Víťazná séria pokračuje!

08.12.2013, 11:34 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Montrealu sa v poslednom čase nesmierne darí, nakoľko zverenci trénera Michela Therriena bodovali už v deviatich zápasoch v rade. Vo štvrtok Habs zdolali odvekého rivala z Bostonu tesne 2:1 a posunuli sa na prvú priečku Atlantickej divízie, práve na úkor Bruins. Posledné tohtotýždňové stretnutie odohrajú Canadiens v sobotu, keď na domácom ľade privítajú trápiace sa Buffalo Sabres. Pre zranenie v hornej časti tela dnes nenastúpi Rene Bourque, iných zranených hráčov našťastie nemáme. Na pozícii zdravých náhradníkov dnes ostanú George Parros a Francis Bouillon. Therrien trochu pozmenil zloženie útočných formácií, takže Montreal s Careym Priceom v bránke nastúpil v nasledujúcom zložení:

Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Gionta - Plekanec - Bournival
Galchenyuk - Eller - Briere
Moen - White - Prust

Markov - Subban
Gorges - Jemelin
Diaz - Murray

Obidve mužstvá sa v úvodných minútach stretnutia len „oťukávali" a s výnimkou Giontovej strely z medzikružia nebola hra pre diváka príliš atraktívna. Prvú vážnejšiu šancu mal v šiestej minúte hosťujúci forward Matt Moulson, ktorý sa dostal nebezpečne blízko Priceovej bránky, našťastie Carey a obrancovia úspešne zvládli vzniknutú situáciu. V polovici trinástej minúty preveril pozornosť montrealského gólmana nenápadnou strelou obranca Jamie McBain. Podobným spôsobom to skúšal necelé dve minúty pred koncom tretiny kapitán Buffala Steve Ott. Lenže ani jeho pokus nepredstavoval pre Pricea väčší problém. Úvodná dvadsaťminútovka duelu nepriniesla bohvieako pekný hokej, čomu zodpovedal tiež bezgólový stav 0:0 na jej konci.

Len devätnásť sekúnd v druhej tretine stačilo hráčom Montrealu na strelenie otváracieho gólu stretnutia. Ryan White poslal nádhernú prihrávku na voľného Brandona Prusta, ktorý prestrelil Enrotha a poslal Habs do vedenia 1:0. V dvadsiatej ôsmej minúte boli hostia blízko k vyrovnaniu, ale Price zázračne udržal puk mimo bránku. Minútu nato sa Sabres predsa len radovali z gólu, keď delovka z hokejky Tylera Ennisa skončila v sieti Canadiens. Štvrtý montrealský útok odvádzal skvelú prácu a v tridsiatej ôsmej minúte Brandon Prust spoza bránky nahrával Tomášovi Plekancovi, ktorý strelou zblízka prekonal Jhonasa Enrotha. O necelú minútu neskôr predviedli Habs ukážkovú akciu, na ktorej konci bol útočník Alex Galchenyuk a jeho krásny gól na 3:1. Prostredná časť hry priniesla zaujímavejší hokej než predošlá. Po štyridsiatich minútach Canadiens viedli 3:1.

Hostia sa však nemienili vzdať bez boja. V štyridsiatej piatej minúte prišiel kontaktný gól na 3:2, keď mladý forward Zemgus Girgensons prešiel cez Subbana a v páde dokázal zakončiť. Minútu na to mohli Canadiens viesť opäť dvojgólovým rozdielom, lenže tvrdá strela Maxa Paciorettyho minula cieľ. Ten istý hráč poslal v päťdesiatej piatej minúte parádnu prihrávku pred hosťujúceho gólmana, lenže Brandan Gallagher netrafil puk do odkrytej bránky Sabres. V závere zápasu skúsilo Buffalo ešte hru bez brankára, no Habs dokázali tesné jednogólové vedenie ubrániť a zvíťazili 3:2.

Zo strany Montrealu bola jednoznačne najlepšia druhá tretina, kedy vsietili všetky tri góly. Prvá tretina a tiež časť záverečnej neboli zrovna lahôdkou pre oko diváka, ale dôležité sú body a tie máme. Takže Habs majú za sebou nesmierne úspešný týždeň, kedy vyhrali všetky štyri stretnutia. Najbližšie sa Canadiens predstavia v utorok proti Los Angeles Kings.

Hviezdy zápasu:
1. Brandon Prust 1 + 1
2. Tomáš Plekanec 1 + 1
3. Travis Moen 0 + 2

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
10.12.2013 17:11 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Bud´s je sympaťák, chtěl bych Neda vidět v play off hodně daleko :)

http://video.canadiens.nhl.com/videocenter/console?catid=66&id=506409&lang=en
 
AvatarReakce na příspěvek:Já vůl, spletl jsem si to s Gorgesem, to byla poslední Gauthierova práce smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas, obojí byla prasárna, podle mě ta Thorntonova větší! Měl by vyfasovat exemplární trest, protože jinak se mohou podobné výstupy opakovat...smajlik.
 
10.12.2013 08:25 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMaxe podepsal Bergevin...Gauthiera těch "masterpiecu" v podpisech měl jak šafránu :D

Ellerovi bych dal kolem čtyřech..Věřím, že ho Marc stlačí, přeci jen tomu občas odpovídá i ten ice-time taktika Michela (aby si pak moc nevyskakoval :D) To co má Price, ani náhodou!!!

Btw: k těm událostem v Bostonu... Ano Thorton to nezvládl a jasný trest na 15 zápasů musí dostat, na druhou stranu bych napálil Nealovi daleko větší trest. Pět nezní špatně, ale to byla prasárna největšího kalibru..A on už má také minulost!!! Není hráč, který by mi v Bostonu víc vadil než Marchand, ale za tohle měli Neala zadupat do ledu. Moc dobře věděl, co dělá... Ale zákeřný "skrytý" věci to jsou typický Pens, vůbec mě to nepřekvapuje :)

 
10.12.2013 07:32 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:A ešte čo hovoríte na Neilovu paťzápasovú suspendáciu?
http://www.slovaknhl.sk/17563-neal-bol-suspendovany-na-pat-zapasov.html
Podľa mňa mal dostať viac, ale čo už. smajlik
 
10.12.2013 07:28 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://www.slovaknhl.sk/17566-platovy-strop-vysplha-nad-71-milionov-dolarov.html
Tak pre Montreal pozitívna správa! smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky jsem něco četl. Čistě mezi námi, smlouva Maxe byl masterpiece Gauthiera. Jeho cap hit je v očích dnešních smluv směšně malý. Max je všestranný hráč, střelec, platný i vzadu (koneckonců chodí i na PK), takže ho máme podepsaného za drobné. I přesto by ale Eller neměl dostat víc. Je to sice centr, defenzivně kvalitnější, ale zatím nikdy nepřekročil 30 bodů. Já bych dal 4,2 mega/rok v délce pěti let.
 
09.12.2013 23:00 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarDonesly se ke mě spekulace že Ellerovi chcou nabídnout smlouvu něco mezi Paciorettyho kontraktem (4,5kk USD) a Pricovým kontraktem (6,5kk USD)
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik třikrát hurá
 
08.12.2013 17:33 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTak Parda je oficiálne medzi členmi redakcie! smajlik
http://habsczech.com/show_text.php?id=redakce
 
AvatarReakce na příspěvek:Teď už jsem ten zákrok Orpika viděl na hokejfóru a vyjádřil se k tomu - byl to faul, to ale neopravňuje bezmozka Thorntona k tomu, co potom předvedl...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak ty dva nejlepší golmany ti neberu, ale jako pokus o flame dobrý smajlik Trolle smajlik S čísly jdi někde.
Toho Vaneka jsem si taky všiml, píší to tam nějací ocasové, naštěstí jsou komentátoři na jiné úrovni.
K zápasu se mi už nechce vyjadřovat, myslím, že každý viděl, co chtěl vidět. Já viděl solidní výkon vzhledem k zápasovému vytížení a nepříjemnému soupeři, kterým Buffalo pro nás vždy je bez ohledu na to, jestli jsou první nebo poslední.
 
AvatarReakce na příspěvek:No už to rozebírat nebudem raději, hlavní jsou dva body.

Však v pohodě, neviděl jsi to, tak jsem to jen upřesnil, protože tys psal, že na ledě ležel Eriksson, což byl Marchand a popsal jsem historii toho zákroku smajlik
Hráči by se měli víc respektovat, ať už je to tenhle případ nebo Rinaldo. Dva odporné zákroky v jeden den, to do hokeje nepatří.
 
08.12.2013 17:16 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
Avatarhttp://www.nhl.com/ice/news.htm?id=694881&navid=nhl:topheads
 
08.12.2013 16:48 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Proste bol to vyhecovaný zápas a Thorton jednoducho v danom momente neudržal nervy na uzde. Som zvedavý aký dištanc dostane.
 
08.12.2013 16:47 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Aha tak to ja myslel ze uz to bezi :)
 
08.12.2013 16:46 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Habs jsou u mě vždycky číslo 1, ale z tohoto zápasu pro mě nebude nikdo vítěz a nikdo poraženej. Proto ani nesázím smajlik Ale hodně se na ten zápas těším, dva nejlepší golmani NHL proti sobě. Jinak všiml si někdo včera že CBS, když oznamovala lajny, tak napsali myslim do druhé lajny Vaneka? smajlik Jinak k tomu zápasu,napíšu to znovu, mě se to prostě nelíbilo, něco sem u toho psal protože to potřebuju do vánoc vydat, ale zápas sem měl puštěnej (psal sem na druhým notebooku), věčně bylo u puku Buffalo a rozhodně nehráli jako 3 nejhorší tým, chvilkama sem jen čekal kdy dostaneme gol a bude to v hajzlu. Co člověk to názor, a tohle je prostě můj názor. Hra se mi nelíbila. Někteří hráči ztopili tutovky, někteří nahrávali nebo vymejšleli místo aby vystřelili.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nemluvím o střelách, ale puk jsme měli většinou na hokejkách my, to mi nevymluvíš! Včera jsem byl konkrétně u přesilovek rád, že jich nehrajeme více smajlik.
Já u toho Bostonu viděl jen to video k tomu inkriminovanému okamžiku a tam byl ten úder do ležícího hráče - sám jsi potvrdil, že pak v té mele toho Thornton využil. Ty první minuty jsem neviděl, tak nevím...
 
AvatarReakce na příspěvek:Co tím myslíš? Letošní první díl je až 14.12. a pokud myslíš ty staré 24/7, tak nějaký torrent nebo uložto.
 
AvatarReakce na příspěvek:No to teda jo smajlik Hráli na nás něco jako suckers v tom druhém zápase. Hodně zahušťovali střední pásmo a i proto máme tak málo střel, ale tutovek tam bylo hodně (Gionta...). Je to celkem jedno, jen bych náš výkon určitě neoznačil jako hrozný. Pěkný divácký zápas to nebyl, zápas plný skills při souboji s posledním týmem asi čekat nejde, prostě jsme to urvali chytrou hrou a jak už jsem řekl, tak k k dramatu nemuselo dojít. Rozhodčí nám právě v první třetině nepískli dva očividné fauly a zápas se zase mohl vyvíjet jinak, proto jsem to zmínil.
Jinak souhlasím, s poslední se vždy špatně hraje a my to zase zvládli, takže spokojenost. Jsme na špici NHL, takže bychom se měli radovat.

Ohledně Bostonu to máš popletené, čekni ty videa ještě jednou. Vyvolal to hit Orpika na Erikssona v první minutě. Thornon potom pořád Orpika hledal, ale do bitky s ním Orpik nešel. Ven ale šel Thorton a dostali z toho gól. Ten hráč ležící na zemi byl Marchand a kolenem ho trefil Neal, který ale zbaběle zdrhnul na střídačku. Zmatku potom využil Thorton a našel si takhle Orpika a zezadu ho ve stylu Bertuzziho sundal.
 
08.12.2013 16:17 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
Avatarnemate nekdo odkaz / stazeni na Road to Winter classic?
 
AvatarReakce na příspěvek:Co máš pořád s tím Srivensem...smajlik? Normální průměrný gólman NHL, i když teď je na tom zrovna procentuálně nejlépe. Jenže třeba proti Priceovi čelil asi polovině střel, takže tyhle statistiky je třeba brát s rezervou.
 
AvatarReakce na příspěvek:Kdo držel v první třetině víc puk, Buffalo??? No to asi ne, co? Nebo jsem teda viděl jiný zápas...smajlik. Pozice jsme začali vyklízet až v druhé půli zápasu a kolikrát jsme si spíš zavařili sami zbytečnými ztrátami puku ve vlastní třetině. Rozhodčí bych ani do toho netahal, to jsem viděl horší zápasy... smajlik. Povinný vítězství je vždycky těžký, takže něco podobného jsem očekával - proto tentokrát nebudu hodnotit výkon.
Subban těmito kiksy jen dokazuje, proč trenéři kanadské reprezentace tak váhají s jeho nominací - je to taková trochu nespolehlivost a lehkovážnost.
Jinak k tomu incidentu v Bostonu - pokud jsem to dobře viděl, tak to vzniklo kvůli tomu, že jeden z hráčů Penguins tam kolenem trefil ležícího Erikssona do hlavy, i když se mohl vyhnout. Tím samozřejmě neomlouvám Thorntona, protože ten musel mít v té chvíli totální blackout... smajlik! I když u něj mě to nepřekvapuje...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to jsme se asi dívali na jiné zápasy smajlik A s těmi tvými korunkami jdi do háje, beztak budeš fandit ještě jim než Habs jak tě znám smajlik
 
08.12.2013 15:30 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Asi to musel zajedať s nejakou omáčkou smajlik
 
08.12.2013 15:29 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Mě se to prostě nelíbilo ani trošku. Připomělo mi to ten kritizovanej výkon proti NJD, každýmu musí bejt jasný že s tímhle proti Scrivensovým králům neuspějeme. Jinak tak přemýšlím, jak mu asi chutnalo? :D http://prntscr.com/29i785
 
AvatarReakce na příspěvek:Co zas bylo hrozné? smajlik V první třetině drželi častěji puk, ale vypracovali si z toho kulové. Druhý gól byl Subbanův. Kdyby sudí pískl, to co měl a my proměnili alespoň jednu tutovku z mnoha, tak je po zápase a k žádnému dramatu ani nedojde. V tak nabitém programu výborný výsledek a já nemám co zásadního bych vytknul.
 
08.12.2013 13:49 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarJeště jsem úplně nečetl celý report, takže se omlouvám pokud se budu opakovat. Viděl jsem jen asi ecelý dvě třetiny, gol na 3:2 sem neviděl, ale pokud sme hráli tak hrozně jak první dvě třetiny, tak máme štěstí že sme to udrželi..
 
AvatarReakce na příspěvek:Naprosto. Ono to mělo předehru (stejně jako Chárům hit na Maxe tehdy), Orpik trefil tvrdě, ale čistě Erikssona na začátku zápasu, Thorton ho pak dvakrát vyzval na bitku, ale ven šel pouze on, dostali z toho gól a mrdlo mu v hlavě. Z toho všeho to vzešlo, ale to ho neomlouvá. Není to nepodobné zkratu Bertuzziho. Já bych dal stop 25 zápasů jako dostal loni Torres.
 
08.12.2013 12:50 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTo bola vážne prasárna!!! smajlik
http://sport.aktuality.sk/c/159471/video-bitkar-thorton-zakerne-napadol-orpika-caka-ho-trest/?utm_source=azet.sk&utm_medium=box-magaziny&utm_content=clanok1&utm_campaign=HP
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík