Jak to bude proti Calgary?

08.12.2008, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 

Dalším soupeřem Habs je Calgary. Celek z kanadské hornaté provincie Alberta, který od sezóny 2003/2004, kdy prohrál až ve finále Stanley Cupu s Tampou, čeká na větší týmový úspěch. Vedení Flames je rozporuplné. Generální manažer Darryl Sutter je pro svou protivnost dost málo oblíben u fanoušků. Z hlediska manažerských dovedností ovšem zdaleka nepatří mezi špatné GM. Trenérem je od roku 2007 Mike Keenan. Kouč, jenž dokáže posílat své největší hvězdy na led ob jedno střídání. Umí také dokonale nabudit tým. Jeho velkým minusem je ale arogantní chování. Kvůli angažování tohoto temperamentního muže dokonce několik hráčů opustilo Pengrowth Saddledome, domovský stánek Plamenů. Mezi tyto "nespokojené rebely" se v letošní letní přestávce zařadil i Alex Tanguay, který v současnosti pomáhá právě Montrealu. Pojďme se tedy před vzájemným duelem podívat blíže na zítřejší soupeře.

Postavení v divizi: Calgary vede Severozápadní divizi s 33 body před Vancouverem, na který má ještě zápas k dobru. Montreal je v Severovýchodní divizi druhý za Bostonem, když na něj při stejném počtu utkání (26) ztrácí pět bodů.

Postavení v konferenci: Calgary stojí v Západní konferenci na třetím místě s dosti velkou ztrátou na Detroit a San Jose. Jen pro lepší představu, při stejném počtu mačů, ztrácí Plameny na Žraloky 13 bodů. Montreal okupuje ve vyrovnanější Východní konferenci čtvrtou příčku. Kdyby neplatil systém, při kterém jsou na prvních třech místech vedoucí mančafty divizí, patřila by Canadiens třetí pozice.

Nejproduktivnější hráč: Na pátém místě je v kanadském bodování Jarome Iginla. Má plných 32 bodů (14+18). Ztrácí tak 11 bodů na prvního Malkina. Montreal je na tom s obsazováním prvních pozic horší. Nejlepší z týmu, co se bodování týče, je v současné době Saku Koivu. S 22 body (7+15) mu patří nepříliš lichotivá 54 pozice.

Brankáři: Kiprusoff zatím odchytal 26 zápasů Flames. Šestnáctkrát slavil výhru v základní hrací době. V procentech si vede takto - 89, 93%. Už léta je jedničkou Calgary, ale stárne a tým nemá adekvátní náhradu. Jeho náhradník Curtis McElhinney byl prozatím v brance jen 99 minut. Jen jeden zápas tedy odehrál celý. V tom si připsal prohru. Montreal má dva plnohodnotné gólmany. Více šancí dostává Carey Price, jenž je mnohými označován za nového Roye. Price má na kontě 21 zápasů, z toho celkem třináctkrát dokázal se svými spoluhráči vyválčit výhru a čtyřikrát padl až po prodloužení nebo nájezdech. Carey má v procentech u svého jména 91, 99. Svého konkurenta Haláka pozoroval z lavičky doposud šestkrát. Slovenský rodák přitom 2x vyhrál.

Nejlepší střelec: Iginla své ovečky vede jako správný kapitán a jde jim příkladem. Je tedy i se 14 góly nejlepším střelcem týmu. Za ním je s 10 trefami Mike Cammalleri. U Habs je nejlepším střelcem "přeběhlík" Aley Tanguay. Má na kontě devět zásahů. V závěsu za ním se s 8 brankami drží litvínovský odchovanec Robert Lang.

Jak to dopadne v noci z úterý na středu v Bell Centre?

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTak se, bohužel, naplnily mé obavy a s trápící se Tampou zatím prohráváme 3-1 po dvou třetinách... Všechno vypadalo celkem v klidu, dali jsme prvního góla, potom ale Halák trochu nešťastně propustil dvě střely a rázem jsme úplně vypadli ze hry. Korunu tomu nasadil inkasovaný gól ve vlastní přesilovce! Šance sice nějaké jsou, ale Kölzig chytá dobře. Zdá se mi, že ani nasazení není zdaleka takové jako proti Calgary.
 
AvatarŠpíl proti Calgary jsem neviděl, ale dneska mi to přijde od začátku hodně utrápený až unuděný od našich hráčů. Nikomu se moc nedaří, Halák bohužel pustil dva šmudle, který měl podle mě chytit, u toho třetího možná mohl vyjet, ikdyž by to bylo asi dost riskantní. Šance sice jsou, ale že by to byly nějaký tutovky, to bych neřekl. Max jedna větší šance v přesilovce. Nějak jsem si myslel, že Tampa nás hodně potrápí, ale ještě máme třetinu, tak třeba kluci zaberou.
 
AvatarTak moc nezabrali, i když solidní šance byly. Dneska to prostě nesedlo ani trochu, jak už jsem kdysi napsal, máme pochopení pro trápící se mužstva a bohužel jsem něco podobného čekal. Předvést aspoň ze 70% výkon jako proti Calgary, myslím, že by nebylo co řešit. V sobotu Washington, jsem zvědavý, jestli hráče Carbo pořádně setře...
 
AvatarTak se opet potvrdilo ze proti papirove slabsim a trapicim tymum nam to nejde. Nicmene Tampa nam nikdy nesla - Lecavalier opet skoroval a pridal asistenci. Proste se doma vzdycky vytahne :-( Skoda, tohle by mely byt 2 body. Snad nebudou chybet. s Washingtonem bude snad vetsi motivace i lepsi vykon. GO HABS !
 
AvatarNevím no, mně připadlo, že kluci si mysleli, že to přijde samo a na ledě se chtěli spíš prát než hrát. Ve třetí jsme byli jasně lepší, ale až na tyčku Markova minutu před koncem zase nic moc šance. Škoda těch golů, tam Halák čistý svědomí nemá, zbytek zápasu odchytal velmi slušně, spíš to byla daň za nerozchytanost. V sobotu určitě nastoupí Carey, tak doufám, že nás dovede ke dvěma bodům. Taky by mě zajímalo co je se Sakem, že do třetí už nenastoupil:( Jinak komentátoři se velmi pozastavovali nad tím, proč vždy hrála začatek přesilovky první lajna a speciální, která dala první gol nastupovala až na poslední ani ne minutku, docela mě to taky překvapovalo. Je mi líto hlavně Plekyho, do šancí se třeba i dostane, ale proměnit, to je asi nad jeho síly, bohužel stejné je to i u Kovaljova:( Snad se tihle dva chytnou...
 
AvatarDandenault prý trénink s mužstvem normálně absolvoval, Markov ne. Ale údajně má zdravotní problémy Pleky...
 
AvatarPleky mi prijde zdravy :-) Jinak Calgary zatim jednoznacne lepsim tymem. Halak chyta famozne - snad mu to vydrzi. Pokud budeme ale predvadet tuhle hru-neuspejeme. Presilovky v zaveru tretiny pomohly obrazu hry ale nic z toho... Da DAgostiny gola nebo ne ? :-))))
 
AvatarTak naštěstí hrají všichni tři. Po první třetině vedeme 1-0, ale Calgary je nebezpečnější. Ke konci třetiny jsme předvedli velice solidní přesilovky, chybělo tomu už jen to gólové vyjádření - výborný zákrok proti Tanguayovi předvedl Kiprusoff.
 
AvatarTak DAgostiny fakt dal gola - to je neuveritelne :-) On asi chce dohnat Vanka nebo jinak nevim :-)
 
AvatarFormes: "...a co byste řekl? Dal ho tam!" D´Agostini počtvrté! Udělal to mistrovsky, co se chvíli předtím nepovedlo Plekymu, on dotáhl do konce. Škoda toho gólu, Markov se zapomněl vpředu a hned to takhle dopadlo.
 
AvatarTak v druhe tretine jsme prevzali oteze zapasu a hrajeme peknou hru a hlavne vedeme. Skoda ze jsme je nedorazili cvrtym golem v presilovce tesne pred koncem. Tam nekdo orazitkoval tyc. Tohle musime dotahnout k vitezstvi. GO HABS !!!
 
AvatarDruhá třetina výborná! Je to hokej, na který se dá koukat. Lang má dnes střelecké štěstí, ještě škoda, že jsme to nepotvrdili v té přesilovce. Jinak, na druhou stranu, nejspíš jsme přišli o Higginse a Dandenaulta... Docela taky nechápu, proč za to posunutí branky při našem neuznaném gólu nešel nikdo z calgary ven.
 
AvatarMiro nad nejakyma neuznanyma golama, spornyma sitaucema apod se nema smysl pozastavovat. Tak nejak uz si zvykam ze situace se posuzuji v Montrealu jinak nez je zvykem...
 
AvatarDulezita vyhra nad silnym souperem. Navic po velice peknem a presvedcivem vykonu podporenem SKVELYM Halakem, ten jestli nebude prvni hvezda zapasu tak jsou fakt kreteni. Jeste mi porad chybi ke spokojenosti skorujici Kovaljov. Pleky se mi s Beginem a Kostopulosem zda k nicemu. Resp. co s tema dvema ma jako hrat :-( No ale hlavne ze to slape tymu. Dalsi zapas s Tampou... hmmm. GO HABS !!!
 
AvatarPozastavit se nad tím musím, když mně to přijde divné... Hlavní je, že jsme to dotáhli do vítězného konce a ještě jsme gól přidali. Halák zachytal výborně, i když bych řekl, že těžší situace musel řešit Kiprusoff, hlavně v druhé třetině. Teď hlavně nepodcenit Tampu, Lecavalierovi se u nás vždycky dařilo.
 
AvatarTak nez jsem dopsal tak Halak byl vyhlasen prvni hvezdou zapasu :-) Supr.
 
AvatarAle Pleky začal s Higginsem a Kostopoulosem, po odstoupení Higginse hrál u nich S.Kosticyn. Ale máš pravdu, že to za moc nestálo, i když Pleky tam měl pár výborných momentů, ale z jeho přihrávek neměl kdo dát góla - Kostopoulos rozhodně střelcem není a na mladším Kosticynovi je znát, že nehrál a není to on z dřívějška.
 
AvatarNo bude to boj ale věřím ve výhru. Tanguay se určitě proti bývalému týmu pořádně vyhecuje a z Markova pujde bez zubů strach :) GO HABS
 
09.12.2008 12:00 | reagovat
gagner | joachym.gagne@seznam.cz
Na nhlpro píšou, že krom jistého Komisarka nebudou hrát Dandenault ani Markov, co to ???
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík