Canadiens oplatili Tampě porážku

22.03.2023, 07:12 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

V první třetině byl Montreal značně lepší a dokázal si vytvořit vedení 2:0. První gól Dacha pramenil z veliké hrubky Tampy, druhý z hole Drouina padl po parádní akci.

To v druhé periodě Tampa předvedla mnohem lepší výkon a většinu času soupeře přehrávala. Tlak vyvrcholil parádní střelou Pointa, který v přesilovce Montembeaulta připravil o čisté konto. Ve zbytku ale brankář Montrealu chytal parádně a předváděl fantastické zákroky. Tři minuty před koncem se domácím podařilo opět odskočit na dvě branky, když se trefil Matheson.

Tampa sice v poslední části snížila, ale soupeř už jí toho více nedovolil. Montreal hrál dnes spořádaně, dobře do útoku i obrany, a hlavně se spoléhal na fantastického Montembeaulta, který chytal opravdu dobře. Canadiens tak soupeři vrátili porážku z minulého týdne.

Branky a nahrávky
9. Dach (Suzuki), 14. Drouin (Gurjanov, J. Barron), 37. Matheson (Savard) - 29. Point (Stamkos, Sergačjov), 55. Maroon (Colton, Perry).

Statistika
Střely na bránu: 20 - 33 | Přesilová hra: 0/2 - 1/2 | Trestné minuty: 6 - 6

Kdo se postavil do brankoviště?
Samuel Montembeault (MTL) - 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9 %, odchytal 60:00
Andrej Vasilevskij (TBL) - 17 zákroků, 3 OG, úspěšnost 85,0 %, odchytal 59:15

Tři hvězdy utkání
1. Samuel Montembeault (MTL) - 31 zákroků
2. Mike Matheson (MTL) - 1+0
3. Kirby Dach (MTL) - 1+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarSnad si ta zranění vybereme tenro rok a v dalším se nám ve velkém zranění vyhnou. Opravdu nyní je počet šílený. Hlavně mladí mrzí. Dach výborný, Drouin asi nejlepší zápas v sezoně, ale on poctivě sbírá body poslední dobrou. Ylonena za mě škoda, ten kluk má velmi solidní přehled a dobrou střelu, zapracovával se dobře. Ještě máme pár zápasů, tak snad se ještě někdo nezraní na delší dobu. Gally už je takový stín Gallyho pár let zpět, ale pořád je to hráč, který má velké zkušenosti a svojí zarputilostí doufám, že další rok se předvede. Jde o to, co mu dovolí zdraví...
 
AvatarNávrat Dacha byl hodně znát, ten kluk je rozdílový. U Gallaghera už to dávno tak nevnímám, ten už má svá lepší léta za sebou. Drouin za mě zahrál v tomhle zápase velmi dobře a to posazení v minulém zápase bylo i podle MSL takové pokárání, aby si uvědomil, že dané věci se mají doržovat.
Zranění Andersona jsem si nějak nevšiml, ale vím, že část zápasu nebyl. Ten zbytek zraněných je fakt masakr, to se jen tak nevidí...
 
AvatarKonečně se taky někdo zraněný vrátil, ale samzřejmě to by nebylo jen tak, aby se zase někdo nezranil, Andy v prdeli po prasárně od koho jiného než od Sergacheva. A nedostal za to nic, hlavně že Suzuki na Floridě dostal pětku za nic, clown show od sudích, když ani nedali Andymu automatický gól.

Návraty odnesli Ylonen a Richard, oba hráli skvěle, já bych spíš obětoval Belzila a Tiernyho, ale je fajn vidět Dacha a Gallyho zpět. Má se vrátit asi už dnes i Evans.

Ale ta naše marodka to je fakt psycho. Guhle taky out do konce sezony, Harris taky mimo, snad ne dlouhodobě, Monahan bohužel taky pořád mimo s nějakým tajmeným zranění, Armia má infekci či co a nemluvě o operovaných CC, Dvořkovi a Wifim, to fakt nemá konce.
Drouin se zase předvedl a MSL ho pěkně nechal sedět celý zápas, to nemělo chybu, svým gólem v následném zápase to fakt nespravil smajlik Jsem zvědavý kde a jestli vůbec někde podepíše po sezoně, u nás to snad nehrozí.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík