Rival z Toronta opět na kolenou

08.01.2017, 08:13 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Souboj dvou tradičních nesmiřitelných rivalů přinesl konec bodové série Toronta. Oba celky v posledních pěti zápasech pokaždé urvali minimálně jeden bodík do tabulky. Domácím hrubě nevyšel vstup do utkání, ale vzpamatovali se. Nikita Ščerbak dal svůj první gól v NHL, zatímco Mitch Marner a James van Riemsdyk měli prsty ve všech gólech Maple Leafs. Canadiens porazili svého soka potřinácté v řadě!

Branky a nahrávky: 9. Bozak (Marner, van Riemsdyk), 17. Kadri (Marner, van Riemsdyk), 39. van Riemsdyk (Marner, Zajcev) - 1. Pacioretty (Radulov, Weber), 4. Lehkonen (Plekanec, Petry), 20. Ščerbak (Petry, Danault), 21. Radulov (Weber, Beaulieu), 44. McCarron (Carr).

F. Andersen (TOR) - odchytal 56:58 minut, 26 zákroků, úspěšnost 83,9 %
C. Price (MTL) - odchytal 60:00 minut, 33 zákroků, úspěšnost 91,7 %

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
11.01.2017 16:02 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarPlekanec kam se podíváš, vtipná je i diskuze pod článkem.

http://www.nhl.cz/zmeni-plekanec-adresu-v-zamori-se-probira-jeho-mozny-odchod-z-montrealu/5011519
 
AvatarZajímavý komentář:
Glass half full: 4-1-1 last 6 road games
Glass half empty: 1 regulation win last 9 games

Nepadlo tady, že máme nejvíc zraněných a nejvíc ztracených man-games z celé ligy (!) a Caps zatím ztratili pouze tři hráče a 9 man games za celou sezonu a jsou opak nás a tedy absolutně zdravý tým. A to se už někdy musí projevit. Caps rád nemám, ale tým mají perfektní bez výraznější slabiny. My jsme je porazili po dobrém výkonu u nich, oni nám to oplatili. Nedá se nic dělat. Škoda, že Ovi vyrovnal Maurice zrovna u nás.

Ted B2B s Jets a Wild. S Wild to musí být výhra a Wild bychom taky mohli potrápit. Jsou sice doma tradičně silní, ale nic není nemožné.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak od druhé třetiny výkon mnohem lepší, ale když už jsme si ty šance vypracovali, koncovka mizerná. A když jsme tam ten gól dotlačili, dostaneme hned vzápětí sice hezký, ale laciný gól, to samé o chvíli později, kdy mají na hokejce puk dokonce dva naši hráči po sobě, přesto ho nedokážou dostat ven z pásma... Ta porážka je trochu krutá, ale nutno přiznat, že Caps byli lepší.
 
AvatarReakce na příspěvek:Caps byli lepší, ale dostat takovou stupidní branku chvíli po našem vyrovnání. Petry je snad jeden z nejhorších beků 1 na 1, už poněkolikáté vidím, jak ho útočník umyje jak žáčka. Po té jedno nedorozumění a bylo vymalovaný. Aspoň Pleky dal branku, mohl by přidat i další, poslední zápasy má dobré příležitosti...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo byl jsi za to po zásluze potrestán, já zápas na noha sportu neviděl léta a nehodlám to měnit smajlik

Neviděl jsem nic, ale prý slabý výkon z naší stray a Caps nás přehráli, ale i tak jsme se do třetí třetiny drželi, tam nás dorazli. Velká škoda takhle prohrát se sousedem v tabulce, ale co se dá dělat.
 
AvatarTak jsem si asi půlku třetiny poslechl komentář na Nova sportu a na dlouho mi to alespoň u našich zápasů stačilo - to jsou neskutečný kecy, oni se to ani po těch dlouhých letech prostě nenaučí! Strašný...smajlik.
Jinak ale naše hra taky celkem špatná, vůbec jsme se pořádně nedokázali v útočném pásmu prosadit, což Caps zvládali mnohem snadněji a taky skórovali. Musíme to hodně zlepšit!
 
09.01.2017 22:09 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:No kéž by...buď zlepšení nebo trejd, jinak po uzdravení Galchenyuka na centru slovy autora rozhodně žádný "pořádný přetlak" nebude smajlik
 
09.01.2017 22:09 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:No kéž by...buď zlepšení nebo trejd, jinak po uzdravení Galchenyuka na centru slovy autora rozhodně žádný "pořádný přetlak" nebude smajlik
 
AvatarNestrašil na waiveru. Pokud bude ještě k dispozici, což ale pochybuju, tak jsem jen pro ho vzít k nám! Sice prý po tom zranění ztratil trochu rychlosti, ale je šikovný a zodpovědný dozadu. Tzn. asi 159682x platnější než třeba DD smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:To ano, ale není a nebyl to typ hráče pro NHL, v Evropě je mu mnohem líp.

Dnes se do sestavy vrací Byron, nahradí Carra. Jinak sestava bez změny. Caps jsou na 5 zápasovém W streaku, takže nezbývá, než jim ho utnout. Go Habs Go!
 
Avataro5 se vyrojily spekulace o Plekyho vymene https://www.sport.cz/hokej/nhl/clanek/843170-konec-po-trinacti-letech-montreal-by-se-mohl-zbavit-plekance-pisi-v-zamori.html#hp-sez
 
Avataro5 se vyrojily spekulace o Plekyho vymene https://www.sport.cz/hokej/nhl/clanek/843170-konec-po-trinacti-letech-montreal-by-se-mohl-zbavit-plekance-pisi-v-zamori.html#hp-sez
 
AvatarReakce na příspěvek:To nikdo neříká, ale pokud si aspoň trochu vybavuješ hru D´Agostiniho a hlavně jeho střelecké schopnosti, které u nás v jednom ročníku začínal předvádět, tak musíš uznat, že zrovna on potenciál měl - koneckonců máš na té stránce statistiky, kde vidíš, kolik bodů po výměně v St.Louis udělal... Byl to velice šikovný hráč!
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo jo samí hráči, co to v NHL rozjeli na plné čáře :D
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale jo, byli tam někteří tragédi, ale třeba Darche mně osobně svého času nějak nevadil - byl to bojovník (aspoň, co si pamatuju), takový typický hráč do 3.lajny. Zklamáním pro mě z tohoto výběru byl hlavně Engqvist, od toho jsem si sliboval mnohem více. Palushaje už jsem neměl rád v momentě, co jsme ho získali v nesmyslné výměně za D´Agostiniho, který pro mě představoval velice solidní budoucnost u nás...smajlik.
 
AvatarV návaznosti na detph, stačí se podívat, s čím jsme hráli sezonu 2011/2012. Není vůbec divu, že to skončilo, jak to skončilo. Gauthier přivedl nadraftoval do týmu tolik odpadu, že to ani jinak dopadnout nemohlo. Však se na ten roster stačí podívat kolik hráčů po této sezoně bud už vůbec v NHL nehrálo nebo jen velice málo a hráli ve svých týmech okrajové roke, nebo ukončili kariéru. A my na těchto hráčích stavěli, Blunden a Moen v top 6, neschopní prospecti v čele s Leblancem, protekční Darche a další Nokelainenové a Palushajové. V beku tragéd Campoli a Kaberle, ti dva spolu dokonce tvořili pár, podle nejhorší D pair v dějinách ligy :-)
Zato letos můžeme povolat z farmy hráče, kteří jsou úplně jinde. Jen za tohle určitě patří našemu managementu velký dík a pochvala.

Odkaz na roster:
http://www.eliteprospects.com/team.php?team=64&year0=2012
 
AvatarReakce na příspěvek:My máme hlavně poprvé co já pamatuju nějakou depth na farmě, to jsme v posledních x letech nikdy neměli a nebylo z čeho brát. To je pak úplně o něčem jiném. Ale jo, je pravda, že se mu poslední dobou daří a akvizice za poslední dvě sezony jsou vesměs dobré. J
 
09.01.2017 11:03 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas.
Mrkev bych tam rozhodně nechal, už jen pro to, že v play off bychom ho tak jako tak povolali ať už místo Ghetta nebo Carra/Scherbaka. Takhle se aspon otrká ,rozehraje a v PO nebude jako Alenka v říši divů než když do něj skočí z AHL.
Osobně mě Ghetto zatim nijak nepresvedcil Carr je podle mne pro tým platnější.

Bergevin u mě stoupnul. V NHL platí za trpělivého chlápka a to že se lidově řečeno neposral z množství zranění tím, že nerealizoval nějakej desperation trade (kterej je většinou pruser) a vše se řešilo z vlastních zdrojů je super. Kdy taky jindy když hrajeme na špici a nic nehoníme, můžeme klidně mlaďasy otestovat.
Už jen podepsat Radulova a můžeme v klidu spát a čekat jakého rental playera přivede před TD v unoru.
 
AvatarReakce na příspěvek:No jasně, ono asi každý vidí, že to jsou oba úplně jiní hráči. Scherbak hračička, skill player, typově do top 6. Prostě moderní hráč. A vzhledově dvojče Chuckyho smajlik

Big Mac je kus chlapa, který na svou postavu slušně bruslí a nemá špatný skill. U takových hráčů si vždy každý přeje, aby byli i ofenzivní mašiny, ale to se povede málokdy, poslední tak velcí útočníci se solidními čísly byli tak Clowe a Lucic v nejlepších letech. S Bjugstadem měli na Floridě taky jiné plány. Uvidíme kam se vývoj Maca posune, zatím je to určitě hráč to třetí lajny a vhodný na PP před bránu, ale třeba nás překvapí. S jeho posláním dolů vůbec nesouhlasím a i hlasy se zámoří se spíš klaní k tomu jej už dolů vůbec neposílat. Leda, že bychom získali toho Hanzala, ale jinak prostě potřebujeme někoho tak velkého a já bych ho nechal vyhrát v ZČ a v PO se může jeho postava hodit.

Carr má styl, který se MT líbí a jen tak jej dolů podle mě nepošle. Já jsem s ním ve čtvrté lajně spokojen, ale s tím jak se budou vracet zranění, bych jej taky určitě postrádal méně než Maca nebo Ghetta.
 
AvatarReakce na příspěvek:No tam těch top zákroků bylo dost, ale to je jedno :-) Já ve výhru doufal a věřil, WSH máme na to porazit taky.
 
08.01.2017 20:56 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Já doufám, že tam Mrkev bude už nastálo. Hráče jako on potřebujeme dokonce Therien překvapil a opravdu ho na power play parkoval před brankáře jak jsem si přál a byl z toho i gol. Já ho tam vidím na centru jasněji než-li Plekance. Scherbak půjde dolu, ale příští sezonu už bude ready - jen doufám že ho Bergevin netrejdne a když už tak at to stoji za to - spekuluje se živě o Duchenovi, na druhou stranu tomu bych se nebranil.
 
AvatarReakce na příspěvek:Njn, jsem se přeťukl, ale to je jasnésmajlik Jinak já bych poslal zpět Carra jako prvního. Uvidíme, kdo půjde dolů za line up DDho:)
 
AvatarJenom pro úplnost - je to Andersen, Anderson chytá v Ottawě...smajlik.
Jinak Scherbak má postavu i na to, aby z něj třeba powerforward nakonec byl - co ty víš, co z něj Therrien udělá... smajlik. Co srovnávat můžu, to je třeba bruslení a v tom je Scherbak jasně lepší. Ale souhlasím, že on asi bude první na řadě, až se budou vracet zranění hráči - i když já osobně bych klidně místo něj poslal dolů Carra nebo právě McCarrona.
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas, řekl bych standartní výkon, od Price se prostě čeká, že chytně aspoň jednu golovku v třetině, předvádí to i jiní top brankáři ligy. A opravdu byl velký rozdíl mezi ním a Andersonem, který si dvě branky za rámeček nedá. Scherbak výborný, navíc pěkná branka. Plekyho lajna se mi líbila, snad to půjde i dál takto... I já jsem byl mile překvapen výhrou, teď WSH, těžký soupeř, možná bych si ho raději přál i venku, každopádně to bude bitva...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ty mě zas bereš za slovo, i já viděl od něj lepší výkony, ale fenomenální byl. Key saves každou třetinu a sám jsi to řekl, rozdíl mezi ním a Andersonem je propastný a proto máme my body a oni ne. Mimochodem pro Caryho proti leafs už podeváté v řadě a celkově to byla 13. výhra v řadě proti Torontu.

I my měli pasáže, ale podle mě komplexně měli vyložených šancí víc a u nás v pásmu se drželi víc.

Scherbak je skill player, Big Mac je powerforward, srovnávat nejdou. Mac je NHL ready a farma mu nemá co dát, Scherbak ukázal, že se NHL nebojí, ale prostor pro zlepšení tam ještě je a podle mě poputuje na farmu mezi prvními až se budou vracet zranění.
 
AvatarReakce na příspěvek:Hlavně Barberio u JVR byl a nechal ho přesto zakončit - jednoznačně jeho gól. Ale je pravda, že Marner si tam jezdil po pásmu, jak chtěl - je to už teď pan hráč!
Jinak Price podle mě standardní výkon, viděl jsem od něj mnohem lepší - ano, měl tam pár pohotových a kvalitních zákroků, ale říkat tomu dneska fenomenální, to nevím, nevím... Taky bych neřekl, že nás Toronto přehrálo - možná v určitých fázích, ale v jiných pasážích jsme zase byli lepší my. A navíc jsme dávali góly a to někdy i laciné - Lehkonenův a McCarronův gól jdou jednoznačně za jejich gólmanem. Tady ten rozdíl s Pricem patrný byl, to jednoznačně!
To vítězství jsem, popravdě, nečekal a jsem mile překvapený smajlik. Scherbak se mi moc líbil, je mnohem hokejovější než McCarron - ten ale za tenhle zápas zaslouží také pochvalu! A jak jsem byl zvědavý na Plekyho lajnu, tak musím říct, že bych si přál, aby v tomhle složení hrála co nejdéle, protože jsou to všechno hráči, kteří jsou do kombinace a pasují k sobě, jednoznačně!
 
AvatarReakce na příspěvek:To mě taky nasralo, hlavně přihrávka šla přes dva beky a stejně to JVR měl možnost doklepnout do brány. Marner je ale ofenzivní mašina...

Jinak sedmizápasový road trip jsme zakončili s bilancí 4-1-2, což je špičkové.
 
AvatarReakce na příspěvek:Viděl jsem pouze druhou třetinu, protože jsem byl po maturitním plese úplně hotový. Vítězství krásné, ale mrzí mě, že jsem neviděl první třetinu. Myslím, že jsem určitě přišel o to nejlepší z celého zápasu. Scherbak se při jeho gólu zorientoval před bránou jako profesionál. Carey nás hodně podržel, líbily se mi především jeho dva zákroky ve druhé třetině. Mimochodem pochvala pro MT za poskládání útoků, to se mu opravdu povedlo. Max má neskutečnou formu, dostává mě to do extáze. Hraje úžasně a zdá se mi, že je zápas od zápasu lepší. Radulov se mi také moc líbil. Jediná věc, která mě u tohoto zápasu možná trochu naštvala je to, jak jsme při třetím gólu Toronta nechali Marnera projet a přihrát, jako by byl na procházce někde v Karlových Varech. To se dalo určitě nějak řešit. Možná na to někdo z vás má jiný názor, ale já rozhodně tenhle. Jinak ale opravdu krásné vítězství Tým ukázal, že dokáže vyhrávat i bez některých opor. Jen tak dál.smajlik
 
AvatarWow, what a game! Byli lepší a nebezpečnější, ale na to kašlu. My to zahráli skvěle a jak jsem psal před zápasem, s těmi zraněními to je hlavně huge character win, goly obstarali noví hráči a základ všeho byl samozřejmě fenomenální Carey.

Čísla za prosinec neměl Carey ideální a začaly se rojit ty kecy jak jde dolů a že není tak dobrý jako byl na začátku sezony. Jasně, že ne, to jsme měli obrovský streak a dařilo se nám na co jsme sáhli, to asi nešlo udržet celou sezonu. Nicméně i v těch zápasech, kdy nevypadal jako zed, ale jako člověk, tak jsme dokázali brát body a sbírat výhry, což je hlavní. Dnešní zápas statisticky taky nebude žádné terno, ale kdo ten zápas viděl, tak musí uznat, že v tomhle statistiky lžou. Carey byl fenomenální, bezchybný a prostě fantastický. Nemám slov. Zaznamenal taky už 20. výhru ve svém 29. zápase. Wow.

Druhý muž zápasu pro mě jasně Webs. Jak zpacifikoval toho mamrda Hymana a pak si to s ním ještě chtěl vyřídit na konci třetiny je to, proč vyhrál cenu NHL za nejlepšího lídra. Škoda, že ho sudí nenechali mu rozbít držku, tu jeho hnusnou punchable držku, která ho řadí mezi krysy ligy (Marchand, Krug, Kreider). Pak huge PK, kdy jsme to pro Webse ubránili, tomu se říká silná kabina hráčů. Na konci zápasu taky skvěle zpacifikoval Komarova a dal mu znát, že před Carym to bolí. Výborný výkon, opravdu what a player.

Samozřejmě velký gratulace Scherbakovi. Vypadal hlavně v našem pásmu někdy trošku ztracený, ale to se není čemu divit. Byl to trošku crazy zápas. Ale hlavní je, že když měl puk, tak rozhodně věděl co s ním. A to je u hráče jeho typu hlavní.

Dobrý výkon i od Maca, líbilo se mi jak převzal Martina v bitce Farnhamovi, bohužel tam čekal další obr Gauthier a Farnham je asi zraněný, pak jsem ho už na ledě neviděl. Ale nedali jsme se a to je hlavní.

Jsem na náš tým fakt hrdý.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík