Ďalšia domáca výhra

19.10.2014, 10:19 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Canadiens úspešne zvládli prvý domáci zápas v sezóne, keď zdolali Boston Bruins 6:4. Zverencov trénera Michela Therriena nabudených štvrtkovým víťazstvom čakal v sobotu ďalší duel v Bell Centre. Teraz boli v úlohe hosťujúceho celku hráči Colorada, ktorých koučuje legendárny Patrick Roy. Pre divákov určite dôvod navyše prečo si pozrieť spomínaný súboj. Ďalšou zaujímavosťou tohto stretnutia bol fakt, že útočníci P.A. Parenteau a Danny Briere po prvýkrát nastúpili proti bývalým spoluhráčom. Avalanche trápili zranenia na brankárskom poste, takže dostal príležitosť mladík Calvin Pickard. Čo sa týka Montrealu do bránky sa ako obvykle postavil Carey Price a pred ním naskočili útočné formácie v nasledujúcom zložení:

Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Galchenyuk - Plekanec - Parenteau
Bourque - Eller - Sekáč
Moen - Malhotra - Prust

Jemelin - Subban
Markov - Gilbert
Tinordi - Weaver

Prvú strelu na bránku v zápase si v polovici tretej minúty pripísal hosťujúci útočník Nathan MacKinnon. Netrvalo dlho a Colorado sa ujalo vedenia zásluhou presného zásahu Alexa Tanguaya, ktorý mimochodom pred pár rokmi obliekal dres Montrealu. Na opačnej strane to otestoval pozornosť Calvina Pickarda pokusom z uhla Max Pacioretty. Aktívne napádanie hosťujúceho celku robilo hráčom Canadiens problémy. Na konci siedmej minúty sa v obrovskej príležitosti ocitol Matt Duchene, našťastie netrafil ideálne puk. V desiatej minúte sa Max Pacioretty dostal do úniku, lenže v ideálnej situácii nedokázal prekonať gólmana Avalanche. V čase 11:53 putoval za nedovolené bránenie na trestnú lavicu David Desharnais. Habs sa úspešne ubránili, k čomu im dopomohla tiež žŕdka Priceovej bránky. V pätnástej minúte bol blízko k vyrovnaniu Tomáš Plekanec. V závere dvadsaťminútovky si v početnej výhode zahrali tiež Canadiens, lenže bez úspechu. Hra v prvej tretine bola vyrovnaná, avšak hráči Colorada po nej vyhrávali 0:1.

Do druhej tretiny vstúpili hráči Montrealu s jasným cieľom, otočiť nepriaznivý vývoj stretnutia. To sa im podarilo naplniť v dvadsiatej piatej minúte, keď počas presilovky delovkou z medzikružia Pickarda prestrelil P.K. Subban. Krásny gól, ktorým sa montrealský zadák postaral o vyrovnanie. Habs to povzbudilo a začali čoraz viac napádať súperovu bránku. V dvadsiatej deviatej minúte sa v dobrej šanci ocitol forward Jarome Iginla, ktorý ale netrafil puk. V čase 09:15 druhej tretiny rozhodca poslal na trestnú lavicu Alexa Galchenyuka a Montreal sa musel opäť brániť. Habs prežili oslabenie a navyše Chucky hneď po návrate na ľad šikovným spôsobom poslal domáci tím do vedenia 2:1. V tridsiatej tretej minúte sa do pästnej výmeny názorov pustili Jarred Tinordi a Cody McLeod. Obaja si následne išli povinne oddýchnuť. V závere tridsiatej ôsmej minúty zaplnené hľadisko Bell Centre mohlo opäť oslavovať, pretože P.K. Subban po nádhernej individuálnej akcii zvyšoval na 3:1 pre Montreal. Prostrednú časť hry ovládli jednoznačne domáci hráči.

V záverečnej časti sa Canadiens sústredili na udržanie priaznivého výsledku. V polovici štyridsiatej štvrtej minúty boli Avalance blízko k streleniu kontaktného gólu, ale našťastie Carey zvládol neprehľadnú situáciu. V čase 06:47 tretej tretiny putoval za hákovanie na trestnú lavicu hosťujúci obranca Jan Hejda a Habs si zahrali v početnej výhode. Počas nej zatlačili súpera, ale Calvin Pickard znova nekapituloval a podržal spoluhráčov. Podobne úspešne si počínal Price v päťdesiatej minúte, keď zlikvidoval strelecký pokus útočníka Matta Duchena. Necelé tri minúty pred koncom sa Colorado odhodlalo k hre bez brankára. Tento krok im dokonale vyšiel, keď na 3:2 znížil Duchene. V závere súper poriadne zatlačil Montreal. Našťastie jednogólové vedenie si zverenci Michela Therriena už postrážili a mohli sa tešiť z víťazstva.

Ďalší domáci zápas a ďalšie body, treba podotknúť, že zaslúžené body. Hlavne v druhej tretine boli Canadiens aktívnejším mužstvom, čoho dôkazom sú tri góly. Obzvlášť Subbyho druhý presný zásah stál fakt zato. Carey Price zachytal tiež výborne. Najbližšie sa Habs predstavia až v utorok, kedy ich čaká duel proti silnému Detroitu Red Wings.

Hviezdy zápasu:
1. P.K. Subban 2 + 0
2. Carey Price 32/34
3. Alex Galchenyuk 1 + 1

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Uvidíme, každopádně i Borunival s Weisem si zaslouží prostor se ukázat (u Moena to bohužel neplatí). Ale buďme rádi za řešení takových problémů, zatím naštěstí nemusíme řešit zranění.
 
20.10.2014 18:24 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarDnešní složení útoků na tréninku:
Pacioretty-Desharnais-Gallagher;
Galchenyuk-Plekanec-Parenteau;
Bourque-Eller-Sekac/Weise;
Moen/Bournival-Malhotra-Prust

aby si Seky zahrál smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:se Subbanem souhlasím...útočně se snad chytil (navíc začaly fungovat přesilovky, kde mívá nejvíc bodů. Nicméně, hru dozadu by měl ještě zlepšit, letos je u hodně inkasovaných branek...
Price konečně podal výkon, kterým jednoznačně tým podržel (ne, že by předtím dělal chyby, ale byly tam věci, co by loni asi chytil), a i ta úspěšnost se mu zvedla smajlik
První dvě lajny jsou hodně nebezpečné v útoku a dokáží si vytvořit tlak, na Plekym je vidět forma a taky to, že si ofenzivní roli užívá. A jeho souhra s Chuckiem je skvělá a Parenteau k nim skvěle zapadl.
A ještě jedna věc..nenašel někdo důvod, proč Therrien na nějakých posledních 10 minut nechal sedět Sekyho? Vůbec nehrál špatně, tak nevím...
 
AvatarTak dát dvě branky v jedné třetině z trestně, to se jen tak nevidí smajlik Útočně to bylo dobré utkání z obou stran, ale také skvělé brankářské výkony na obou stranách. My měli asi jen víc štěstí, obrovské šance a tyčky byly z obou stran.
Každopádně výhra, solidní výkony, konečně jen pár gólů v síti, takže paráda. Subby se snad vrátil zpět do svých zaběhnutých kolejí, byť ten jeho navrát u prvního inkasovaného gólu taky mohl být lepší...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Colorado Avalanche
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík