Postup se dnes nekoná, Ottawa snižuje

23.04.2015, 01:53 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

Win or die, tohle bylo heslo Ottawy před čtvrtým zápasem. Habs vedli 3:0, tzn. jediná výhra je dělila od postupu do druhého kola a Ottawu od konce sezony. Takhle Habs s Pricem v brance nastupovali na ledě Ottawy Senators.

Markov – Subban

Petry – Emelin

Gilbert – Pareryn

Galchenyuk – Plekanec – Gallagher

Pacioretty – Desharnais – Smith-Pelly

De la RoseEller – Weise

Flynn – Mitchell – Prust

Začátek dnešního zápasu rozhodně nebyl tak energický ze strany domácích, spíš naopak, Habs si vypracovávali šance a soupeře přestříleli a jako první si zahráli přesilovku. Hra s jedním hráčem navíc je ale oproti začátku série hodně špatná a k ničemu nevedla. Poté se síly začaly vyrovnávat a střely na Price přibývaly. Obrovské šance přišly v patnácté minutě, na jedné straně Plekanec v přečíslení, o pár sekund Stone také z brejku. Golmani ale zatím stoprocentní. Habs si zahráli ještě jednu přesilovku na konci třetiny, kde měl obrovskou šanci Markov, ale i přes prázdnou branku nedokázal zakončit a puk mu projel mezi nohami. Prvotní převahu Habs Sens vyrovnali a převzali poté otěže zápasu, ale vylámali si zuby na Carym Priceovi. Na střely 11-9 pro hosty.

Do druhé třetiny vstoupili rozhodně líp domácí a dokonce si vybojovali svou první přesilovku, kde ale ani tady ke golu nepřišli. Vyloučen byl Desharnais a byl to právě vzrůstem malý centr, kdo měl po návratu z trestné lavice pěknou střelu, kterou zneškodnil Anderson.  Později v třetině si zahráli další přesilovku montrealští a opět bez kýženého výsledku. Po vcelku běžném souboji na brankovišti byl vyloučen Jemelin za nedovolené bránění v čase 15:00 a Sens si zahráli druhou přesilovku v zápase. A zde se děly věci. Domácí měli celou řadu nebezpečných šancí, na Price však recept stále nenašli. A to hned na začátku trestu měl obrovskou šanci Brandon Prust. V oslabení jel nikým neohrožován na Andersona a nechybělo málo, aby svůj blafák zasunul mezi tyče. Třetiny opět skončila bez branek, na střely 10-11 pro domácí, celkově 21-20 pro Habs.

V třetí třetině to byla válka, souboj, kde nikdo nechtěl udělat chybu za nerozhodného stavu. Ottawa ale musel hrát, jelikož jí šlo o život. Bohužel to ani nebyl tlak Ottawy, který by přinesl domácím vedení, ale chyba soupeře, ta, kterou nechtěl nikdo udělat... Na konci první půlky třetí třetiny udělal hrubku Tom Gilbert a zpoza brány daroval puk ottawským, Hoffman vystřelil a Price s totálně zakrytým výhledem neměl šanci. Sens se tak dostali do vedení 1:0 a počtvrté v sérii vstřelili první gol v zápase. A toto hubené vedení udrželi až do konce, Habs se snažili s výsledkem ještě něco udělat, ale Anderson byl proti. Na střely 7-12 v třetí třetině, celkově 28-32 pro Ottawu.

Sweep podruhé za sebou se nekoná a série se stěhuje za stavu 3:1 zpět do Montrealu. Ottawa dnes byla lepší, i když i Habs měli spousty nebezpečných šancí. Zajímavé je, že předchozím velice tvrdém zápase, se dnes rozhodně tolik nehitovalo. Na druhý pokus může Montreal sérii ukončit v pátek.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarNakonec jsem vstanul na konec první třetiny a nelituji, to byl teda zápas. Co jsme to nedali za šance a ten závěr, to byly neskutečné nervy. Ale jsme tam a to je hlavní. Porazili jsme je, všem zavřeli na nějaký čas ústa a čekáme na soupeře.
Carey byl prostě Carey jak se často ozývá z šatny, fenomenální výkon opět a zase.
 
27.04.2015 02:56 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarJelikož jsme nedali tutovky, tak infarktový závěr. CAREY FOREVER a těším se na další kolo. GO HABS GO
 
27.04.2015 02:54 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarCarey je bůh!! Co jsme dneska nedali za šance bylo do nebe volající, hlavní je ale výhra a postup. Ted doufat v postup Detroitu..
 
27.04.2015 00:39 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarGally neskutečně, takovou teč jsem snad ještě neviděl smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak snad to dá Mišo, já bohužel určitě ne...
 
AvatarPánové, prosím někoho o report, já se budu dívat až ráno.
Dens PAP v sestavě, zatím se neví na místo koho, no uvidíme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně jak říkáš, DD je naprosá tragédie, ostatně jako vždy v play-off, Max není očividně ok a DSP by se tam hodil, kdyby byli ostatní dva v pohodě a na vlně, jinak tam je v podstatě k ničemu, on nic sám nevypracuje. Ale jinak jsem s ním spokojen, hraje svoje a hru, pro kteoru jsme ho získali. Že nemá skill jsme věděli. Co je ale určitě špatně, tak to je DSP na přesilovce, tam má být Eller, se svými proporcemi by před tu bránu mohl klidně chodit taky a ruce na dorážky má mnohem šikovnější.
Druhá lajna je snaživá, to bych jim zase neupíral, Gallyové se derou dopředu a Pleky to dobře jistí, ale nepadá jim to tam, bohužel. To je pak ironie, že naší nejnebezpečnější lajnou je čtvrtá a nejlepší útočník Weise...
 
AvatarReakce na příspěvek:Musí se už konečně zvednout našich Top 5 útočníků, S-P nepočítám. To je tragédie, Max je asi zraněný, protože je to jen stín obávaného hráče, DD nemá cenu mluvit, takže první lajna vymazaná. Druhá si toho taky moc nevypracuje, pochvalu by zasloužil snad jen neúnavný bojovník Gallagher. Pleky nějakou šanci měl, ale neproměnil, klasika. Ale aspoň neinkasují... Přesilové hry, to už nemá cenu komentovat, to je vždy utrpení, po prvním zápase to šlo absolutně do kopru... Hráci musí bít na poplach, protože teď májí zápas číslo sedm. Pokud v Ottawě nevyhrajeme, tak doma, to bude tlak jako kráva na psychiku a nedokážu si představit, kdyby hosté dali první branku... Musíme dát v Ottawě první gol a pak to urveme...
 
AvatarReakce na příspěvek:Trochu první, ale druhý, třetí, pátý, všechny jako přes kopírák. Jak jednoduché, dojít před tu bránu, dojde tam logicky i bek a pak to už stačí přes tu hradbu těl jen prostřeli a pak nemá šanci nikdo, ani Carey. Že to jde jsem koneckonců ukázali i jediné branky taky. My to střílme odevšad, ale nebezpečně to moc nevypadá. Měli jsme šance, paradoxně největší v oslabení nebo je měla čtvrtá řada, ale rozhodně jsme mohli dát víc branek, nebýt naší děsné koncovky a asi už i respektu z Andersona.
Tragická PP netřeba zminovat, to by jeden blil.
No nic, já určitě nic nevzdávám, tomu týmu věřím, ale v Ottawě musí přijít velký obrat a ukončit to.
 
AvatarZačíná jít do tuhého...Nasadit Andersona byl geniální tah Ottawy. Viditelný rozdíl byl při hře před bránou - Ottawa se snaží tečovat, my tam sice byli, ale pouze "být tam" nestačí. Přesilovky vypadaly o něco líp než posledně, ale góly z nich stále nepřichází...a kdyby chyběly jenom góly z přesilovky... měli jsme víc šancí než posledně, ale musíme je využít. Anderson je zkušený brankář, který toho proti Habs odchytal dost. To se projevilo třeba u šance Plekyho v oslabení - nereagoval na pohyb rameny a zůstal na místě. Troufám si tvrdit, že méně zkušený brankář by se nechal nachytat...
Příští zápas už musíme vyhrát, ať ty góly do brány dostaneme jakkoli. V příp. 7. zápase bych nám, vzhledem k psychice, moc nevěřila...
 
AvatarReakce na příspěvek:Hm díky za odpověď bohužel tohle se pozitivně hodnotit nedá. Možná sem se neměl vůbec vyjadřovat, protože to co sem řekl ví fakt asi celej fanclubsmajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:To jsi nám řekl novinu...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to bych se jednim slovem poblil, eště že sem nevstával a neviděl tu katastrofu, kterou sme předvedli nechápu, jak nám muže dělat takovej problém to ukončit když sme měli takovou skvělou možnost.
Bojim se aby sme eště nezaplakali. Vzbudil sem se asi na začátku druhý třetiny a nechtělo se mě zvedat s postele a jak to tak vidim udělal sem velice dobře, protože až bych to zapnul, tak by mě asi kleplo byla to nezkutečná ostuda a navíc doma OMG proč? máme rozhodně tým, kterej to umí rozhodně líp tohle nemohli bejt naši Habs. Jsem fakt nasranej říkám vám, že my se budeme eště hodně třepat o postup nebudu se radši dál vyjadřovat nebo bych je musel už přerazit. Vim že se to stává, ale né v PO a eště týmu, kterej hraje celou sezonu na špici no brečel bych!!!!!smajlik
 
25.04.2015 10:08 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarTak dostat doma takovej klepec, co k tomu říct...radši nic. Teď to bude ještě neskutečný drama, díky tomu, jak jsou teď Sens na koni, tak můžem jen věřit, že se šťastným koncem.
 
AvatarBohužel došlo k tomu, co jsme vůbec nechtěli... Nasazení Andersona Ottawě vyšlo, my z něj už evidentně máme respekt, protože střílíme z hrozných pozic a s takovými střelami on nemá žádný problém. Ottawa už přišla na to, jak to Priceovi znepříjemnit a daří se jí to - je mnohem efektivnější a popravdě - má mnohem lepší střelce. My jsme v koncovce úplně jaloví!
Je jasný, že další zápas dostaneme a nechci vidět ten kolaps v sedmém doma - Ottawa bude strašně na koni a my pod hroznou dekou... K tomuhle po takovém průběhu prostě vůbec nemělo dojít!
 
AvatarTo snad není normální. Střílíme, máme jasnou převahu, hraje se jen v pásmu Ottawy, ale co z toho? Všechno propagační střely, sem tam je to vážnější a to plešoun chytne. Taky už je mi skoro až do breku jak každý odražený puk, každý blok, každá střela vedle, prostě totálně vše se odrazí na jejich hole. To je nějaká špatná karma. A vše je dokonáno čtvrtým golem, taková debilní chyba. Po hodně dlouhé době vypínám zápas předčasně.
 
25.04.2015 02:40 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Avatarvypínám, totální zmar a neochota bojovat. Bude to na 7 zápasů..
 
AvatarHm, naše produktivita úžasná, co se odrazí, tak na ottawské hole, vůbec to plešounovi neznepříjemnujeme. Kdežto Carey má pořád někoho před sebou a pak to tak dopadá, byt tedn první gol určitě měl mít. Čekal jsem rozhodně větší energii, musíme zabrat.
 
AvatarTen zápas nebyl z naší strany zrovna top, ale i to klidně stačilo na výhru, jen kdybychom měli ne tak tragické přesilovky a měli trochu štěstí v koncovce. Byly tam nebezpečné brejky, pěkné kombinace (sem tam) a často chyběl poslední krok ke střele, nicméně Sens byli hladovější a asi vyhráli zaslouženě. Nicméně věřím v tým, je silný a zítra to ukončíme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas, asi nejméně koukatelný zápas série. Hodně nepřeností, nemělo to ani zběsilé tempo předchozích zápasů. Nejhráli jsme vyloženě špatně, ale něco tomu chybělo. Velký problém jsou přesilové hry. Tam uvadáme a hrajeme je hrozně. To nás ještě může stát mnoho horkých chvil. Ottawa se rozhodně nevzdá, nemá ani proč, všechny zápasy nesmírně vyrovnané a lehce se nám může stát, že se bude rozhodovat u nás, ale až za 3 zápasy... Musíme teď předvést nejlepší výkon v sérii, donutit Andersona k těžkým zákrokům, protože jich moc neměl, snad jen nájezd Prusta. Nechodili jsme clonit, to musíme zlepšit. Čeká nás bitva a tu musíme vyhrát...
 
AvatarHra vypadala jako na houpačce - chvíli jsme přehrávali Ottawu my, pak ona nás... ale ty její střely byly mnohem nebezpečnější. My jich neměli málo, ale jestli tam byly 2 gólovky, tak možná přeháním. Problém nám dělala i obyčejná přihrávka...ty přesilovky jsou příšerný...občas se objevil náznak zlepšení a po chvíli zase na dlouhou dobu zmizel...naopak pozitivem jsou oslabení, ta nám jdou. Sens jednou vyhráli a my je snad v pátek dorazíme.
 
AvatarCelkově asi nejhorší zápas ze série - ne proto, že jsme prohráli, ale tak nějak celkově mě to tempo nenadchlo a naše hra nebyla taková jako v předchozích utkáních. Naše přesilovky se po slibném úvodu v sérii dostaly opět na nulovou, respektive spíš zápornou hodnotu, protože ve hře 5 na 5 hrajeme lépe...smajlik. Hnus! Ottawa si to za větší snahu zasloužila a pro mě žádné překvapení, čekal jsem, že tenhle zápas nepustí. Každopádně teď už musíme doma zakončit, jinak nám nastává velký problém a skončíme v sedmém zápase, který je vždycky loterií...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík