Canadiens si vyšlápli na dalšího favorita

18.01.2024, 08:11 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

New Jersey nedokázalo v tomto zápase splnit roli favorita a skončilo bez bodového zisku. Montreal se v úvodních dvou třetinách dostal do dvoubrankového vedení, které ale Devils dokázali na začátku třetí části dvěma góly v přesilovce smazat a duel byl zcela otevřený. V 56. minutě se trefil Cole Caufield a nasměroval Canadiens k výhře 3:2.

Branky a nahrávky
41. L. Hughes (Hischier, Meier), 42. Holtz (Nemec, Haula) - 13. Slafkovský (Caufield), 35. J. Roy (Monahan, Armia), 56. Caufield (Monahan, Harris).

Statistika
Střely na bránu: 30 - 25 | Přesilová hra: 2/4 - 0/1 | Trestné minuty: 2 - 8

Kdo se postavil do brankoviště?
Nico Daws (NJD) - 22 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,0 %, odchytal 58:14
Samuel Montembeault (MTL) - 28 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,3 %, odchytal 60:00

Tři hvězdy utkání
1. Cole Caufield (MTL) - 1+1
2. Luke Hughes (NDJ) - 1+0
3. Alexander Holtz (NDJ) - 1+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Avatartest
 
AvatarNo, ani to netrvalo tak dlouho než přišla nocsmajlik
 
AvatarNoo, tak rozhodně není skvělý v držení puku - do toho má ještě hodně daleko... Zatím u něj většina puků končí, těch akcí, kdy to smysluplně posune dál, je mnohem méně než těch zkažených. Neříkám, že se nesnaží, ale prostě strašně moc toho kazí - a není to jenom jeho vina, větší podíl na tom má vedení Habs, už jsem to tu psal...
Armia nikdy nebude působit na ledě jako Gallagher, ale za mě ten jeho jakoby flegmatický styl nese víc ovoce než ten zarputilý Gallaghera...
 
AvatarAnderson ma nejake lehci zranění a nemělo by to byt na dlouho.
Devils jsme tedy opet po dramatickem dorovnání a ztraceni naskoku porazili, ale oni hraji v hodne oklestene sestave, tak to za me byla spis povinnost a cením si porazky Avs mnohem vic a mrzi me, ze jsem ten zapas neviděl.
Jinak se tady nechci stavet do role advokata Slafkovskeho, ale Miro podle me mu krividis. Ze tam nevidis moc progres? Za me nesmysl, je skvely v drzeni a braneni puku a spousty jich i vybojuje. Svou vybornou střelu zatim moc neumi používat, to je pravda, ale k tomu se dostane. Je velky a mlady a porad si zvyka. Twitterem proletela srovnávaci tabulka Slava a J. Hughese po jejich prvních 82 zapasech ZČ, videli jste? Samozřejmě ti hraci se nedají srovnat, ale něco to napovědělo.

Armia oslavil první asistenci v sezóně ?? uz to neni pure strelec. Sakra ten kdyby makal z třetiny jako Gallagher tak je jinde.
 
AvatarA co je vlastně s Andersonem...?
 
AvatarJo, řekl bych, že poslední 3 zápasy už byly podstatně lepší než ta hrůza předtím - na druhou stranu nebylo až tak těžké tu mizérii něčím překonat...smajlik. Slafkovský gól, to potěší, Roy svůj premiérový gól po mazácké akci Monahana - to taky potěší. Jinak je ale Roy zatím takový dost vlažný, člověk by od mladého kluka čekal, že tam bude lítat jako utržený vagón, ale to rozhodně není jeho případ. Nevím, ale mít 8 trestných minut za vysokou hůl je asi trochu k zamyšlení - taky nám to Suzuki pěkně zavařil a dobře rozehraný zápas mohl jít klidně do kopru... Montembeault znovu velmi dobrý výkon.
 
AvatarSlaf by právě k CC a Suzukimu mohl donést velikost, boj u branky a důraz. Navíc pokud se srovná v hlavě, tak snad i góly nějaké přidá. Konečně se za poslední zápasy prosazují i bodově vsichni, což je super. Poslední dva zápasy snesly přísnější měřítka. Jen to chce vydržet, což bude určitě velký problém...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New Jersey Devils
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík