Góly prvého útoku a Priceho zákroky priniesli Habs cenné dva body

28.11.2010, 09:29 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Výsledky Montrealu Canadiens v posledných šiestich dueloch kolísali zo strany na stranu. Šnúru, či už víťazných alebo prehratých zápasov Habs nenatiahli na viac ako jeden zápas. Posledné stretnutie s Atlantou Thrashers Montrealu moc nevyšlo podľa predstáv a hráči Habs nedokázali vstreliť ani jediný gól. Ak by platilo, že Habs jeden zápas vyhrajú a ďalší prehrajú, tak dnes by podľa tohto faktu mali vyhrať naši miláčikovia. Čakal nás však nepríjemný súper. Hráči Buffala Sabres si včera spravili chuť, keď dokázali zvíťaziť v domácej HSBC aréne nad hosťami z Toronta v pomere 3:1. Jediný svetlý bod posledného zápasu Habs s Atlantou bol asi iba výkon Alexa Aulda, ktorý zneškodnil 44 zo 47 striel Thrashers. Alex Auld síce včera predviedol množstvo dobrých zákrokov, ale dnes ho v bránke nahradil jeho kolega a dobrý kamarát Carey Price. O zisk dôležitých bodov sa mala postarať partia v nasledujúcom zložení:

Kostitsyn - Plekanec - Gionta
Cammallari - Gomez - Moen
Pyatt - Halpern - Lapierre
Pouliot - Eller - Darche

Hamrlík - Špaček
Gill - Gorges
Picard - Subban

Hneď od úvodných sekúnd sa hral vcelku svižný hokej. Zo začiatku boli aktívnejší hostia a pripísali si aj prvé strely na bránku. Na presilovú hru diváci nemuseli čakať dlho. V čase 1:32 Maxim Lapierre fauloval a hostia mali možnosť početnej výhody. Počas vlastného oslabenia sa dostali do úniku Cammalleri a Gionta avšak obaja pálili len do pripraveného Millera. O niekoľko minút musel Miller opäť zasahovať po strele jedného z domácich hráčov. Na druhej strane ani Carey Price sa nemohol sťažovať na nedostatok práce. Prvú možnosť presilovej hry dostali aj hráči Habs, keď Shaone Morrison putoval na trestnú lavicu za nedovolené bránenie. Montreal si síce dokázal vytvoriť zopár šancí, lenže všetky pochytal Ryan Miller. Steve Montador kroščekoval Mathieu Darcheho a tím pádom mali domáci hráči už po druhýkrát v zápase o hráča na ľade viac. V čase 12:54 Andrej Sekera chcel vyhodiť puk z vlastného pásma, ale puk skončil až za plexisklom a zrazu to bola presilovka 5 na 3. Už po pár sekundách jasalo celé Bell centre, pretože po vydarenej kombinácii v spomínanej presilovke otváral skóre zápasu bieloruský útočník Andrei Kostitsyn. V dobrej šanci sa ocitol Mathieu Darche, keď po spoločnej kombinácii s Benoitom Pouliotom ohrozili Millerovu bránku. Na konci prvého dejstva vznikla hromadná šarvátka na čo reagovali rozhodcovia „predvianočným rozdávaním" trestných minút. Posledné sekundy prvej tretiny sa niesli v znamení tlaku na hosťujúcu bránku. Bohužiaľ Habs z toho nič nevyťažili a tak bol stav po prvej tretine 1:0 pre Montreal.

Druhú tretinu začal Montreal pokračujúcou početnou výhodou o jedného hráča, ešte z prvej tretiny. Zostala však nevyužitá. Chvíľku po našej presilovke Carey Price vytiahol po akcii hráčov Buffala parádny zákrok, ktorým podržal náš tím. V čase 3:40 bol za hrubosť Benoit Pouliot poslaný na trestnú lavicu a museli sme sa znova brániť. Hostia nás uzavreli v našom obrannom pásme, ale bránili sme dobre a Carey pochytal každú strelu, ktorá na neho putovala. V rozpätí niekoľkých sekúnd musel Ryan Miller zasahovať, pretože v sľubných streleckých príležitostiach sa ocitol najskôr kapitán Brian Gionta a potom aj Roman Hamrlík. Počas ďalšej presilovky hostí nás Sabres znova zatlačili a na našu bránku smerovala jedna strela za druhou, lenže Carey Price zneškodnil všetky pokusy hostí. Parádna spolupráca prvého útoku priniesla v čase 12:26 zaslúženú odmenu v podobe druhého gólu. Po akcii Briana Giontu a Andreja Kostitsyna, dokázal prvý menovaný prekonať Ryana Millera. Hneď po tomto góle išiel Lars Eller na trestnú lavicu za držanie a pred Priceovou bránkou bolo „o zábavu" postarané. Carey vyriešil všetko s „kľudom Angličana". Prvý útok nepoľavil z tempa a výsledkom bol tretí gól, ktorého autorom bol opäť kapitán Brian Gionta. Záver druhej tretiny ešte okorenil krátky pästný súboj Travisa Moena a Codyho McCormicka. Po 40 minútach platil teda stav 3:0.

Hneď v úvode tretej časti sa Andrei Kostitsyn ocitol v dobrej streleckej pozícii, ale tento krát bol už Ryan Miller pripravený. Montreal bo aktívnejší, vytváral si množstvo šancí a hosťom sme nedovolili vážnejšie ohroziť bránku Careyho Pricea. V deviatej minúte sa v príležitosti ocitol Benoit Pouliot ale Miller bol pozorný. To isté sa dá povedať o Careym Priceovy, ktorý zase zasahoval pri delovke jedného z hráčov Sabres. Publikum to aj náležite odmenilo veľkým aplauzom. Price však týmto zákrokom ani zďaleka nekončil. Znova a znova vyťahoval parádne zákroky a hráčov Sabres pomaly ale isto privádzal do zúfalstva. Hostia sa predsa len dočkali, keď štrbinku pod Priceovou lapačkou našiel Jordan Leopold. Do konca zápasu nepadol už žiadny gól a tým pádom sa z víťazstva 3:1 radovali hráči Habs.

Tento zápas bol oproti poslednému zápasu z našej strany určite omnoho lepší a jednoznačne efektívnejší. Vyhrali sme zaslúžene a obrovskú pochvalu si zaslúži celý tím. Hráči Habs budú mať teraz tri dni voľno a v stredu večer privítajú na domácom ľade Olejárov z Edmontonu. Paráda chalani ?!

Tri hviezdy zápasu:
1. Brian Gionta 2+1
2. Carey Price 35/36
3. Andrei Kostitsyn 1+1

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
30.11.2010 12:51 | reagovat
asee | a@centrum.cz
Zdravím.
Mám na dnešní den velmi zajímavý zápas.
Naprostá 100% jistota. Zápas dám dnes zdarma.
info zde:

http://carse.blog.cz/
 
29.11.2010 20:23 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarVšechno nejlepší :)
 
29.11.2010 18:50 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:I když už jsem přál na icq tak i tak se přidám k ostatním smajlik Všechno nej nej nej k narozkám, taky tě máme rádi smajlik smajlik
 
29.11.2010 14:17 | reagovat
Gordice | gordik@centrum.cz
AvatarDěkuju moc za gratulace a přáníčka. Mám vás všechny moc ráda a moc si vás vážím, i když to někdy tak nevypadá ( kluci z redakce vědí, o čem mluvím) smajlik
 
Avatarpripajam sa aj ja k blahopraaniu smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:No jo no, je to ženská, tak si jí předcházíte - na mojí čtyřicítku si v srpnu nikdo ani nevzpomněl...smajlik smajlik smajlik. Ale na druhé straně jsem vlastně radši... smajlik.
Jinak se samozřejmě připojuji ke gratulaci smajlik.
 
AvatarKurňa, když už to sem nikdo nedá, tak musím já no... Mončo vše nejlepší k dnešním narozeninám...smajlik A co nejmíň starostí s námasmajlik
 
28.11.2010 17:33 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarJe to podľa mňa blbosť. Prečo by povolávali brankára z farmy, keď majú dvoch kvalitných brankárov v prvom tíme. smajlik
 
28.11.2010 15:54 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarNěkde na internetu jsem viděl, že by měl proti Edmontonu chytat Sanford (?!) neví někdo co je na tom pravdy? Mě se to zdá nepravděpodobný :)
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík