Habs "uhasili" Plamene

05.02.2014, 09:26 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Canadiens počas uplynulého víkendu v zápasoch proti Tampe Bay a Winnipegu nepredviedli príliš oslnivé výkony, čoho výsledkom bol len jediný bod. Kanadský celok sa trápi predovšetkým o ofenzíve. V pondelok Habs získali z Vancouveru robustného útočníka Dalea Weisea. S číslom 22 si debut v drese Montrealu odkrútil dvadsaťpäťročný mladík už v utorkovom stretnutí proti Calgary Flames. Dobrou správou bol tiež návrat Ryana Whitea, ktorý vynechal posledných štrnásť duelov pre zranenie. V bránke nemohol chýbať Carey Price a pred ním naskočili jednotlivé útoky v nasledujúcom zložení:

Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Briere - Plekanec - Gionta
Bourque - Eller - Prust
Bournival - White - Weise

Gorges - Subban
Markov - Jemelin
Murray - Beaulieu

Prvú strelu na bránku si pripísali v druhej minúte domáci hráči, keď útočník Danny Briere z uhla preveril Berrovu pozornosť. V nasledujúcich minútach sa toho moc neudialo, keďže hra sa presúvala z jednej strany na druhú. Obidvom celkom sa úspešne darilo vykrývať priestor pred brankármi. Zmenu priniesla až deviata minúta, dobrú akciu si vypracoval štvrtý montrealský útok, na konci ktorej bol Ryan White. Žiaľ hosťujúci gólman Reto Berra úspešne zakročil. Diváci v Bell Centre sa mohli ísť radšej najesť, pretože na dlhú chvíľu to bol jediný zaujímavý moment. Tesne pred koncom tretiny ešte zaujala strela Brandona Prusta z bezprostrednej blízkosti, lenže aj tú Berra zneškodnil. Po dvadsiatich minútach sa hralo bez gólov.

V dvadsiatej druhej minúte vznikla nebezpečná situácia pred Priceom, našťastie gól z toho nebol a pokračovalo sa ďalej. V dvadsiatej piatej minúte prišli krušné chvíle pre Montreal, pretože rozhodca poslal na trestnú lavicu Tomáša Plekanca a Larsa Ellera. Flames tak mali možnosť dvojminútovej početnej výhody o dvoch hráčov. Habs sa však úspešne bránili a vzadu to celé istil výborne chytajúci Carey Price. Tridsiata prvá minúta priniesla dve obrovské šance pre Bourqua, lenže tomu akoby nebolo súdené streliť gól. Necelé tri minúty pred koncom druhej dvadsaťminútovky však Rene neuveriteľnú smolu v zakončení konečne prelomil, keď po výbornej prihrávke od Brandona Prusta otvoril skóre zápasu. V úplnom závere tretiny mohli viesť Habs aj dvojgólovým rozdielom, lenže Berra doslova čaroval, takže do šatní sa išlo za stavu 1:0 pre Montreal.

Prvých niekoľko minút tretej tretiny opäť neprinieslo žiadny zaujímavejší moment, byť divákom v Bell Centre tak si asi prinesiem so sebou vankúš na spanie. Pomyselným budíčkom pre „spiacich" fanúšikov bola až štyridsiata siedma minúta, keď znovu úradoval štvrtý útok. Ryan White hral s obrovskou chuťou a niet sa mu čo diviť. Viditeľne lepšie hral tiež Rene Bourque, ktorý sa podieľal na niekoľkých dobrých príležitostiach Habs v záverečnej dvadsaťminútovke. Flames sa však nemienili vzdať bez boja a postupom času boli stále nebezpečnejší. V úplnom závere stretnutia hostia ešte skúsili hru bez gólmana. Nepomohlo im to, keďže na konečných 2:0 upravil gólom do prázdnej bránky útočník David Desharnais.

No výhra aj body sú doma, lenže je to jedno veľké „ale"! Útočná aktivita je stále na bode mrazu. Síce niektorí jednotlivci ako napríklad White, Bourque či Weise podali celkom slušný výkon. O Careym ani netreba veľa hovoriť, nebyť jeho famóznych zákrokov, tak Habs by asi len ťažko zvíťazili. Uvidíme či dokážu Canadiens nadviazať na úspešný výsledok v najbližšom zápase, keď do Montrealu zavítajú hráči Vancouveru Canucks aj s Raphaelom Diazom v zostave.

Hviezdy zápasu:
1. Carey Price 27/27
2. Josh Gorges 0 + 0
3. Ryan White 0 + 0

foto: Richard Wolowicz/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
06.02.2014 15:27 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:V Rusku sú fakt nejaký rýchli smajlik
 
06.02.2014 15:10 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarUž vedem! smajlik https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t31/q71/s720x720/1654783_10152374328886055_78014695_o.jpg
 
AvatarReakce na příspěvek:Kdybych byl věřící, tak se modlím, že MB dostane rozum a vymění ho. Pochybuju, že Markov ustoupí, tak je tedy mnohem lepší ho vyměnit a něco za něho dostat, než aby v létě odešel zadara. A to i přes to, že máme pořád šanci na PO, tam by stejně nezahrál nic, jak ho znám. A pokud je ve hře první kolo, tak to fakt nemáme o čem přemýšlet.
 
06.02.2014 10:30 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Tak za Markova ešte niekto by sme mohli získať solídnu posilu do útoku! Byť MB tak pokúsim sa o trejd takáto situácia sa už nemusí opakovať teda, že Markov je zdravý a hrá dobre.
 
AvatarReakce na příspěvek:No to každopádně!

Jinak koukněte na tohle:
http://www.habsolumentfan.com/andrei-markov-se-rapprocherait-de-la-porte/2014/02/13378

Prý MB stále trvá na max dvouleté smlouvě a Markov požaduje víceletou, což už vedlo prý k prvním nabídkám!!! A ty nevypadají vůbec zle. Ještě dodám, že tahle stránka je hodně dobře informovaná.
 
06.02.2014 08:47 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarLen tak pre zaujímavosť, Copps Coliseum bolo premenované na FirstOntario Centre. Lepší bol ten predošlí názov, či? smajlik
http://habsczech.com/show_text.php?id=FirstOntario-Centre
 
AvatarReakce na příspěvek:Na Nucks umíme, tak tady doufám v body, ale s naší střeleckou formou nikdy nevíme. U Canes vidím formu jedině když bude v bráně Ward, jinak to bude hodně těžké. Každopádně vyhrát oba zápasy by byl malý zázrak a před OG by to dodalo sebevědomí.
 
06.02.2014 00:15 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarKřídla jsou dokonce po OH, tak to nic, aspoň ty psolední dva zápasy teď uhrát každej na bod bude úspěch
 
06.02.2014 00:08 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarPokud by se podařilo vylovit kosatky, zkrotit hurikány a zlámat křídla rudokřídelníkům a budu spokojenej. Pokud ale budeme hrát tak hrozně a zase zápas na jeden gol, budeme za bod rádi..
 
AvatarReakce na příspěvek:Sranda, Pleky ještě dostane vynadáno, že netrénuje smajlik
Jinak ještě k zápasu, souhlasím s Mírou v tom svém příspěvku. Útok opravdu katastrofa a jak jsem zmiňoval v noci, tak do toho oslabení 5 na 3 jsme nehráli vpředu absolutně nic, pak přišlo "momentum" a šancí bylo dost a dalo se na to i dívat, ale jinak fakt děs. Bourky, co ten už letos nedal... Flames nijak urputně nebránili, Berra nic moc a přesto pouze jeden normální gól. S tímhle nikdy úspěšní nebudem. Desharnais zase několikrát místo střelby zbytečně hledal Maxe, ten synek je na facku. Radost nám může dělat opravdu jedině slušná obrana (rusko zatím drží), skvělá PK a Carey, jinak nic.
 
05.02.2014 11:30 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
Avatarhttp://www.sport.cz/hokej/nhl/clanek/545963-fanousek-montrealu-se-pustil-do-plekance-nehrajete-netrenujete-narkl-ceskeho-kapitana.html#hp-sez
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Calgary Flames
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík