Tučňáci srovnali sérii na 1:1

04.08.2020, 07:32 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal druhý zápas s Pittburghem nezvládl a podlehl 1:3. Pens se dostali do vedení 2:0 zásluhou Crosbyho a Zuckera. O snížení a jediný gól Habs se postaral tři minuty před koncem Kotkaniemi. Šance na vyrovnání tak byla až do samotného konce zápasu, ale ten ukončil střelou do prázdné klece Guentzel.

Canadiens by se měli vyvarovat faulů, v oslabení si zahráli celkem 7x, ale ani to nevedlo k žádnému přesilovkovému gólu.

Branky a nahrávky
5. Crosby (Guentzel, Sheary), 55. Zucker (Sheary, Dumoulin), 60. Guentzel ENG (Rust) - 58. Kotkaniemi (Lehkonen, Petry)

Statistické okénko
Střely na bránu: 38 - 27 | Přesilová hra: 0/5 - 0/3 | Trestné minuty: 8 - 14

Kdo se postavil do brankoviště?
Matt Murray (PIT) - výhra, 27 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96.4%, čas 60:00
Carey Price (MTL) - prohra, 35 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94.6%, čas 58:10

Tři hvězdy utkání
1. Conor Sheary (PIT), 2. Carey Price (MTL), 3. Matt Murray (PIT)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
06.08.2020 05:32 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarVstal jsem přesně v půlce a za mě dobrý :) Psal jsem, že zahrajeme dobře a splnilo se.

Stejně mám ale smíšené pocity...

Vůbec se mi nelíbí, co děláme s Domim. Fakt mám obavy, aby u nás zůstal. Mezi ním a CJ to fakt není dobrý. Aspoň je na PP, ale hrát ho s Weissem (Poehling na plac) je pro mě nepochopitelná věc...Mrzí mě zranění Evanse.

Parda: Ano psal jsem a i to si pořád myslím. Výprodej nemá podle mě smysl a házet do toho vidle už vůbec ne. Jenže teď je jiná situace. Máme za sebe chabou sezonu, v PO upřímně nemáme, co dělat. (viz základní část). Co víc, jak jsem říkal v podcastu. To, že je tým z předkola PO má vůbec šanci na jedničku je absolutní JOKE. Když už ta situace ale je, a vzhledem k tomu, že jsme po výprodeji před PO, je pro mě TOP 10 pick priorita...a klepu se, že jednička skončí u Pens/Leafs to bych asi nerozdejchal ... :)
 
AvatarJe to bída a utrpení a tečou mi nervy. K čemu je relativně dobrý vstup do utkání, když pak v přesilovce nevystřelíme na bránu a pens nás z jejich prvního většího tlaku donutí k faulům, které okamžitě potrestají? Po jejich druhém gólu jsme úplně přestali hrát. Druhou třetinu začínáme přesilovkou, což ovšem nám není nic platné.
 
AvatarTheo- nebyl to žádný útok, nemusíš se omlouvat smajlik Jen jsem si vzpomněl na to, když jsem já volal po kompletní přestavbě, vyměnit Webera, Caryho, všechny, ale tys tehdy argumentoval, že nejde mít úplnou losing mentality a hodit do toho vidle, ale chápu že si ted prostě realista a z více zdrojů jsem slyšel, že má letos draft být hodně dobrý, tak uvidíme, jen bohužel to samo o sobě nic neznamená, viz Oilers, Devils, samá jednička draftu a výsledky nikde. Uvidíme, zda nás dnes Pens dorazí a už si to pohlídají a nebo je ještě potrápíme.
 
AvatarAle já tomu rozumím, jak to myslíš, a právě proto s tím souhlasím a nevidím důvod k omluvě smajlik.
 
05.08.2020 13:57 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatar\"omlouvám\" - podobně, jak jsem se snažil vysvětlit v různých těchto podcastech.

Z dlouhodobého hlediska udělat 5 zápasovou sérii s Pens, hrát mladý, zkušenosti. A pak mít TOP 10 pick, než případně postoupit, a pak vypadnout v prvním kole a mít TOP 20 pick. Top 10 nebo Top 20 je letos opravdu velký rozdíl. Samozřejmě 12,5 je spíš jen sen :). Beru argument, \"in PO you never know\", ale tentokrát i já jsem realista. :) Ne nadarmo jsme vyprodávali.

Dnes ale zahrajeme dobře.
 
AvatarZa co se omlouváš Theo - že by ti nevadilo, kdybychom prohráli a raději měli šanci na top talent? Nemáš se za co omlouvat - jednak ta série jinak dopadnout nemůže (to by musel být naprostý zázrak...) a druhak není určitě nic špatného na tom pokusit se získat takhle talentovaného hráče (jak to celou dobu dělalo Toronto nebo kdysi \"nakoupili\" Pens...?). My něco takového prostě potřebujeme, abychom pořádně tu naší hru oživili, jinak se budeme potácet pořád na téhle úrovni, co předvádíme...
 
04.08.2020 17:09 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarJá bohužel téhle losing logice občas podlehnu. Taky jsem ji roky neměl rád, ale 25 let bez naprostého TOP talentu v ofenzivě bych to asi kousl a jednu jedničku si nechal líbit :))) omlouvám se.

Vůbec k loterii sem se tam docela podrobně vyjádřil. Za mě to byl hrozný fail. My jinak s kamarádem už pár sezon točíme na ČT hokej fokus podcasty o NHL, minimálně píšu. A tohle bylo takové zpestření. Kluci dělají dobrá videa a bavilo mě s nimi pokecat.

Domiho je mi upřímně líto. Na druhou stranu jsem přesvědčený, že v dalších zápasech bude hrát víc. Tohle nedává žádný smysl, co CJ s ním zamýšlí. Ani pro jednu stranu.
 
AvatarJá hlavně moc nerozumím sestavě. Domi prostě nemůže hrát čtvrtou formaci, co tam dělá Weise netuším. Šup tam mladý, ať se otrkají, horší než někteří na hraně sestavy rozhodně nebudou. Máme hodně vyloučených, ale je to proto, že krom stupidních faulů, děláme dost faulů kvůli tomu, že nestíháme hráče Pens. Přišlo mi, že jsme vstoupili docela dobře do utkání, ale chtěli jsme hrát s Pens otevřenou partii a na to nemáme. Pak nám ujel Crosby a bylo... Teď se rozhodne, chce to hrát disciplinovaně a hlavně dobře do obrany, tentokrát to zatím můžeme stavět na skvělém Careym...
 
AvatarTheo- to si tě poslechnu, jindy si tajemný jako hrad v Karpatech a teď tohle smajlik
Jinak máš pravdu, ale já tuhle losing logiku nesnáším, i když to je samozřejmě spíš realita s naší hrou a jak říkáš long run je sen a utopie, i tak bych chtěl Pens porazit a pořád v tom věřím jako nenapravitelný optimista.

Míro, rád bych taky šel tímhle směrem, ale víc a víc si říkám, jestli je toho náš kouč schopen, když staví Weisyho místo Evanse a Poehlinga. Pořád je to hokejový dinosaurus, jeho rozhodnutí v klíčových částech sezony to opět potvrzují.
 
04.08.2020 13:50 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarTahali jsme za kratší konec, ale i tak jsme s PITT drželi rozdíl jednoho golu hodně dlouho. Armia hodně špatný a ne že ne, co ty vyloučení, ale hlavně za to jak nepochopitelně zvolnil na modré a nechal si ujet Crosbyho...pusttě si ten gol na 1:0.
 
AvatarTy vole! Tak to je bomba. Theo s klukama S IcingTV. Bylo boží slyšet tvůj hlas chlape.smajlik
 
AvatarTa neskutečná nedisciplinovanost nám v této sérii zlomí vaz, nechat se během jedné třetiny vyloučit dvakrát za příliš mnoho hráčů na ledě je prostě na facku. Možná může někdo říct, že jsme měli málo střel, ale mě útok nepřišel špatný, jen Murray byl vynikající. Druhý gól to bohužel definitivně rozhodl, KK snížil pozdě. Další zápas musíme dát, pokud vyhrají pens tak už to neotočíme, to je tady asi každému jasné.

Armia předvedl velmi dobrý výkon i přes ty fauly. Drouin hrůza a Domi to samé. Není divu, když ho CJ najednou dává do čtvrté lajny, kde nikdy nehrát. Mohl by zkusit třeba lajnu Drouin - Domi - Suzuki třeba by to fungovalo.
 
AvatarTak doufám, že ty největší optimisty tady vrátil druhý zápas pevně na zem - a to ani ten první nebyla žádná sláva, tam nás podržel Price, stejně jako nyní. Absolutně na ně hokejově nemáme, to je opravdu nebe a dudy a kdo to nevidí, tak asi spíš nechce vidět... Drouin je fakt špatný, ale to je už obehraná písnička. Armia to taky tentokrát zrovna nevymáknul s těmi zbytečnými fauly... Pittsburgh půjde dál a naprosto zaslouženě. My snad začneme budovat trochu odvážněji tým směrem k mladým, jinak nevím, nevím...smajlik.
 
04.08.2020 11:21 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarSouhlasím, i v G1 byl hrozný. Když si vzpomenu, jak v 21 letech hrál za Tampu v PO při zranění Stamkose a jak hraje teď. Je to smutný pohled, frustruící. Tohle se (a tady si rád nadělám do svých kapes) vůbec nepovedlo. Nevím, jestli je někdy ještě schopný hrát, na co má schopnosti - tři roky stejná písnička. Teď mi navíč přijde hrozně slabý...

12,5 je pořád malá. Je to spíš takový doufání :) Na druhou stranu, jak jsem se tady bavil s klukama https://www.youtube.com/watch?v=w1hfJrIkDNg&t=5351s postup do prvního kola a pak hned vypadnout je ta nejhroší varianta. Protože místo 9. picku overall (TOP 11 prospectů je letos obzvláště natřískaná), můžeš mít najednou top 18 píck a to je výrazně velký rozdíl. Takže buďto long run (spíš sen:), nebo být v loterii a doufat v zázrak.
 
AvatarCJ je nepoučitelný, z naší poslední, dnes už hodně vousaté účasti v PO, si nic nevzal očividně, takže zase Carey výborný a my nedáváme góly. Sází se na veterány a bijce a ofenzíva je v hajzlu. Weisy dostal méně času a Domi asi nehrál jen s ním dle jeho TOI, nevím, zápas jsem neviděl, ale po prohře se to snad překope a dojde na změny v sestavě.
Drouin mi taky přišel úplně jalový v G1, jeho trestné střílení to vystihlo dokonale. Ruce má, ale v hlavě to srovnané moc nemá.
12,5 šance je pořád mizivá, nechápu fans co se k tomu upínají, někdo to podává dokonce tak, že buď postup nebo Laffy, proboha...
 
04.08.2020 10:10 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo čo už, naspäť do reality... smajlik
 
04.08.2020 08:53 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarZ toho bolely oči. Domi ve čtyřce už je vážně od Juliena výsměch a nad Drouinem i věčný optimista jako já začíná házet flintu do...On je snad ještě horší než potom zranění :(

Armio, Armio, ty si taky tomu dal. Chudák Carey, víc k tomu nejde říct.

No nic, hoď tam Evanse/Poehlinga a Fleuryho. Mladým ice-time (vím, že se nedočkám) a co nejvíc to natáhnout, kdyžtak 12,5 chance :)
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík