Série nekončí. Tampa odjela z Montrealu s nepořízenou

28.10.2016, 08:25 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal začátky sezón v posledních letech zvládá na výbornou. Proti Tampě zaznamenali hokejisté šestou výhru v řadě a vévodí celé NHL. Stejně jako na začátku minulého ročníku.

Habs se dokonce stali prvním týmem v historii NHL, který vyhrál 3 sezony po sobě min. sedm z prvních osmi zápasů sezony

Canadiens celý zápas prohrávali a až v třetí části obrátili skore z 0:1 na 3:1. Price si tak vylepšil bilanci na 4-0 a vytáhl 30 úspěšných zákroků.

Branky a nahrávky: 47. Galchenyuk (Markov, Petry), 51. Pacioretty (Pateryn, Shaw), 60. Mitchell - 37. Killorn (Hedman, Str?lman).

C. Price (MTL) - odchytal 60:00 minut, 30 zákroků, úspěšnost 96,8 %
B. Bishop (TBL) - odchytal 58:54 minut, 23 zákroků, úspěšnost 92,0 %

1. hvězda utkání - Carey Price (MTL)
2. hvězda utkání - Max Pacioretty (MTL)
3. hvězda utkání - Jonathan Drouin (TBL)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas, týmů se spostou nadraftovaných mladých top hráčů je hodně a úspěchy nikde, u Toronta se to bojím bude naopak právě kvůli managementu, který dělá málo chyb v rozhodování. Ale pořád je před nimi dlouhá cesta.

U Radua máš pravdu, dvouminutových trestů má hodně, na tom by měl zapracovat. Jinak je to krása.
O těch lajnách jsem tady mluvil, myslím, že nemáme vyloženě první lajnu a když už, tak bych první lajnu neoznačil tu, kde je DD s Maxem a Shawzim. Stačí se podívat na TOI forwardů z tohotto zápasu. Jen Max a Pleky TOI víc než 17 minut, jinak se všichni pohybují plus mínus okolo 14 minut.

Pleky bohužel pokračuje v sestupné tendenci svých výkonů z lonské sezony smajlik Tři asistence a hlavně i herní bída je toho důkazem. Musí se probrat, já nad ním hůl nezlomil, ale pokud se neprobere asap, tak bude hodně sílit kritika, protože to je přeci jen náš nejlépe placený útočník. Ale jak se vyhrává, na něj není moc vidět, ale i tahle vítězná šnůra někdy skončí.

Trochu jsem prouzdal statistikami a docela mě zaujalo, o kolik máme nejlepší statistiku GA v celé lize. My inkasujeme průměrně 1,44g za zápas a druhé NJ rovné dva goly. Dominance. Shea vede ligu v plus, mínus, bodově náš žádná hráč moc nevyčnívá, zatím přispívají všechny útoku s samozřejmě Webs, který je náš nejproduktivnější hráč.

 
30.10.2016 12:35 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarA ještě abych nezapomněl moc se mi líbí Danault ten tam fakt nechá duši, pracant a je i šikovný.
 
30.10.2016 12:32 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Leafs mají bohužel pro nás nejenom spoustu talentu, ale bohužel oproti letům minulým přibrali i velice schopný managment a trenéra. Nějak si neumím představit, že by za pr let nepatřili k tomu nej v NHL.

Jinak Radulov paráda jen by nemusel tak prasit (náš nejvylučovanější hráč). Jedinou bolístku vidím, že jsme slabí na centru, náš nejlepší centr je Galchenyuk a už je to fakt špatný když DD je v první lajně.
Pleky v kvalitním týmu už dost možná na první dvě nemá...vím že mě teď budete nadávat, ale je to tak.
 
AvatarViděli jsme zápas, jehož scénář se dal čekat. Leafs s tím enormním množstvím talentu v útoku tlačilo a mělo převahu, ale hodně střel byly lahůdky a se zbytkem si Carey spolu s obránci poradil. Nicméně na výhru jsme se dost nadřeli, což ale není nic nenormálního v dnešní NHL smajlik Trošku profesorský výkon, takový pohlavek pro ty kluky, ale za pár let budou Leafs mašiny, Marner, Matthews a Nylander jsou krvelačné bestie lačnící po každém puku.
Fantastický Carey, Shea a další bomba a opět produktivní Radulov. Zbytek sestavy předvedl solidní checking game a ze čtvrtého útoku jsem nadšený, ti mají energie na rozdávání.
Zatím se daří, velká spokojenost
smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tady člověk nikdy neví.
Hlavně tu lonskou zkušenost proboha nepřivolávejte...


Útoky jsem zvláštně poskládané, ale na druhou stranu to MT celou letošní sezonu hraje strašně vyrovnaně co se týká TOI. Tím, že hraje 4. lajna tak dobře, tak se jejich TOI pohybuje okolo 11,5-13,5 minuty, což tak rozhodně nikdy nebývalo nebo tolik třeba hrával jen jeden člen 4. útoku (Prusty), rozhodně ne celá formace. Tím pádem klesl o hodně TOI hráčům jako Pleky nebo Max zbylé tři formace se pohybují okolo plus mínus 16-17 minut a ledě. Tzn. určit kdo je první útok je těžké. Zatím to funguje, vyhrává se, tak je vše fajn, ale souhlasím, že bych i já změny udělal a pak je tady opět DD s jasně největším TOI z přesilovky... To už nám MT musí dělat naschvál a chce nás asi nasrat.
Ghetto na farmě válí, ale bohužel není přes koho. Zranění se nám vyhýbají, ale do akce se snad dostane.
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas, nechápal jsem prohození, ale klasický MT, to se nedá nic dělat. Jen aby tak dlouho nemíchal, až by to celé pokazil... Pokud se nezraní Price, tak věřím, že taková krize nehrozí. Určitě nás výpadky čekají, ale ne tak velké...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale nic špatně není, snad jsi pochopil ironii, ne...smajlik? A že tohle zatím skoro přesně kopíruje minulou sezónu, to je taky asi každému zřejmé, takže ty obavy, aby to nekopírovalo dál, jsou taky na místě - loni bych touto dobou taky nevsadil ani korunu na to, že nakonec dopadneme tak bídně...
Mně trochu vadí to současné složení některých útoků - hlavně tedy prohození Paciorettyho s Byronem. Ať je to, jak chce, tak Paci je top střelec a má prostě patřit do první lajny! Byron se mi moc líbí, ale jeho pozice je přesně ve třetí lajně a v oslabeních, kde může uplatnit svou neuvěřitelnou rychlost. Zbytek složení celkem v pohodě, jen doufám, že se nahoru dostane Andrighetto... smajlik.
 
AvatarProhráváme, je to špatně, vyhráváme a nehrajem dobře, to je taky špatně, vyhráváme hodně, hrajeme dobře a to je taky špatně smajlik Proboha chlapi klídek.
Ano, člověk nemusí být žádný myslitel, aby mu letošní začátek neevokoval minulou sezonu, každý ví jak dopadla, ale to neznamená, že máme prohrávat. Hlavně to nepřivolávejte!
Hrajeme skvěle a je dobré připomenou, že porazit v B2B zápase odpočatou Tampu se určitě hodně cení.
Čtvrtá lajna hraje opravdu perfektní hokej, takhle dobrý čtvrtý útok jsme neměli co já pamatuju. Moc MT nechápu ve složení obranných párů. Podle mě složení Weber-Jemelin nemůže dlouhodobě fungovat, což bylo na místy unaveně vypadajícím Jemelinovi dost vidět. A Weber to za něj neodbruslí. Nevím, proč nedal Nateovi víc šancí se sehrát s Sheou. Udělal chyby, ale ty Markov dělá taky a pořád hraje 21 minut za zápas. Na druhou stranu je třeba říct, že N8 a Patym tvoří skvělý 3rd pairing.
V sobotu klasický Hockey Night in Canada doma s Torontem, moc se těším.
 
28.10.2016 14:40 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Přesně :-) Tampa je top tým a my hrajeme hru kočka/myš, začátek sezony s prstem v nose. Člověk už pomalu listuje kalendářem kdy hrajeme s někým kde to bude o něco větší drama a ne trénink.

Teď vážněji, užívejme si todle období je jasné že to nebude trvat věčně ale člověk má teď prostě chut chodit po městě ve dresu, užívat si obdivných pohledů zasvěcených a povýšeně na ně kynout ve stylu Miloše Zemana :-D
 
AvatarReakce na příspěvek:Jako myslíš, že pořád vyhráváme, tak už to nemá cenu jo?:)) Byl to vyrovnaný zápas, Tampa je top tým, snad si nikdo nemůže myslet, že je budeme drtit. Nebyl to vůbec špatný zápas, akorát první dvě přesilové hry děsivé, to mě mrzí. Ale jinak, bylo to solidní. Zatím můžeme jen zářit spokojeností, protože naše výkony jdou pomale ale jistě nahoru i herně...
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky to ve mně evokuje ten minulý rok, takže mám obavy, aby se to znovu tak blbě nezvrtlo... Ale poslední zápasy jsou z naší strany už i herně mnohem lepší než cca první 3-4 a troufnu si v nich říct, že jsme vyhrávali zaslouženě. Proti Tampě to bylo hodně vyrovnané, ale myslím, že těch nebezpečnějších situací jsme měli my o něco více, i když poměr střel vyzněl pro Tampu. Oni mohou být možná trochu naštvaní, protože to vyloučení před naším vyrovnávacím gólem bylo hodně přísné.
Teď by to chtělo doma sfouknout Leafs, ale víme, jak jsou zrovna tyhle zápasy ošidné...
 
28.10.2016 09:32 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarA já se ptám.... je tohle normální? Nepřeháněj to už trochu? Má cenu se na to ještě vůbec dívat?
 
28.10.2016 09:32 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarA já se ptám.... je tohle normální? Nepřeháněj to už trochu? Má cenu se na to ještě vůbec dívat?
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík