Dvě návštěvy z New Yorku, každá úplně jiná...

08.12.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Druhou dvojici našich domácích soupeřů tvořily týmy z New Yorku - Rangers a Devils. To je asi jediná podobnost, vše ostatní bylo jiné.

Čtvrteční zápas proti Rangers sliboval tuhý boj, neboť "Jezdci" zatím nijak nestrádají Jágrovou neúčastí v mužstvu a naopak se drží na samém špici Východní konference. Zajímavý zápas to mohl být i z pohledu posledního vzájemného duelu v Bell Centre, který vešel do historie Habs a možná celé NHL. V únoru letošního roku totiž dokázali Habs zvrátit zápas za nepříznivého stavu 0-5 na konečných 6-5 po nájezdech... Tentokrát však nic takového nehrozilo a když už, tak se tak mohlo stát vzhledem k vývoji skóre v obráceném gardu. Naštěstí Canadiens žádné podobné drama nepřipustili a předvedli zatím asi nejlepší a hlavně oku lahodící hokej v této sezóně. Po dobře sehraných druhých třetinách v minulých zápasech nyní na nic nečekali a pro změnu vše rozhodli už v části první, kdy si vypracovali tříbrankový náskok. V druhé třetině se sice podařilo hostům snížit na rozdíl dvou gólů a chvíli to mohlo vypadat, že se zápasem ještě něco udělají. V poslední třetině však s chutí hrající Habs přidali další dva góly a nebylo co řešit. Ve výborném světle se představila naše čtvrtá řada Begin-Lapierre-Laraque, která zařídila dva góly. O zbylé čtyři se pak postaraly všechny zbylé útoky, což je také potěšující fakt. Zkrátka zápas po všech stránkách vydařený a zasloužené vítězství.

V eufórii z vítězného duelu nastoupili Canadiens podobným způsobem i do zápasu s New Jersey Devils, v jejichž bráně se poprvé ve vzájemných zápasech těchto týmu nepředstavil zraněný Martin Brodeaur. Ovšem jeho náhradník Clemensen se ukázal být skvělým záskokem. První třetina byla z naší strany nejvydařenější a také jsme se v ní ujali vedení, když se dokázal v blízkosti brankoviště rychle zorientovat Matt D´Agostini, který si předchozími vydařenými zápasy "nalil" sebevědomí a s Koivem a A.Kosticynem mu to náramně svědčí. Nutno podotknout, že i Price na druhé straně se nijak nenudil. Devils předváděli svůj typický hokej, založený na kvalitní defenzívě, ale tentokrát bych řekl, že daleko víc podpořený výbornými útočnými výpady. To se také postupně projevilo během druhé třetiny, kdy se hostům podařilo trochu se štěstím vyrovnat, když Price propustil za svá záda relativně lehkou střelu. Od této chvíle získávali "Ďáblové" herní převahu a třetí třetina patřila jim. Carey Price své zaváhání několikanásobně odčinil a dá se říct, že hlavně jeho zásluhou jsme zápas dovedli až do prodloužení. Tam jsme však šli v nevýhodě, protože těsně před koncem základní hrací doby se nechal naprosto zbytečně za faul v útočném pásmu vyloučit Kovaljov a přesilovka 4 na 3 je hodně velkou výhodou. Devils to ostatně dokázali, když po půl minutě prodloužení zápas rozhodli. Škoda, hrát ve čtyřech na obou stranách, mohlo to vypadat úplně jinak...

Mimo ztráty druhého bodu je další, a možná i větší, nepříjemností zranění obránce Markova, který dostal pukem do obličeje a údajně to "odnesly" dva vyražené zuby... Doufejme, že do úterního zápasu s Calgary, znovu v Bell Centre, bude tento náš obránce č.1 v pořádku a připraven nastoupit.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Prozatím zde nejsou žádné příspěvky
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New Jersey Devils
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík