1. července začalo přestupové období

02.07.2019, 09:25 | Přestupy |  Martin Formánek
 

Montreal byl aktivní hned první den, nicméně hráči spíše odcházeli a do Montrealu putovaly hlavně volby v draftu. Největší "bombou" je zatím nabídka chráněnému hráči a tím je hvězda Caroliny - Sebastian Aho. Tohle neudělal nikdo v NHL již šest let. Aho je v jednadvaceti letech po skončení nováčkovského kontraktu sice aktuálně bez smlouvy, ale stále „majetkem" Caroliny.

Některé zdroje reflektují tzv. „offer sheet" Canadiens znějící na 42,25 mil. za pět let, jako nepřemrštěný a snadno dorovnatelný, jiné ho hodnotí jako „bold", tedy tučný. Štědrý je kontrakt hlavně v tom, že v duchu nové mánie sází většinu peněz na dřevo hezky předem, ve formě bonusů. Hráč se tak dočká svého i v případě výluky.

Podstatnější je, že jednadvacetiletý supertalent Caroliny, jehož progres dobře dokumentují bodové zápisy z prvních tří sezón: 49, 65 a 83, nabídku přijal a podepsal. U fanoušku Canes proto zřejmě v oblibě nestoupne. Někteří ho nazývají „zrádcem, nehodným dresu Canes". Nyní se každopádně na reakci původního klubu.

Hurikáni na ní mají sedm dnů. Pokud dorovnají, hráč jim zůstane. Pokud ne, Aho se přestěhuje do Montrealu a Carolina obdrží s ohledem na výši smlouvy první, druhou a třetí volbu v draftu. Jen pro představu, finský hokejista šel na draftu v roce 2015 jako celková pětatřicítka ve druhém kole.

Klub dal ale už s předstihem najevo, že si svou vycházející hvězdu utéct nenechá. „Máme dostatek prostoru pod platovým stropem, abychom nabídku dorovnali," slíbil předběžně generální manažer Caroliny Don Waddell.

Další přestupové změny

  • Nicolas Deslauriers odchází do Anaheimu za volbu v v třetím kole draftu 2020
  • Andrew Shaw se vrací do Chicaga. Společně s ním Montreal posílá volbu v sedmém kole draftu 2021. Montreal za Shawa obdržel volbu v druhém a sedmém kole draftu 2020 a ještě volbu v třetím kole draftu 2021
  • jednoletou two-way Keith Kinkaid, naposledy golman New Jersey a Columbus Blue, podepsal jednoletý one-way kontrakt. smlouvu podepsal útočník Riley Barber. Pravé křídlo nastupovalo loni za Hershey Bears v AHL s bilancí 60 bodů (31+29) v 64 zápasech.
  • obránce Jordie Benn podepsal novou smlouvu ve Vancouveru.
 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Tím to není, nebral bych si to osobně. V Torontu byl grilovaný za každou chybu, protože jeho styl je dost nahoru dolů, logicky tak nechtěl jít k nám, kde by to bylo to samé v bledě modrém a prachy ve finále jsou skoro ty samé skrz daně.

Díváte se na rozhovory na golfovém turnaji? Kromě klasických keců se furt mele o mladých, Poehling a Suzuki by tak mohli mít šanci a zatím hrají dobře. Markov a jeho podpis u nás jasně Molson odmítl, to je úleva.
 
11.09.2019 06:52 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttps://www.slovaknhl.sk/42891-gardiner-odmietol-canadiens-aj-napriek-tomu-ze-mu-ponukali-vyssi-plat.html
Vôbec sa mu nečudujem... smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Naprostý souhlas, přijde mi, že všichni okolo neuvěřitelně posilují, ani ten Detroit zdaleka nebudou jasné body a my budeme s Ottawou nakonec otloukánci východu. Gardinera jsem už po Chiarotovi nechtěl, ale určitě podepsal dost výhodně, nicméně nás tlačí ofenzíva a přesilovka a tam není žádný posun. Opravdu jsem na náv zvědav, rád bych se mýlil, ale toto nijak zářně nevidím.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, je tu pořád dokola omílané daňové zatížení v Quebecu, ale na druhé straně se mi nechce věřit, že jenom tohle je ten hlavní problém - to by u nás nehrál nikdo...! Nakonec u nás opravdu skončí Markov a, nedej Bože, ten Pominville, co jsem tu zahlédl, a budu z toho na prášky...smajlik.
 
07.09.2019 09:59 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ono jedna vec je, že Gardiner dostal v Caroline 4 mega ročne. Na druhej strane je otázne, či by vôbec do Montrealu chcel ísť a koľko by pýtal. Pretože vzhľadom na dane by od Canadiens požadoval možno aj 6 mega ročne. A úprimne to by bol od MB vzhľadom na Gardinerovo zdravie veľký risk. Proste pekne sa pozerá a hodnotí, ako tímy naokolo posilňujú a mi skoro nič. Jednoducho pritiahnuť do Montrealu kvalitného hráča bez preplatenia je náročné.
 
AvatarNo tak musím říct, že z Caroliny jde celkem strach...smajlik. Perfektně mužstvo doplňují, posledním přírůstkem je Gardiner, jehož 4 mil./rok jsou vzhledem k tomu, co jsme dali Chiarotovi, naprosto luxusní a nechápu, proč jsme se nepokusili tohle dotáhnout do zdárného konce - sice to není žádná superhvězda a asi ho dokážeme nahradit z vlastních zdrojů, na druhé straně už je to zkušený bek, který svou kvalitu určitě má a nám by vzadu pomohl s rozehrávkou... smajlik.
Musím říct, že jsem dost překvapený naší pasivitou od začátku volného trhu, protože až na ten rozruch kolem Aha, kde se dost těžko dal předpokládat úspěch, jsme nic nepředvedli a přivedli spíš hráče druhého sledu...
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas, takový hráč by se nám náramně hodil, ale ta protihodnota může být oříškem...
 
AvatarReakce na příspěvek:Proč ne, otázkou je protihodnota. Jelikož má Dallas málo prostoru pod stropem, tak budou chtít výběry v draftu, prospekta nebo oboje. Pokud by nechtěli příliš, což ale pochybuju, tak bych do toho šel, pořád má velký potenciál.
 
03.09.2019 07:11 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttps://www.slovaknhl.sk/42819-canadiens-sa-zaujimaju-o-obrancu-stars.html
???
 
28.08.2019 08:00 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarAspoň niečo máme najlepšie (prinajmenšom podľa Domiho) :)
https://www.slovaknhl.sk/42788-domi-otvorene-fanusikovia-habs-su-iny-level-ako-fanusikovia-leafs.html
 
26.08.2019 18:25 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ja si myslím, že keď Carey uvidí že tadiaľto cesta nevedie, tak požiada vedenie Habs o trejd. Predpokladám, že po tejto alebo nasledujúcej sezóne (ak to budú opäť len priemerné sezóny) požiada o výmenu do mužstva, ktoré má reálnu šancu na SC. A samozrejme úlohu bude zohrávať aj Careyho výkonnosť a zdravie.
 
AvatarReakce na příspěvek:A teď si vem, že jsi Carey Price a přečteš si tyhle sračky. Nejlepší brankář planety na vrcholu, který nosí tým na zádech 10 let, ale majitel je nadšený z toho co bude za tři až osm let. To je facka a ještě backhand k tomu. Ten podpis u nás ho asi už hodně mrzí a já se mu vůbec nedivím.
 
26.08.2019 08:25 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttps://www.slovaknhl.sk/42773-koniec-cakania-na-stanleyho-pohar-majitel-habs-vidi-svetlu-buducnost.html
Nuž neviem na čom Geoff fičí, ale keď tára takéto blbosti, tak to musí byť riadny matroš... :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Naprostý souhlas a popravdě mě hodně udivuje, že o tom někdo vůbec přemýšlí...! Živě mám v paměti, jak se v poslední sezóně u nás jen díval, jak okolo něho projíždí soupeřovi útočníci a na útočné modré kupil jednu chybu za druhou. To mi jako někdo chce říct, že je momentálně lepší než Weber, Petry, Mete, Juulsen (pokud bude zdravý)? Je tady Chiarot, Reilly, Kulak, Folin (i když tady bych možná Markovovi věřil smajlik) - kde by se chtěl jako Markov uplatnit? Určitě by nechtěl být na hraně sestavy, což by za této konstelace rozhodně byl. A to nemluvím o mladých, kteří se mohou vyloupnout v kempu...
Ano, obránce by se nám určitě hodil, ale takový, který hru naší obrany může výrazně pozvednout a to Markov, při vší úctě, kterou k němu za jeho kariéru u nás chovám, rozhodně není.
 
AvatarReakce na příspěvek:Markov těžko půjde na try out. On by nešel a ani by mu to klub nedal, protože by to dostali od fans sežrat, že klubovou legendu zvou potupně na jen na zkoušku. Bud dostane smlouvu nebo nic, já teda doufám v nic, PP by asi uměl vylepšit, ale jinak už dost tehdy ztrácel, to máme ještě v živé paměti a za dva roky v Rusku těžko zrychlil ve svých letech.
 
12.08.2019 20:03 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:No 100% to nevíš, já bych to nechal na trenerech a kondičních testech jestli na to má. Jak říkám za zkoušku nic nedáme a za pokus to stojí.
 
AvatarReakce na příspěvek:Za mě teda ani náhodou, stoprocentně vím, že na to už absolutně nemá. To by se MB musel hodně bouchnout do hlavy.
 
12.08.2019 13:00 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarPřivzal bych do letošního kempu Markova. Vyzkoušet ho jestli na to stále má - za zkoušku nic nedáme a smlouvu na jeden rok max za 1,5M pokud by měl zájem.
V naší obraně by byl dost možná jednookým králem. Ale hlavně by nám dost zlepšil tragickou PP která nás stála Playoff.
 
02.08.2019 14:50 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:To vieš je leto treba nejako rozprúdiť diskusiu... smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Co to sem dáváš za odkazy...smajlik?
 
01.08.2019 15:42 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttps://www.tetadrogerie.sk/visa.html
Škoda, že to sa nestane. Jets by boli hlúpy aby hráča ako Laine vymenili... ????
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas, za mě taky určitě ne!
 
AvatarReakce na příspěvek:No Shattyho myslím mám nakoukaného a byl jsem jeden z těch co se smál rags fans před dvěma roky jak si mysleli jakou posilu nepřivedli. To už je bek čistě jen na PP, což by nám mohlo pomoci, ale mimo to je dost špatný a upřímně raději nechám hrát PP naše borce, za mě ne.
 
01.08.2019 08:30 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttps://www.slovaknhl.sk/42625-prisiel-ako-velka-posila-teraz-ho-rangers-vykupia-zo-zmluvy.html
No nemusel by byť drahý a posila do obrany bo to bola... smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Okurková sezona, víc asi ke spekulacím s Markovem nemám co říct smajlik
Scherbak si vylil srdíčko, neříkám že nemá pravdu, perfektně se to hodí k Therrienovi a jeho systému vedení týmu. Že ale jako hráč na NHL neměl nic nezmění deset takových rozhovorů.

Gusev je Devil, ti taky mimochodem letos neuvěřitelně posílili, kdo asi bude letos na východě za otloukánka po Sens?
Opravdu jsem velmi zvědavý, jestli se něco ještě bude dít.
 
AvatarTo s tím Markovem, co pořád tady čtu na FB stránkách, je snad špatný vtip, ne...smajlik?
 
30.07.2019 10:05 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarCelý rozhovor se Scherbakem

https://www.bardown.com/nikita-scherbak-doesn-t-hold-back-on-rocky-relationship-with-therrien-bergevin-and-habs-1.1342957?fbclid=IwAR1pUblQAtMQPtAHB01ORFqJtghZFjq2Lt9_CVypUER9utiviPuHFWjGA5E
 
30.07.2019 08:32 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarNějaké střípky:

Nikita Scherbak spoke with Daria Tuboltseva and had some interesting tidbits about his NHL career.

On the atmosphere in the Montreal Canadiens locker room:

“We were not allowed to speak Russian in the Habs dressing room while many guys spoke French. Even if Markov and Emelin tried to help me. And there were some strange moments with Bergevin”

On the Los Angeles Kings:

“When I was put into the 3rd line in the Los Angeles Kings AHL team while they played a toughguy D on the 2nd, I realized I need to leave, because Kings clearly weren\'t interested in me. And the coach\'s system was awful”

https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl/ben-chiarot-says-took-little-persuading-sign-canadiens/?fbclid=IwAR2gzrUiDXIxGUXIllBPErH_UkJRCfWPBNrN18290s0hUQjXOTXuVUDnfPM
 
30.07.2019 07:34 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttps://awinninghabit.com/2019/07/29/montreal-canadiens-trade-michael-frolik-calgary-flames-matthew-tkachuk/
??? smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Chápu, že Drouina nemusíš, ale přeháníš. Že by absolutně nenaplnil očekávání se říct rozhodně nedá, přeci jen body měl, že to nebyly úplně top výkony je věc druhá. Předpovídala se mu budoucnost rozhodně větší, určitě minimálně hráče co dělá PPG, ale můj věčný optimismus mi velí napsat, že ještě není úplně všem dnům konec, pořád se s tím dá něco dělat, lidi se mění a my víme, že to je hodně v jeho hlavě, takže hůl nad ním nelámu, ale jedním dechem dodávám, že musí určitě předvádět lepší výkony, o tom žádná.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já pořád víc věřím tomu, že Domi začne s Drouinem a k nim možná defenzivnější Poehling místo ofenzivního Kotkaniemiho, jak jsem psal v minulém příspěvku. A nevidím důvod, proč trhat Gallaghera s Danaultem a Tatarem...?
A jinak Pleky neodešel zdaleka kvůli Kotkaniemimu nebo jinémi mladíkovi...smajlik.
 
26.07.2019 15:16 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarLajny dle mého by měli vypadat zhruba následovně-

Poehling dostane určitě šanci hned od začátku sezony Rozhodně by byla chyba ho další rok držet dole - jestli zůstane nahoře je to na něm, podobně jako loni Kotkaniemi. - Pakoval se Plekanec

Chiarot bude hrát určitě vedle Petryho - proto ho přivedli a mluvil o tom Bergevin. Jestli jim to nebude fungovat tak se bude točit s Kulakem.

Pokud Druin začne být platný možná se posune výše - pokud ne,je jasný adept na trade. Ale znovu opakuji že za ty prachy co hraje lepšího nenajdeme. Museli by jsme přisypat a získat nějakou kvalitu.

Byron - Kotkaniemi - Gallagher

Tatar - Poehling - Domi

Lehkonen - Danault - Druin

Weal - Cousins - Armia


Mete - Weber

Chiarot - Petry

Juulsen/Folin - Kulak
 
AvatarReakce na příspěvek:No, ta sestava mi nepřijde moc ideální... První trojice asi dává takhle smysl a budeme se modlit, aby se Tatar aspoň přiblížil k tomu loňskému roku. Drouin není hráč do čtvrté lajny, sorry, ať je to s ním, jak chce - podle mě bude ze začátku znovu nastupovat s Domim jako nejúdernější dvojice s tím, že by se Domi vrátil na křídlo a centra jim hrál Kotkaniemi nebo Poehling. Ten druhý z nich pak k Lehkonenovi s Armiou a ve čtvrté by se asi točili Weal, Cousins, Byron a Thompson. Do toho samozřejmě očekávám, že zasáhne někdo z mladíků po kempu... Vzadu určitě Juulsen místo Folina a doufám, že do sestavy promluví Reilly.
Tak jako tak, Parda má pravdu, že soupeři tentokrát posílili moc a my zatím spíš stagnujeme v tomhle směru (Shaw je spíš oslabením kádru - adekvátní náhrada nepřišla).
 
AvatarReakce na příspěvek:Podívej se na statistiky za celou kariéru. U nás za dvě sezony absolutně nenaplnil očekávání a o jeho působení u Bolts raději ani nemluvím. Byl sice třetí v kanadském bodovaní týmu to ale nic nemění na tom, že z jeho hry se člověku chce zvracet. Neprosadí se, nesmyslně sóluje, v útočném pásmu hledá 20 let pozici pro přihrávku nebo pro střelu. A aby toho nebylo málo, tak ho ještě MB dá do lajny vedle KK a rozpustí tím finskou lajnu, která hrála vysoce nadprůměrně. KK byl vedle Drouina totálně mimo, ale doslova totálně. Drouin je platný maximálně při hře 3 na 3, kde má pro svůj styl hry ideální podmínky. Na nájezdy je také slušný, ale hra 5 na 5 o ničem a přesilovky, které měl právě on zvednout byly ještě tragičtější. Za mě je to totální průměrák, v tom se my dva asi neshodneme. Věděl jsem, že s tou mou sestavou nebudeš souhlasit, protože jsem ho dal do čtvrté lajny, ale já fakt nevím kam s ním. Maximálně mu dát ještě jednu šanci vedle Domiho.
 
AvatarMichal- Nemyslím si, že to vidím černě, vidím to zcela reálně. Nejsme PO tým natož SC contender. A pokud sleduješ i ostatní týmy tak si určitě všiml jak posílili soupeři v konferenci a hlavně divizi. A my? My jsme v létě zatím udělali vše jenom ne to nejhlavnější a to nezlepšili tým. Ta naše rádoby přestavba nepřestavba nevede nikam a jen plýtváme nejlepšími léty Caryho.

Drouin není průměrák a určitě ne hráč čtvrté lajny, nicméně s tím jak vypadá náš ofenzivní talent tak od něj budeme rozhodně potřebovat více.
 
25.07.2019 11:32 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ako ale aj napriek tomu som fanúšik Habs nech je ako chce... smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Pět let je to úplně na hovno, ale zase na druhou stranu, proč to vidíš tak strašně černě? Totální průměráci Benn a Deslauriers jsou pryč a náhrady za ně třeba budou mít dobrou kvalitu a nám zůstane už pouze jeden totální průměrák, kterým je náš slavný sobec Drouin, ale toho se asi jen tak nezbavíme. Už jsem to tu psal, jak mě neskutečně sere ten pocit, že všichni tady vidíme ten tragický styl hry Drouina do nejmenšího detailu a MB v něm vidí boha nebo co. Nicméně pořád je tam dostatek kvalitních hráčů, obránce si myslím, že už žádného nepotřebujeme, ale jedna posila do útoku prostě přijít musí, o tom žádná. Já osobně bych naší sestavu viděl rád třeba takhle:

útok:
Tatar- Danault- Gallagher
Byron - Domi - Poehling
Lehkonen - Kotkaniemi - Armia
Drouin - Cousins - Weal

Obrana:
Mete - Weber
Kulak- Petry
Chiarot - Folin

Tohle je moje představa, ale jak říkám jednu nebo možná dvě posily do útoku by to chtělo, pro případ, že Cousins zklame. Poehling vypadá velmi dobře, ale nejsem si jistý, jestli bude nastupovat pravidelně. Já bych byl moc rád, kdyby tomu tak bylo.


 
AvatarReakce na příspěvek:Ty jsi mi teda po ránu zhoršil náladu, děkuji smajlik
 
24.07.2019 19:19 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNoo pokial v Montreale nebudú nizsie dane, tak na čele organizacie moze byt aj ten najlepsi GM v lige a stale bude mat problem prilakat velké mená k Habs. A to ze Carey neziska SC s Canadiens je snad jasne kazdemu. Niezeby sa Marc malo snazil, proste oproti inym ligovym timom ma v Montreale tazke podmienky pre budovanie konkurencieschopneho timu bez preplácania alebo bust kontraktov tipu Alzner... Jednoducho treba sa zmierit s tym ze sme a este dlho budeme iba priemerny tím...
 
24.07.2019 17:45 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMr. Brendan Kelly z Montreal Gazette, je blázen - doslova. Horšího novináře (z anglicky mluvících jsem v Kanadě nečetl - ahoj Damiene Coxy - si velký konkurent.

Kellyho sloupky \"What the puck\" se nedají číst, opravu nedají. Tak asi tak.

Summer is far from over...
 
AvatarKelly je moula a často až moc velký chytrolín, ale tady má pravdu:
https://montrealgazette.com/sports/hockey/nhl/hockey-inside-out/what-the-puck-habs-planning-is-smarter-but-jury-is-out-on-its-timing

Carey vidí náš super prospect pool podobně jako já:
“We’ve got a great future with our prospects,” Price said a couple of weeks back. “But when I think of it, I kind of think back over the course of my career and seeing so many players come and go. So it’s good to have depth in your system, but for me personally, being on the ice, it’s kind of irrelevant until I see somebody in the lineup, you know?”
Mám velký strach, abychom nepromrhali talentem takového brankáře a nezmrvili mu celou kariéru. Ještě jednu dvě takové sezony a snad si začnu přát jeho trade někde, kde má reálnou šanci na Cup.

Zatím jsem docela rozladěný ze stavby našeho týmu. Posun žádný, SC window Caryho a Shey se zkracuje a týmy kolem nás v divizi posílili nejvíc co já pamatuju. Nechápu to, vím že rozdávání peněz (které stejně nemáme) nesmyslným UFA není cesta k SC, ale tady není žádná snaha. Tragické PP by mohl pomoci hráč jako MoJo a nic. Shawziho by mohl nahradit třeba Ferland. Nic. A příkladů by se našlo víc. Já to nechápu, tohle na play off zase nevidím (ovšem jak rád bych se mýlil) a třikrát bez PO jsme byli za naší dlouhé historie pouze dvakrát. Bergevin na finále konference 2014 velké zásluhy nemá, od té doby jsme vyhráli jednu, slovy jednu PO sérii. A to pořád jsou hlasy, že mu i po letošní sezoně místo zůstane, i kdybychom PO nedali. Já vím, hodně předbíhám, ale spíš jsem realista než optimista když se tak na tu naši soupisku dívám. Nevím co vidí Moulson a já ne...
Jak vidíte naše kroky v létě prozatím vy?
 
AvatarReakce na příspěvek:Super, to je velmi pozitivní zpráva po ránu.smajlik
 
AvatarTak Lehkonen s Armiou oba podepsaní na 2 roky, první 2,4 mil./rok, druhý 2,6 mil./rok - myslím, že velmi slušné podpisy.
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím, vše co píšeš dává smysl, ale je to strašně kostrbaté. A vím, že s tím jsem otravný, ale jak k tomu přijde takový Carey, nejlepší brankář generace my kolem něj nejsme schopni postavit ani PO tým, natož contendera tým. Smutné. Ale nepředbíhejme, říjen ne daleko, ještě se může leccos stát, já pořád sázím na to, že MB ten tlak musí cítit taky.
 
AvatarReakce na příspěvek:Oni si s tím poradí, s tím jak můžeš přes léto 10% přes strop a jak se znovu aktivuje Horton na LTIR, tak mají myslím 9-10 mega volných, já myslím, že to nějak dají. Další OS by teda byl mazec, ale podívej co způsobil OS na Aha. Nejprve to byly samé palce nahoru za odvahu následované posměšky ve stylu, jo zkusil jsi to. Za snahu jedna, ale ve finále je ten tým pořád tam kde je.
 
06.07.2019 09:19 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Hej aby sme Dubasovi uľahčili prácu, keď v zápätí dorovná našu ponuku... smajlik
 
06.07.2019 09:12 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Dost nahlas se např. mluví o tom, že Toronto svými posledními podpisy (Ceci,Kertoot) Bergevinovi nabilo na smeč a jen co doběhne Aho, zamíříme na Marnera.
 
06.07.2019 09:08 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarUvidíme co se ještě stane, je spousta GM, kteří čekali co se bude 1.7. dít a trejdy teď teprve přijdou, každý bude chtít vhodně doplňovat.

Spekuluje se o tom, že ty peníze pod stropem jsou naší časovanou bombou, kterou můžeme odpálit ve vhodnou dobu- podat další offer sheet - Marner,Laine.
 
06.07.2019 06:51 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Len pre upresnenie, ja to nevidím pesimisticky z toho dôvodu, že opäť od nás nikto nebude nič očakávať resp. nás budú podceňovať a môžeme len prekvapiť. Tímy na východe, ktoré ulovili veľké mená a preplácali sa môžu popáliť. Áno ak by sme to aj dotiahli do play-off je mi jasné, že nemáme dostatočne kvalitné mužstvo na zisk SC ale priznajme si, už len postup do PO by bol v našom podaní úspechom. Viem, že pre organizáciu, čo získala 24x SC a iné ako zisk pohára sa v Montreale za úspech nepovažovalo to znie strašne, bohužiaľ taká je súčasná realita. Liga je vyrovnaná a Habs sa tomu musia prispôsobiť. Ak by to náhodou bola tzv. bust sezóna z nášho pohľadu, tak to aspoň prispeje ku koncu MB na pozícii GM a možno aj CJ na pozícii HC. No a bez nevýhodných dlhodobých kontraktov sa bude prípadnému novému GM ľahšie skladať konkurencie schopný tím. Ono táto prestavba-neprestavba mužstva v podaní MB nič nerieši a len odsúva jediné skutočné riešenie, ktorým je kompletná prestavba tímu. Takže len toľko k tomu môjmu ,,optimizmu,,... smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo tak to ti ten optimismus závidím. Já zatím nejsem tak kritický jako v tom článku, přeci jen je teprve červenec, není všem dnům konec, ale tým teď lepší asi nebude. Loni si plno kluků udělalo kariérní maxima, byli jsme po většinu sezony bez velkých zranění klíčových hráčů a tohle se může, ale taky nemusí povést příští rok znovu. Ty počítáš s mladýma, což se taky může stát, může vyletět KK, talent na to má, Poehling může mít povedenou rookie season, pokud udělá tým, ale to je zatím vše. A naše top six vypadá dost opuštěně, to musí uznat i hateři Shawziho, jeho 47 bodů jen tak nenahradíš. V obraně je ok doplněk Chiarot, snad se vrátí po zranění ve formě Juulsen, ale jinak to je zatím slabé. A podívej se jak posílily týmy na východě. S tímhle to letos opět bude vše jen je jednoduché.

Už jsem o tom mluvil několikrát, já jsem čekal mnohem větší drive, protože PO se udělat musí, Canadiens a tři roky bez PO? Nevím co na to naši starší hráči a fans, to si tady můžeme říkat jak chceme jak máme dobrý prospect pool, když nám mezitím starší hráči minou svoje prime years... Zatím nevynáším ortel, jen konstatuju fakta. Ale fakt jsem zvědav na další kroky. Podpis Cousinse je fajn, další 4th liner, to už jsme zvyklí, ale neříkám nic, na své pozici je špička. Ale tak top 6, tam fakt vidím zatím velké mezery.
 
05.07.2019 20:36 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttps://montrealgazette.com/sports/hockey/nhl/hockey-inside-out/what-the-puck-canadiens-moving-backwards-this-summer
Pravda je tá, že na UFA trhu sme neulovili veľké mená ale v systéme máme viacerých hráčov, ktorí čakajú na svoju šancu. Netvrdil by som preto, že máme horší tím ako na konci uplynulej sezóny...
 
AvatarReakce na příspěvek:To určitě máš pravdu a Chiarot je v tomhle dobrý, v Peggu hodně hrál s Buffem pokud se nemýlím kde hasil jeho defenzivní kiksy a že jich je. A taky CJ asi takového beka potřebuje, víme jak on miloval Benna a má rád tu jistotu vzadu. Navíc je Chiarot i celkem tvrdý, což mám rád, ale takový bek opět bude zabírat místo třeba Reillymu nebo Juulsenovi, což je podle mě škoda. Plus je, že hraje vlevo, takže půjde do páru s Webym a nebo Petrym, ale ten kontrakt je drahý a o rok delší než by měl být si myslím.
 
05.07.2019 00:59 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTak jestli je to jak píšeš (já ho neznám) lepší varianta beka typu Benn, tak jsem spokojen, protože všichni vzadu nemusí být útočná smršť.
 
AvatarPodpis Chiarota nechápu, proč? Mladší a určitě lepší a rychlejší bek typu Benn a Alzner, ale na co nám je, to fakt nevím. Na rok, dva ok, ale na tři? Tak nějak jsem doufal ve Ferlanda, což by byla náhrada za Shawziho nebo třeba Dzingela, ale Chiarot nevím, nevím.
Podtrženo sečteno, zatím tým pro nadcházející sezonu nijak neposílil, spíš lehce oslabil.
 
04.07.2019 20:46 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarpobavilo smajlik
https://twitter.com/Dave_Stubbs/status/1146843561142489088
 
04.07.2019 18:36 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarEvidentně se k nám nikomu jinému nechtělo. Chiarot je defenzivní bek bek do 3 páru či 7 obránce, takže skutečně moc neřeší- takovej levnější Alzner. U Jets hrál minuty hlavně kvůli zranění ostatních beků. Beru to jako náhradu za Benna a uvidíme jakej bude. 3,5 neni takovej pruser, doted bral 2,8.
 
04.07.2019 17:35 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarTrochu přeplacenej a naše hlavní problémy neřeší, ale tohle u nás uvidím rád - a Price určitě taky smajlik

https://www.youtube.com/watch?v=fVHO4b1sXlE
 
04.07.2019 16:20 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttps://www.tsn.ca/montreal-canadiens-sign-ben-chiarot-to-3-year-10-5m-deal-1.1332882
Tak a máme nášho obrancu, podľa mňa rozumný podpis. Ešte podpísať Lekkyho a Armiu a tím pre nový ročník máme, ak MB nemá v rukáve ešte nejaké prekvapenie... smajlik
 
AvatarDalo se to čekat, ještě je z toho fáma, Waddell z toho dělá fámu jako v mateřské školce a že prý bude offer sheetovat zase na oplátku někoho z našich mladých, no děs smajlik Škoda, byl by to sen mít Aha za pár picků, nicméně tak jak je třeba pochválit MB že to zkusil tak zpět do reality. A realita je taková, že je náš tým horší než loni a máme plno peněz pod stropem. Zajíci se počítají až po honu, tak zatím nic nehodnotím, ale s tím jaký je tlak ne výsledek nadcházející sezony se bude mít MB ještě co ohánět, protože tak jak jsme teď nemůžeme do sezony vstoupit, tomu nevěřím.
 
02.07.2019 18:59 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarTak to dorovnali. Alespoň teda rychle zajímavý!
 
02.07.2019 16:39 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarPokračuju k Ahovi: jak už padlo, celá ta nabídka je ve skutečnosti postavená dost lišácky a vsadím se, že Bergevin a spol. vycházeli z interních informací, jak jsou na tom Canes reálně s penězma. I proto ta nižší základní cena, tam by už dva miliony opravdu nerozhodovaly, ale vytáhnout z kapsy hned v prvním roce přes 20 mega, zatímco majiteli teče do bot skrze krach té jeho fotbalové ligy..

Je to risk, který nás vzhledem k našemu enormnímu cap space zase TOLIK neomezil při vyjednávání dalších hráčů, no a pokud by to náhodou fakt vyšlo, tak to je krádež století smajlik

Co mě každopádně baví asi nejvíc, je fakt, že v Carolině zahajujeme sezónu..
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík