Briere in, Diaz out…

04.01.2014, 19:14 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Hodně překvapivá rozhodnutí sype z rukávu poslední dobou hlavní trenér Montrealu Canadiens Michel Therrien. V dnešním domácím zápase proti Ottawě Senators se po dvou zápasové pauze Daniel Briere vrací do sestavy a hned na své oblíbené místo centra, bohužel to bude pouze čtvrtý útok ve složení Bournival-Briere-Moen, takže žádné omezování Bourqua nebo Gionty se nekoná. Ostatní útoky jsou beze změn. Ovšem opravdu zarážející je zařazení mezi zdravé náhradníky Raphaela Diaze. Velice solidní obránce, který se nachází v top ten všech beků NHL v blokování střel, dnes hrát nebude a jeho místo zaujme Alexi Jemelin. Dvojice veteránů Bouillon a Murray budou v sestavě také. Ryan White si odnesl lehčí zranění v horní části těla z Dallasu, ale nic vážného by to být nemělo. V brance bude Carey Price.

Dnešní zápas je druhý z pěti, první Habs prohráli v Ottawě 4:1 a určitě budou chtít tohoto soupeře konečně porazit, protože je hodně co oplácet po loňském play-off. Oba týmy své poslední zápasy vyhrály, Montreal porazil Dallas 6:4 a Ottawa Winnipeg 4:3. Hra Sens je hodně útočná produkující hodně gólů, ale jich taky hodně inkasuje, což moc nekoresponduje s tím, jak si Ottawu ve vzájemných zápasech pamatují fandové Habs. Nicméně Craig Anderson se poslední dobou dostává opět do formy, tak se nechejme překvapit. V sestavě Senátorů se to hemží stálicemi jako Spezza (jeho návrat po zranění je ale nejistý), Karlsson nebo Turris, ale prosazovat se začíná také mladý bek Ceci. Ottawě se také náramné vydařil letní trejd Bobbyho Ryana, který má na kontě už 18 branek, McArthur, další letní posila, si vede také výborně.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ostudo, prohráváme a ty to zabalíš, styď se. Kdybys fandil, tak to třeba vyhrajem. smajlik
 
05.01.2014 04:05 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarNestačím zírat, člověk se přijde mrknout kolik sme nakonec dostali a my dotáhli až na prodloužení.. škoda, škoda toho, jak to nakonec dopadlo..
 
AvatarReakce na příspěvek:"Pěkně" jsi to předpověděl. Bohužel, sehráli to v té PP dobře. Tým musíme pochválit za výbornou třetí třetinu, ale pokárat za ty chyby Gorgese, Jemelina a Prusta, které vedly ke šťastnému vedení Ottawy. Bod cenný, ale vyhrát se tohle v pohodě dalo. Hlavně doufám, že do dalších zápasů se půjde ve složení útoků tak, jak se hrálo v třetí třetině.
 
Avatarno, vzhledem k vývoji zápasu můžeme bejt spokojení...Povedlo se vyrovnat na první pohled ztracenej zápas, Briere snad dokázal, že nepatří na tribudu a Therien si snad všiml, že spolupráce Briere-Plekanec funguje smajlik
 
AvatarBod má cenu zlata, Gorges dneska nejhorší bek, tolik chyb jsem u něj neviděl za sezonu a MT ho tam pošle na poslední minutu... No nic, v prodloužení to asi ukončí, ale každopádně za bod můžeme být rádi, Sens nás od vyrovnání začali přehrávat...
 
AvatarReakce na příspěvek:to snad spálit ani nešlo smajlik smajlik no, i když...
a zápas bude ještě zajímavej smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:No je to, tohle musel už dát i Giontasmajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:a je dobře, že se prosazuje právě Briere smajlik Pokud ho i po tomhle posadí...
 
AvatarReakce na příspěvek:Konečně trošku normální změna a hned gol, třeba ještě přijde jeden...
 
AvatarBriere vedle Plekyho a Prust ve čtvrté, no já čumím. Bourque u Ellera. Nevypadalo to špatně, ale zas se trápíme proti tomu žebrákovi v brance.
 
AvatarReakce na příspěvek:Bourque dneska zase lítá, ale to neomlouvá těch dest předchozích zápasů, kde na ledě jakoby nebyl. Jinak máš naprostou pravdu. Murray je dobrý leda proti Torontu a Bostonu jako strom s 12 minutami na ledě, jinak nemá v NHL co dělat. Gionta je už tak trochu jako Gomez, Bourque musí hrát takhle celou dobu. Prust v top six nemá co dělat a jeho výskyt na křídle tak technické formace je výsměch. Já být na lavičce tak hrajem takhle:
DD line
Bournival-Pleky-Briere
Chucky-Eller-Bourque (po důrazném pohovoru)
Prust-White (Dumont)-Moen
a Gionta nejlépe v Hamiltonu nebo na tribuně.
 
AvatarCo k tomuhle říct? Jemelin u prvního gólu sice byl někde na třešních, ale Prust měl Greeninga pokrytého, tedy krom hokejky. To nepochopím. Pak klasický výbuch, jim tam padne vše, nám nic, sudí nám upískne jasný gól, šašek. Therrien pokračuje ve své komedii s útočníky. Gionta má téměř šest minut TOI... Většina týmu ani ne 3, proč ne. V té čtyřminutové PP mě jako druhá formace (Pleky line) rozesmála. Gionta neskutečné kopyto, ten netrefí z pláže oceán.
 
Avatarnejhorší na tom je, že celkově nehrajeme o moc hůř než Ottawa...ale individuálních chyb děláme moc smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Bourque ale jinak opět bída, ta lajna si neumí vůbec nehrát, celá... Branka regulérní, ale bohužel neuznaná. To ovšem neznamená, že uděláme takové chyby. Byl bych také pro mladé, horší už to být nemůže. Když vidím Murrayho, jak na tom ledě vlaje, ten jeho pohyb, tak se vždy děsím, naštěstí mu to nějak vyjde, ale opravdu sledovat ho je zátěž na nervovou soustavu. Proti Ottawe se nám nedaří a pochybuju, že Andersonovi dáme 3 branky. Price to má teď hodně těžké, obrana dělá jednu blbost za druhou, minule navíc dostal lacinou branku, dneska ta druhá byla taky dost smolná, o třetí ani nemluvím... Nejvíc mě ale štve, že hráči jako Brierre dva zápasy sedí a ti, co se sotva plazí po ledě hrají...
 
05.01.2014 01:51 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarDva regulérní góly hráčů, co to nejvíc potřebují! Bohužel u Burkýho neuznaný, po druhé stejný moment v krátkém zápasovém sledu..má smůlu ten kluk. Jemelin při prvním fíku, jel jako kam? Co s tím klukem je sakriš, že by klasický Rus s plnýma kapsami :((( Chyby v obraně jsou školácký...překvapuje mě, že nezkusili Tinordiho, Nathana či Pateryna...docela bych nějaký mladý vítr v obraně uvítal!!! Poslední utkání Pricemu před velkým turnajem moc nepomůže...(jsem zvědav, jak to psychicky utáhne...)

Nepatřím k těm, co si stěžují...ale rozhodčí jsou k smíchu dnes.
 
05.01.2014 01:46 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarTak nějak slyším že mě volá horká vana a skvělá knížka.. smajlik smajlik
 
AvatarAsi je čas jít spát...
 
Avatarteda to je začátek...gól po 13 sekundách a pak nevyužijeme takovej luxus v podobě přesilovek smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:No a rozhodčí to zatím taky řídí skvěle...
 
05.01.2014 01:20 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
Avatar"Skvělej" vstup do utkání....u gólu opět "super" duo Emelin - Markov.... Therien se asi zbláznil...
 
05.01.2014 01:09 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarJak je prosím ta stránka s tím ojebem jak se tam musí stáhnout ten novej soubor? smajlik díky smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Mě se taky líbil v těch asi devíti zápasech, to bylo v období, kde dál dvakrát góla ve Washingtonu, pak ho Therrien utnul.
Spekulace se už rojí, ale Danny může být vyměněn nebo poslán na farmu jen s jeho souhlasem, takže udat ho bude těžké. Přeju mu to, u nás budoucnost nemá, dokud bude Therrien hlavní kouč.
 
AvatarBriere se určitě vrací jenom kvůli tomu zranění Whitea...a přitom si nemyslím, že by hrál špatně...s Plekym mu to celkem klapalo. S Ellerem taky...někde jsem četla něco o tom, že se Briera snaží Bergevin vyměnit. Nevíte o tom něco?
 
AvatarJeště doplním, že dneškem začínáme šňůru 17 zápasů v 35 dnech před olympiádou, to bude fofr!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 18.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Parda: Ale nikdo neříká, že Savard s Pearsonem jsou ... | více
  • Zhodnoceno to bylo tady doskrát a celkem trefně. Já ... | více
  • Savard je rozporuplna osobnost, veteran, oblíbený v kabine, ale ... | více
  • Jinak k tomu přirovnání Hutsona - ano, malinko připomíná ... | více
  • Hutson - minule první zápas a první bod, dnes ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík