Bienvenue a Montréal

05.07.2013, 16:09 | Přestupy |  Michal Házi
 

Skrátená sezóna aj vstupný draft sú za nami a na rad prichádza otvorenie trhu s voľnými hráčmi. Marc Bergevin už pred draftom potvrdil, že by do tímu rád priviedol nejakého kvalitného útočníka. Dlho to vyzeralo, že Canadiens „ulovia najväčšiu rybu" na trhu, ktorou bol forward Vincent Lecavalier. Nakoniec však Vinny kývol na premrštenú ponuku Paula Holmgrena a upísal sa Flyers. Bergevinovo hľadanie pokračovalo a svoju pozornosť tentokrát upriamil predovšetkým na Daniela Briera. O služby skúseného útočníka sa zaujímalo viacero tímov. Briere, ktorého pred nedávnom „Letci" vykúpili z kontraktu sa nakoniec dohodol s Montrealom na dvojročnej zmluve v celkovej výške 8 miliónov dolárov. Canadiens usilovali o rodáka z Gatineau už pred šiestimi rokmi, vtedy však súboj o Briera „vyhrala" Philadelphia. Teraz je však všetko ináč. Danny zažil jednu zo svojich najmenej vydarených sezón v kariére. V 36 stretnutiach dokázal nazbierať len šesť gólov a desať asistencií, čo je na hráča jeho kalibru veľmi málo. Pod zlú sezónu tridsaťpäťročného forwarda sa podpísali hlavne biedne výkony celého mužstva Flyers. Briere odohral v kanadsko-americkej NHL už 847 zápasov, v ktorých si pripísal 286 gólov a 373 asistencií. Okrem Philadelphie obliekal tiež dresy Buffala a Phoenixu. Danny predstavuje pred nastávajúcim ročníkom NHL výraznú posilu útoku Habs. Držme mu palce nech sa mu v Montreale darí.

foto: Len Redkoles/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:jo ale ma uz 21 let,tie statistiky nebrat az tak vazne...
 
07.07.2013 09:36 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://sport.aktuality.sk/c/152001/martin-reway-draft-som-prespal/
 
pozn. V plus mínus je v kladnejch číslech. Nějak se mi neukázaly plusy.
 
Reakce na příspěvek:Na Fourniera jsem docela zvědavej. Jeho fyzický parametry vypadaj dobře, 6´03" a 212 lb. Navíc je i docela produktivní: 66 z - 35 37 - 100 tm - 17, v PO 17 z - 16 13 - 31 tm - 11.
 
07.07.2013 03:49 | reagovat
Kudla | kudla14@atlas.cz
Já jsem třeba pro příchod JJ do Montrealu. Je to neuvěřitelná posila do kabiny jeho přehled na hřišti a držení puku nemá v NHL konkurenci.
 
AvatarReakce na příspěvek:No vidíš, zase půjdu proti většině, ale jak jsem byl zarytým odpůrcem Jágra u nás, tak nevím proč, ale teď mě to fakt hodně láká...smajlik. Vím, že v play-off byl trochu marný (neříkám špatný, protože špatně opravdu nehrál - měl prostě pech), ale v tak hokejovém městě, jakým Montreal je, by způsobil poprask v tom správném slova smyslu a minimálně v základní části by nám hodně pomohl k play-off. A na vyřazovací boje jsme přece sháněli Briera, jak jsem všude četl, a pak je tu další možnost doplnění kádru při trade deadline, takže pro mě opravdu zajímavá posila. Nikdy jsem nebyl Jágrův fanatický obdivovatel, ale tohle spojení by mě na jeden rok fakt zajímalo...
 
06.07.2013 22:25 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
taky se trochu bojim že nás Philla, Pens nebo Medvídci rozvěsej po mantinelech, ale na druhou stranu jsem za Dannyho strašně rád, je to sympaťák a srdcař...stejně tak Parros a je super, že Marc přetáh dalšího šikovnýho kolegu z Chicaga jako trenéra golmanů...pamatuju si, že jsem měl Waitea i někde před X lety na kartičce...draft taky dopadl dobře. Myslím, že pokud se rychle vrátí ten náš ruskej mladej bek (jsem sklerotik na jména), tak budem nebezpečný a můžem překvapit....a hlavně za pár let možná i zaútočit na SC (ve vší úctě teď to ještě tolik nevidím, ale jsme rozhodně na dobré cestě a Plekymu, Giovi a Careymu...prostě klukům bych to prál).. Jarda by byl stylovej doplněk kádru, ale musel by souhlasit třeba s 1,5 milionem...a to nevím jestli je reál...
 
Avatarsu zved co je na tom pravdy http://www.sport.cz/hokej/nhl/clanek/491484-jagr-se-priblizil-angazma-v-montrealu-muze-si-zahrat-s-plekancem.html
 
AvatarThe Montréal Canadiens re-signed goaltender Robert Mayer to a two-year two-way contract. (July 6)

The Montréal Canadiens signed forwards Martin St-Pierre and Nick Tarnasky to one-year two-way contracts. (July 6)

The Montréal Canadiens signed forward Stefan Fournier to a three-year entry level contract. (July 6)
 
AvatarReakce na příspěvek:Jasně, já jen abys prostě věděl, že jsem pryč, tak aby ses nedivil, že třeba nepíšu.
Uvidíme jak vše dopadne, do obrany spíš než Coburn by byl dobrý Fistric. Ashama Torts u suckers potopil, nic nového, to on umí. Ale za mega i přes ten věk by byl schůdný.
Jágra určitě ne.
Tak se tady dámy a pánové mějte fajn, zdarec.
 
06.07.2013 14:56 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarJá JJ určitě nechci, stačil mi v PO. To už je pro něj úplně jiná liga, nebyl by to krok správným směrem, věřím že stejnak na něj místo nemáme tak z toho nic nebude! :)
Ano je to prcek, ale pořád to v sobě má. Hlavně to PO to je pro mě klíčový. Protože u nás v PO většina hráčů jde do kopru a on bude tahounem...
Parros ano je podobný jako Laraque, ale holt na trhu důrazný hráč co se umí porvat a zároveň hrát není. On ani ten Asham není zázrak, kdo jej loni viděl pod Tortsem dá mi za pravdu, že šel proti výkonům v Pens hodně dolů...
Coburn no nevím co by za něj chtěli, a bere 4,5 to také není málo...Já jsem zvědav co ten Kesler. Podle mě se dá přes léto dohromady a pak je to kua dobrý hráč...a je pravda že pro Gillise je druhý centr priorita!
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, četl jsem, ale zatím jsem Plekyho v tomto směru vůbec nekontaktoval.
Jinak já bych Jágra před začátkem trhu taky nebral, ale za současné situace to na jeden rok není až tak špatná volba... Když už nic jiného, určitě by to bylo zpestření a věřím, že on by s Plekym něco dohromady dali. Ale stejně to nejspíš neklapne.
Sorry, ale já fakt nejsem nijak "odvařenej" z těch našich posil - Briere taky není žádná záruka stálého zdraví, navíc je malej, takových hráčů už snad pár máme. Takže jeho jediný plus je hra v PO - pokud tam tedy postoupíme. Parros - tak to je Laraque v bledě modrém a to si ještě myslím, že Laraque toho uměl víc...smajlik. Tak aspoň zpátky toho Ashama, to by mě Bergevin potěšil. A nebo něco urostlejšího do obrany - šli nějaké zvěsti o Coburnovi a byť to není bůhvíco, za rozumný peníze by to nebyla až tak špatná volba.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo na to se už těším.
 
06.07.2013 11:19 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:konec dard bude příští rok až odejdou Gionta, Markov a spol...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Máš SZ na hokejforu
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky souhlasím a beru zpět moje naznačení o změkčení Ruins, Iginla to jaksi dává zpátky do zaběhnutých obrátek smajlik Další oblíbený hráč, který skončil v tom nepravém dresu.
A některé ty podpisy fakt neskutečné. My jsme dřív byli ti, kteří takové dardy rozdávali a je tomu snad konec. Navíc pamatujme, že MB nestaví mužstvo na jeden rok, ale do budoucna.
 
06.07.2013 05:05 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím! Sice bych na toho ochránce bral spíše někoho, kdo i herně něco předvede, ale upřímně (nikdo takový na trhu není). K Brierovi jsem už své řekl, já mu šanci určitě dávám.

Toronto: Bozak nakonec ještě ušel, ale sorry Clarkson takovej balík (taková hvězda to opravdu není) Eliáš to řekl správně, je to jednosměrný hokejista...moc gólů bych od něj už nečekal! Horton kontrakt v bleděmodrém. Clowe se skleněnou hlavou na pět let, děkuji nechci! MB se drží...věřím, že dojde k nějakýmu tradu z free agency nevím co by tam ještě bral...hlavně ne JJ:)!!! Věřím MB, zatím nemám nic výrazně proti! Vinny si vybral sám...
 
06.07.2013 04:46 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ako nechápem prečo si sklamaný?!? Potrebovali sme útočníka do prvých dvoch formácií - získali sme Briera (podotýkam za normálne prachy), potrebovali sme chlapíka čo to tam bude čistiť - máme Parrosa. Ako taký Clarkson či Horton samozrejme bral by som ich všetkými 10, ale pozri sa aké zmluvy dostali. To sú nehorázne prachy. Navyše teraz máme pod stropom len okolo 4 milióny, takže aj keby chcel Bergevin nemôže robiť nejaké veľké "rošády". Ja zatiaľ jeho kroky považujem za správne.
 
AvatarJsem z prozatimních našich "posil" hodně rozčarovaný - když vidím, jaké hráče nabírá třeba Toronto, tak nějak nechápu tu naší strategii...smajlik.
 
AvatarWeber ve Vancouveru. Měl jsem toho hráče moc rád, třeba loni byl výborný při zraněních Markova, ale bohužel přetlak v obraně. Tak good luck Yannick
 
AvatarReakce na příspěvek:Výborně! Ještě bych chtěl Ashama, ale to asi neklapne.
 
05.07.2013 22:36 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarParros je náš. No proč ne! Aspoň se Prust nebude muset zdržovat s každým kolohnátem.
 
05.07.2013 18:55 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No hej ale 7 ročná zmluva to je šialené! Som zvedavý koľko mu dali.
 
05.07.2013 18:53 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarHorton je passé
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík