Montreal se pokusí napravit dojem proti St.Louis

05.11.2013, 18:51 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Celý tým Canadiens se vrátil po malém tripu ze západu USA domů a rozhodně nepřijeli spokojeni. Po dvou porážkách a osmi inkasovaných brankách ani není divu. Bodovat se pokusí proti dnešnímu soupeři ze St. Louis. Bohužel, rozpis utkání není k Montrealu milosrdný a přiděluje mu prozatím pouze špičkové týmy ze západu. Navíc Blues je celkově neoblíbený soupeř, naposledy z Bell Centre odjeli s výhrou 3:0.

A s jakou sestavou budou chtít Habs bodovat? Především to bude dnes bez Davida Desharnaise, který bude na výstrahu posazen mezi zdravé náhradníky. Jeho prachbídné výkony ostatně ani nic jiného nezasluhují. Tým už jej dokonce nabízí k výměně. Jeho místo zaujme kapitán Hamiltonu Bulldogs Martin St-Pierre. A útočné řady se podle této změny předělají následovně. Plekancova řada bude beze změny, Alex Galchenyuk se přesune na centra a na stranách bude tvořit s Gallagherem a Paciorettym, třetí řadu povede Eller s Leblancem a Bourquem a ve čtvrté řadě bude bojovat právě zmíněný St-Pierre s Parrosem a Whitem na středu. V brance bude Carey Price. Co se týká marodů, tak na spadnutí je návrat Moena, Jemelinův návrat se už také odhaduje v rámci maximálně dvou týdnů.

Soupeř je opět velice silný, ale na to se Habs nesmí vymlouvat. V týmu momentálně září Alex Steen, obrození prožívá český centr Sobotka. Na modré čáře je ofenzivní klenot Pietrangelo. Vbrankovišti je starý známý Jaro Halák, který se určitě bude chtít proti svému bývalému týmu vytáhnout jako při poslední návštěvě Montrealu, kdy odjížděl s nulou. Tým hraje pod koučem Hitchcockem velice dobře defenzivně, takže skórovat bude těžké. Kdo chce být u toho, tak o půl druhé žhavte své přenosové zařízení.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:No vždyť já neříkám nic jiného a taky jsem to níže napsal, že Price byl lepší než Halák. A i z dlouhodobějšího hlediska si to myslím. A ten trejd nyní vypadá samozřejmě úplně jinak než tehdy...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Díky smajlik
 
06.11.2013 18:06 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Palec nahoru, naprosto s tebou souhlasím smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, děkuji za potvrzení smajlik smajlik smajlik
Nicméně ještě bych se vrátil k srovnání Price vs. Halák. Při zápase chodili i tabulky s čísly a ty hovořily jasně. Pak tady jsou další drobnosti jako třeba hra holí, kde je Price jasně lepší. Halák není špatný golman, ale já jsem rád, že tehdy dostal další šanci Price a to se na to snažím opravdu dívat objektivně a ne jako velký fanda Caryho. Navíc je pořád mladý, má teprve 26, v podstatě se jeho kariéra pořádně rozjíždí. Takový Schneider je starší a jedničkou je až teď. A ještě tady máme Ellera, což je obrovský aspekt toho trejdu. Jen to je taková moje reakce na to neustálé protěžování Haláka a plivání na Price (myslím teď různé facebooky a fora), kde zaslepení fans vidí jedno PO a dál myslet nedokážou. Oni by byli nejspokojenější, kdyby Price udělal nulu a ještě v každém zápase asi hattrick smajlik
No to nic, to jsem se trošku rozepsal smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Ještě bych reagoval na tu možnost dvou bodů. Ano, přehráli nás, není sporu a místy to bylo až hodně markantní, ale dva body vysely ve vzduchu nejen při Plekyho nájezdu, ale celkově byli hratelní a právě díky té skvělé obraně to šlo. Nájezdy, víme každý svoje, nicméně asi i tak panuje spokojenost s bodem. Ale proti Sens by to chtělo body dva, ale bude to těžké.
 
06.11.2013 14:51 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarPřátelé velmi se omlouvám za spoždění, do půl hodinky tu report bude :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Já jsem tedy rád za bod, celý zápas jsme byli o něco horší, první polovinu o kus. Ve všem nás přehrávali, takže bodík je zlatý. Vynikající Price, ohromná hrubka Murrayho a naše klasická neschopnost na nájezdy... Musí říct, že STL hraje skvěle, opravdu nemají moc slabin, jen jim vázne rozehrávka, když jsou napadaní, tím jsme jim několikrát zavařili, škoda, že jsme v tom moc často nepokračovali. Každopádně toto je plusový bod a plusový bude i s Ottawou, protože tam já také moc neočekávám. Sens hrají velmi dobře...
 
AvatarTak co se nájezdů týče, ať už v zápase nebo v prodloužení - vždycky je to o štěstí. Jasně, jsou hráči, kteří jsou na to šikovnější, ale říct, že zkušený hráč by tohle měl proměnit, je nesmysl - to není až tak o zkušenostech... A Pleky navíc na nájezdy nikdy moc nebyl.
Nemyslím si, že budeš všude poslouchat, jak skvělý výkon podal Halák, protože ho opravdu zastínil Price - i to hovoří o tom, jaké mužstvo bylo po většinu zápasu lepší.
O Murrayho kiksu nemá smysl mluvit, bylo to vysloveně školácké - na druhou stranu je třeba říct, že oni nám zase tak trochu pomohli k vedoucímu gólu...
 
06.11.2013 10:57 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:opravené! smajlik
 
06.11.2013 10:51 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Súhlasím s tebou čo sa týka prvej tretiny, to sme si ani neškrtli ale v druhej časti boli aktívnejší Habs. Tretia tretina to bolo také vyrovnané. Ale mňa predovšetkým štve ten nepremenený nájazd v závere zápasu! Chápem bol to veľký tlak ale hráč Plekyho kvalít by mal takého šance premieňať! Ja si stojím za tým, že sme mali na dva body! Predĺženie to bola bieda z našej strany a tie nájazdy ako tiež Gally & Chucky by sa mali naučiť premieňať nájazdy nielen na tréningoch, tam im je to prd platné. Podstatné je to v zápase a to sme nezvládli! A teraz počúvať všade, že aký "výborný" výkon predviedol Halák. No videl som zápas a vo viacerých momentoch chyboval, Carey predviedol omnoho lepší výkon! Už len kvôli nemu sme mali vyhrať. A ešte k útokom, na to že akým súperom boli Blues prvé tri útoky hrali celkom slušne, len Gally & Chucky sa nejako zasekli, hoci mali niekoľko dobrých príležitostí. Páči sa mi aj počet zblokovaných striel, to u nás nebývalo zvykom! No a teraz už len netrpezlivo očakávam návrat Emelina, pretože Murray ma už dosť štve. Mal tam síce pár svetlých momentov, ale ten kiks čo viedol k prvému gólu, to sa ani slušne nedá vyjadriť. A aby som nezabudol rozhodcovia sa tiež "predviedli", pískali banálne veci ale zákroky hodné vylúčenia nechali nepovšimnuté. Čo už najbližší duel jednoducho musíme vyhrať!
 
AvatarNo tak já nevím, proč tu píšete o podělaném štěstí STL, když po tom zápase musíme být rádi za bod! Blues pro mě zatím absolutně nejkompaktnějším mužstvem, s kterým jsme hráli - možná společně se Sharks (to jsem ale nahrál Pardově teorii o silnějším západu...smajlik). Navíc jsme naservírovali první gól jako na podnose, Murray se "vytáhl"... Dneska na Priceho přesně sedí Pardova poznámka o perfektním výkonu, protože hlavně díky němu máme ten bod! Ale první třetina byla hrůzostrašná, lítali jsme za nima jako papír, byli důraznější, rychlejší, prostě lepší po všech stránkách. Po tom našem vyrovnání se to zlepšilo a bylo vidět, že i oni dělají vzadu chyby - ale vpředu strašně nebezpeční. To mužstvo je skvěle poskládané - jak na fyzický, tak na technický hokej, fakt se mi líbili...
Ještě, že Pleky ten nájezd nedal, protože to bylo hrozně přísné trestné střílení! V prodloužení jsme si ani neškrtli a nájezdy nikdy nebývaly naší doménou - takže suma sumárum, bod je zlatej... smajlik.
A nevím, kde berete ten entuziasmus směrem k utkání v Ottawě...
 
06.11.2013 09:14 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTak ako nech sa nikto nehnevá, ale mali sme mať obidva body. Pleky to mohol rozhodnúť, ako trochu kreativity pri tom nájazde v závere zápasu by neuškodilo. Nie len prázdne vystrelenie na bránku. A hráči na najadzdoch to isté. Ako najviac mi je ľúto Careyho pretože už len kvôli jemu sme si zaslúžili vyhrať. Ale kdeže, St. Louis musia mať aj to podr....é šťastie to je už v prdeli!
 
AvatarReakce na příspěvek:DD mi taky nechyběl smajlik no Subban...na druhým gólu Blues měl taky svůj podíl, když bojoval u mantinelu (v tu dobu zbytečně) a chyběl v obraně... Price skvělej výkon, na brankáře se zatím letos můžeme většinou spoléhat.
Jak ale jednoduše ten nájezd od Oshieho vypadal smajlik ne ty "beznápadový výtvory" Plekyho, Gallyho nebo Maxe...Chuckieho jsem ted nezmínila schválně, tam moc ke gólu nechybělo smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Měl jet Larry, ale co už. Bod beru, byl tak trochu nad plán, ale zasloužili bychom si i dva. Výborný výkon obrany, která zblokovala téměř 40 střel, výtečný Price a v útoku jsem už chválil. Subban mnohem lepší a DD překvapivě vůbec nechyběl. Proti Sens ale musíme bodovat už naplno.
 
AvatarReakce na příspěvek:Chucky určitě pojede, Larry asi taky...možná Gally by mohl
 
AvatarPrvní prodloužení a nájezdy v roce tak pome. Chucky, Eller, Markov bych dal já.
 
AvatarCo tohle byla za haluz, to snad není možné!
 
AvatarReakce na příspěvek:pokud se nebude vylučovat jako v první třetině a nebudeme tolik chybovat (viz. Murray, ale i třeba Pleky) a pouštět je tak do brejků....tak k poražení určitě jsou smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Sem tam nás solidně vodí, ale naštěstí Carey opět bez chyby. Skvěle hraje Patches, Larry a Bourky. No a Bournivalova dělovka neměla chybu. Určitě se dají porazit!
 
Avatarpřestalo se vylučovat a hned to jde smajlik smajlik
 
AvatarMurray to slušně podělal, ale hodně jsme toho ubránili, tak snad se od toho odpíchnem. Musíme ale přidat...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak ty máš křišťálovou kouli, ne já smajlik
 
06.11.2013 00:45 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Na mě to dycky vyjde, když prohrajem tak doufám že dneska se to změní, protože ottawu dáme s jistotou (máš na to štěstí) a mě nebaví bejt nosičem špatnejch zpráv :D
 
AvatarReakce na příspěvek:Nebojíš se toho smajlik
 
05.11.2013 22:15 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatarmam vsazeno na Ellera, že dá gol...za litra, tak držte palcesmajlik
 
05.11.2013 21:57 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Myslím, že ze sobotu na neděli se tam posouval...
 
05.11.2013 20:09 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarKdo mmáte přístup do tabulek, v sezoně 2012/2013 je 26.02.2014 zápas s detroitem, ten má být předpokládám do letošní sezony. Kdo může tak ho prosím přesuňte :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Nevím přesně kdy se to posunulo, ale už odpolední zápas Dallasu v Ottawě byl klasiky plus šest, ne pět.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak ty máš víkendy smajlik
Bartrand- ano, Severní Amerika už přešla na zimní čas, takže klasika plus šest hodin.
 
05.11.2013 19:59 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:sa mi zdá že ešte sa tam neposúval, či?
 
05.11.2013 19:55 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarO půl jedné ne? Nebo už se i za mořem přesouvá čas?
 
05.11.2013 19:54 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ou díky pekne sa vyspím dnes smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Bohužel, taky to vidím bledě... Ale proč to neprolomit dneska? Uvidíme
Jinak dnes dává report bartrand, já dám Sens.
 
05.11.2013 19:11 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarSom realista, na Blues to dlhodobo nevieme, tak body vôbec nečakám!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. St. Louis Blues
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík