Na Floridě se překvapení nekonalo

29.12.2017, 07:25 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal se z Kanady přesunul do jižní části USA, ale body to nepřineslo. Nejprve podlehl Carolině 3:1 a poté shodným výsledkem Tampě. Gólově se dokázali prosadit jen Galchenyuk a Gallagher. Play-of se tak vzdaluje stále více... Letošní rok zakončí Canadines s Panthers. Poté je čeká série domácích zápasů, kde by měli výrazně zabrat.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:"Radši bych snad šlapal vodu než roztrejdoval tým"
pokud tohle myslíš vážně, tak tak pak nevím co si o tobě myslet. A bleptáš tady leda ty. My tady všichni dokola meleme jak nás nebaví tým vidět v průměru a do toho ty přijdeš a prohlásíš takovou blbost.

Jinak draft u nás není až zase takový problém, nejsme organizace, která by draftovala nějak excelentně, ale zase ani nijak hrozně, spíš je problém s tím jak hráče neumíme začlenit a vychovat. No a taky v tom, že naši skvělí GM nejlepší vlastní picky trejdují jinam. Přece bys nehctěl na UFA trzích kupovat hráče za zenitem a hrát se stárnoucím kádrem jen proto abychom ty nevýkonné hráče nerozprodali za picky. Hovadina. A rebuild se dělá přesně tak, že vše co má cenu prodáš za picky a doufáš, jinak to dnes dělat nejde.

Ale hlavně u nás si myslím není všechno až tak špatně, jak tady někdy i já tvrdím. Nejsem v situaci Toronta před pár lety, kde nebylo žádné světlé místo. My nemusíme totálně překopat celý tým, však kostra tohoto týmu špatná rozhodně není. Brankoviště je v cajku, obrana je na tom hůř, ale v útoku to zase taky není tak špatné, tam je třeba hlavní ten milionkrát omýlaný centr či dva a nějaký opravdu ofenzivní hráč. Rozdíl mezi dobrým a špatným týmem v dnešní NHL je menší, než se může zdát.

Bergevin nedělá špatné trejdy- nesouhlasím a Roye bych si klidně nechal líbit, kohokoliv než toho šaška Bergevina.

 
03.01.2018 22:19 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Proř by to měl být vtip, řekni mi jedinou věc kterou jsem napsal a není pravda, krom tvých obvyklých bleptů o Bergevinovi.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tohle myslíš vážně nebo to je pokus o vtip?
 
03.01.2018 09:53 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarJakýkoli rebuild nemá moc smysl, dokud neumíme draftovat hráče a vychovávat je. Rebuild se dělá dlouhodobě, těžko čekat že vždy dostaneme v trejdu 20leté borce. Radši bych snad šlapal vodu než roztrejdoval tým za 1st a 2nd picky a pak se kroutil hlavou nad tím že 90% z nich se do NHL ani nepodívá jako doposavad. Dle mě je čas udělat průvan v organizaci ne v mančaftu. Neříkám nutně vykopnout Bergevina protože on nedělá špatný trejdy, ale s rozhodnutími a psychologií hráčů to neumí. Bejt já Molsonem vyhážu tu pakáž co má mladé na starost a místo Juliena přivedu kouče co se nebojí zařvat a dávat šanci mladým. někoho typu Laviolet,Tortorela,Galant..hlavně ne Roye proboha to by byla komedie až moc velká.
 
AvatarJak jsem byl ještě před vánocemi aspoň trochu optimistický, tak teď je jasné, že sezóna je hotová a opravdu bychom měli co nejdříve začít s nějakými změnami, protože tohle snad už musí bouchnout do očí úplně každého! Dneska opět velmi výrazný rozdíl v kvalitě útočníků - my sice odehráli velmi slušnou první třetinu, ale co je to platné, když jsme nic nedali a oni potom stříleli góly relativně lehce... Je to křeč a zmar, takhle to prostě dál nepůjde.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nedovedu si představit situaci, že bychom odpískali sezonu a nějak zahájili rebuild a byl by u toho pořád Bergevin jako GM. Aby si sám po sobě uklízel a vlastně sám uznal, že vše doposavad dělal špatně? To jsem neviděl snad nikde jinde, natož u nás kde je vše sledované a propírané a ještě nátura a ego Bergevina, to mi k tomu nejde dohromady. Bud se ta nádhera bude pakovat a budou změny a nebo se pořád bude snažit udržet bradu nad hladinou a kopat vodu. Čili přešlapovat na místě, což organizaci nikde neposune, ale to bych se jen opakoval.

Koho nechat a nenechat při rebuildu nemá smysl řešit, to by v podstatě neměl nic nikdo jisté. Při dobré nabídce druhé strany je měnitelný každý.
 
01.01.2018 20:56 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:PS

- samozřejmě kromě Molsona jsou tady i média a fanoušci, ale těm veskrze jde jen o to, aby tým hrál dobře a když tomu tak bude, tak i Tortorella bude oblíbenym koučem

- ad k těm veteránům - samozřejmě že Petry je třeba narozdíl od Webse s Websovým kontraktem dobrá varianta pro výchovu nováčků, protože bez pár veteránů se neobejdeme, ale i tak bych ho možná obětoval, protože půjde o horké zboží...moc dlouho se bojíme o all in

a Bergy se ty hráče bude snažit udat podle mě dobře - nedělá špatné trejdy, i když je možná nafoukanej, mohl by mít z Chicaga dobré zkušenosti z podobné situace
 
01.01.2018 20:49 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Taky všechno dobré. Taky jsem to tady někam psal - rebuild proč ne, nechal bych si kromě lidí co jste zmiňovali i Chuckyho - myslím, že bychom ho mohli podepsat za dobré peníze a ten kluk to v sobě podle mě.

Jsou tu ale Ale:

- Julien není moc typ kouče pro rebuild, to by mohlo dopadnout jako s generací Therriena

- Bergy je podle mě slušnej GM, ale Molson strašně špatnej majitel - a hlavně PREZIDENT klubu, takže si očividně narozdíl od jiných vlastníků myslí že hokeji OPRAVDU rozumí a může Bergymu limitovat hodně rozhodnutí

- včetně toho, že myslím právě od něj vychází frankofonní nacionální personální politika

- takže dokud se tady něco nezmění, rebuild i kdyby probíhal, nebude probíhat pro nás dobře a můžeme se v tom plácat tak dlouho jako Toronto

- americký pragmatický byznysmen by podle mě Montreal vytáh do daleko lépe fungující organizace

- fanoušci podle mě přitom co vidí u toronta problém nejsou

- proč si držet Webera, Patchese, Plekyho (i když hraje opravdu slušně), Petryho (to samé) a další zkušené hráči, když hrajeme stejně tužku...

 
AvatarVšem zde přeji vše nejlepší v novém roce 2018 a ať se někomu z vás povede výlet do Montrealu, stejně jako se to minulý rok povedlo mně. Také všem přeji více radosti od Habs a v případě jejich pokračujících neúspěchů pevné nervy.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Nevím proč ti Pleky tak leží v žaludku, ale jsi totálně mimo! Ta jeho nová dvouletá smlouva na 6 mega ročně byla drahá a ano je trochu přeplacený, protože tyto dva roky v podstatě hraje a i produkuje jako třetí centr. Ale pořád je to jeden z nejvytěžovanějších útočníků týmu, ne-li ten nejvytěžovanější, nejlepší buly, nejlepší hráč na PK atd. Kdežto před dvěma lety to byl regulérní 2. centr a podle toho byl placený a taky podle toho i produkoval a k tomu pořád odváděl černou práci. Takže je totálně zcestné srovnávat hráče, jenž má mírně vyšší kontrakt než by měl být, ale pořád je obrovským přínosem pro tým a hráče jako je Alzner, jehož výkonnost je na hraně NHL a a AHL a jeho smlouva by měla být čtvrtinová a sotva na rok či dva. Opravdu se někdy na ty zápasy podívej a srovnej si jak hraje číslo 22 a 14...


Zápas byl totální trága, na to se nedalo dívat. Co prošlo pochytal bez větších potíží Reimer, ale moc jsme toho neměli, vše propagační střely. Děs, hrůza.

Zoufalí fans často v návalu paniky a nasranosti v diskuzích rozprodávají polovinu týmu a často to jsou vtipné komentáře, ale myslím že v naší situaci je to právě ted na místě. Já bych vyměnil hráče, co mají největší hodnotu- Max, Pleky a klidně i Webbyho. Webber nemá u nás žádný smysl. Možná by někdo na PO mohl chtít i Shawa, Benna. Prostě total rebuild, tohle opravdu nemá smysl. Naše ofenzíva je tristní- 13x jsme dali jeden gol v zápase, 6x vynulovaní... To je zoufalost. Nebýt těch dvou zápasů s Detroitem, kde jsme dali 16 golů a 8 Ottawě, tak jsme nejhorší v lize. Ale samozřejmě nejdříve vyhodit tu nagelovanou nádheru, protože pokud něco takového jako rebuild nastane, tak to přece po sobě nemůže uklízet ten, co to vše způsobil, to by jeho ego větší než celá Kanada nedovolilo.

BTW viděli jste toho borce za Julienem a jeho trika? smajlik smajlik smajlik Highlight zápasu, je toho plný instagram.
 
31.12.2017 10:40 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarJinak po dnešní hře, jsem se smířil s tím, že PO se nás letos netýká a tak si letos neužijeme slastného pocitu 1 kola. Dál by jsme se za žádných okolností stejně nedostali. Tipuju to na pokus MB v příští sezoně shake thinks up a když nedojde ke zlepšení tak jsem pro výprodej a rebuild kolem hráčů jake je Druin,Mete,Gally,Petry a teď zjištuju že není moc kolem koho budovat...snad Poehling. Jenže jak jsem psal dříve v Mtl na to nebudou mít koule ani MB ani Molson.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nj, je to k zblití. Náš útok neexistuje, může se to míchat jak chce, ale nejde to... Po nádechu opět přijde zadušení. Předvádíme hlavně úplně neúčinný hokej a jakmile dostaneme první branku a prohráváme, je konec a hráči ví, že dat gol je nadlický úkol. Pak neumí zpracovat ani jednoduchou náhru. Zmar a bída, ach jo...
 
31.12.2017 10:28 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Já Plekance zmiňuju vzhledem k zminování Alznerovi smlouvy a co se platového stropu týče. Poslední sezony je tou zátěží Plekanec o tom snad není třeba diskutovat. Nepleťte si to s tím že tvrdím, že není prospěšný. Ale 3centr za 6M je zkrátka 3 centr za 6M to neukecáte.
 
AvatarNás už přehraje i Florida, tohle asi fakt už nemá moc cenu... Nevím, kam se vytratil ten hokej třeba z loňska a určitě to není jen odchodem Radulova! Nejsme schopni vyprodukovat kloudnou kombinační akci, všechno na náhodu a vypadá to strašně... Asi bychom se měli zaměřit na budování nového týmu, tenhle fakt nedává moc smysl!
 
AvatarLast season it took 95 points to make the playoffs in the Eastern Conference. The Canadiens would need 59 points in their final 44 games — a record equivalent to 28-13-3 — to reach that number. The sportsclubstats.com website has the Canadiens’ chances of making the playoffs listed at 2.8 per cent.

Hmm smajlik

Froese in, Deslauries out a Schlemko už vyléčil chřipku, tak nahradí Lernouta.
 
AvatarReakce na příspěvek:To nebylo plivání, to byl spíš úlet lorda. Jasně, že máš pravdu, Pleky je ten poslední problém...
 
AvatarJen k tomu, jak se zde plive na Plekance, ano je vzhledem k platu málo produktivní, ale schválně jsem se podíval, jak by vypadala tabulka bodů, když bych odečetl body v přesilovkách a hle, Plekanec je dva body za Danaultem, ovšem má zase jinde plus/minus body... Samozřejmě, je průser, že má 6 mega třetí cetr, ale jestli si někdo myslí, že je Plekanec nás největší problém, tak já myslím, že on je až skoro ten poslední. Krom toho, že přesilovky jsou bídné, tak hlavně nikdo nezáří a netáhne nás při hře pět na pět. Paci tragédie, Drouin uvadá. Gally to sám neuhraje se čtvrtou lajnou. A ještě je potřeba zmínit naše skvělé buly, tam je nejlepší také Pleky...
 
AvatarJá bych neřekl, že ten rozdíl byl vidět celý zápas, spíš jsme do vyrovnávacího golu sami sobě nalhávali, že s nimi umíme hrát a jsme vyrovnaní. Začátek jsme měli strašný, ale pak se to vyrovnalo a i my měli kupu střel, začali jsme je líp napadat a taky tam měli několik slibných kombinací a nevypadalo to vůbec špatně. Ale jak jsem řekl, bylo to lhaní si do očí, kvalitu nemáme, abychom to udrželi celý zápas. Pak zase klasika dva goly ve 42 sekundách a je jedno, že je dělila přestávka. Pak si přijde Max a pošle nás stupidně do tří a bylo po zápase. Pak už to byla jen křeč. Ten Max, který se za celý zápas nepotkal s pukem a spíš jen se zájmem pozoroval jak kolem něj plyne zápas.

Segachev byl výborný, celkově na hru Bolts byl krásný pohled, Kucherov si tam dělá co chce, Stammer, Hedman... Jsou jinde a po právu vedou s takovým náskokem.

Co k našim? Obrana je až na Petryho plná 5. a 6. beků, jediný Benn má na to hrát výš. Morrow super do třetího páru, Jeřábek neodehrál špatný zápas a Lernout podle mě jasně ukazuje, že jsme žádného Alznera vůbec nemuseli podepisovat a raději hrát jeho. Ale Alznerem se nenechám vytáčet, naopak mě někdy dost ta jeho blbost na ledě baví.

Jak jsem psal včera, chudák Carey, že se na tohle musí dívat jak mu kariéra protéká mezi prsty a SC nemůže být dál.
 
AvatarReakce na příspěvek:Byl dopředu opravdu výborný, ale dozadu hrál hodně laxně a nedůrazně. Tampě to zatím nevadí. Každopádně do hry Tampy se hodí a podporuje jejich útočný a sakra líbivý styl. Jinak opravdu průser je, jak už zmínil Parda, Paci. Co s tím, vytrejdovat za centra? Nebo mu konečně přivést centra č. 1? Ale koho jim nabídnout. Věčné otázky v Montrealu a asi nás budou trápit ještě dlouho.
 
AvatarNázorná ukázka toho, kde se momentálně nachází Tampa a kde my - celý zápas byli domácí mnohem hokejovější, předváděli nátlakový a svižný hokej se spoustou šancí. Dívat se na naprosto v klidu a s přehledem hrajícího Sergačeva, který si ve svých letech klidně na útočné modré dovolí kličku a v pohodě rozehraje, to je člověku trochu smutno. Zvláště, když se pak podívá na naše beky - vyjma tedy Petryho, ten jediný tohle dokáže. My jsme byli téměř pravý opak - toporně se dostáváme do šancí a když už, nic z toho není. Ten počet střel je ve finále hodně matoucí, kvalita střelby Tampy a naší - nebe a dudy! Ach jo...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík