Play off preview: Canadiens vs Lightning

01.05.2015, 09:43 | Preview |  Michal Házi
 

Montreal splnil povinnú úlohu a po náročných súbojoch s Ottawou postúpil do druhého kola play-off. Treba však poznamenať, že postup sa nerodil ľahko, nakoľko mužstvo okolo Erika Karlssona bolo vyrovnaným súperom. Rozhodujúcim faktorom, ktorý naklonil misku váh na stranu Habs bol fantastický Price. Kanadský gólman chytá v životnej forme a s veľkou pravdepodobnosťou ho neminie zisk Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára v základnej časti. Má tiež šancu aj na výhru Hartovej trofeje pre najužitočnejšieho hráča. Som si však istý, že Carey by všetky individuálne ocenenia a rekordy najradšej vymenil za vytúžený Stanley Cup. Pri ceste za ním sa Canadiens do cesty v druhom kole vyraďovacích bojov postavia hráči Tampy Bay Lightning. Po roku sa tieto dve mužstvá stretávajú opäť. Naposledy to bola pomerne jednoznačná záležitosť, nakoľko Habs porazili Bolts 4:0 na zápasy, lenže teraz je situácia iná. Lightning zdolali zverencov Michela Therriena vo všetkých piatich vzájomných dueloch základnej časti. Postrachom je hlavne elitný útok v zložení Palát - Johnson - Kucherov, ktorý v prvom kole nazbieral dokopy 14 kanadských bodov. Kapitán Stamkos mal síce proti Red Wings zvlhnutý strelný prach, nakoľko neskóroval ani raz, ale obrana Habs si na neho musí dávať veľký pozor. Podľa môjho skromného názoru, ak chcú v Montreale pomýšľať na postup, hráči sa budú musieť vyvarovať školáckych chýb v obrane, musia byť aktívnejší pred súperovou bránkou, zlepšiť mizerné presilovky a k tomu všetkému bude potrebný aj kus šťastia. Samozrejmosťou sú Careyho výkony, v ktorých ho ale musí podporiť celý tím. Jedine tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu. Ako už iste dobre viete, obranca Beaulieu bude podľa slov GM Bergevina out minimálne prvé štyri zápasy série. Zvyšok mužstva je po zdravotnej stránke ako tak v poriadku a dúfajme, že zranenia kľúčových hráčov sa budú Montrealu vyhýbať. Kouč pravdepodobne pošle v otváracom duely do akcie rovnaké útočné formácie, ako v šiestom zápase proti Sens. Už mi neostáva nič iné, ako len popriať chalanom úspešný štart v prvom stretnutí, ktoré je na programe dnes večer o 1:00 SEČ. Takže všetci povinne fandiť nielen svojim favoritom na prebiehajúcich hokejových MS, ale tiež Canadiens pri ich ceste za vysnívanou trofejou. Na záver ešte krátke video z predošlej série so Senators, príjemné sledovanie. :)





 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarProhráli jsme si to sami, teď to završil Pateryn tou chybou a jsme tak bez bodu...smajlik. Nevím, co víc k tomu napsat, po první části jsme měli vést minimálně o gól a všechno by vypadalo nejspíš jinak. Teď bude druhý zápas hodně těžký...
 
Avatartak pro dneske konecsmajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:To sice má, ale my jich měli mnohem víc a v OT tuplem. Jsme lepší, musíme to vyhrát. Druhé OT a já nespal, no nic, musíme to ukončit co nejdřív.
Ten neuznaný gol byl podle mě posouzen dobře, takové nájezdy do golmana přece platit nemůžou.
 
Avatartak se nam povedlo diky chybe Bishopa srovnat ale Tampa male stale dost sanci zapas rozhodnout
 
AvatarKdyž už Pleky nedá tohle tak nevím co chce dát.Tolik tutovek co má v play off neměl snad ani v základní části :D
 
AvatarTampa ve druhe trtine aktivnejsi ale co tam Pleky nedal v tom oslabeni aby nas to nemrzelo
 
AvatarJak je možné, že po téhle třetině svítí na našem kontě nula? Tolik šancí, tyček... Pak kousali i oni, ale co jsme nedali to je zase děs. Máme na ně, musíme zabrat.
 
AvatarReakce na příspěvek:No jo, Krejčík je přece v obraně národáku poprávu.
Dnes to bude bitva, moc se těším.
 
01.05.2015 23:30 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarGO HABS GO! smajlik Jinak dneska zápas se Švédama...neskutečný, jen škoda, že jsme jim tak tři góly darovali.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík