Pleky dosáhl mety 1000 zápasů v NHL, odnesl do Detroit

16.10.2018, 08:32 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal pokračuje v optimistickém vstupu do sezóny. Tentokrát se vytáhl na Detroit výhrou 7:3. Naopak trápení Red Wings nadále pokračuje. Ani na šestý duel se nepodařilo Detroitu vyhrát

Tento zápas byl speciální pro Tomáše Plekance, který v NHL nastoupil k 1000. utkání ve své kariéře a navíc se v něm dokázal prosadit, i když si puk do vlastní branky srazil Filip Hronek.

Nad bývalými spoluhráči se vytáhl Tomáš Tatar, který 2x asistoval a jednou skóroval.

Branky a nahrávky: 8. Drouin (TS), 17. Plekanec (Juulsen, Peca), 20. Tatar (Danault), 24. Gallagher (Tatar, Reilly), 25. Hudon (Peca, Petry), 36. Drouin (Tatar, Domi), 59. Byron (Armia, Kotkaniemi) - 18. Athanasiou (Bertuzzi, Hronek), 48. Athanasiou (Glendening, Nyquist), 51. Vanek (Mantha).

A. Niemi (MTL) - odchytal 60:00 minut, 25 zákroků, úspěšnost 89,3 %
J. Howard (DET) - odchytal 24:35 minut, 15 zákroků, úspěšnost 75,0 %
J. Bernier (DET) - odchytal 35:25 minut, 13 zákroků, úspěšnost 86,7 %

1. hvězda utkání: Tomáš Plekanec (MTL)
2. hvězda utkání: Tomáš Tatar (MTL)
3. hvězda utkání: Jonathan Drouin (MTL)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Podle mě reakce na urostlejší sestavu Blues, i když dobře víme, že Alzner je v soubojích měkkej, takže to pak trochu ztrácí smysl a rezignujeme naopak na rychlost...smajlik.
No, nečekal jsem před sezónou, že zrovna DLR bude tím, který bude mimo sestavu z těch mladých. Bylo to s ním jako na houpačce - chvíli už se zdálo, že natrvalo zakotví v sestavě a bude solidní hráč do bottom six. Pak ale zase přišlo polevení a byl někdy až neviditelný. Tak mu to třeba pomůže, jen doufám, že se vždycky nevytáhne jen proti nám...
 
AvatarTak DLR pickli Red Wings. Třeba si tam zahraje víc a něco nám ukáže. Je to ztráta pro Laval, ale pro Habs si troufám tvrdit, že moc ne. Přeci jen šancí dostal hodně.

Dnes jdeme na Blues s Carym, ale co je zásadnější, tak to vypadá na první letošní zápas Alznera, ale na úkor Meteho! Mete prý trénoval s ostatními kdo jsou mimo sestavu. Tohle docela nechápu, Alzner má třeba rotovat v sestavě s Bennem, ale za Meteho? To se mi rozhodně nelíbí, byť chápu, že Alzner s tím svým platem aspoň trochu hrát musí.
 
17.10.2018 13:52 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No kvalita prevedenia dresu, materiál, ako sú robené logá a tak...
 
AvatarReakce na příspěvek:A zkušenost v jakém slova smyslu...smajlik?
 
17.10.2018 12:07 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:chápu jak to myslíš, já mám pocit ale jako kdyby Niemi byl fakt dost špatný bruslařsky (občas), možná je to ale jen můj dojem. Careyho miluju, Nema ale skoro stejně smajlik
 
17.10.2018 08:20 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarChcel by som sa spytat ci mate skusenost s takymto typom dresu Habs?
https://www.bazos.sk/img/1/042/90631042.jpg
https://www.bazos.sk/img/2/042/90631042.jpg
 
AvatarKrásný výsledek, fajn zápas, Pleky paráda :-) Detroit je fakt směšně slabý.

DLR na waiveru, je to tady. Prostě máme moc hráčů. Já si ale myslím, že jej nikdo nevezme, uvidíme.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nevím, v čem působí nešikovně...? Jen má jiný styl chytání než Price - Price toho víc ustojí, nedělá žádný pohyb navíc. Možná proto vypadá klidněji, ale rozhodně bych nenazval Niemiho styl chytání jako nešikovný...smajlik.
 
16.10.2018 16:44 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:to teda ano. A obrana klape taky dobre. Juulsen Mete i Reilly budou brzy oporami. Jo ziskava sebevědomí-ale snad i klid a rozvahu. Hudona bych se nebal vytezovat víc. Byrona na presilovky urcite. Ale je pravda ze na trenincich mozna Kirk vidi uplne neco jineho nez my.

Niemi pusobi strasne nesikovne chvilkama ale paradoxne tim ziskava zakroky ktery z nej delaji na oko efektnejsiho golmana nez Careyho ktery pje stoik.
 
16.10.2018 16:29 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarPleky nakoniec tú 1000 pokoril v drese Habs a navyše pridal aj gól. A prvý útok, to je proste radosť sledovať, už dávno som u nás nevidel takúto zohranosť elitnej útočnej formácie. Bodaj by im to vydržalo čo najdlhšie... smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Naprostý souhlas, nehráli jsme hlavně v první třetině nijak extra a je jen štěstí, že Niemi chytil nějaké ty gólovky, protože směrem dopředu Detroit zase tak špatně určitě nehrál. A samozřejmě nám tam spadly 3 góly a pak už byl větší klid. Ten jsme trochu přehnali ve třetí části, ale nakonec to dopadlo v pohodě. Přesilovky strašný! Nechápu, jak mohou rozhodčí uznat gól, když chvilku předtím dostane Petry hokejkou do obličeje, až mu lile krev...smajlik. Jsem rád, že Plekymu se takhle ten milník povedl s gólem a i celkově byl dost snaživý směrem dopředu. Tatar sice přišel ke gólu jako slepý k houslím, ale ta asistence Gallagherovi byla perfektní.
 
AvatarVýsledek velmi pěkný, i když si myslím, že to byl zatím od nás herně jeden z nejméně povedených zápasů. Začátek se nám nepovedl, naštěstí jsme dávali branky a Niemi výborně zachytal. Po jasném vedení přišel úpadek v soustředění, ale opravdu Det hraje tak špatně v obraně, že jsem tak slabé družstvo dlouho neviděl. Povinné dva body, Pleky si zápas musel užít, navíc s brankou. Drouin skvělý nájezd a rozhodně lepší hra. Přesilové hry pořád takové nijaké, v nich musíme jít nahoru, pokud chceme působit v horních patrech tabulky...
 
16.10.2018 09:09 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarAž je mi Red Wings líto,nepamatuju tak snadnou výhru proti kdysi tak silnému soupeři. Vypadá to, že Wings budou letos a další roky následovat celé jejich město v jeho úpadku. Ta jejich obrana mi místy přišla, že je to ani nebaví ani se jí nechce se snažit. Dostat 30 gólů v 6ti zápasech je umění. Taková Arizona má taky 2 body jako Detroit, ale dostala gólů jen 9 ve 4 zápasech.

Jinak výhra se dala čekat, ale trochu sem trnul aby jsme body nerozdávali slabým celkům jako obvykle, to by ty výhry nad Pens dosti devalvovalo. Konečně si zastřílel i Druin - btw. nájezdy mu vážně jdou. A Tatar jestli bude takhle pokračovat tak super, jeho golova potence nahrazuje Maxovu, třeba se u nás probere do snové sezony... a pak si řekne 7M jako Radulov :-D
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Detroit Red Wings
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík