbilo. Třetina byla plná vyloučení a pět na pět se toho moc především v druhé půli moc neodehrálo. Tvrdým hitem proti Kaneovi se blýskl Gorges, na kterém bylo vidět podráždění, neb si ho Montrealští všímali přeci jen více. Vtipným momentem na úplném konci byl hit Careyho Price na Scheifeleho, kterého dosti důrazně odehnal z brankoviště a po siréně si vyslechl upozornění od rozhodčího, že tohle už příště tolerovat nejspíše nebude. Naopak kaňkou úvodu zápasu bylo opětovné zranění Maxe Paciorettyho, který si nejspíše poranil koleno nebo třísla, což bohužel nikdy nevypadá dobře.

Druhou třetinu začali aktivněji domácí, jmenovitě Scheifele, a jen díky Diazovi nedával za záda již překonaného Price. Jets poté byli stále aktivnější, důvodem mohlo být další přehození útoků kvůli přetrvávající Paciorettyho absenci. Zpátky dohromady se dostala EGG line (Galchenyuk-Eller-Gallagher), Pleky dostal na křídla staré známé Giontu s Bourquem a čtvrtá lajna hrála ve svém nejlepším složení Prust-White-Moen. Ke zbývající dvojici Briere-Desharnais vždy trenér někoho přiřadil dle potřeby a kondice. Velkou šanci si v sedmé minutě vytvořil Desharnais po velice chytrém okradení puku v obranné třetině, vydal se do útoku, ale Subban nedal. Očividnou frustraci navýšil rozhodčí dalším vyloučením Evandera Kanea za sporný faul a v následné přesilovce vyjela na led osamělá dvojice Desharnais-Briere doplněni netradičně o Prusta, ale přesilovka to byla hrozně odehraná. Poté odešel Prust do šatny, naštěstí pouze kvůli nějakým úpravám výstroje a za pár minut byl zpět. Velkou touhu po puku dokázal Desharnais, když se znovu vydal do přečíslení a pokusil se objetím branky zasunout, ale obrana Jets vše pokryla. Ve třinácté minutě se dostal do šance Slater, ale Carey znova přiváděl soupeře k zoufalosti. Na druhé straně ostřelovali Pavelce Diaz a White, bez úspěchu. Poslední minuta prostřední části se nesla v duchu velkých šancí na obou stranách. Nejprve v dalším protiútoku Desharnaise, Briera a Prusta posledně jmenovaný nahazoval na teč Brierovi, ten ale netrefil, poté v akci tryskáčů, když už se zdálo, že montrealskou obranu rozebrali, vytáhl výtečný zákrok Price a zprvu prázdnou branku pro Frolíka uzavřel. Výtečný Price, živou vodou politý Desharnais a díky absenci Paciorettyho přeci jen kostrbatější útok díky rozhašeným útočným řadám Montrealu, to byly hlavní aspekty obrazu hry druhé třetiny. Ale vedení 2:0 stále platí.

Jets na nic nečekali a i v třetí části nezapomínali útočit, ale stále si nevěděli rady jak na Price. Evander Kane byl potřetí v zápase vyloučen a potřetí dost přísně, nicméně přesilovka byla opět velice špatně odehraná a do největší šance se dostal paradoxně Andrew Ladd, když obral o puk obránce a vydal se sám na Price a jen se štěstím nedal, když se mu v poslední chvíli postavil kotouč na hranu. Tato šance v oslabení Jets ještě více nakopla a další šance si vypracovali Scheifele, Stuart a znovu Ladd. Dalším úsměvný moment byl u winnipežské branky, Plekanec prudce zabrzdil před Pavelcem a obhodil ho sněhem, ale poté se mu přátelsky omluvil poklepáním na betony, hezké gesto. Další průběh druhé poloviny třetí třetiny se nesl v šancích na obou stranách, ale Jest byli přeci jen stále lepší, nicméně Price byl pořád ve střehu. Brandon Prust všechny vystrašil, když po blokování střely tak tak stál na bruslích, naštěstí se mu nic nestalo “koňara“ rozchodil. Efektivní zákrok lapačkou si připsal Price proti Setegouchimu. V následné akci nešťastně trefil Wheeler tělem do hlavy vracejícího se Plekance a montrealský hráč opět v nechtěné pozici, nicméně Pleky to rozdýchal a hrál dál.

V závěru zápasu našel krásně Subban Desharnaise a ten se vydal opět na Pavelce, ale ve vyložené šanci Prust nedal. Následně předvedl další zbytečný faul (kolikátý už letos?) Briere, naštěstí se nic nestalo. Poslední akci z naší strany bylo hezké přečíslení Ellera a Galchenyuka, ale Chuckymu v poslední chvíli přeskočil kotouč hokejku. Následné okupování pásma vedlo k faulu na Gallaghera, to vše dvě minuty do konce a to znamenalo jistotu, že bychom měli dva body urvat. V zoufalém činu odvolání brankáře, aby se síly alespoň vyrovnali, Jets neuspěli a naopak pojistku zajistil gólem do opuštěné brány Briere a připsal si tak druhý bod v zápase.

Výhra 3:0 vypadá velice hezky, ale Montreal určitě nemůže být s předvedenou hrou spokojen, jelikož po většinu zápasu tahal za kratší konec, takže obraz hry výsledku moc nevypovídá. To samé dvakrát podtržené platí pro Briera. Sice dnes dva body, ale na ledě jako by ani nebyl a přišel k nim jako slepý k houslím. Kritika se musí snést na přesilovky, které taky vypadaly hrozně. Pochválit ale Habs musíme za výtečný vstup do zápasu, který rozhodl, dobrou hru v obraně, oživlého Desharnaise, solidní EGG line a především Caryho Price, který byl famózní a připsal si dvacátou nulu v kariéře.

Habs se vrací z úspěšného tripu domů a ve čtvrtek zahájí domácí šňůru proti Columbusu.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Velmi špatná zpráva... Očekávám, že šanci dostane Briere a my se musíme modlit, že se aspoň trošku rozjede. Přišli jsme o střelce, který bude hrozně chybět a mezeru dokážeme zacelit jen trejdem...
 
AvatarReakce na příspěvek:To máš pravdu, tím by se uvolnily prachy. Další otázkou je koho získat. Jestli trejdem (to by se určitě pár ochotných týmů našlo) nebo volného hráče, což mě napadají jen volní veteráni Gagne nebo Prospal, což by asi nebylo ideální.
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak pokud je to pravda, je to fakt v hajzlu smajlik! V tom případě by asi Bergevin měl zareagovat - Pacioretty by byl zapsán na LTIR a v tom případě, jestli mám správné informace, se jeho plat do platového stropu nepočítá. Pak by se nějaká menší rezerva našla - otázkou je, jestli do toho bude chtít Bergevin jít...
 
AvatarReakce na příspěvek:Je to doslova v hajzlu... to jsem fakt nečekal, že to bude až tak vážné.
Řešení bude podle mě stejné jako loni, když se zranil někdo z top6. Therrien bude zkoušet mladé a kdo se nejlépe uvede, ten dostane nejvíce prostoru. Velká šance pro Dumonta možná Leblanca... Každopádně teď potřebujeme tuplovaně probuzení Briera a DD!!!
 
17.10.2013 04:27 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No tak to je v prdeli. Kľúčový útočník a hneď na začiatku sezóny. Neviem ako to Bergevin vyrieši, pretože pod platovým stropom nemáme dosť miesta aby sme priviedli nejakého dobrého útočníka. Tak ja to vidím len na nejakú posilu z farmy.
 
17.10.2013 01:40 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarMax Pacioretty pourrais rater de 5 ? 8 mois d'activité, plus de détails ? suivre.

Max Pacioretty by měl chybět následujících 5-8 měsíců, detaily budou brzy následovat
 
17.10.2013 00:46 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
Avatar#Canadiens Davis Drewiske will miss the next 5-6 months to recover from shoulder surgery.
 
AvatarReakce na příspěvek:Otázka je, jestli to byla taktika nebo jsme se nechávali přehrávat... Ale je to jedno, další zápasy ukáží, důležité jsou body smajlik
 
16.10.2013 17:07 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo tak to by som pred tripom nepovedal, že na konci budeme mať 6 z 8 možných bodov. Ja som spokojný, len škoda toho nepríjemného zranenia, nevyzeralo to vôbec dobre.
 
AvatarMusím se opakovat - nesouhlasím s hodnocením naší hry...smajlik. První třetina excelentní, to byl z naší strany fakt výborný výkon. Pacioretty nás sice hodně rozhodil, ale herně jsme určitě tolik nezaostávali, jak by naznačoval počet střel. Podle mě jsme prostě dvě třetiny odehráli celkem solidně takticky. A Price to samozřejmě perfektně jistil smajlik. Já byl zkrátka celkem spokojený...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Winnipeg Jets
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík