Canadiens porazili silné Colorado

16.01.2024, 08:21 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Hokejisté Montrealu si připsali cenný skalp silného Colorada. Hosté přitom dvakrát vedli. Na začátku třetí části se poprvé v roli vedoucího týmu ocitli Habs, když se v přesilovce prosadil Cole Caufield. Laviny ještě odpověděly při hře 4 na 4, v níž přesně pálil obránce Devon Toews. Rozhodující moment ale přišel v čase 55:50, kdy Joel Armia před brankou důsledně sledoval kotouč a v pádu ho dokázal za nasměrovat za brankovou čáru.

Branky a nahrávky
8. Slafkovský (Suzuki, Caufield), 37. Harvey-Pinard (J. Evans, Gallagher), 42. Caufield (Suzuki, Matheson), 56. Armia - 5. Colton (Drouin, Makar), 22. Makar (Girard, MacKinnon), 50. Toews (Rantanen, Makar).

Statistiky
Střely na bránu: 34 - 35 | Přesilová hra: 2/2 - 1/4 | Trestné minuty: 10 - 6

Kdo se postavil do brankoviště?
Jake Allen (MTL) - 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4 %, odchytal 60:00
Alexandar Georgijev (COL) - 30 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,2 %, odchytal 58:08

Tři hvězdy utkání
1. Nick Suzuki (MTL) 0+2
2. Joel Armia (MTL) 1+0
3. Cole Caufield (MTL) 1+1

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarNa to, že jsme hráli s Coloradem to byl velmi solidní výkon. Sice nám začátek trochu utekl a probudili jsme se až díky té přesilovce, většina první třetiny byla vyrovnaná. Druhá jednozačně v režii Avalanche, neměli jsme žádnou protihru. Měli jsme hrozně moc štěstí, kdy to za Allenem několikrát zazvonilo. Opět jsme dokázali zapnou ke konci, kdy to bylo nejvíc potřeba. RHP ubojovaná trefa, ale potřeboval to jako sůl, potom co dlouho nehrál. Třetí třetina se nám celkem povedla, i když už jsem si myslel, že to zase půjde to OT, naštěstí to Armia Rosekl a udrželi jsme to. A přesně jak je tady psáno, nechápu, Jak můžeme porazit Dallas, Rangers, Colorado a letos dokonce i Boston a pak rupnout doma se Sharks nebo dostat šestku od Buffala. Fakt jsou tohle zbytečně ztracené body.
 
AvatarNaprosto přesně popsané smajlik. Už proti Edmontonu to bylo mnohem lepší než proti SJ a nyní se opět ukázalo, že proti silnému soupeři se nejspíš dokážeme víc hecnout a odbojovat to! Jinak tedy Slafkovský, abych pořád jen nekritizoval, byl v tomhle zápasu víc vidět a konečně tam dotlačil gól před domácím publikem - zase to byl takový ten typický jeho gól okolo brankoviště, ale zaplať Pánbůh za to. Caufield opět ukázal, že je prostě střelcem a na rozdíl právě od Slafkovského se nebojí střílet i z pozic, které jsou na první pohled skoro beznadějné... No a Armia - už v dávnější minulosti jsem ho tu moc chválil za to, jak perfektně umí napadat a odebírat puky a jak je dokáže podržet. Nyní se už několikátý zápas k tomuto opět velmi blíží, což v tomhle zápase ukázal několikrát. A samozřejmě vítězný gól je jen třešničkou a odměnou pro něj. Allen se předvedl ve velmi dobrém světle. Jinak ale musím říct, že Avalanche mají hodně dobře poskládaný tým a to jim dost hráčů ještě chybělo - ta jejich obrana je fakt silná. A dokonce i Drouin tam vypadá mnohem lépe než u nás, chodil pravidelně na přesilovky, podílel se na prvním gólu...
 
AvatarSamozřejmě vyrovnanost je to, co dělá tým TOP týmy, ale že dokážeme už jak dlouho předvádět výkony den a noc, to je prostě na zamyšlení. Ať už od motivace hráčů, jejich soustředění na každé utkání, atd. Dnes proti top týmů velmi solidní výkon, Slaf konečně dotlačil gol v domácí hale, přesilovky vyšly. No a pak přijede SJ a my vypadáme jako zmoklé slepice, velká škoda těchto zápasů...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Colorado Avalanche
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík