Divosi zdolaní a body ostávajú doma, o další body dnes s Winnipegem

09.11.2014, 08:11 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Po úspešnom štarte sezóny upadli Canadiens do menšej hernej krízy, nakoľko prehrali štyri z posledných šiestich zápasov. Na internete začali kolovať prvé špekulácie o možných trejdoch. Habs potrebovali zlepšiť hlavne útočnú efektivitu a presilovky. V sobotu do Montrealu pricestovali hráči Wild. Ešte pred začiatkom duelu bolo pod strop Bell Centre slávnostne vyvesené číslo 5 legendárneho obrancu Guya Lapointa, ktorý odohral v drese Habs 777 stretnutí. Súper bol symbolický, pretože šesťdesiatšesťročný Lapointe pracuje od roku 1999 ako skaut práve v Minnesote. Michael Bournival utrpel zranenie ramena a vynechá minimálne dva až tri týždne. Zvyšok mužstva bol našťastie fit a do bránky sa postavil oddýchnutý Carey Price.

Pacioretty - Desharnais - Parenteau
Galchenyuk - Plekanec - Gallagher
Sekáč - Eller - Prust
Moen - Malhotra - Weise

Markov - Subban
Jemelin - Weaver
Beaulieu - Gilbert

Prvú vážnejšiu šancu si v štvrtej minúte vypracovali hostia, keď útočník Jason Pominville strelou z medzikružia ohrozil montrealskú bránku. Blízko ku gólu bol chvíľu nato Justin Fontaine, keď dostal presnú prihrávku, našťastie Price predviedol výborný zákrok. V čase 07:31 prvej tretiny putoval za držanie na trestnú lavicu Mikko Koivu a Canadiens mali možnosť početnej výhody. Dokázali si počas nej vypracovať niekoľko sľubných príležitostí, ale gólman Darcy Kuemper všetky zneškodnil. V jedenástej minúte spôsobili hráči Minnesoty závan pred domácou bránkou, avšak gól z toho nebol. Carey podržal spoluhráčov aj v štrnástej minúte, tentokrát vyšiel naprázdno obranca Marco Scandella. Necelé tri minúty pred koncom úvodnej časti hry nastrelil žŕdku hosťujúci forward Nino Niederreiter. Wild boli počas týchto dvadsiatich minút aktívnejším mužstvom, lenže stav bol aj napriek tomu bezgólový.

V úvode druhej tretiny pokračovali hostia v dobrej hre, čo potvrdzuje ďalšia Scandellova príležitosť. Habs sa ale postupom času začali drať viac dopredu a v dvadsiatej šiestej minúte otestoval Kuemperovu pozornosť Jiří Sekáč. Útočná aktivita priniesla ovocie v polovici zápasu, keď presnou strelou poslal Montreal do vedenia Brendan Gallagher, asistenciu si pripísal Pleky. V tridsiatej piatej minúte chybnú rozohrávku využil na vyrovnanie útočník Jason Pominville. Ani to však Canadiens nespomalilo a v závere druhej dvadsaťminútovky vrátil domácim vedenie Lars Eller, ktorý prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Po nemastnej neslanej prvej tretine bola táto časť omnoho lepšia a zverenci Michela Therriena zaslúženie vyhrávali po štyridsiatich minútach 2:1.

Tesné vedenie bolo predpokladom zaujímavého súboja v záverečnej časti. V štyridsiatej piatej minúte výborne hrajúci tretí montrealský útok pretavil aktivitu do tretieho presného zásahu, ktorý dosiahol Jiří Sekáč. Pobyt na tribúne mu zrejme prospel. Zhruba o minútu neskôr sa vypredané Bell Centre radovalo znovu, nakoľko na 4:1 zvyšoval po krásnej akcii Max Pacioretty. Dva rýchle údery prakticky pochovali nádeje hosťujúceho celku na úspešný výsledok a stretnutie sa už iba dohrávalo. V štyridsiatej deviatej minúte mal na hokejke ďalší gól Sekáč, lenže Kuemper tentokrát odolal. Zvyšné minúty už nepriniesli nič významné. Canadiens sa mohli tešiť zo zaslúženej výhry 4:1 a zaiste potešili aj Guya Lapointa, ktorému patril tento duel.

Až na prvú tretinu boli hráči Habs aktívnejším tímom, čo potvrdzuje výsledok. Útočná aktivita konečne priniesla svoj výsledok, už len tie nešťastné presilovky začať využívať. Jiří Sekáč odohral zrejme svoj najlepší zápas v sezóne a zákonite bol vyhlásený prvou hviezdou stretnutia. Najbližšie sa Canadiens predstavia v utorok, keď nastúpia proti Winnipegu Jets.

Hviezdy zápasu:
1. Jiří Sekáč 1 + 1
2. Lars Eller 1 + 1
3. Carey Price 30/31

foto: Richard Wolowicz/Getty Images

Canadiens vs. Jets preview

Dnes na led Montrealu Canadiens zavítá poměrně oblíbený soupeř Winnipeg Jets. Ovšem letos jsou Tryskáči v úplně jiné pozici, než na které jsme bývali zvyklí. Z otloukánka ligy se stal černý kůň. Winnipegu se povedl úvod sezony a pohybuje se v postupových pozicích tabulky, statistika 6-0-2 z posledních osmi utkání hovoří jasně. Dnes to také bude souboj dvou docela podobně hrajících týmů. Ani útočná bouře, ani obranný val. No, k útočné bouři mají oba týmy opravdu daleko, když to se pohybují na samém chvostu ligové produktivity. Ale to ani jednomu týmu nebrání poměrně pravidelně vítězit.

Šatna Habs stále žije nedávnou událostí týkající se Reneho Bourqua. Neoddiskutovatelný talent a velice šikovný hráč prostě stále ne a ne najít šťávu alespoň z dálky připomínající letošní platy-off, musel se tedy GM Bergevin vložit do situace a kanadského forwarda nabídnout ostatním týmů přes tzv. waiver list. Tím Rene prošel a mohl tak být poslán na farmu. Z ní byl naopak povolán jako třináctý útočník Drayson Bowman a po odehrání víkendových zápasů také Jarred Tinordi. V dnešním zápase by Habs měli nastoupit ve stejném složení jako v sobotu s Carym Price v brance. Kanadská brankářská star má výtečnou bilanci s Jets/Trashers a to 11-4-3.

Na opačné straně kluziště bude stát Ondřej Pavelec, jenž konečně umlčel dlouhé řady kritiků svých výkonů a po výtečném úvodu sezony se vyhřívá na čele brankářských statistik. Winnipeg i přes fakt, že v létě téměř neposiloval, je mnohem silnější a vyzrálejším týmem, který vede Paul Maurice. Ostřílené zbraně tryskáčů jsou kapitán Ladd, střelec Kane, všeuměl Wheeler, obojživelník Byfuglien a šikula Enstrom.

Zápas sledujte od 1:30.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Asi se vším souhlasím. Opět solidní začátek a pak postupně chyby v obraně a následný srovnání tempa...ještě, že jsme v první třetině neinkasovali, to by mě vyvíjelo úplně jinak. Winnipeg šel celkově dost nahoru, Pavelec má formu, určitě by to bylo dost těžký.
Co mě teda dostalo, jsou ice-timy - Prust: 19:02, Pacioretty: 15:12.
Plekyho a Ellerova lajna neskutečně aktivní, pokud se to dá takhle říct, tak Pleky si ten gól do prázdný naprosto zasloužil smajlik a co víme, třeba se zase rozjede jako na začátku sezóny.
Co se týče Subbana, docela mě dostávají výroky komentátorů, kteří si snad všímají jenom toho pozitivního na jeho výkonu ("What a block by Subban!" nebo "Smart play by Subban"), ale když chybuje, tak to jeho jméno "opominou" a řeknou, že soupeř se dostal do brejku...
 
AvatarOpět nijak přesvědčivý výkon, opět ale 2 body doma a opět skvělý Price! Subban hraje snad nejhůř za tu dobu, co nastupuje za první tým Habs - neskutečný ty jeho kiksy smajlik. Ellerova lajna opět rozhodla, Seky opět solidní výkon. Všechno je prostě tak nějak stejné jako poslední zápas... smajlik. Jen nevím, jestli z toho mám až takovou radost... smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:A jo, mně vlastně nedošlo, že je Bournival zraněný. Máš pravdu, Moen hrál většinou svou roli dobře... že se po něm chtělo i něco "jinýho", není jeho problém a chyba...
 
AvatarNo tak vidím, že přestárlí Rusáci v obraně jsou pro nás asi velkou slabostí...smajlik smajlik. Tomuhle vůbec nerozumím, pokud to třeba nebude mít nějaké budoucí pokračování!
 
AvatarReakce na příspěvek:Povolaný je Bowman, takže jej vlastně dnes uvidíme v premiéře na ledě. Bourny uvidíme až se uzdraví, má být na 2 týdny mimo s tím ramenem.
Moen byl u organizace dlouho, takže se mu určitě sluší poděkovat. Někdy jsem na něj plival, často oprávněně, často ale bez jeho zavinění (to když z něj MT dělal top křídlo), ale fakt je, že odešel další řízek a to bez náhrady. Jediní tvrdí hráči v týmu tak jsou Prusty a Tinor.
Pojďmě zavzpomínat na pár skvělých okamžiků Travise Moena u nás:
https://www.youtube.com/watch?v=-2sPrmuHtdg
https://www.youtube.com/watch?v=BZM6qRuqYD4
https://www.youtube.com/watch?v=fVyxS6yhE7U
 
AvatarReakce na příspěvek:šanci dostane aspoň Bournival v útoku, ale taková volba draftu by byla lepší. I když by to bylo okolo 4.-5. kola.
 
AvatarTakže z velké bubliny jménem Bourque nic nebude a za chvíli je v týmu zase...
Na co přestárlý Gonchar? Moen, ač jsem na něj často nadával, tak vlastně letos nic moc nezkazil a v obranné fázi hry je pořád dobrý, ale je fakt, že má velký kontrakt a to ještě i na další rok. Gončar sice bude po sezoně UFA, ale proč bychom ho měli mít v týmu? To fakt nevím... smajlik
 
11.11.2014 19:30 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Absolútne nechápem tento trejd to akože k čomu je dobré? Keď už posilu tak do útoku a nie do preplnenej obrany. smajlik
 
AvatarMoen za Gonchara. Takže Tinordi s Beaulieum si asi moc nezahrají...
 
AvatarTo ten Bourky teda dopadl... Ale není se čemu divit a já bych to možná udělal už dávno. Synek to má v rukách, ale bohužel ne v hlavě. Otázka je, co s ním bude dál, vyplatit jej nemůžem a výměna je taky pasé. Takže se buď zázračně zvedne nebo bude pendlovat mezi farmou a A týmem v případě zranění.
 
10.11.2014 10:55 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
Avatarhttp://www.habseyesontheprize.com/latest-news/2014/11/9/7183581/rene-bourque-placed-on-waivers-by-the-canadiens
 
AvatarUž je to fuk, každopádně se shodneme, že ideál to rozhodně není. Nicméně máme teď celkem příjemné soupeře před sebou. Winnopeg, proti kterému se nám vždy dařilo, a Boston, což je game booster jako kráva, tedy doufám, že bude smajlik
 
AvatarNo, ta jejich herní převaha do našeho gólu byla o dost větší než ta naše v poslední třetině (pokud se tomu herní převaha dá říkat - dost jsme těžili z toho, že oni museli a my mohli čekat na chyby..). Sorry, ale tohle vítězství bylo o bojovnosti, ne o kvalitě! Ten herní projev není dobrý a i když to nerad říkám, tak z posledních zápasů jsme byli lepší snad jen v Buffalu (což není až taková pochvala...), v ostatních duelech byl herně lepší většinou soupeř.
Nemůžu si pomoct, ale s tímhle daleko nedojdeme - musíme o mnoho zlepšit náš přechod do útoku, to je opravdu tragédie...! Subbana nehodlám hodnotit, tam můžu jen doufat, že se z tohodle hnusu co nejdříve probere smajlik!
 
AvatarŠlo to od první tragické třetiny, přes druhou vyrovnanou a třetí výbornou, kde jsme už byli lepší než soupeř. Naštěstí v první, kde jsme vypadali opravdu špatně, nás podržel Carey, když chytl dvě branky. Prohrávat o dva goly, věřím, že v naší neformě by bylo po zápase... Ellerova formace jasně nejlepší na place a Seky měl ještě dvě pěkné možnosti, ale i tak jeho nejlepší výkon. Body důležité, hlavně pro sebevědomí...
 
AvatarReakce na příspěvek:No neřekl bych po většinu zápasu, podle mě to bylo přesně do poloviny, což byl Gallyho gól. Ten nám vlil život do krve a vypadali jsme konečně zase po dolouhé době jako hokejový mančaft třetí třetina, kde už to bylo Maxově gólu do Minny odevzdané.
Je ale fakt, že v první třetině to tam několikrát Carey hasil mohlo to vypadat jinak, ale my zase dali dvě tyčky a oni se prosadili pouze jedenkrát a to jim tu branku ještě musel dát na zlatém podnose Markov.
Nebylo to pořád ono, to zdaleka ne, ale podle mě solidní výkon a body jsme si zasloužili.
Carey fantastický, třetí lajna totéž. V první třetině jsem si říkal, že se mi jejich pohyb líbí a že se určitě prosadí a buch to tam smajlik
Starost mi děla Subban, to je jasně náš nejhorší bek...
Sekyho branka pro mě absolutně v pořádku, ale je pravda že vzhledem k tomu co se v minulosti neuznalo to diskutabilně vypadá, ale jak říkáš, tak konečně to někdo posoudil mozkem.
 
AvatarK Wilds hodně krutý výsledek, protože byli po většinu zápasu lepším mužstvem - lepší pohyb, lepší kombinace... Vlastně si do našeho prvního gólu, který přišel trochu jako blesk z čistého nebe, nevybavuju nějakou naší gólovku - moc ke koukání to nebylo smajlik. Takže spokojenost samozřejmě s výsledkem a potom s hrou Ellerovy formace, která byla naším jasně nejlepším útokem - jako jediní dokázali být v pásmu delší dobu a byli tam hlavně nebezpeční, protože výborně bruslili! No a Seky výborný zápas a po zásluze byl vyhlášený první hvězdou zápasu. Jinak, jak říkám, mě tyhle naše poslední výkony hrozně nebaví!
Jo a konečně nějaký rozhodčí dokáže rozlišit, kdy do gólmana najede útočící hráč sám a kdy ho tam natlačí vlastní obránce (viz trochu diskutabilní gól Sekyho)...
 
09.11.2014 11:17 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNa pobavenie smajlik
https://www.youtube.com/watch?v=DFO1iQGtPbc
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Minnesota Wild
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík