Habs uhráli bod s Tampou

29.12.2021, 07:26 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

NHL zasáhl covid a spoustu zápasů bylo odloženo. Díky nákazy ze sestav vypadlo několik důležitých hráčů - Allen, Chiarot, Edmundson, Petry, Wideman, Dauphin, Hoffman, Lehkonen, Toffoli. Na straně Tampy to nebylo ale o nic lepší, hlavní oslabení bylo v brankovišti protože scházel hvězdný gólman Andrej Vasilevskij.

První slovo zápasu měl ale Montreal, konkrétně Lukas Vejdemo, který se prosadil díky dobré práci Michaela Pezzetty. Pak ale tlak hostů zničehonic opadnul, protože se do přečíslení dva na jednoho dostal právě Brayden Point, který neuvěřitelným zakončením skóroval. O chvíli později se navíc radoval znovu díky dobré přihrávce Alexe Killorna. Od té doby se hrálo zejména na bránu Canadiens.

I druhé dějství bylo nahoru a dolů. Montreal opět těžil z dobrého vstupu a díky tomu rychle vyrovnal zásluhou Rafaëla Harveyho-Pinarda. Krátce na to skóroval Brendan Gallagher, ale jeho branka nakonec nebyla uznána kvůli nedovolenému bránění brankáři. Na to Bolts skvěle zareagovali, protože se tvrdou ránou prosadil Ross Colton. Následně jsme viděli spoustu přesilovek na obou stranách, ale v těch se ani jednomu týmu vůbec nedaří, protože žádná pořád nebyla využita.

Montreal v závěrečné periodě předvedl opravdu výborný výkon, který by si zasloužil i dva body, ale musel se muset smířit s jedním, pojďme ale pěkně popořádku. Canadiens dlouho usilovali o vyrovnání na 3:3, až se to povedlo Kaleu Clagueovi, který navíc zaznamenal svou první branku v NHL. Hosté i nadále byli lepším celkem, díky čemuž mohl výborně napadat David Savard, který poté nádhernou střelou překlopil vedení na stranu svého týmu. Poté to dlouho vypadalo, že Canadiens zapíšou dva body, ale zatím je o jeden obral Corey Perry, který úspěšně dorážel v předbrankovém prostoru dvacet sekund před koncem základní hrací doby.

V prodloužení si vítěznou radost Montrealu sebral český útočník Ondřej Palát, jenž se prosadil skvělou střelou nad beton brankáře Canadiens. Hosté si ale určitě zasloužili vyhrát, protože i v slabší sestavě hráli opravdu skvělý hokej s vedoucím týmem celé ligy. Po takovém utkání ani nešlo poznat, že jsou na dně Východní konference. Dnes tedy vybojovali alespoň jeden bod, který by před zápasem brali všemi deseti. Vzhledem k průběhu duelu z toho ale Montreal může být jen smutný.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarJj, byl to pěkný hokej, i když s množstvím nepřesností, ale to asi k těm sestavám i patřilo. Rozhodně nám nechyběla dravost a bojovnost, někteří z AHL se ukázali. Jinak je vše až děsivé, MSJ zrušeno, sestavy NHL jsou spíše AHL. Pro nás určitě plus, o nic nám nejde, aspoň se někdo může předvést... Všem přeji v novém roce pevné zdraví, ať už se máme konečně lépe a zmizí tato šílená doba, která bohužel společnost dost poznamenala...
 
AvatarPřesně tak Míro, naprostý souhlas. My měli kupu šancí plus ten absurdně odmávnutý zcela v pořádku gól Gallyho, ale oni zase měli nepočítaně tyček a bylo vidět, že jsou lepší a přeci jen i měli méně AHL sestavu než my, i tak to byl překvapivě super výkon a koukatelný zápas. V OT to byl propadák, tam to Palát krásně začal tím zbořením Kulaka a Evans byl spíše naivní než fauolovaný, za mě v pořádku nepísknuté, na každý pád to byla škoda takhle ten zápas prohrát.

Jen ať mladí hrají, v tom nám ten kovid trochu hraje do karet, ale jinak mě to pěkně sere, ty AHL sestavy totálně degradují ty opravdové zápasy bojujících o PO, teda když už se nějaký zápas hraje. Plus to co se ted stalo na juniorech, ta kontumace proti USA, to je šílené. Totální degradace turnaje a Olympiádu bez hráčů NHL už ani nekomentuju, totální výsměch a flusnutí do ksichtu všem fanouškům. Takový sport at si strčí do prdele, to bych to raději vše zrušil a ne tyhle nerovné podmínky a kontumace. A nebo vytáhnout mozek z prdele a trochu dát do reality ten záhadný \"covid protocol\".
 
AvatarNaše AHL sestava sehrála velmi dobrý zápas, ale zkušenost nakonec vyhrála. Nám ze základu chybělo možná 10 hráčů a přesto to vůbec nebylo špatné. Z mladých se mi hodně líbil Harvey-Pinard a špatně nezahrál ani obránce Schueneman. Bylo tam ale dost chybiček, kdy jsme třeba nedokázali vyhodit z pásma jasný puk na hokejkách nebo ten vyrovnávající gól Perryho. A třešničkou pak byla naivní hra v prodloužení, kdy třeba Evans předvedl žákovskou chybu při snaze vyvézt puk zpoza brány - i když je pravdou, že to tam dost zavánělo faulem od Stamkose. A nesmím zapomenout na našeho gólmana, který zachytal velmi dobře, i přes těch 5 gólů.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík